Dodaj do ulubionych

A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboardach

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 21:00
Je-N-drus Luszczewski naszym przyjacielem jest, za pieniadze.... No wlasnie!
Czyje ? Ale mniejsza z tym, w koncu on sprowadzil do Szczecina 8-9-10 million
dollars (US). A reszta sie nie liczy. Tylko ku..a dla mnie jego szumny deptak
to zwykla pralnia pieniedzy
Obserwuj wątek
    • Gość: Rychu Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 21:47
      Gość portalu: Maryjanek napisał(a):

> Je-N-drus Luszczewski naszym przyjacielem jest, za pieniadze.... No wlasnie!
      > Czyje ? Ale mniejsza z tym, w koncu on sprowadzil do Szczecina 8-9-10 million
      > dollars (US). A reszta sie nie liczy.

Nie twoje i nie moje. Za swoje własne pieniądze. Zarobione, a nie z kasy
      miejskiej czy wojewódzkiej.

Tylko ku..a dla mnie jego szumny deptak
      > to zwykla pralnia pieniedzy

Nie jego, tylko Edmunda. Reszta się zgadza.
    • Gość: Laufer 1 Maryjan, pozdrów Mundka IP: *.xtra.pl 24.08.02, 22:17
      Gość portalu: Maryjanek napisał(a):

> Je-N-drus Luszczewski naszym przyjacielem jest, za pieniadze.... No wlasnie!
      > Czyje ? Ale mniejsza z tym, w koncu on sprowadzil do Szczecina 8-9-10 million
      > dollars (US). A reszta sie nie liczy. Tylko ku..a dla mnie jego szumny deptak

Maryjanek , jestes dobrym kandydatem na Prezesa "Odry" a Twoja wypowiedż
      dowodem na to dlaczego Szczecin jest omijany przez Inwestorów.
      Jest to równiez dowód, że Rujnowicze zaczęli się bać Luszczewskiego. Pozdrów
      starego druha i towarzysza Mundka.
      • Gość: Gradus No Panie Laufer wydalo sie.... IP: *.eemagine.com 26.08.02, 12:03
        Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

> Jest to równiez dowód, że Rujnowicze zaczęli się bać Luszczewskiego. Pozdrów
        > starego druha i towarzysza Mundka.

E no to juz wiemy dla kogo pracuje pan Laufer 1. Dla "biznesmena", ktory
        ostatnio przed wyborami sie chwalil ile to dzieki niemu milionow dolarow
        zostalo zainwestowane w Szczecinie. No i jeszcze mowil, ze jak go wybierzemy to
        on wtedy stworzy 15000 miejsc pracy...
        Cos czuje, ze pan Laufer 1 glosowal kiedys na podobnego biznesmena z Peru w
        wyborach prezydenckich. Panie Laufer nie wstydz sie pan swoich pogladow...
        • rycyna Re: No Panie Laufer wydalo sie.... 26.08.02, 18:44
          Gość portalu: Gradus napisał(a):

> E no to juz wiemy dla kogo pracuje pan Laufer 1.
          > Cos czuje, ze pan Laufer 1 glosowal kiedys na podobnego biznesmena z Peru

Masz rację!
          On popiera tylko samego siebie:
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=354&w=2477209
          Brawo Poeta!!!
        • Gość: Laufer 1 Odpowiadam Gradus, ale czy to do Ciebie trafi ? IP: *.xtra.pl 26.08.02, 20:36
          Gość portalu: Gradus napisał(a):

> Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):
          >
          > > Jest to równiez dowód, że Rujnowicze zaczęli się bać Luszczewskiego. Pozdr
          > ów
          > > starego druha i towarzysza Mundka.
          >
          > E no to juz wiemy dla kogo pracuje pan Laufer 1. Dla "biznesmena", ktory
          > ostatnio przed wyborami sie chwalil ile to dzieki niemu milionow dolarow
          > zostalo zainwestowane w Szczecinie. No i jeszcze mowil, ze jak go wybierzemy
          to
          >
          > on wtedy stworzy 15000 miejsc pracy...
          > Cos czuje, ze pan Laufer 1 glosowal kiedys na podobnego biznesmena z Peru w
          > wyborach prezydenckich. Panie Laufer nie wstydz sie pan swoich pogladow...

W przeciwieństwie do Ciebie nie wstydzę się swoich poglądów. Jestem za tym aby
          Prezydentem Szczecina został przedstawiciel nie - AWS-owskiej prawicy.
          Na razie mówi się o dwóch sensownych kandydaturach, które mają szansę wygrać z
          Rujnowiczem lub innymi odmianami niekompetentnych czerwonych lun czarnych
          towarzyszy partyjnych lub kolegów opartyjnych.
          Jest to p. Łuszczewski i p. Lubińska. Obydwie kandydatury są stosunkowo
          niezależne i obydwie są w stanie wygrać z układem partyjnym.
          Natomiast na pyskówkę jak ten kandydat z Peru i moje rzekome dla niego
          poparcie ,nie odpowiadam.
          A dla Pana Łuszczewskiego gdyby się zwrócił z dużą przyjemnością pracowałbym.
          Niestety poza jedną moją obecnością na jego spotkaniu przedwyborczym, nie znam
          go.
          • Gość: Gradus Re: Odpowiadam Gradus, ale czy to do Ciebie trafi IP: *.eemagine.com 27.08.02, 09:59

> Gość portalu: Gradus napisał(a):
            >

> Na razie mówi się o dwóch sensownych kandydaturach, które mają szansę wygrać
            > z
            >
            > Rujnowiczem lub innymi odmianami niekompetentnych czerwonych lun czarnych
            > towarzyszy partyjnych lub kolegów opartyjnych.
            > Jest to p. Łuszczewski i p. Lubińska.

Jezeli gosc, ktory mowil, ze jak sie go wybierze na senatora to stworzy 15000
            miejsc pracy a jak nie to nie stworzy jest "sensownym" i kompetentnym
            kandydatem no to tym bardziej jestem pewny, ze pan Laufer1 glosowal kiedys na
            Tyminskiego...
    • Gość: ZetKa Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: *.net.com / 3.111.148.* 26.08.02, 08:49
      > Tylko ku..a dla mnie jego szumny deptak
      ??? A mozna szczegoly?
      Btw wlasnie chcialem w najblizszym czasie poruszyc watek o deptaku, ale
      bardziej pozytywny...
    • enancjo Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar 26.08.02, 09:41
      .. nie ma to jak jakis glupi watek .. zaslepiony
      lubiezna uczciwoscia ale z punktu widzenia bruku ...

.. a na marginesie to :
      .. Panstwo pierze kase,
      .. zwiazki piora kase,
      .. partie piora kase,
      .. fundacje piora kase,

.. a czlowiek co .. ma nosic brudna ..
      Enancjo

• Gość: Jazzek Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 26.08.02, 15:40
        Pierze czy bierze?
        Bo ja pie.rzę takie pranie, że buduję jakiś durny deptak za moje ciężko
        nakradzione pieniądze.
        A jeśli juz o tym mówimy, to masz może jakiś sposób na zgarnięcie kawałka tego
        co zgarniają inni, bo mnie żona marudzi że inni potrafią, a ja nie. :(
    • barnaba36 Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar 26.08.02, 15:25
      generalnie wszystkie inwestycje przekraczjące pewien pułap w EURO są narażone
      na to iż w bespośredni lub pośredni sposób będą pralnią brudnego szmalu :)))))

Ale przecież są (miejmy nadzieję) wyjątki i mam nadzieję, że do takich należy
      właśnie Łuszczewski

• enancjo Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar 26.08.02, 15:36
        .. wyjatek .. Szmal nie smierdzi .. Ci piora tez umieja
        rzeczy ukladac .. do nie sa debile .. sztuka jest nie dac
        sie wrobic a jak juz to nie dac sie zlapac ...

Enancjo ( wyjatek )
    • Gość: torbiel Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 19:09
      Ten panek Luszczewski kandydował w poprzednich wyborach ale jakos
      nieszczesnikowi nie wyszło.Gdy zadałem mu kilka podstawowych pytań
      za pośrednictwem poczty elekronicznej,panek nie raczył odpowiedziec.
      Dlaczego ci nieudacznicy tak się rwią do wladzy.Niech lepiej biedaczysko
      siedzi na swoch czterech literach i uczciwie zarobionej forsie.Przynajmniej
      nikt mu nie
      natrzaska po pysku jak Walusiowi.
      • Gość: Laufer 1 Ostatnie wybory to jego duży sukces. IP: *.xtra.pl 26.08.02, 20:28
        Gość portalu: torbiel napisał(a):

> Ten panek Luszczewski kandydował w poprzednich wyborach ale jakos
        > nieszczesnikowi nie wyszło.Gdy zadałem mu kilka podstawowych pytań
        > za pośrednictwem poczty elekronicznej,panek nie raczył odpowiedziec.
        > Dlaczego ci nieudacznicy tak się rwią do wladzy.Niech lepiej biedaczysko
        > siedzi na swoch czterech literach i uczciwie zarobionej forsie.Przynajmniej
        > nikt mu nie
        > natrzaska po pysku jak Walusiowi.

Łuszczewski dostał olbrzymią ilość głosów w poprzednicyh wyborach. Zdaje się ,
        że podan 20.000. głosów.
        Gdyby startował z jakiejś listy partyjnej byłby senatorem.To proste do
        wyliczenia.
        Taki jest sposób liczenia głosów w Polsce. Sejm z Senatem i Prezydentem tak
        ustalili.Chroni to system partyjny w Polsce.
        W Polsce są takie rewelacje, że z listy partyjnej wchodził ktoś z niecałym 1
        tysiącem głosów, a niezależny z 5.000. głosów nie przechodził.
        Ostatnie wybory są przykładem sukcesu Pana Łuszczewskiego. Natomiast startował
        jako niezależny. Nie dość, że mu trudniej startować to jeszcze co widać w
        niniejszym POST-ie oszołomy partyjne przerażone, że może pojawić się niezależny
        od partii Prezydent chrzanią coś o praniu pieniędzy itp insynuacjach. To dowód
        na to, że to dobra pod kątem niezależności i szans zdmuchnięcia partyjnej
        korupcji kandydatura. Na razie zdecydowanie najlepsza.
        • Gość: Rychu Re: Ostatnie wybory to jego duży sukces. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.08.02, 23:01

> Łuszczewski dostał olbrzymią ilość głosów w poprzednicyh wyborach. Zdaje
          się ,
          > że podan 20.000. głosów.
          > Gdyby startował z jakiejś listy partyjnej byłby senatorem.To proste do
          > wyliczenia.
          > Taki jest sposób liczenia głosów w Polsce. Sejm z Senatem i Prezydentem tak
          > ustalili.Chroni to system partyjny w Polsce.
          > W Polsce są takie rewelacje, że z listy partyjnej wchodził ktoś z niecałym 1
          > tysiącem głosów, a niezależny z 5.000. głosów nie przechodził.
          > Ostatnie wybory są przykładem sukcesu Pana Łuszczewskiego. Natomiast
          startował
          > jako niezależny. Nie dość, że mu trudniej startować to jeszcze co widać w
          > niniejszym POST-ie oszołomy partyjne przerażone, że może pojawić się
          niezależny
          >
          > od partii Prezydent chrzanią coś o praniu pieniędzy itp insynuacjach. To
          dowód
          > na to, że to dobra pod kątem niezależności i szans zdmuchnięcia partyjnej
          > korupcji kandydatura. Na razie zdecydowanie najlepsza.

To nie jest tak do końca. Wybory do Senatu są wyborami BEZPOŚREDNIMI. To
          znaczy, że nie glosuje się na listę partyjną, tylko na osoby. Na liście do
          Senatu było 9 kandydatów - z czego dwóch z SLD. Osoby te, gdyby nawet były
          Myszką Miki albo Psiem Reksiem, i tak zdobyłyby głosy elektoratu SLD. I
          zdobyły - do Senatu weszły dwie osoby: Myszka Miki - Christowa i Pies Reksiu -
          Zychowicz, każde z nich zdobywając ok. 120.000 głosów. Na trezcim miejscu była
          Jacyna-Witt, zdobywając ok. 65.000 głosów, później Wądołowski - ok. 62.000
          głosów. Łuszczeski zdobył ok. 32.000 głosów, co przy głosowaniu bezpośrednim
          nie jest wielkim sukcesem. Ale wtedy był kandydatem niezależnym. Teraz jest
          kandydatem centroprawicy - PO, SKL, UW, RS - i nie może już być tak niezależny.
          Dla mnie najlepszą kandydaturą jest Prof. Teresa Lubińska - jako niezależna,
          ale nie wiem, czy zdecyduje się kandydować.
          • lupin2 Tak , panie Rychu 27.08.02, 06:23
            Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):
            >
            > > Łuszczewski dostał olbrzymią ilość głosów w poprzednicyh wyborach. Zdaje
            > się ,
            > > że podan 20.000. głosów.
            > > Gdyby startował z jakiejś listy partyjnej byłby senatorem.To proste do
            > > wyliczenia.
            > > Taki jest sposób liczenia głosów w Polsce. Sejm z Senatem i Prezydentem t
            > ak
            > > ustalili.Chroni to system partyjny w Polsce.
            > > W Polsce są takie rewelacje, że z listy partyjnej wchodził ktoś z niecały
            > m 1
            > > tysiącem głosów, a niezależny z 5.000. głosów nie przechodził.
            > > Ostatnie wybory są przykładem sukcesu Pana Łuszczewskiego. Natomiast
            > startował
            > > jako niezależny. Nie dość, że mu trudniej startować to jeszcze co widać w
            > > niniejszym POST-ie oszołomy partyjne przerażone, że może pojawić się
            > niezależny
            > >
            > > od partii Prezydent chrzanią coś o praniu pieniędzy itp insynuacjach. To
            > dowód
            > > na to, że to dobra pod kątem niezależności i szans zdmuchnięcia partyjnej
            > > korupcji kandydatura. Na razie zdecydowanie najlepsza.
            >
            > To nie jest tak do końca. Wybory do Senatu są wyborami BEZPOŚREDNIMI. To
            > znaczy, że nie glosuje się na listę partyjną, tylko na osoby. Na liście do
            > Senatu było 9 kandydatów - z czego dwóch z SLD. Osoby te, gdyby nawet były
            > Myszką Miki albo Psiem Reksiem, i tak zdobyłyby głosy elektoratu SLD. I
            > zdobyły - do Senatu weszły dwie osoby: Myszka Miki - Christowa i Pies Reksiu -

> Zychowicz, każde z nich zdobywając ok. 120.000 głosów. Na trezcim miejscu
            była
            > Jacyna-Witt, zdobywając ok. 65.000 głosów, później Wądołowski - ok. 62.000
            > głosów. Łuszczeski zdobył ok. 32.000 głosów, co przy głosowaniu bezpośrednim
            > nie jest wielkim sukcesem. Ale wtedy był kandydatem niezależnym. Teraz jest
            > kandydatem centroprawicy - PO, SKL, UW, RS - i nie może już być tak
            niezależny.
            >
            > Dla mnie najlepszą kandydaturą jest Prof. Teresa Lubińska - jako niezależna,
            > ale nie wiem, czy zdecyduje się kandydować.

Jest tak jak piszesz Rychu.Laufrowi coś się pomyliło. Moim zdaniem jednak,
            największy sukces w ostatnich w wyborach do Senatu odniosła Jacyna-Witt, gdyż
            przy małym poparciu dla Unii Wolności (a wręcz przy negacji wyborców) i całej
            jej kontrowersyjności (agresywny polityk) traktuję ją jako prawie niezależnego
            wówczas kandydata do Senatu.
            Zdecydowanie, na razie najlepszym kandydatem może być (nie wiem dlaczego nie
            jest) prof. Lubińska.Wyrażałem to już na tym Forum. Zgoda.
            Jacyna -Witt warte bardzo dokładnego rozważenia.
            Łuszczewski jest dla mnie kandydatem bardzo dobrym.
            Trochę mi wstyd mi za pozostałe prawicowe ZOO np : Kamrowski Andrzej
            lub ZOO absolutne : Kobylański, Chrobrowski, Bayer itp
          • Gość: torbiel Re: Ostatnie wybory to jego duży sukces. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 18:22
            Popieram p.Rychu
    • Gość: bazylissa Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: 62.233.158.* 13.09.02, 11:25
      Wierzcie mi,że Łuszczewski to kawał...Wiecie, że jest dziadkiem?Tylko, że
      dziecku i matce ledwo starcza na życie a tatuś i dziadek...A zastraszona przez
      dziadka matka boi się wystąpić o ustalenie ojcostwa.A jeśli chodzi o
      amerykański kapitał... :)Nie wierzcie tak naiwnie kandydatom,czy wy nie wiecie
      co to jest polityka?Owszem Łuszczewski jest niezależny, ale nie kandydauje dla
      waszego dobra, ale tylko i wyłącznie dla poprawy własnych interesów, które
      ostatnio kiepsko się kręcą.I w dodatku ma kryzys wieku średniego, a bardzo źle
      to znosi.Nie podpiszę się imieniem bo mi również kochany Andrzej Ł. groził
      kilka razy, nie bezpośrednio, ale poprzez swojego "pieska", pana W.Uważajcie na
      niego i przyjrzyjcie mu się uważniej zanim zagłosujecie...Pozdrawiam
      • Gość: piesek W Re: A. Luszczewski spoglada lubieznie na billboar IP: *.net.iton.pl 19.09.02, 16:01
        juz ide moja panienko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka