ktg29 31.08.05, 21:02 Jak sobie poradzić ze zgagą, męczy mnie strasznie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga305 Re: zgaga 01.09.05, 07:06 w ciąży można brac Rennie i Manti. Mi pomagalo bralam do konca. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
atena80 Re: zgaga 01.09.05, 09:23 czesc, mnie akurat ta dolegliwość ominęła w ciazy ale moja koleżanka piła duzo wody i to jej pomagało. Radziłabym Ci zagladnąc na ogólne forum e-dziecko tam kilka razy był omawiany ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha55 Re: zgaga 01.09.05, 18:47 Mnie też od dluzszego czasu męczy. Pomaga rzeczywiście rennie (gryzę tabletkę bo nie lubie tego ssać) albo manti. Jednak rennie możesz sobie wziać wszędzie, mam je zawsze pod ręką. Naprawdę mi pomoga (obym nie zapeszyla ;))Można pogryźć od razu z dwie tabletki, najwyżej będziesz miala mętny mocz bo to fosforany. Ale bezpieczny, gin mi polecil. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia.1 Re: zgaga 07.09.05, 23:10 Wspolczuje ci bardzo.Mnie zgaga meczyla od 4 tygodnia do konca, nawet lezac na sali operacyjnej mialam ja niestety.Wzmagala sie im dluzej bylam w ciazy, a ostatnie dwa miesiace wymiotowalam bo tak mialam podrazniony przelyk przez ta zgage.Pilam litrami Manti Forte, ale nie pomagalo.Nie pomagalo tez Renie ani Maalox.NIC!!!Radze nie jesc po 18, nie pic zadnych sokow i w ogole dieta delikatna, gotowane miesko,zadnych przypraw.Nie martw sie, ja dzieki temu w ostatnim m-cu ciazy schudlam 2 kg, co nie mialo wplywu na dzidzie ( 3700 ). Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś