Gość: woj IP: *.szcz.gazeta.pl 23.05.01, 18:34 Kto jezdzi do Berlina? Po co? Dla sportu, muzyki, handlu, turystyki? Jak jechac? samochodem, pociagiem, rowerem??????? Krotko mowiac, czy berlin jest nam potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mike Re: Po co nam Berlin IP: 194.195.43.* 23.05.01, 19:30 Gość portalu: woj napisał(a): > Kto jezdzi do Berlina? Po co? Dla sportu, muzyki, handlu, turystyki? Jak jechac > ? samochodem, pociagiem, rowerem??????? Krotko mowiac, czy berlin jest nam potrzebny? Ja jezdze. Czesto latam z Tegla (latanie w Wa-wy to poroniony pomysl - drogo, malo lotow i na dokladke trzeby najpierw dojechac...). Swego czasu czesto jezdzilem tez na zakupy (glownie ciuchy i elektronika) teraz mniej bo ogolnie czesto bywam w RFN. No i 11.06 wybieram sie na koncert Knopflera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Po co nam Berlin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.01, 19:33 no to jutro nasza redakcja da ci dobry przewodnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Po co nam Berlin IP: 194.195.43.* 23.05.01, 19:50 Gość portalu: ania napisał(a): > no to jutro nasza redakcja da ci dobry przewodnik... Jaka redakcja? Pracujesz w mediach? I czy jutro czasami nie jest swieto, bo gazety to sie chyba nie ukaza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: Po co nam Berlin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.05.01, 20:35 Jestem studentem i w Berlinie byłem tylko raz.Pracowałem "na czarno" na budowie.Pamiętam tylko tyle że w ciągu tygodnia zarabiałem więcej niż w Polsce przez miesiąc,robiąc to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Po co nam Berlin IP: *.szcz.gazeta.pl 24.05.01, 10:31 Inaczej. Jest sobota, mam czas, troche kasy i pomysl - wypad do Berlina. Co konkretnie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Po co nam Berlin IP: 194.195.43.* 25.05.01, 09:29 Gość portalu: woj napisał(a): > Inaczej. Jest sobota, mam czas, troche kasy i pomysl - wypad do Berlina. Co kon > kretnie polecacie? Jezeli nigdy nie byles to najpierw jedz w rejon Reichstagu. Zobaczysz od razu Brame Brandenburska i statue Wiktorii (te z ktorej skacze Bono na teledysku "Stay") - mozesz na nia wejsc - jest niezly widok. Jako miejsce rozrywki polecam Plac Poczdamski. Architektura = kosmos. Multikina, kina 3-wymiarowe, knajpy, dyskoteki. Na zakupy - Wilmersdorfer (ulica zamknieta dla ruchu) albo jak masz wieksza kase to Ku'damm. Warto tez tam sie wabrac by zobaczyc stary zniszczony podczas wojny kosciol (nie odremontowany) a obok drugi - nowoczesny. Jak bedziesz mial troche czasu to jedz na Alexander Platz. Z wiezy tv jest extra panorama miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Po co nam Berlin IP: 194.195.43.* 25.05.01, 20:43 Gość portalu: woj napisał(a): > Inaczej. Jest sobota, mam czas, troche kasy i pomysl - wypad do Berlina. Co kon > kretnie polecacie? Jeszcze powinienem dodac, ze jezeli lubisz muzea i takie starocie to obowiazkowo Pergamon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Po co nam Berlin IP: *.szcz.gazeta.pl 25.05.01, 22:14 Dzieki, Mike juz wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś