Dodaj do ulubionych

Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:53
Szalom Jewrej... Gdzie was nie ma...
Obserwuj wątek
    • Gość: woy np. w Oświęcimiu i Treblince, baranie. Zadowolony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 07:54
      • Gość: Nerv To prawidłowe pozdrwienie, durniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:49
        Zamiast wyzywać ludzi od baranów, wiedz, że to jak najbardziej prawdiłowe i
        pokojowe pozdrwoeinie! A pytanie gdzie was nie ma, nie miało nic wspólnego z
        miejscami o jakich Żydzie piszesz! Wystarczy tylko uderzyć w stół a sami
        robicie zaraz wielki ajwaj! I po co? Co złego w stwierdzeniu, ze są na całym
        świecie i tak będzie do końca ich dni. Znasz, co powiedział Bóg Mojżeszowi? To
        siedzć cicho...
        • Gość: Andrzej Re: To prawidłowe pozdrwienie, durniu! IP: *.nll.se 13.09.05, 11:34
          Prawidlowe pozdrowienie? Stuknij sie w glowe osiolku! A swoja droga zastanawia
          mnie po co takie matoly jak "kris" otwieraja jadaczki nawet wtedy kiedy nic nie
          maja do powiedzienia (najczesciej!). To tak jak by ktos przy stole w czasie
          obiadu puscil baka.
          • Gość: Kris Niestety, osiołku, mam racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:06
            Słuzbowo w latach 1994-96 byłem w Izraelu trzy razy i wiem, że mam rację pisząc
            Szalom! Zamilcz bo nic nie wiesz....
            • Gość: Andrzej Re: Niestety, osiołku, mam racje... IP: *.nll.se 13.09.05, 15:57
              Zgadza sie w przypadku slowa szalom ale nie w przypadku slowa jewrej, ktore
              znaczy mniej wiecej tyle samo co slowa szwab albo rusek, albo kacap...
              P.S. Szkoda, ze te sluzbowe wyjazdy tak malo Tobie daly.
              • swarozyc Andrzej, zachowuj sie! 13.09.05, 16:01
                Nie roszczac sobie pretensji do posiadania racji, wydaje mi sie ze obrazliwie
                po rosyjsku jest wlasnie zid, a jewriej to normalne, neutralne - Zyd.
    • Gość: POLAK [...] IP: 213.25.164.* 13.09.05, 08:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Polak zwykły Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:52
      Orydynarne, nadzwyczaj chamskie komentarze "Krisa" i "POLAKA" nie są
      miarodajne dla odczuć przeważającej większości normalnych Polaków. Wstydzę się
      za was.
      • ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 08:54
        dziwne, że ten prawdziwy polak pisze z jakiegoś (chyba) urzędowego serwera?
        • Gość: m4 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.rdgg.nl / 194.151.168.* 13.09.05, 09:13
          Nie trzeba ürzedowego serwera"wystarczy byc przyzwoitym czlowiekiem.Shalom
          Starsi Bracia.
        • schutzengel1 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 09:23
          w dodatku chce wypędzć Żydów z ziemi niemieckiej, pieprzony potomek
          arystokracji zabużańskiej.
          • swarozyc Heniek, wytrzezwiales juz? 13.09.05, 11:17
            schutzengel1 napisał:
            [...] z ziemi niemieckiej, pieprzony potomek arystokracji zabużańskiej.

Jakie to ziemie niemieckie masz na mysli?
        • the.bill1 ty_aska 14.09.05, 10:26
          sledzisz tropy netowe i donosisz liberalnie do wielkiego brata?
          • ja_aska Re: ty_bilu 15.09.05, 13:07
            nigy nie donosiłam i nie mam zamiaru tego zmieniać
            PS a kto jest wielkim bratem?
        • Gość: pimpek aśka z urzędowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:09
          Ja-aśka też pisze z urzędowego serwera.
          • ja_aska Re: aśka z urzędowego 16.09.05, 14:29
            jesteś pewien?
      • Gość: Olka Kolejny Polak nauczony i wiedzą kipiący!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:57
        Nie bronię nikogo, ale co Ty widzisz chamskiego w komenatrzu Krisa?! Widać nie
        masz pojęcia o Żydowskim pozdrowieniu... Jewrej w rosyjskim znaczy dokładnie to
        samo co Jude w niemieckim, a Żyd w polskim. A nie ma ich na całym świecie?
        wSKAŻ MIEJSCE GDZIE NIE MA ŻYDOWSKIEJ DIASPORY... Polaku! Odnoszę wrażenie ze
        jestes bardzioej antysemicki niż ci, którzy zamieszczają świadomie złośliwe
        komentarze, nie zawsze pewnie tak myśląc do końca.
        • the.bill1 POUCZAJĄCY POST NA GW 14.09.05, 11:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28983572&a=29017719
          • ja_aska bilu 15.09.05, 13:08
            i ty im wierzysz? w spisek przechrztów żydowskich? naprawdę w XXI w. mozna w
            takie rzeczy wierzyć?
            • Gość: the.bill1 Re: bilu IP: *.bazapartner.pl 15.09.05, 21:33
              A Ty co takim linearną koncepcją czasu się posługujesz?
              Tak nieco oświeceniowo brzmi twoje pytanie, jaby dalej był jakis "postęp" na
              świecie.
              Pewne rzeczy sie nie zmieniają. Tak choćby to, ze w szkole podstawowej, za
              plecami robimy koledze "numer".
              W życiu dorosłym tez się robi "numery" tyle, ze na inną skale i o innej treści.
              Pozdro!
              • ja_aska oj bilu 16.09.05, 11:48
                różne rzeczy w życiu widziałam ale w takie spiski to nawet moje koty nie
                wierzą:-)
                • Gość: tuckman Re: oj bilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:14
                  Bil do lekarza! Szybko!
                  • Gość: the.bill1 Re: oj bilu IP: *.bazapartner.pl 16.09.05, 18:28
                    oK, TYLKO POWIEDZCIE PO CO MAM PÓJŚĆ, BO JA ROZUMIEM, ŻE W ISTNIENIE SŁUŻB
                    SPECJALNYCH TEŻ NIE WIERZYCIE. JAK NIE WIECIE CZYM SA , TO POWIEM WAM W
                    SEKRECIE,. że zaj,muja się handlem bananmi i kiszona kapustą.
                    • ja_aska Re: oj bilu 16.09.05, 18:30
                      dlaczego uważasz, że nie wierzymy w slużby specjalne?
                  • Gość: the.bill1 Re: aha tuckman IP: *.bazapartner.pl 16.09.05, 18:30
                    Jesli Cie temat interesuje, to zerknij do ostaniego numeru Res Publica Nova. Tam
                    jest kilka ciekawych artykułów.
    • Gość: Andrzej Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.nll.se 13.09.05, 11:31
      Ty tez pokazujesz swoja glupote gdzie sie tylko da!
    • Gość: Szczecinianin Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:47
      W latach 1951 - 1954 chodziłem do szkoły podstawowej z wieloma szczecińskimi
      Żydami. Miałem wśród nich dobrych kolegów. Gdzie oni teraz??
      • ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 13:52
        wyrzuceni.
        • Gość: Szczecinianin Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:22
          Rozumiem z czego wynika lakoniczność Twojej odpowiedzi.
          Jednak pamiętam, ci z mojej klasy zaczęli wyjeżdżać już w r. 1955 i chyba
          (ci "moi")rozjechali się do 1960.
          Pozdrawiam.
          • ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 15.09.05, 13:09
            a moi 68-70
    • Gość: zigi [...] IP: 155.37.231.* 13.09.05, 14:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • swarozyc Re: macie cos przeciwko zydom ? 13.09.05, 14:42
        Asiu, a co piliscie?
        • swarozyc L' chaim ! czy cos takiego.. 13.09.05, 15:11
          to od slowian..
        • ja_aska Re: macie cos przeciwko zydom ? 14.09.05, 08:47
          ja nic, nie było mnie:-(
      • Gość: zigi ? IP: 155.37.231.* 13.09.05, 15:15
        ciekawe czemu usuneli moj post ? bo zawsze zamykam tym powiedzonkiem buzie tym ktorzy o
        wszystko winia zydow

co sie czepiacie zydow jak modlicie sie do chrystusa zyda

• piotr33k2 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 15:58
      widze że niektórym juz nawet "egzotyka" zjawiska przeszkadza.
    • Gość: Andrzej Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.nll.se 13.09.05, 16:01
      Zastanawiajace, ze mala notka dotyczaca zycia towarzyskiego czesci mieszkancow
      m. Szczecina obudzila ze snu tylu glupkow, ktorzy wypisuja co im tylko slina na
      ich jezyk przyniesie!
      • ja_aska do admina 13.09.05, 16:12
        zwracam się z uprzejmą prośbĄ o niewykasowywanie idiotycznych wpisów
        niektórych, gdyż cenzura nawet przy kmiotkach nie powinna mieć miejsca.
        PS. jako członek TSKŻu i Gminy nie czuje się obrażona tylko zazenowana.
      • Gość: H56 swar IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 16:15
        wiedziałem,że Cię ruszy. Szwedzkich słowian też lubię. Polakiem nie jesteś,bo
        nie uznajesz zwierzchności Watykanu.

Henryk Teresa Diabeł- oddaj głos na moja rodzinę z PO
        • swarozyc Re: swar 13.09.05, 21:21
          Gość portalu: H56 napisał(a):
          Polakiem nie jesteś,bo nie uznajesz zwierzchności Watykanu.
          '''''''''''
          Tzn. ze nie jestem katolakiem, Polakiem jak najbardziej..
      • Gość: Marian Koniuszko Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:49
        Też uważam że tylko głupków którzy gdyby nie było internetu pisali by
        publicznej toalecie.
    • funkcjonariusz Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 21:49
      Nie ważne czy jesteś Żydem, Ukraińcem czy Chińczykiem. Najważniejsze abyś był
      człowiekiem. Niestety tego zwykłego człowieczeństwa wam tutaj brakuje.
      • Gość: H56 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 22:59
        do kogo pijesz ?
    • the.bill1 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 14.09.05, 09:32
      Myślę, że dla uporządkowania róznych kwestii należałoby dokładnie rozróżnic trzy
      funkcjonujące w obiegu między narodowych pojęcia

antysyjonizm
      antysemityzm
      antyjudaizm

Już chciałem pisać, ale wpisalem w google antysemityzm i otworzyla sie strona.
      Bardzo wymowna strona. Pouczająca, wprowadzająca nieco ładu, to tych wariackich
      etykietek, wykorzystywanych politycznie i w ten sposób plugawiących,
      szargających człowieczeństwo.

www.polonica.net/Antysemityzm.htm#top
      Myślę, ze Mlodziez Wszechpolska jest antySyjonistyczna, a nie antysemicka.
      Syjonizm jest odmianą agresywnego nacjonalizmu i jest potępiany przez ONZ.
      Czy ta gmina robi jakies wykłady i wprowadzxa owe rozróżnienia do publicznego
      języka, aby przyczynić sie do podniesienia poziomu merytoryczego dyskusji?
      • ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 14.09.05, 13:40
        owa gmina co roku robi spotkania ekumeniczne a wśród gości rokrocznie obecny
        jest np biskup.
        • Gość: Polak zwykły Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:33
          To dobrze, to tylko dobrze.
    • the.bill1 Anty - syjonizm -semityzm -judaizm, 14.09.05, 09:33
      Myślę, że dla uporządkowania róznych kwestii należałoby dokładnie rozróżnic trzy
      funkcjonujące w obiegu między narodowych pojęcia

antysyjonizm
      antysemityzm
      antyjudaizm

Już chciałem pisać, ale wpisalem w google antysemityzm i otworzyla sie strona.
      Bardzo wymowna strona. Pouczająca, wprowadzająca nieco ładu, to tych wariackich
      etykietek, wykorzystywanych politycznie i w ten sposób plugawiących,
      szargających człowieczeństwo.

www.polonica.net/Antysemityzm.htm#top
      Myślę, ze Mlodziez Wszechpolska jest antySyjonistyczna, a nie antysemicka.
      Syjonizm jest odmianą agresywnego nacjonalizmu i jest potępiany przez ONZ.
      Czy ta gmina robi jakies wykłady i wprowadzxa owe rozróżnienia do publicznego
      języka, aby przyczynić sie do podniesienia poziomu merytoryczego dyskusji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka