Dodaj do ulubionych

Jurczyk, rozgoń tą hołotę

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 18:45
Tak, tak wiem - Gontynka odłozona do wrzesnia. We wrześniu odłożą do marca i
tak w kółko. Nie powiedzą wprost NIE - bo się boją rozwiązania rady.
Jurczyku, spręż się, pogoń całą tą Rade. Nowe wybory nowa rada, bądź
mężczyzną - dokoncz dzieło. Chcemy jak najszybciej aquaparku .
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas popieram IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 18:51
      tak, tak i jeszcze raz tak!
      Jurczyk, rozgoń te chołote z Jurczykiem na CZELE!
      w diabły - tyle szkód dla miasta, chyba nawet komuna nie uczyniła!
      Takiego zastoju, marazmu...
      Jirczyku rozgoń całą te chołote z Jurczykiem na CZELE!
    • Gość: andreas dodam IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:12
      dodam tylko jurczyku chcemy aquparku i Centrum Lotów Miedzyplanetarnych!
      Wraz z Miedzygalaktyczną Stacją Posiłkową!
      Wiemy, że przedstawisz nam nowe projekty i nowe pomysły!
      Liczymy na Ciebie!
      • Gość: ganski Re: dodam IP: *.chello.pl 18.07.05, 19:27
        Ale to nasi wspaniali radni nic nie są wstanie zrobić-wielu z nich zasiada już
        któryś raz i co i nic-zawsze przeciw bo im większy bałagan tym większe....tak
        było zawsze.Co czekacie na nowy interes ala spółdzielnia bryza...chyba tylko wy
        udajecie że tak nie jest.Ilu ludzi przez waszą głupotę,indolencję,tu mi wisizm
        i załatwianie tylko swoich spraw stracviło dzisiaj pracę-dalej bądźcie przeciw
        i z czysrtm sumieniem udawajcie że jescie cacy tyko Jurczyk zły.A może
        odwrotnie.Panie prezydencie niech Pan rozgoni tą nieszczesną radę miasta-to oni
        a nie Pan wszystko blokują,to oni a nie Pan odpowiadają za
        biedę,nędzę,bezrobocie w tym mieście wierzę że Pan to zrobi-dość już tych
        kretynów.
        • Gość: andreas Re: dodam, tak, tak IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:31
          tak bez nich, a szczególnie bez dziennikarzy byłoby tak pieknie!
          Mielibysmy całe piekne centrum Nowe Miasto wybudowane przez DojczeAfrica,
          byłyby hale targowego hurtu, no i hiper na Gontynce,
          a basem to se sami bysmy wybudowali!!!

Tylko jak Jurczyk blokuje - to na całego ZA 10 MILIONÓW ZLOTYCH!!!
          • Gość: pieszy Re: dodam, tak, tak IP: *.fnet.pl 18.07.05, 19:39
            dziaaadkuu,
            drooogi dziaaadkuu,
            na doobraanoc,
            bajka musi być

(tak mi się skojarza)
            • kay36 Re: dodam, tak, tak 18.07.05, 19:45
              A może król Maciuś I, teraz rządzi
            • Gość: H56 Szczecin potrzebuje hali widowiskowo-sportowej IP: *.comnet.krakow.pl 18.07.05, 19:57
              Park Wodny jest w Gryfinie.Wszystkiego nie można mieć od razu. Za takie
              pieniądze można wybudować dwa baseny. Nie zapominajcie ,że Szczecin leży po obu
              stronach Odry. Tym z prawobrzeża też się coś należy, bo tam jak narazie nie ma
              nic oprócz blokowisk.
              • Gość: zona pijaka Re: Szczecin potrzebuje hali widowiskowo-sportowe IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 20:25
                Znając Radnych, gdyby nawet Jurczyk wniósł teren, a Ptak zobowiązał się budowy
                na lotnisku stadionu olimpijskiego na cwierć miliona miejsc(krzesełek)- to by
                się nie zgodzili.
                • Gość: andreas Re: Szczecin potrzebuje hali widowiskowo-sportowe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 21:10
                  ja mysle, ze spokojnie pan Jurczyk może zobowiazac sie
                  do budowy stadionu na 2-3 miliony krzesełek
                  z lotniskiem dla statków obcych cywilizacji, a co!
                  i nawet zdaje sie była taka spółka gotowa to zrealizować,
                  nawet była konkretna z kontem w pbcym banku i obcej walucie - 16 euro!
                  • Gość: normalny Re: Szczecin potrzebuje hali widowiskowo-sportowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:37
                    "Futurysto" jesteś nudny i dużo jeszcz musisz si uczć.
                    Ujadasz jak ratlerek. Emanujesz tą zła energią, która nagromadziła sie w
                    Szczecinie i długo, niestety będziemy czekać na pozytywny przełom.
                    Na dobry początek trzeba właśnie rozpędzić tych drobnych, prowincjonalnych
                    politykierów.
            • Gość: pieszy ? Re: dodam, tak, tak IP: *.idea.pl 19.07.05, 08:20
              To jak jest naprawdę? Sprzedać teren gontynki czy nie? Mieć park wodny czy nie ?
              O co tu chodzi?Jeżeli pieniądze ze sprzedaży mają iść na budowę to czemu nie?
              Teren sprzedany pod cele inne niż handlowe wygeneruje pieniądze co najmniej o
              połowę mniejsze. Wydaje mi się że naprawdę chodzi o pieniądze. Co niektórzy
              czytając o tych dziesiątkach milionów które przeszły przez sp. bryza chyba
              myślą że zarobią.Ten interes jest chyba najbardziej czysty miasto sprzedaje ma
              pieniądze i inwestuje czy trafnie czy nie to inna sprawa. A tak na marginesie
              to na tle ankiety wyłania się jeden wniosek.Społeczeństwo jest ,,głupie,, gdzie
              mu do demokracji. Jedyna racja to my politycy. Co tam te tysiąc czy ile tam
              głosujących. To nie jest reprezentatywne. Chyba tak naprawdę nie chodzi o
              gontynę tylko jest żal że takie pieniądze???
              • Gość: andreas ja tam nie uczony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:57
              • Gość: andreas ja tam nie uczony, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:01
                ja tam nie wiem, ale to nie takie proste...
                myslisz, ze sprzeda sie teren i za to wybuduje baseny!
                Po pierwsze budżet, musi to byc zapisane, wybudowanie.
                Po drugie, pieniadze są potrzebne na inne słuszne, i zapisane w budżecie cele,
                ot chocby wypłaty dla pracowników UM,
                Po drugie - utrzymywanie basenów tez kosztuje, a niestety wide Gryfino, nie
                jest to takie zyskowne, a wręcz przeciwnie!

Ale to byłoby najprostsze wybudować i przekazać w dzierżawę jakieś firmie,
                tylko... chyba nie realne!
              • Gość: grz my chcemy hipermarket i halę na szafera za Gontynk IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:33
                • Gość: grz Re: my chcemy hipermarket i halę na szafera za Go IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:34
                  hipermarket tu-hipermarket tu...a może hala/
                  a wogóle nja chce nowy garzą--też jestem podatnikiem...czemu ma być sadzawka na
                  Gontynce/
                  mamy wolny plac w centrum osiedla...na sadzawkę..i to tez moje pieniadze...
              • Gość: pieszy Re: dodam, tak, tak IP: *.fnet.pl 20.07.05, 20:06
                "pieszy" do "pieszy ?"
                tak naprawdę to wszystko jest proste i wrzask tu po nic, a i pouczanki zbędne

przecież firma od budowy akwaparków powiedziała wyraźnie: WROCŁAWSKI PARK WODNY
                S.A.

podkreślam S.A.
                i to tyle panie "pieszy ?"
          • Gość: ganski Re: dodam, tak, tak IP: *.chello.pl 18.07.05, 19:44
            Dziwne tylko kilkunastu radnych siedzi w radzie już kilka kadencji-proszę
            wskazać jedną inwestycje którą ściągneli do Szczecina,proszę pokazać jedno
            miejsce pracy które stworzyli,cokolwiek co zrobili dla tego miasta a nie dla
            swojej kieszeni.Ostatni prezydent który cokolwiek zrobił dla miasta to chyba
            Bartłomiej Sochański-a radni proszę o chociaż jeden przykład próby(pomysłów ala
            spółdzielnia Bryza nie uznaję)A propo hal targowych.Zapraszam do Żgowa-zobaczyć
            jakie chaty tam stoją jakie bryki tam jeżdżą i jak wygląda okolica -
            zaopatrywanie największej stolicy Europejskiej to jedyna szansa tego miasta a
            nie jakieś mżonki o lotniskacg fabrykach i ITD.Czekam na 10 milionów które są w
            poprzednim poście
            • Gość: andreas Re: dodam, tak, tak IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:47
              wiesz, bo ja wiem Ty tam nie byłeś - toskad wiesz jakie tam chaty?
              Co ten, no przyjaciel tego pana Ptaka Tobie mówił?
              Pisze sie Rzgów!!
              • Gość: ganski Re: dodam, tak, tak IP: *.chello.pl 18.07.05, 19:53
                A jakie ma znaczenie jak się pisze.Odpowiedz na moje pytanie.25% sredniej kasy
                na mieszkańca tej gminy dla mieszkańca Szczecina i mamy świat z innej bajki.A
                że ktoś przy tym zrobi interes życia to inna sprawa.Ale przynajmniej jakieś 15-
                20 tyś ludzi będzie miało całkiem całkiem kasę.Policz dokładnie tyle będzie
                pracy.Czekam na informację a nie jad nienawiści
              • Gość: zona pijaka Re: dodam, tak, tak IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 19:57
                Gość portalu: andreas napisał(a):
                > wiesz, bo ja wiem Ty tam nie byłeś - toskad wiesz jakie tam chaty?
                > Co ten, no przyjaciel tego pana Ptaka Tobie mówił?

Można Żydów nie lubic, tepić. Ale trzeba przyznać ze Zydowstwo DOSKONALE WIE
                jak sie robi pieniądze na handlu. Ze nie wystarczy produkować. Jeszcze
                wazniejsza sprawą jest umiejętność sprzedania. Nawet guana. Co nam szkodziłoby
                Berlińczykom taką minę pod nosem wsadzić. Niech za tą II wojnę swiatową mają
                hale Rzgowskie pod nosem. Już widzę te tłumy Berlińczyków i krzyki jak to
                onegdaj na Turzynie było "Helga Koomt!!
                • Gość: andreas jestem za IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:19
                  jestem za jak najbardziej, ale pomysl
                  czemu w na najlepszym terenie na wjeździe do miasta!
                  Dac dobre tereny, ale gdzies na uboczu!
                  • Gość: zona pijaka Re: jestem za IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 20:33
                    Gość portalu: andreas napisał(a):
                    > jestem za jak najbardziej, ale pomysl
                    > czemu w na najlepszym terenie na wjeździe do miasta!

To zaproponować, Niech Ptak na lotnisku wybuduje i utrzymuje zoo, a w zamian
                    miasto wydzierzawi mu Gorki Śnieżne (wcześniej uzgodni z Warszawą zjazdy z
                    autostrady). Chłop ze wsi, bedzie umiał oporządzić słonie i inną wiejską
                    zwierzynę.
                    • Gość: andreas Re: jestem za IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 21:00
                      cos sie tak zawziął, ze koniecznie musi wziąc ten teren
                      po jeszcze istniejacym lotnisku...
                      Na cokolwiek, na zoo, na hale, na biura, na aquapark, na łąke...
                      byle były jego!
            • Gość: andreas Re: dodam, tak, tak IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:50
              a powiedz czy domyslasz sie albo wiesz
              czemu pan Ptak chce teren po lotnisku...?
              Przeciez hale targowe moga byc gdziekolwiek - ludzie dojadą!
              przeciez Rzgów to nie centrum Łodzi!

Wiesz czemu?
              Bo to swietna inwestycja w teren - potem mozna odsprzedać, odnająć...
            • kay36 Re: dodam, tak, tak 18.07.05, 19:51
              A co Sochańki zrobił, tylko czencz many, gdzie te inwestycje rozwojowe.
              myśleli, że jak zrobią drogi, mosty, fontanny to budują dobrobyt. No i Stare-
              Nowe miasto,> A kto pokazał jak należy brać zwolnienia lekarskie i być
              prezydentem, Dla niego to mieć w kieszeni, a miaso to wtedy miało usta
              zamknięte.
            • Gość: pieszy Re: dodam, tak, tak IP: *.fnet.pl 18.07.05, 19:57
              pani(e) ganski,
              proponuję zapoznać się najpierw z kompetencjami rady i prezydenta,
              a dopiero potem coś tam lub kogoś oceniać

• Gość: ganski Re: dodam, tak, tak IP: *.chello.pl 18.07.05, 20:03
                A w gdzie jest napisane że radny nie może próbować ściągnąc
                inwestora,przynajmniej próbować-na wycieczki nad może mogą jeździć i korzystać
                za nasze pieniądze z wyskokowych napoi a popracować to już nie-Oki mogą nic
                nie robić niech tylko nie przeszkadzają
                • Gość: pieszy Re: dodam, tak, tak IP: *.fnet.pl 18.07.05, 20:15
                  do ganski:
                  to może prezydent czesny z jurczykiem będą roznosić pocztę u.m. - to w końcu
                  pożyteczna i potrzebna praca,

a wtedy radni zajmą się realizacją programu wyborczego prezydenta jurczyka,

a dyrektorzy do mioteł, a portier do planowania miasta, wtedy ci od planowania
                  do konserwatora zabytków, a konserwator na sekretarkę prezydenta, a prezydentem
                  np. dwóch kotów

• Gość: andreas no no no własnie tak!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:53
                    no no właśnie tak, własnie tak!
                    Brawo...\ koncepcja włąsnie chyba realizowana, w fazie wstepnej!
                    • Gość: zona pijaka bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.05, 13:21
                      Z uporem maniaka coniektórzy powtarzają że Jurczyk chce sprzedać Carrefourowi
                      teren Gontynki. Rozumię, chcecie go osmieszyć za wszelką cenę, nawet kosztem
                      kłamstwa. A ja z uporem maniaka twierdzę że kłamieci.
                      Po pierwsze: Jurczyk, ustami Czesnego mówi o JAKIMKOLWIEK INWESTORZE A NIE
                      CARREFOUR.
                      Po drugie: Jurczyk ustami Czesnego mówi o WYMIANIE BARTEROWEJ a nie sprzedazy.
                      Cos za coś. Ale cóż, dla jakis andreasów, Radnych i innej antyszczecińskiej
                      hołoty - barter i sprzedaż to to samo.

A co do Chołociny Jacyny - to zobaczycie - ten jej donos na Jurczyka, to
                      Prokuratura kaze jej sobie wytrzeć o zad. Nie lubi mydła, nie lubi wody -
                      śmierdzi od niej kałem.
                      • Gość: andreas jak wiemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:44
                        jak wiemy NEGOCJOWALI jeździli, spotykali sie...
                        i potem pan Jurczyk swojemi ustami mówi, ze załatwiono BARTER,
                        a tu nagle po tyle wyjazdach, spotkaniach... Carefour mówi co innego!
                        Kto tu jest do dupy negocjatorem lub kłamcą?
                        Jak ja z kims cos uzgadniam, to spisuje umowę przedwstepna
                        albo chociaż notatki z rozmów czy negocjacji!

O czym Ty piszesz?
                        Człowiek gadał swoimi ustami i ustami innych,
                        a teraz gó.. prawda z tego wychodzi!!!!
                        GÓWNO PRAWDA!

Albo ktos nie wie co sie do niego mówi, bo nie rozumi!
                        Albo kłamie!
                        Albo nie ma świadomości!

Czyimis ustami najlepiej, a jeszcze lepiej czyjąś głową!
                        Tylko jak w przypadku poprzedniej kadencji...
                        czyjąś głowa to często kara 10 milionów wyskoczy!

A patrz jak radnoi zgodziliby sie na oddanie Carefourowi
                        i zaufali usta Jurczka, to co by było?
                        Teren przekazany, a baSENy tylko we snie!!!!
                        I co zerwanie umowy i znowu kara?
                        • Gość: andreas temu człowiekowi trzeba pomóc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:51
                          temu człowiekowi trzeba pomóc zrozumieć ...
                          i myslę, że prokurator zrobi to najlepiej!
                          Tak prokurator pomoże zrozumieć, że by zarzadzać, negocjowac prowadzic politykę,
                          rozporzadzać majatkiem i budować a nie niszczyć,
                          to trzeba odpowiednia wiedzę i inteligencje, nmo chociaz wykształcenie.
                          Prokurator tu powinien pomóc, a najlepiej jakis wyrok!

Byłaby tez nauczka dla innych, by sie nie pchali,
                          jak głowy nie staje!

Ucz sie ucz, bo nauka to potegi klucz!
                          • Gość: zona pijaka Re: temu człowiekowi trzeba pomóc! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.05, 13:58
                            Z uporem maniaka kłamiesz andreas ze jurczyk zabiega o Carrefoura, z uporem
                            maniaka powtarzasz słowo "Carrefour". Jest to Twoje kłamstwo i sam wiesz ze
                            jest zupełnie inaczej. Ze co prawda Carrefout robił pierwsze podchody do
                            Jurczyka, ale dostał jasną odpowiedż. Moze być kazdy inny inwestor, kazdy
                            ktokolwiek zgodzi sie na wymiane barterową. Wiem,za chwile znowu zaczniesz
                            swoją spleśniałą śpiewkę z ...Kerfurem.
                            • Gość: andreas Re: temu człowiekowi trzeba pomóc! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 14:27
                              wiesz mnie tam obojetnie czy jakis karefour czy DijczeAfrica,
                              czy inne cos...
                              trzeba miec wiedze i trochu rozumu,
                              by wiedziec i rozumic co sie mówi samemu, co innemi ustami
                              i wiedziec co sie do Ciebie mówi!

Żadnemu człowiekowi nie majacemu pojecia o ekonomii, negocjacji i takich
                              duperelach co ucza na wyzszych uczelniach nie dałbym poprowadzić sredniej firmy,
                              bo nie ma wykształcenia i kompetencji!

Pewnie nie siedział obok pana Duske i nie mówił o szklanych domach
                              i Nowym Świecie w Kapsztadzie...
                              Teraz pewnie dziennikarze nakłamali, że prowadził takie negocjacje...
                              ot pewnikiem spotkali sie na otwarciu Chrobrego i cos tam baknęli sobie,
                              a tu zaraz że barter za basen, a to było tylko takie sobie gadanie,
                              tylko po co tak trabił o tym, jak nie ma jeszcze chetnego na taki układ.
                              Po co klapał jezorem jak to tylko taki jego SEN był?
                              Niechby siedział cicho i jak kogo znajdzie na taki układ,
                              to wtedy bardzo proszę!!

Tylko trzeba miec swiadomośc, która umowa jest nie wiążąca tylko rozmowa,
                              a która wiążąca i grozi kara 10 milionów za jej zerwanie!
                              Ot taka małą swiadomośc trzeba mieć!
                              • Gość: andreas Re: temu człowiekowi trzeba pomóc! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 14:32
                                i dlatego że mamy juz nie jedna nauczke w tej i poprzedniej kadencji
                                braku kompetencji, dlatego radni powinni tak długo trzymac kontrolę
                                i nie dawac wolnej reki, bo ten człowiek dał przykłady
                                albo niekompetencji kosztownej albo tylko osmieszajacej jego i miasto!
                                • Gość: marian paździoch Re: tego świata nieda się uratowac. IP: 62.69.200.* 19.07.05, 16:18
                                  coś mi się wydaje, że twoja andreas obsesja na punkcie jurczyka osiąga punkt,
                                  po którym pozostaje tylko obłęd i nigdy nie zasychająca piana wściekłości.
                                  za chiny nie dociera do ciebie argument, że chociażby 61,8 pytanych w tej
                                  ankiecie chce tego akwaparku, nawet kosztem budowy wielkopowierzchniowego
                                  sklepu.
                                  dla ciebie jest lepiej, jak ten teren jest zasrywany nie tylko przez psy.
                                  rozkradany i dewastowany codziennie (ostatnie resztki płotu), byleby obecny
                                  prezydent nie przyczynił się do zmiany tego wstrętnego widoku, jaki dane mi
                                  jest oglądac codziennie od lat kilku, nieraz wielokrotnie.

siądź raz do obojętnie jakiej linii autobusu, popatrz na twarze ludzi
                                  oglądające ten odrażający widok. posłuchaj co mówią.

rada miasta chce. tylko czego? słuchając jej obrad czlowiek ma wrażenie, ze to
                                  tylko zbieranina przypadkowych ludzi, reprezentująca interesy (swoje interesy)
                                  częśc radnych zabierających głos, jestem powien, że nie rozumie nawet swojego
                                  bełkotu. przyklad; maslowska, bartnik, kilku innych. dyskusja owa, zamiast
                                  zająć sie tym żenującym od lat problemem, całą energie poświęciła nad
                                  celowością zleconej ankiety i zasadności pytań tam zawartym.

pani jacyna zaś swoim wystąpieniem dała swoisty popis z ktorego wynika że jak
                                  nie ulegniesz to cie udupie.

w jednym sie s tobą zgadzam. pan prezydent jest zbyt miękki. powinien tę radę
                                  przegonić na cztery wiatry.

a zresztą, tego świata nie da się uratować.
                                  ja wysiadam!

mp

• Gość: andreas Re: tego świata nieda się uratowac. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 17:11
                                    tak masz racje moja wsciekłośc siega zenitu...
                                    a wiesz czemu?
                                    Bo jestem bezradny wobec tej bezgranicznej głupoty!
                                    Patrz posty ponizej.
                                    jak mozna prowadzic negocjacje na temat barteru, nakłaniac radnych
                                    do uchwalenia czegoś, mówic o znalezieniu partnera...
                                    by sie okazało, ze ten partner nigdy nie prztyjął takich warunków,
                                    ani nie składał zadnych deklaracji w tym temacie!
                                    To mnie doprowadza do wściekłosci!
                                    jak mozna byc tak bezgranicznie beztroskim na takim stanowisku!??
                                    Tylko tyle.

Ponizej napisałem - ja lubie hipermarkety
                                    i niech tam bedzie najwiekszy na swiecie, mnie wkurza głupota!
                                    Głupców nie toleruje!
                                    Zawsze byłem najlepszy z przedmiotów scisłych, reperezentowałem szkołę,
                                    grałem w szachy tez z sukcesami - i drazni mnie głupota!!
                                    Nigdy nie rozumiałem, jak mozna nie rozumiec matematyki i logicznego myslenia,
                                    a szcególnie tego nie toleruje na stanowskach!

Przepraszam wszystkich, których obraziłem!
                                    To moja taka wada!
                                    nie lubie jak sie robi głupca ze mnie tak nieudolnie!
                                    • Gość: kolonista Re: tego świata nieda się uratowac. IP: *.idea.pl 19.07.05, 18:23
                                      Kłamiesz Andreas. Deklaracje zostały złożone. Inaczej nie byłoby
                                      przedstawicieli na komisji
                                      • Gość: andreas Re: tego świata nieda się uratowac. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:30
                                        Gość portalu: kolonista napisał(a):

> Kłamiesz Andreas. Deklaracje zostały złożone. Inaczej nie byłoby
                                        > przedstawicieli na komisji

==============================================

Przedstawiciele byli, a wiec rozmowy jakies tez były!
                                        Ale przedstawiciele twierdza, że nic nie obiecywali!
                                        że nie obiecywali konkretnie ile sie dołożą do basenu!
                                        I o takie deklaracje mi chodziło!
                                        Deklaracja w postaci checi wybudowania tam merketu to jest!
                                        A negocjatorzy ze strony miasta co mają?
                                        Nic, żadnego protokołu ze spotkania, chocby notatki...

Czyli jedni mówili swoje, a inni co innego słyszeli...
                                        • Gość: kolonista Re: tego świata nieda się uratowac. IP: *.idea.pl 21.07.05, 10:03
                                          Deklaracje ze strony reprezentanta Carrefoura była jednoznaczna powiemy ile
                                          damy pieniędzy po tym jak będziemy wiedzieli na ile jest wyceniony grunt. Co do
                                          wypowiedzi Inter-spaa dotyczącej spółki to była to odpowiedz na zapytanie jaka
                                          formuła została zastosowana we wrocławiu. Co nie znaczyło że tak ma być w
                                          szczecinie. Natomiast kwoty i ich proporcje są sprawą wewnętrzną udziałowców.
                                          Najważniejsze że miasto nic by nie dokładało.Zostało to jasno zaznaczone.
                                          • Gość: andreas negocjatorzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:35
                                            czyli sam widzisz prowadza negocjacje z powaznym inwestorem i...
                                            nikt nie zna jeszcze kwot!
                                            Jak ja prowadze negocjacje, to pierwsze są kwoty!
                                            Pewnie jak teren damy im za darmo, to moze dorzuca do basenów!
                                            Bo nazwa aquapark jest na miare połączonych altanek na działkach...
                                            • Gość: grz Re: negocjatorzy? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:39
                                              niestety, mało kto chce uwierzyć po doświadczeniach z Bryzą i innymi terenami
                                              że wszystko jest czyste...
                                  • Gość: andreas Marianie i zono...usmierce andreasa!? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 17:24
                                    zono Ty to robisz prawdopodobnie z własnej woli lub zlecenia,
                                    taka kampanie tutaj!
                                    Tak czuje patrząc po wielosci Twoich postów na ten temat, a ja tylko kontra.

Chyba czas usmiercic andreasa a strone forum wpisac do zakazanych!?
                                    Tak chyba czas najlepszy...
                                    • Gość: zona pijaka Re: Marianie i zono...usmierce andreasa!? IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 19.07.05, 17:29
                                      Nie pękaj i nie rób tego, swej wirtualnej śmierci. Nawet na swój chory sposób,
                                      ale mam wrazenie ze kochasz swoje miasto.
                                      • Gość: andreas Re: Marianie i zono...usmierce andreasa!? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 17:37
                                        wiesz ale Marian ma racje.
                                        Doznałem jakiejs cholernej alergii na Jurczyka i te jego usta!
                                        No, nie lubie głupców, a takich z nich robia,
                                        bo nawet przekretu dobrze nie umieja zrobić ani nakłamać!

Pewnie zbyt impulsywnie reaguję,
                                        pewnie to juz troche zaciemnia mi jasnośc myslenia w danym temacie!
                                        pewnie tak jest!
                                        A to znak, ze trzeba leciuchno odpuscic, a wtedy inaczej sie spojrzy.
                                        Nie moze tak byc że złośc czy alergia chora przesłoniła świadomość...
                                        bo bez świadomości, to mozna jedyn ie altanki...
                                        no ku.. patrz co sie dzieje... zawsze wracam...
                                        przepraszam....
                                        watek o Gontynce mnie juz nie interesuje, ani o Jurczyku i jego ustach!

Wysłałem lotto, jak wygram, to dam z milion na ten aquapark!
                              • Gość: andreas Re: temu człowiekowi trzeba pomóc! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 14:56
                                a najlepiej o jego rozmowach świadczy zdziwienie biznesmenów,
                                że nie wiedzieli o jakims barterze...
                                mówili tylko ze moga trochu dofinansować, ale bez zadneh deklaracji.
                                To skoro pan Jurczk i jego usta szukali barteru... to po co w ogóle gadaja
                                z firma która nie jest tym zainteresowana???
                                Po co??
                                No chyba ze gadaja i nie wiedza co sami gadają i co sie do nich gada!!!

Radni nie sa najlepsi, wymagaja wymiany - ale czy będa lepsi?
                                Ale na pewno sa madrzejsi od prezia, na pewno bogatsi o doswiadczenia
                                i kompetencje, na pewno im bardziej mozna zaufać...
                            • Gość: andreas a teraz słuchaj zono uważnie słuchaj IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 15:11
                              słuchaj uwaznie i zapamietaj, a raczej czytaj!
                              Ja nie jestem przeciwny hipermarketo - lubie w nich kupowac
                              i głównie w nich kupuje!!!
                              Małe sklepiki z dusza lubie, ale spoko! Takich niewiele jest!

Tak wiec mnie naprawde wisi i powiewa czy tam bedzie market czy gó..co...
                              może byc nawet stacja bezynowa i ladowisko UFO!

Byleby był interes dla miasta i sie bogaciło miasto!
                              Żeby ludzie mieli wiecj szmalu i prace,
                              bo wtedy mój interes sie bedzie tez rozwijał...
                              kapujesz?
                              Jak kludzie maja pieniadze do wydania, to ja sie cieszę!
                              Rozumiesz?
                              A jak miasto wydaje szmal na kary, na wyjazdy do Kapsztadu, do Francji,
                              rozdaje za pół darmo majątek - to traci miasto i ludzie!

Ja tam do Jurczyka nic nie mam!
                              Nic! Ani do radnych!
                              Ja nie polityk ani politykier,
                              ale mnie szlag trafia jak osoba na stanowisku mówi co chwila co innego,
                              spotyka sie z dziwnymi ludźmi i prowadzi dziwne negocjacje,
                              a potem mówi że rozmwiał ale o czym innym....
                              Po co gadali z tymKarefurem, jak oni nie chcieli przystac na ich układ?
                              Po co ta walka o Gontynke, jak nie ma partnera do basenu?

Moze barter, a może bedzie innym pomysł...
                              a moze mieszkaniówka i basen?
                              A może sam basen?
                              A może ladowisko?
                              A może poligon Unii?

A może blizej i szybciej będzie nad morze?
                              • Gość: zona pijaka Re: a teraz słuchaj zono uważnie słuchaj IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.05, 16:28
                                A może andreasie, Tyś Sochański, no ten o którym zawsze milczysz. No ten, co w
                                ostatnim dniu urzędowania zmienił BEZINTERESOWNIE zaliczkę na zadatek? No ten
                                który firme z Nowej Soli zarejestrowanej w mieszkaniu prywatnym,
                                nieotynkowanym - scedował prawa do terenu po tysiącu działkach szczecinian? Na
                                rzecz niemca, znanego równie powszechnie jak ten z Deutsch-Africa. Wtedy
                                wszystko jasne, powiem ci tylko jedno, Sochański jest na śmietniku historii.
                                NIEODWRACALNIE.
                                • Gość: andreas Re: a teraz słuchaj zono uważnie słuchaj IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 17:14
                                  Sochański prawdopodobnie jest o wiele madrzejszy ode mnie!
                                  a juz na pewno od w obecnej kadencji zarzadzajacych!
                                  sam dałes przykłady jego wiedzy i kompetencji,
                                  jak robi cos to z głowa, a nie bez świadomosci!
                        • Gość: kolonista Re: jak wiemy IP: *.idea.pl 19.07.05, 18:16
                          Byłem i słyszałem. Przedstawiciel Carrefoura powiedział że dofinansują park
                          wodny kwotą która będzie znana jak miasto wyceni grunty. To Carrefour
                          przyprowadził firmę Inter Spaa jako swojego partnera. Ten tandem miał
                          sfinansować całą inwestycję. W jakich proporcjach to była ich wewnętrzna
                          sprawa. Najważniejsze że miasto oprócz wykupu godzin dla młodzieży nie
                          uczestniczy w finansowaniu tej inwestycji. A najważniejsze, takich pieniędzy
                          jak ze sprzedaży pod handel nie uzyska sie z żadnej innej transakcji. Inter-spa
                          buduje teraz we Wrocławiu park wodny który będzie najlepszym parkiem w Polsce.
                      • Gość: STR* Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:58
                        Ta zona - strefa - pijaka jest jakaś podniecona ostatnio.
                        Dudy smalone bredzi, pewnie to piąta kolumna szczecińska.
                        I nie najeżdżaj strefo na studenta, bo o wiele więcej wie od ciebie.
                        I bardzo ładnie się student zachował na ostatniej radzie w sprawie Gontynki, a
                        reszta gadała dyrdymały i kłamstwa okrutne. (szczególnie ten dyrektor z biura
                        planowania przestrzennego miasta) Za takie kłamstwa się później płaci, a były
                        to kłamstwa do weryfikacji. A ta się wkrótce odbędzie.
                        • Gość: zona pijaka ja was chyba ... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.05, 21:09
                          Wiesz, za pare dni mi przejdzie, na razie sie jeszcze trzęse ze złości.
                        • Gość: kolonista Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.idea.pl 20.07.05, 11:56
                          Student zachowuje się tak jak mu dyktuje partykularny interes. A ja mam pytanie
                          po ostatnim wystąpieniu niejakiego A. Siwego. Jak to się ma do postawy radnej
                          Jacyny. Strasznie walczy w obronie ,,interesu,, mieszkańców broniąc ich przed
                          zalewem śmieci.O ile mnie pamięć nie myli to właśnie Siwy był prekursorem
                          interesów śmieciowych. W 1992 intensywnie zabiegał by się wbić w ten interes.
                          Materiały robiła mu telewizja przwatna Morze. Czy aby niejaka Malgorzata obojga
                          nazwisk nie wspiera go obecnie w temacie smieciowym.
                          • Gość: śmieciarz Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:02
                            A co to?Na śmieciach nie wolnmo robić interesóA?NIE ROZUMIEM
                      • albert_c Re: bARTEROWI jINTELIGENCI 21.07.05, 09:16
                        Zono Pijaka, to co nizej napisalas to intelektualny kal po prostu...

Otoz jurczyk ustami Czesnego niby mowi, ze jakikolwiek, ale na razie sa tylko
                        Francuzi + firma ktora ma budowac ten aquapark i ktora mowi ze na tak malym
                        obszarze aquaparku nie da sie zbudowac! jej przedstawiciele mowia ze tak malego
                        aquaparku w Polsce nie ma bo takich malych sie nie buduje po prostu!

Co sie kryje pod pojeciem 'wymiany barterowej'? opisz mi to zwiezle i jak to ma
                        byc ujete w dokumentach - jak jestes taka cwana to napisz czy ta wymiana
                        barterowa odbedzie sie kosztem miasta czy tez nie?

Bo na dzien dzisiejszy to wyglada tak, ze miasto da teren Francuzom w zamian za
                        to ze oni wybuduja aquapark. Oni oczywscie postawia hipcia, a aquaparku nie
                        zbuduja bo powiedza ze kasy nie maja i ze teren za maly. Wynik bedzie taki ze
                        beda mieli ziemie za darmoche i podatki beda placic poza Szczecinem. Swietna
                        koncepcja nie ma co!

Poipierajac takie dzialania brudasie sam czynisz z siebie holote!

i jeszcze odnosnie tego 'intelektualnego kalu' - to tak pieje to tej ankiety -
                        podpierasz sie tym smieciem...dlaczego? nie wiesz ze to smiec i gowniana
                        ankieta zrobiona pod teze i ze z badaniami socjologicznimy ma tyle wspolnego co
                        Ty z intelektualnym wywodem?

ciao

Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Z uporem maniaka coniektórzy powtarzają że Jurczyk chce sprzedać Carrefourowi
                        > teren Gontynki. Rozumię, chcecie go osmieszyć za wszelką cenę, nawet kosztem
                        > kłamstwa. A ja z uporem maniaka twierdzę że kłamieci.
                        > Po pierwsze: Jurczyk, ustami Czesnego mówi o JAKIMKOLWIEK INWESTORZE A NIE
                        > CARREFOUR.
                        > Po drugie: Jurczyk ustami Czesnego mówi o WYMIANIE BARTEROWEJ a nie
                        sprzedazy.
                        > Cos za coś. Ale cóż, dla jakis andreasów, Radnych i innej antyszczecińskiej
                        > hołoty - barter i sprzedaż to to samo.
                        >
                        > A co do Chołociny Jacyny - to zobaczycie - ten jej donos na Jurczyka, to
                        > Prokuratura kaze jej sobie wytrzeć o zad. Nie lubi mydła, nie lubi wody -
                        > śmierdzi od niej kałem.
                        • Gość: zona pijaka Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 10:36
                          albert_c napisał:
                          > Otoz jurczyk ustami Czesnego niby mowi, ze jakikolwiek, ale na razie sa tylko
                          > Francuzi + firma ktora ma budowac ten aquapark i ktora mowi ze na tak malym
                          > obszarze aquaparku nie da sie zbudowac! jej przedstawiciele mowia ze tak
                          malego aquaparku w Polsce nie ma bo takich malych sie nie buduje po prostu!

Otóż Jurczyk ustami Czesnego mówi zupełnie coś innego. Kłamiesz. Za na tym
                          terenie DA SIĘ wybudować aquapark na miarę potrzeb szczecinian. Niezbyt duży,
                          bo i Szczecin nie jest Berlinem, ale spałniający wszelkie warunki by nazywać
                          go "Aquaparkiem" a nie np. "Basenem z Podgrzewaną Wodą (BzPW)".

> Co sie kryje pod pojeciem 'wymiany barterowej'? opisz mi to zwiezle
                          * Pojęcia barter, by podkreślić, że jest tu zaproponowana wymiana "towar za
                          towar". Towarami są: aport terenu (fizycznie istniejący), który chce wniesc
                          miasto oraz budowla Aquapark (tez fizyczne pojecie). W typowym barterze nie ma
                          również jakiś "resztówek", tłumacząc to na nasze, nie ma jakis wyrównań
                          pieniężnych, łapówek dla Radnych.
                          Wytrąca się wiec przeciwnikom szafowanie słowem "sprzedaż" "wyprzedaż", a
                          przecież na sesji Rady, wszelkie pisuary, odnowy i część meneli z SLD wręcz
                          wrzeszczały że "wyprzedaje się" nasz majątek. Przejrzyj zapis z tych sesji.

> Poipierajac takie dzialania brudasie sam czynisz z siebie holote!
                          Dziękuję za uznanie. Wpierw plułeś sie, że Carrefour chce nas wydudkać, potem
                          powoli ewaluwoałeś w kierunku Francuzów, przeszłeś przez fazę firmy
                          pozaszczecińsiej (podatki beda placic poza Szczecinem) - w końcowej fazie pewno
                          zaproponujesz konkretnego wykonawcę, no... tego byłego radnego z OdNowy - pana
                          K. A wyposazenie w okna aquaparku to zaproponujesz też jakiejś pani z Odnowy,
                          hę?

> i jeszcze odnosnie tego 'intelektualnego kalu' - to tak pieje to tej ankiety -
                          > podpierasz sie tym smieciem...dlaczego? nie wiesz ze to smiec i
                          * W obrażaniu mieszkańców okolic Gontynki a właściwie nas, szczecinian -
                          przeszedłeś samego siebie. Myslę że utożsamiasz się w swoim mniemaniu o nas,
                          szczecinianach - z którąś z tych partyjek, pisuarów lub odnowy. Myślę również
                          że dostaniecie to, na co zasługujecie, już niedługo, przy okazji następnych
                          wyborów.
                          • albert_c Re: bARTEROWI jINTELIGENCI 21.07.05, 10:51

> Otóż Jurczyk ustami Czesnego mówi zupełnie coś innego. Kłamiesz.

* Zono raz jeszcze przeczytaj (tym razem ze zrozumieniem) co napisalem! a
                            napisalem ze potencjalni wykonawcy mowia ze tak malych sie nie buduje, a Czesny
                            mowi ze sie buduje - tyle ze Czesny w tej materii ma doswiadczenia mniej niz
                            zero.

Za na tym
                            > terenie DA SIĘ wybudować aquapark na miarę potrzeb szczecinian. Niezbyt duży,
                            > bo i Szczecin nie jest Berlinem, ale spałniający wszelkie warunki by nazywać
                            > go "Aquaparkiem" a nie np. "Basenem z Podgrzewaną Wodą (BzPW)".

* Firma ktora miala to budowac z Kerfurem mowi ze to bez sens, ze potrzebny
                            jest pod akwapark wiekszy teren. Poza tym z wiedzy tej firmy wynika, ze nigdzie
                            na swiecie akwapark nie stoi obok hipcia, bo to jest bezsesnu wg nich.

>
                            > > Co sie kryje pod pojeciem 'wymiany barterowej'? opisz mi to zwiezle
                            > * Pojęcia barter, by podkreślić, że jest tu zaproponowana wymiana "towar za
                            > towar". Towarami są: aport terenu (fizycznie istniejący), który chce wniesc
                            > miasto oraz budowla Aquapark (tez fizyczne pojecie). W typowym barterze nie
                            ma
                            > również jakiś "resztówek", tłumacząc to na nasze, nie ma jakis wyrównań
                            > pieniężnych, łapówek dla Radnych.
                            > Wytrąca się wiec przeciwnikom szafowanie słowem "sprzedaż" "wyprzedaż", a
                            > przecież na sesji Rady, wszelkie pisuary, odnowy i część meneli z SLD wręcz
                            > wrzeszczały że "wyprzedaje się" nasz majątek. Przejrzyj zapis z tych sesji.

* tak wiec jak mam to rozumiec? doslownie jak? ze Kerfur dostanie teren i
                            postawi tam hipcia + akwapark - czy dobrze rozumiem? i ze miasto nie dolozy do
                            tego grosza - czy tak? a kto bedzie zarzadzal tym akwaparkiem? a co powstanie
                            pierwsze: hipcio czy akwapark? i jakie beda gwarancje ze powstanie tam w ogole
                            akwapark?
                            pytam sie bo Czesny odpowiedzi na te pytania nie udzielil.

>
                            > > Poipierajac takie dzialania brudasie sam czynisz z siebie holote!
                            > Dziękuję za uznanie. Wpierw plułeś sie, że Carrefour chce nas wydudkać, potem
                            > powoli ewaluwoałeś w kierunku Francuzów, przeszłeś przez fazę firmy
                            > pozaszczecińsiej (podatki beda placic poza Szczecinem) - w końcowej fazie
                            pewno
                            > zaproponujesz konkretnego wykonawcę, no... tego byłego radnego z OdNowy -
                            pana K. A wyposazenie w okna aquaparku to zaproponujesz też jakiejś pani z
                            Odnowy, hę?

* niezle kombinujesz, ale zupelnie nie w ta strone co trzeba;)

> > > i jeszcze odnosnie tego 'intelektualnego kalu' - to tak pieje to tej anki
                            > ety -
                            > > podpierasz sie tym smieciem...dlaczego? nie wiesz ze to smiec i
                            > * W obrażaniu mieszkańców okolic Gontynki a właściwie nas, szczecinian -
                            > przeszedłeś samego siebie. Myslę że utożsamiasz się w swoim mniemaniu o nas,
                            > szczecinianach - z którąś z tych partyjek, pisuarów lub odnowy. Myślę również
                            > że dostaniecie to, na co zasługujecie, już niedługo, przy okazji następnych
                            > wyborów.

* znow zle kombinujesz.

zadam raz jeszcze moje pytanie, a Ty udziel na nie odpwoiedzi: dlaczego
                            podpierasz sie ta ankieta, ktora jest nic warta pod wzgledem socjologicznym? ze
                            pytania w niej sformulowane sa denne i ze tendencyjne to malo powiedziane i
                            napisane.

ja tez chce akwapark i chce port lotniczy ala lotnikso Kenedjego w Niu Jorku i
                            chce stadion na 120 tys miejsc nowszy niz w Amsterdamie i chce jeszcze hale cos
                            jak Medisson w Niu Jorku i to wszytsko moze byc nawet kosztem dwoch Kerfurow.
                            W zwiazku z tym rozpoczynam poszukiwanie inwestora, ktory pojdzie w barter i
                            nam to wybuduje, powtarzam nawet kosztem hipciow!

- taki mniejw iecej wniosek wyciagam z ankiety.

I nie obrazam szczecinian, raczej obrazam tworcow pytan do ankiety i tych
                            ktorzy chca sie podpierac takim smieciem badawczym.

i jestem jak najbardziej za tym aby tam powstal akwapark, ba nawet neich dwa
                            powstana tylko chce od poczatku wiedziec o co idzie gra i zeby to wszytsko bylo
                            jasne i czytelne, a tu od poczatku widac ze Jurczyk klamie i nie wie o co
                            chodzi. I albo jest wprowadzany w blad albo chce nas wszytskich razem z czesnym
                            oszukac.
                            • Gość: zona pijaka Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 11:28
                              albert_c napisał:
                              > * Firma ktora miala to budowac z Kerfurem mowi ze to bez sens, ze potrzebny
                              > jest pod akwapark wiekszy teren. Poza tym z wiedzy tej firmy wynika, ze
                              nigdzie na swiecie akwapark nie stoi obok hipcia, bo to jest bezsesnu wg nich.

Nawet wiem skąd to wiesz. Na podstawie ankiety, którą przeprowadziła babcia
                              klozetowa z Odnowy w Parku Wodnym w Choszcznie. Wnerwiona że nie wpuścili ją
                              (odnowę) tez w Choszcznie tyle że na najpiękniejszym w Europie polu golfowym.
                              Zeby podkreślić swoją miłość do Szczecina - serwujesz nam swoje sny. A to o
                              Medison Square, a to o 120 tys krzesełek, a to o potędze Twojego penisa.

> I nie obrazam szczecinian, raczej obrazam tworcow pytan do ankiety i tych
                              > ktorzy chca sie podpierac takim smieciem badawczym.
                              Znaczy się, osmieszasz pania profesor z odnowy i jej kolegów z Szkoły
                              Nuczycielskiej w Szczecinie. Szkoły mającej ksywę Uniwersytet. Napisz coś
                              więcej o niej. Umie Ona w ogóle pisać i wysławiać się po polsku - czy wygląda
                              na półgłówka?
                              • albert_c Re: bARTEROWI jINTELIGENCI 21.07.05, 12:43

> Nawet wiem skąd to wiesz. Na podstawie ankiety, którą przeprowadziła babcia
                                > klozetowa z Odnowy w Parku Wodnym w Choszcznie. Wnerwiona że nie wpuścili ją
                                > (odnowę) tez w Choszcznie tyle że na najpiękniejszym w Europie polu golfowym.

* wiesz dla mnie to Ty sie teraz zachowujesz jak merytoryczne zero. jestes
                                beznadziejna w obronie swoich racji, bo ja Ci tu serwuje to co moiwa ci ktorzy
                                mieliby to robic i mowia ze tak nie da rady sie tego zrobic, a Ty mi sie
                                starasz przykleic jakas latke, zreszta wychodzi Ci to rownie nedznie jak obrona
                                swoich racji.

Osmieszasz sie broniac przegranej sprawy!

> Zeby podkreślić swoją miłość do Szczecina - serwujesz nam swoje sny. A to o
                                > Medison Square, a to o 120 tys krzesełek, a to o potędze Twojego penisa.

* Nie wyjezdzaj mi tu z miloscia do Szczecina itp. tylko odpwoiedz na moje
                                jakze przeciez proste pytania.

Nastepnie przyznaj sie do tego, ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem na
                                poziomie dziecka z podstawowki (vide moj poprzedni post).

>> Znaczy się, osmieszasz pania profesor z odnowy i jej kolegów z Szkoły
                                > Nuczycielskiej w Szczecinie.

* tak wlasnie to czynie, nie po raz pierwszy i zapewne nie po raz ostatani. Ci
                                ludzie powinni dac sobie spokoj z badaniami socjologicznymi bo co ankieta to
                                kpina z badan.

Szkoły mającej ksywę Uniwersytet. Napisz coś
                                > więcej o niej. Umie Ona w ogóle pisać i wysławiać się po polsku - czy wygląda
                                > na półgłówka?

* przejrzj archium i sobie znajdz moje teksty o niej. Nie bede robil za
                                powielacz.

i podnies nieco swoj poziom cienasie i odpowiadaj na moje pytania, bo poki co
                                jest slabiutka w tej polemice.

• Gość: zona pijaka Re: bARTEROWI jINTELIGENCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 13:37
                                  albert_c napisał:
                                  > i podnies nieco swoj poziom cienasie i odpowiadaj na moje pytania, bo poki co
                                  > jest slabiutka w tej polemice.

Znaczy się, uważasz się za znakomitość, interlokutora, ktory znizył sie do
                                  dyskusji z pijaczką, znaczy się powiesiłeś cycki na sąsiednim płocie (jak stare
                                  przekupy na wsiach) i wdajesz się w pyskówkę z menelką i jeszcze żądasz
                                  odpowiedzi. To może ci beknę, poczuj mój oddech niemytych zębów. Mogę także dać
                                  ci gazem.

> Ci ludzie powinni dac sobie spokoj z badaniami socjologicznymi bo co ankieta
                                  > to kpina z badan....
                                  * Przyszle wybory to zweryfikują. Już tu był taki jeden głupiomądry, który był
                                  pewny swoich racji - potem pluł na nas Szczecinian, potem obiecywał ze wyjedzie
                                  z tego zafajdanego Szczecina w razie przegranej. Nie wyjechał jednak, swoim
                                  honorem podetarł sobie zadek - podajcie sobie ręce. Był tu taki drugi
                                  głupiomądry, nazywał się Muszyński - na jego heepeningi przychodziła połowa
                                  Szczecina (razem 5 osób z dziennikarzami) - podajcie sobie rękę. A tak prawdę
                                  mówiąc, to sama sobie się dziwię - czemu dyskutuję z zeram. ROTFL
                                  • Gość: grz co kto komu dowali... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:54
                                    zamieszczam trochę zakończeń waszych polemik-do wyboru do koloru...
                                    ROR Raffing out roud (Engrish for "laughing out loud")
                                    ROTFL Rolling on the floor laughing
                                    ROTFLMAO Rolling on the floor laughing my a** off
                                    ROTFLMAOWPIMP Rolling on the floor laughing my a** off while peeing in my pants
                                    ROTFLMBO Rolling on the floor laughing my butt off
                                    ================================================================================
                                    jak wam będzie mało, to dorzucę...
                                    • albert_c Re: co kto komu dowali... 21.07.05, 14:32
                                      to nie miesci sie w moim kanonie;)
                                  • albert_c Re: bARTEROWI jINTELIGENCI 21.07.05, 14:31

> Znaczy się, uważasz się za znakomitość, interlokutora, ktory znizył sie do
                                    > dyskusji z pijaczką,

* czasem tak lubie, wiesz bratanie sie z ludem i takie tam, dobrze to robi na
                                    krytyczny osad naszego spoleczenstwa - jezeli wiesz o czym pisze.

znaczy się powiesiłeś cycki na sąsiednim płocie (jak stare przekupy na wsiach)
                                    i wdajesz się w pyskówkę z menelką i jeszcze żądasz
                                    > odpowiedzi.

* niczego nigdzie nie wieszalem, nie wywyzszam sie jak juz tak na serio mamy
                                    gadac, ale nie zmienia to faktu, ze uwazam ze w tym watku nie potrafisz obronic
                                    swoich racji i odpwoiedziec na postawione przeze mnie pytania.
                                    Co wiecej wspomnialas (notabene wspomagajac sie kiepska manipulacja retoryczna)
                                    ze jestem klamca, a ja Ci szybko udowodnilem, ze masz widoczne problemy ze
                                    zrozumieniem tekstu.

> To może ci beknę, poczuj mój oddech niemytych zębów.

* szczerze to licze, ze stac Cie na wiecej, znaczy ze jestes w stanie ze mna
                                    dalej polemizowac.

> Mogę także dać ci gazem.

* nie badz smieszna.

>
                                    > > Ci ludzie powinni dac sobie spokoj z badaniami socjologicznymi bo co anki
                                    > eta
                                    > > to kpina z badan....
                                    > * Przyszle wybory to zweryfikują.

* wiesz to jest taka wyswiechtana gadka, bo w ten sposob chcesz udowodnic ze
                                    jedynym kryterium jakim beda sie kierowac wyborcy w swoim wyborze bedzie
                                    kwestia poniedzialkowego glosowania. Otoz jestem pewien, ze tak nie bedzie i ze
                                    jestes w bledzie.

> Już tu był taki jeden głupiomądry, który był pewny swoich racji - potem pluł
                                    na nas Szczecinian, potem obiecywał ze wyjedzie z tego zafajdanego Szczecina w
                                    razie przegranej. Nie wyjechał jednak, swoim honorem podetarł sobie zadek -
                                    podajcie sobie ręce.

* Z Mr Black podajemy sobie rece jak tylko sie widzimy i ja to sobie cenie. I w
                                    ogole go cenie za to jaki jest na tym forum, a ze Tobie on nie pasuje coz...

...jak bys tak sumiennie rolziczala politykow z ich obietnic, to bylbym pod
                                    wrazeniem. Moze zacznij od Jurczyka i jego wice...Mr Black moze sobie spokojnie
                                    poczekac.

Był tu taki drugi
                                    > głupiomądry, nazywał się Muszyński - na jego heepeningi przychodziła połowa
                                    > Szczecina (razem 5 osób z dziennikarzami) - podajcie sobie rękę.

* On jest taki maly i stara sie trzymac glowke tak wysoko, ze mi reki nie
                                    podaje, zwlaszcza od czasu jak zostal kandydatem na kandydata, ale mi na
                                    znajomosci z takimi typami w ogole nie zalezy - w przeciwienstwie do np.
                                    wspomnianego wyzej Mr Blacka.

A tak prawdę
                                    > mówiąc, to sama sobie się dziwię - czemu dyskutuję z zeram. ROTFL

* no teraz sie zrewazowals niczym jakis smarkacz.
                                    Stan do polemiki, a rozpocznij to od odpowiedzi na moje pytania.
                                • Gość: Klis z Samoobrony Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.idea.pl 21.07.05, 22:33
                                  albert_c napisał:
                                  > Nastepnie przyznaj sie do tego, ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem
                                  na
                                  > poziomie dziecka z podstawowki (vide moj poprzedni post).

Wiesz Albercik, z różnych my ugrupowań na pewno, ale wnioski wysnuliśmy
                                  podobne!;))) Żona pijaka nie umie czytać, a jak już jej ktoś coś przeczyta, to
                                  ma trudności ze zrozumieniem tekstu. W związku z powyższym nie ma co liczyć na
                                  sensowne odpowiedzi. Zamiast argumentów próbuje obrażać swoich interlokutorów,
                                  więc szkoda czasu na dyskusję z nią. szczególnie w temacie Maryjana, przy
                                  którym pluje pianą z pyska i zieje Arizoną. ja osobiście dałam sobie spokój i
                                  nie zamierzam więcej wdawać się z tym prymitywem w dyskusje, czego i Tobie
                                  zyczę. Pozdrawiam Klis.
                                  • albert_c Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 09:14
                                    Gość portalu: Klis z Samoobrony napisał(a):

ja osobiście dałam sobie spokój i
                                    > nie zamierzam więcej wdawać się z tym prymitywem w dyskusje, czego i Tobie
                                    > zyczę. Pozdrawiam Klis.

* Witaj, pewnie amsz racje ze my roznie zapatrzeni jetsesmy:)))

ja natomiast mam zamiar wdawac sie w dyskusje i z Zona i z innymi forumami,
                                    ktorzt sieja albo demagogie albo obrazaja innych forumow. czuje sie dobrze na
                                    tym forum, cow iecej bywa i jest tu juz sporo moich dobrych znajomych, ktorych
                                    mniej lub bardziej cenie, i nie zycze sobie aby ich ktos obrazal!
                                    Co wiecej dzieje sie tak, ze takie osoby biore sobie na 'celownik' i staram sie
                                    punktowac ich nierzetelnosc. Wg mnie w tym watku Zona Pijaka daje popis
                                    nierzetelnosci w ocenie zarowno faktow jak i innych forumow czemu ja
                                    postanowilem sie przeciwstawic z wlasnymi argumentami.

pozdrawiam, albert
                                    • Gość: zona pijaka Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 09:25
                                      Załóżcie sobie partyjkę, wzajemnego masowania fraglesów. Zaproście Czarnego -
                                      bedzie waszym Guru.
                                      • albert_c Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 09:34

> Załóżcie sobie partyjkę, wzajemnego masowania fraglesów. Zaproście Czarnego -
                                        > bedzie waszym Guru.

* Smieszna jestes. czy juz ktos Ci to mowil?

lepiej odpowiedz na moje pytania i bron swoich racji, albo przyznaj sie ze
                                        jestes totalnym cieniasem i w pojedynku merytorycznym z albertem_c okazalas sie
                                        straszna miernota i ze przyznajesz albertowi_c racje w tym sporze.

Moglabys wymyslec jakies nowe polajanki, bo wciaz sie powtarzasz i stajesz nie
                                        dosc ze mierna intelektualnie to jeszcze do tego bardzo nudna, a nudy na forum
                                        nie znosze!

A odnosnie Mr Blacka, to mam nieodparte wrazenie ze Twoje IQ trzeba by
                                        spotegowac aby osiagnelo poziom Mr Blacka.

stac Cie na aby przyznac sie do porazki w tym sporze cieniasie?

pozdrawiam, albert_c
                                        • Gość: zona pijaka Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 09:48
                                          Tylko nie za szybko się masujcie nawzajem na tej Gontynce, bo się spocicie
                                          chłopcy. I wam IQ się obniży. Do niemiłego odoru roznoszącego się wokół
                                          Gontynki, można dopisać Wasz zapaszek. Powiem wprost, spuszczam na was wodę
                                          klozetową. Bul, bul...
                                          • albert_c Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 09:55
                                            Czyli jednak przyznajesz ze albert_c ma racje w polemice z Toba, a Ty w swojej
                                            niedoskonalosci i ulomnosc nie jestes juz w stanie bronic swoich racji i jedyne
                                            na co Cie stac to staranie sie obrazic alberta, ale oczywiscie nawet to nie
                                            jest w stanie Tobie porzadnie wyjsc.

mimo wszytsko pozdrawiam Cie cieniaro i obiecuje w przyszlosci udowadniac Tobie
                                            Twoje ulomnosci i klamstewka i manipulacje i takie tam...

...i oczywiscie nie omieszkam trzymac w pamieci faktu, ze jestes nedznym
                                            tchorzem, ktory obawia sie przyznania do tego ze sklamal, ze ma problemy ze
                                            zrozumieniem tekstu i takie tam. a wiedz, ze albert_c ma pamiec wysmienita!
                                            • Gość: zona pijaka Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 09:59
                                              Patrz, już zamknęłam klapę od sedesu, a ten jeszcze macha rękami, pływając
                                              wsród grudek stolca.
                                              • albert_c Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 10:05
                                                no wiec jak myslisz jestes smieszna czy tez nie?

i jak Ci sie wydaje jestes w stanie tym swoim nedznym poczuciem humoru obrazic
                                                alberta_c?

i czy stac Cie na to aby sie przyznac ze jestes jeno prymitynym tchorzem i ze
                                                udowodnienie tego zabiera albertowi_c bardzo malo czasu?

• kiciara11 Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 10:09
                                                  chlopcy, wrzuccie na wsteczny i swoja energie wykorzystajcie na cos
                                                  pozytecznego:-)

Czy juz byliscie na urlopach czy to z przemeczenia praca?:-))
                                                  pozdrawiam
                                                • Gość: zona pijaka Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 10:10
                                                  O pardon, jeszcze jakis dezodorant. Psik, psik...
                                                  • Gość: zona pijaka Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 10:13
                                                    kiciara11
                                                    > chlopcy, wrzuccie na wsteczny i swoja energie wykorzystajcie na cos
                                                    pozytecznego:-)

chłopcy?, wiesz kiciara, krowa się bobcy.
                                                  • kiciara11 Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 10:16
                                                    ok to szanowni, powazni i dostojni mezczyzni, ktorzy wcale sie nie zachowuja
                                                    jak duze dzieci:-)
                                                  • albert_c Re: Żona NIE UMIE CZYTAĆ! 22.07.05, 10:37
                                                    :)

ok lezacych juz nie kopie.
                                                  • Gość: Klis z Samoobrony Albercik, Ty to masz cierpliwość! IP: *.idea.pl 22.07.05, 12:00
                                                    Podziwiam Twą cierpliwość i samozaparcie, tym niemniej wyszło na moje;))) Nic
                                                    konstruktywnego, tylko inwektywy. Żona pijaka to naprawdę straszny prymityw, a
                                                    ponieważ argumentów w obronie Maryjana i HiperGontyny brakuje, to zamieniła
                                                    otwór gębowy w kloakę. Cieszę się mimo wszystko, że są na forum ludzie z
                                                    którymi można dyskutować merytorycznie. W końcu to przecież od nas będzie
                                                    zalezało co się stanie z tym miastem. Czy zamienimy je w zagłębie
                                                    hipermarketowe (skądinąd niezły pomysł, vide Gdańsk, gdzie POZA miastem jest
                                                    kilkunastohektarowy plac z różnymi hiperkami w jednym miejscu), czy też wrócimy
                                                    do koncepcji miasta dla wszystkich ludzi. I nieważne kto to będzie robił, ważne
                                                    by robił to dobrze! Bo oprócz tego, że należę do Samoobrony, jestem matką, mam
                                                    dzieci i chcę by mogły bezpiecznie poruszać się i odpoczywać w Szczecinie. Chcę
                                                    móc spokojnie pracować, wiedząc, że moje dzieci są bezpieczne. A tak stanie się
                                                    wówczas, gdy Szczecin zacznie się rozwijać jak kiedyś, kiedy Stocznie kwitły,
                                                    dawały pracę tysiącom ludzi, kiedy był okres prosperity dla przedsiębiorstw
                                                    budowlanych i dla każdego, kto chciał COŚ robić. Nie tak jak teraz. Kasa pod
                                                    stołem za kolejny HIPEREK i wszystko gra, a czarna masa niech....
                                                  • Gość: zona pijaka Klis, nastąp się IP: 63.218.109.* 22.07.05, 12:21
                                                    Mamy jeszcze jedną, nową koncepcję zagospodarowania Gontyny. Zaorać i zasadzić
                                                    buraki. No, mamuśka Klis, nastąp się. Dobra, pani, dooobra pani.. I gdzie
                                                    krowo, znowu włazisz?
                                                  • albert_c Klis powiem tak... 22.07.05, 12:43
                                                    ...az mi sie wierzyc nie chce zes z Samoobrony. Moze to jakas prowakacja:))))

...a tak serio, to juz napisalem ze w tym watku nie bede polemizowal z Zona
                                                    Pijaka w mysl zasady, ze lezacego sie nie kopie, tym bardziej gdy prezentuje
                                                    soba tak zenujacy poziom jak ZP...
          • Gość: Lala Brador Re: dodam, tak, tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:03
            Mam taką prośbę: spróbujcie forumowicze przywołać tu sukcesy poprzedników
            Jurczyka. Ja nie kojarzę ale może inni wymienią. PS. Sklepy
            wielkopowierzchniowe (choćby i wybudowane na terenach przeznaczonych pod
            budownictwo mieszkaniowe, pomniki, wyjazdy delegacji do ciepłych krajów się nie
            liczą.
    • kurde.felek Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę 20.07.05, 12:17
      Przeczytałem te posty od góry do dołu i jedno mnie zastanawia.
      Nikt,poza nielicznymi wyjątkami nie zauważa - że miasto, prawie półmilionowe, o
      społeczności niezbyt bogatej, raczej biednej - zniszczyło na własne życzenie
      jedno z nielicznych miejsc rekreacyjnych dla szczecinian, których na żadnee
      urlopy czy kolonie dla dzieci nie stać.
      Rewaloryacja tych terenów, dzięki obłędnej polityce zarządu miasta będzie
      kosztowała miliony. Ludzie, nawet z nędznych emerytur - płacą podatki, część
      ich wraca do Szczecina i mają prawo oczekiwać,że będzie miało w mieście
      miejsce, gdzie ci ubożsi mieszkańcy będą mogli choć przez moment odpocząć,
      skorzystać z plażowania, kąpieli za niewielkie pieniądze.
      Dla wielu rodzin wyjazdy z centrum miasta na Głębokie (przejazd tramwajem,
      bilety wstępu itp) są dużym obciążeniem, zwłaszcza gdy tych dzieci jest dwoje
      czy troje a nawet więcej.
      Ludzie w ankiecie stwierdzili jedno - chcą by były to terene rekreacyjne.
      Dla nich.
      Miasto natomiast ma poronione pomysły, zarząd szwenda się po Europie a nawet
      Afrykach i USA, wydaje się nierozsądnie pieniądze - a o to co jest niezbędne
      nie dla kilku osób czy kilkuastu, ale kilkudziesięciu tysięcy - mało kto w
      zarządzie miasta dba.
      • Gość: zona pijaka Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę IP: 63.218.109.* 20.07.05, 12:41
        Nie przesadzaj Kurde z tymi kosztami dojazdu do Głębokiego, Arkonki,
        Dziewoklicza. Przy stadione Pogoni stoją NASTĘPNE puste baseny. Też bez
        właściciela. Tu też daleko? A jaką TY masz propozycję, aquqpark na obrzeżach
        miasta?
        • Gość: Klis z Samoobrony ŻONA TY TO MASZ KASĘ! IP: *.idea.pl 20.07.05, 13:20
          Nie mylić z klasą. A mówiąc o klasie...myślę również o tej do której chodzi mój
          syn. Jest to klasa integracyjna. Ok.80% rodziców dzieci nie stać jest na wpłatę
          5zł miesięcznie na potrzeby klasowe (np. kupno prezentów na dzień dziecka,
          chłopca itp)A ty mówisz, że wydatek dzienny kilkunastu złotych na
          trzy,czteroosobową rodzinę to pryszcz. Pewnie dla Ciebie tak, bo jak czytam, to
          wnioskuję, że bliskaś koryta Jurczyka. Pewnie Pan chojną ręką sypie grosza i
          splendorów pijaczce. A może nie? To napisz żono pijaka co Ty robisz ze swoimi
          dziećmi latem? Czy leżą przy Tobie na Gontynce i szczają pod siebie, czy po
          prostu nie masz dzieci i obce Ci problemy z nimi związane. A jeśli masz te
          dzieci, to czy w ich szkole zdarzają się sytuacje, że rodziców nie stać na
          paczki mikołajowe? Bo w klasie mojego syna tak. I sama robiłam dodatkowe
          paczki, bo dzięki Bogu mogłam sobie na to pozwolić. WIĘC NIE PISZ WIĘCEJ
          BANIALUKÓW O PRZESADZANIU Z KOSZTAMI. JEŻELI MUSISZ TO CHLEJ, ALE NIE ZABIERAJ
          GŁOSU!
          • Gość: zona pijaka Re: ŻONA TY TO MASZ KASĘ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 16:03
            Po co Ty mi tu wyjeżdzasz z mądrością Twoich dzieci. Ze niby TAKIE UCZONE,
            wiedzą co to jest Gontynka, że niby pragną tam jeżdzić za darmo. A czy twoje
            dzieci w ogóle wiedzą, co to Gontynka? Skoro od wielu lat są tam tylko
            chaszcze. I te chaszcze tam beda tak długo, póki Radniarska hołota bedzie
            blokowała jakiekolwiek inicjatywy. Takiś w morde dymany mądry, to czegoś nie
            kosił tam trawy za innego prezydenta. Wtedy Ci brud, smród, Twoje kurzajki od
            niemycia nie przeszkadzały? Nagle sie zrobił święto...bliwy czyścioszek, jak
            tylko ekipa Jurczyka wpadła na pomysł z aquaparkiem. Nie chcesz tam chodzić, Ci
            w trąbe brudasie. Ale nie każdy lubi być taką brudną świnią jak Ty.
            • Gość: andreas wiesz co zona... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 16:48
              chyba Ty tez musisz chwile odpocząc, widze po tym poscie!!
              Ja sobie herbatke z melisy wypijam i lepiej, dużo lepiej...
              • Gość: zona pijaka Re: wiesz co zona... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 16:50
                No co Ty, ja nie istnieje. To matrix.
                • Gość: andreas Re: wiesz co zona... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 16:55
                  wiesz przyjmujesz sposób patrzenia studenta - a to nieprawdziwy!
                  Jestesmy bardzo realni, identyfikowalni i konkretni
                  jak nasze poglady tu przedstawiane...
                  Matrix powiadasz, nie ma Cie... a kto pokazywał jeden palec
                  na placu Kosciuszki cygance?
                  • Gość: zona pijaka Re: wiesz co zona... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 17:00
                    To było moje ziemskie ego
        • kurde.felek Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę 20.07.05, 18:22
          Żono, nie sądziłem, ze trzeba cię uczyć rachunków!
          Weźmy matkę z 2 dzieciaków - wyjazd na Głębokie 1 tramwajem. 2 dzieciaki X 95
          gr x 2( te i we wte) to circa 4 zł. Matka jazda tramwajem - to kolejne 4 zł.
          Teraz wejście na plaże - 3 zł x 2 dzieciaki - to 6 zł., matka - 1 x 4 zł - to
          razem wejście na plażę na Głębokim = 10 zł. Z dojazdem tramwajem - 18 zł. Jakby
          chciała być przynajmniej co 2-gi dzień to ma 270 zł głowy w ciągu miesiąca. A
          jak dziecku zachce się lodów? Bo inne jedzą a ono nie....
          Wiele matek nie stać na takie wydatki i dzieciaki ganiają samopas po podwórku.
          • Gość: zona pijaka Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 18:58
            kurde.felek napisał:
            > gr x 2( te i we wte)
            Naucz się gramatyki, Kurne. Nie pisze sie 'te i we wte' tylko 'w te i nazad'.
            Poza tym nie wiem czemu mi imputujesz, jakobym był przeciw biednym polskim
            matkom. Tylko dlatego, ze po wielu latach bezmyslnego niszczenia Gontyny przez
            poprzedników, Jurczyk wreszcie zaproponaował coś sensownego. TAK - NIE RADA -
            ALE JURCZYK to zaproponował. I to was boli, tu lezy cała prawda. Ty chcesz dac
            matce mozliwosc wykąpania sie w lecie przez miesiąc, co drugi dzień. A ja wole
            dać taką możliwość całorocznie, także w zimie, raz na miesiąc. Zresztą w
            projekcie miasto oferuje wykup wejść do aquaparku u przyszłego operatora dla
            najbiedniejszych dzieci. Sumując, Twój wywód uważam za mało przekonywujacy,
            haczący wręcz o bełkot. Sorry Kurde.
            • kurde.felek Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę 21.07.05, 08:40
              Kurde, żona zachowujesz się jak zakochana nastolatka!
              Nie napadam na Jurczyka, jasne?!
              A o Gontynke pieklę się od dawna, poszukaj sobie watku gdy opisałem jak byłem
              tam z psem na spacerze i co zobaczyłem. Masz sklerozę.
              Co do tego "w te wew te" - czy "w te i nazad", to chyba wybór należy do mnie,
              co? Chyba mogę się posłużyć miejskim slangiem?
              W kontekscie Gontynki pisałem o sprawie znacznie szerszej niż przysłowiowe
              baseny - pisałem o terenach rekreacyjnych dla biedniejszej ludności, a takiej
              jest wystarczająca ilość, by o nich w mieście pamietać.
              Nie mam nic do krytych basenów (aquaparkowi), o ile opłaty wstępu do nich będą
              tak skalkulowane, by nie był to przybytek dla finansowych elit.
              I nigdzie nie napisałem, że neguję pomysł zbudowania na Gontynce kompleksu
              takich basenów.
              Mój wywód "rachunkowy" był ripostą na twoje stwierdzenia, że korzystanie z
              miejskich kąpielisk jest tanie i nie dotyczył akurat Gontynki. Czepiasz się
              mnie bez powodu!
              Jeśli chodzi o bełkot - to ze smutkiem musże stwierdzić - że to raczej tobie
              się tym razem przytrafiło.
              Nie tankuj za dużo tej arizony, bo szare komórki protestują :)
              • Gość: zona pijaka Re: Jurczyk, rozgoń tą hołotę IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 11:07
                kurde.felek napisał:
                > Co do tego "w te wew te" - czy "w te i nazad", to chyba wybór należy do mnie,
                > co? Chyba mogę się posłużyć miejskim slangiem?
                Oczywiście, chyba ze nie załapałeś mojej lekko złośliwej ironii.

> Nie mam nic do krytych basenów (aquaparkowi), o ile opłaty wstępu do nich
                będą tak skalkulowane, by nie był to przybytek dla finansowych elit.
                * Nie bedzie to przybytek dla elit, zapewniam cie. Aquapark jest to ZUPEŁNIE
                coś innego niż basen. Na basen dzieci zazwyczaj chodzą z musu. Do auaparku
                chodza, bo tam się wspaniale bawią, odpoczywają. Jest jak "miękki" narkotyk".
                Umiejsowienie aquaparku w szeroko rozumianym centrum Szczecina a nie na
                obrzeżach Szczecina, powoduje, że nie muszą być budowane specjalne parkingi na
                samochody dla rodzicow dzieci elit z samochodami. Jest tam dogodne połączenie i
                z północnymi dzielnicami, po Police, i z centrum, i autobusy 67, i jakies 54 i
                inne.
                Aha, jeszcze pisałeś w innym wątku że biedne matki nie stać będzie na lody.
                Przyznam, ze zupełnie nie zrozumiałam co mają wspólnego lody z aquaparkiem,
                pewnie wiesz lepiej.
    • Gość: Klis z Samoobrony ŻONA TO FACHOWIEC JURCZYKA! IP: *.idea.pl 20.07.05, 17:21
      Wiedziałam, że pachniesz nie tylko gorzałą...:)))Ale po CAŁKOWITYM PRZEKRĘCENIU
      mojego postu i BRAKU SENSOWNEJ ODPOWIEDZI NA CHOĆ JEDNO PYTANIE W I E M !!! Ty
      zona jesteś jednym z tych Fachowców Maryjana i stąd biegłość Twego języka i
      wzbijanie się na szczyty fff...inezji w obronie jego durnych projektów (a może
      to Twoje):))) Nawet mi Ciebie szkoda, bo rozumiem, że miałaś szansę na ochłapy
      z pańskiego stołu jakby przepchnął tego Carrefoura. A tu parę złotych
      fffiuuuu...pofrunęło. Biedna , nie będzie nawet na jabola, o "uśmiechu
      traktorzysty nie wspominając". Tylko "łzy sołtysa" Ci zostały ;)))
      • Gość: zona pijaka Re: ŻONA TO FACHOWIEC JURCZYKA! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 18:00
        > mojego postu i BRAKU SENSOWNEJ ODPOWIEDZI NA CHOĆ JEDNO PYTANIE W I E M !!! Ty

Nie krzycz tak głośno, nie jesteś na wiecu samoobrony. Niestety z trunków
        polecanych mi przez ciebie nie skorzystam. Pijają je tylko chamy z Samoobrony,
        pij więc Wasć sam. Ja pijam tylko inne odmiany tego szlachetnego trunku. Marki
        Botwinka, Arizona lub owocowe z działki na Stołczynie.

• Gość: Klis z Samoobrony Re: ŻONA TO FACHOWIEC JURCZYKA! IP: *.idea.pl 20.07.05, 18:57

Niestety z trunków*
          > polecanych mi przez ciebie nie skorzystam. Pijają je tylko chamy z Samoobrony,
          > pij więc Wasć sam.
          Żona,już Ci rozum do cna przeżarło. Ja nie piję trunków żadnych. A co do chamów
          z Samoobrony, to do pięt im nie dorastasz. Przynajmniej tam wszyscy potrafą
          czytać ze zrozumieniem i odpowiadać na temat, czego i Tobie życzę. A na razie
          utulaj swój żal za straconą kasą z Gontyny, Botwinką lub czym tam chcesz. Utul
          też na piersi swej Maryjana bo słabowity on ostatnimi czasy;)))

• Gość: zona pijaka Re: ŻONA TO FACHOWIEC JURCZYKA! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 19:10
            > z Samoobrony, to do pięt im nie dorastasz. Przynajmniej tam wszyscy potrafą
            > czytać ze zrozumieniem i odpowiadać na temat, czego i Tobie życzę

Jestem nieutulona z żalu, że Ci do pięt nie dorastam. To normalne
            że "umiejesz", po ukończeniu tak zacnej Uczelni w Zdrojach, już Ci nawet słomy
            nie widać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka