Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:53 Szalom Jewrej... Gdzie was nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: woy np. w Oświęcimiu i Treblince, baranie. Zadowolony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 07:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv To prawidłowe pozdrwienie, durniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:49 Zamiast wyzywać ludzi od baranów, wiedz, że to jak najbardziej prawdiłowe i pokojowe pozdrwoeinie! A pytanie gdzie was nie ma, nie miało nic wspólnego z miejscami o jakich Żydzie piszesz! Wystarczy tylko uderzyć w stół a sami robicie zaraz wielki ajwaj! I po co? Co złego w stwierdzeniu, ze są na całym świecie i tak będzie do końca ich dni. Znasz, co powiedział Bóg Mojżeszowi? To siedzć cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: To prawidłowe pozdrwienie, durniu! IP: *.nll.se 13.09.05, 11:34 Prawidlowe pozdrowienie? Stuknij sie w glowe osiolku! A swoja droga zastanawia mnie po co takie matoly jak "kris" otwieraja jadaczki nawet wtedy kiedy nic nie maja do powiedzienia (najczesciej!). To tak jak by ktos przy stole w czasie obiadu puscil baka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Niestety, osiołku, mam racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:06 Słuzbowo w latach 1994-96 byłem w Izraelu trzy razy i wiem, że mam rację pisząc Szalom! Zamilcz bo nic nie wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Niestety, osiołku, mam racje... IP: *.nll.se 13.09.05, 15:57 Zgadza sie w przypadku slowa szalom ale nie w przypadku slowa jewrej, ktore znaczy mniej wiecej tyle samo co slowa szwab albo rusek, albo kacap... P.S. Szkoda, ze te sluzbowe wyjazdy tak malo Tobie daly. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Andrzej, zachowuj sie! 13.09.05, 16:01 Nie roszczac sobie pretensji do posiadania racji, wydaje mi sie ze obrazliwie po rosyjsku jest wlasnie zid, a jewriej to normalne, neutralne - Zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK [...] IP: 213.25.164.* 13.09.05, 08:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak zwykły Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:52 Orydynarne, nadzwyczaj chamskie komentarze "Krisa" i "POLAKA" nie są miarodajne dla odczuć przeważającej większości normalnych Polaków. Wstydzę się za was. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 08:54 dziwne, że ten prawdziwy polak pisze z jakiegoś (chyba) urzędowego serwera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.rdgg.nl / 194.151.168.* 13.09.05, 09:13 Nie trzeba ürzedowego serwera"wystarczy byc przyzwoitym czlowiekiem.Shalom Starsi Bracia. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 09:23 w dodatku chce wypędzć Żydów z ziemi niemieckiej, pieprzony potomek arystokracji zabużańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Heniek, wytrzezwiales juz? 13.09.05, 11:17 schutzengel1 napisał: [...] z ziemi niemieckiej, pieprzony potomek arystokracji zabużańskiej. Jakie to ziemie niemieckie masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 ty_aska 14.09.05, 10:26 sledzisz tropy netowe i donosisz liberalnie do wielkiego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ty_bilu 15.09.05, 13:07 nigy nie donosiłam i nie mam zamiaru tego zmieniać PS a kto jest wielkim bratem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek aśka z urzędowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:09 Ja-aśka też pisze z urzędowego serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Kolejny Polak nauczony i wiedzą kipiący!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:57 Nie bronię nikogo, ale co Ty widzisz chamskiego w komenatrzu Krisa?! Widać nie masz pojęcia o Żydowskim pozdrowieniu... Jewrej w rosyjskim znaczy dokładnie to samo co Jude w niemieckim, a Żyd w polskim. A nie ma ich na całym świecie? wSKAŻ MIEJSCE GDZIE NIE MA ŻYDOWSKIEJ DIASPORY... Polaku! Odnoszę wrażenie ze jestes bardzioej antysemicki niż ci, którzy zamieszczają świadomie złośliwe komentarze, nie zawsze pewnie tak myśląc do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 POUCZAJĄCY POST NA GW 14.09.05, 11:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28983572&a=29017719 Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska bilu 15.09.05, 13:08 i ty im wierzysz? w spisek przechrztów żydowskich? naprawdę w XXI w. mozna w takie rzeczy wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Re: bilu IP: *.bazapartner.pl 15.09.05, 21:33 A Ty co takim linearną koncepcją czasu się posługujesz? Tak nieco oświeceniowo brzmi twoje pytanie, jaby dalej był jakis "postęp" na świecie. Pewne rzeczy sie nie zmieniają. Tak choćby to, ze w szkole podstawowej, za plecami robimy koledze "numer". W życiu dorosłym tez się robi "numery" tyle, ze na inną skale i o innej treści. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska oj bilu 16.09.05, 11:48 różne rzeczy w życiu widziałam ale w takie spiski to nawet moje koty nie wierzą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuckman Re: oj bilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:14 Bil do lekarza! Szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Re: oj bilu IP: *.bazapartner.pl 16.09.05, 18:28 oK, TYLKO POWIEDZCIE PO CO MAM PÓJŚĆ, BO JA ROZUMIEM, ŻE W ISTNIENIE SŁUŻB SPECJALNYCH TEŻ NIE WIERZYCIE. JAK NIE WIECIE CZYM SA , TO POWIEM WAM W SEKRECIE,. że zaj,muja się handlem bananmi i kiszona kapustą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: oj bilu 16.09.05, 18:30 dlaczego uważasz, że nie wierzymy w slużby specjalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Re: aha tuckman IP: *.bazapartner.pl 16.09.05, 18:30 Jesli Cie temat interesuje, to zerknij do ostaniego numeru Res Publica Nova. Tam jest kilka ciekawych artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.nll.se 13.09.05, 11:31 Ty tez pokazujesz swoja glupote gdzie sie tylko da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:47 W latach 1951 - 1954 chodziłem do szkoły podstawowej z wieloma szczecińskimi Żydami. Miałem wśród nich dobrych kolegów. Gdzie oni teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:22 Rozumiem z czego wynika lakoniczność Twojej odpowiedzi. Jednak pamiętam, ci z mojej klasy zaczęli wyjeżdżać już w r. 1955 i chyba (ci "moi")rozjechali się do 1960. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi [...] IP: 155.37.231.* 13.09.05, 14:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: macie cos przeciwko zydom ? 14.09.05, 08:47 ja nic, nie było mnie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi ? IP: 155.37.231.* 13.09.05, 15:15 ciekawe czemu usuneli moj post ? bo zawsze zamykam tym powiedzonkiem buzie tym ktorzy o wszystko winia zydow co sie czepiacie zydow jak modlicie sie do chrystusa zyda Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 15:58 widze że niektórym juz nawet "egzotyka" zjawiska przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.nll.se 13.09.05, 16:01 Zastanawiajace, ze mala notka dotyczaca zycia towarzyskiego czesci mieszkancow m. Szczecina obudzila ze snu tylu glupkow, ktorzy wypisuja co im tylko slina na ich jezyk przyniesie! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska do admina 13.09.05, 16:12 zwracam się z uprzejmą prośbĄ o niewykasowywanie idiotycznych wpisów niektórych, gdyż cenzura nawet przy kmiotkach nie powinna mieć miejsca. PS. jako członek TSKŻu i Gminy nie czuje się obrażona tylko zazenowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 swar IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 16:15 wiedziałem,że Cię ruszy. Szwedzkich słowian też lubię. Polakiem nie jesteś,bo nie uznajesz zwierzchności Watykanu. Henryk Teresa Diabeł- oddaj głos na moja rodzinę z PO Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: swar 13.09.05, 21:21 Gość portalu: H56 napisał(a): Polakiem nie jesteś,bo nie uznajesz zwierzchności Watykanu. ''''''''''' Tzn. ze nie jestem katolakiem, Polakiem jak najbardziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:49 Też uważam że tylko głupków którzy gdyby nie było internetu pisali by publicznej toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 13.09.05, 21:49 Nie ważne czy jesteś Żydem, Ukraińcem czy Chińczykiem. Najważniejsze abyś był człowiekiem. Niestety tego zwykłego człowieczeństwa wam tutaj brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 22:59 do kogo pijesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 14.09.05, 09:32 Myślę, że dla uporządkowania róznych kwestii należałoby dokładnie rozróżnic trzy funkcjonujące w obiegu między narodowych pojęcia antysyjonizm antysemityzm antyjudaizm Już chciałem pisać, ale wpisalem w google antysemityzm i otworzyla sie strona. Bardzo wymowna strona. Pouczająca, wprowadzająca nieco ładu, to tych wariackich etykietek, wykorzystywanych politycznie i w ten sposób plugawiących, szargających człowieczeństwo. www.polonica.net/Antysemityzm.htm#top Myślę, ze Mlodziez Wszechpolska jest antySyjonistyczna, a nie antysemicka. Syjonizm jest odmianą agresywnego nacjonalizmu i jest potępiany przez ONZ. Czy ta gmina robi jakies wykłady i wprowadzxa owe rozróżnienia do publicznego języka, aby przyczynić sie do podniesienia poziomu merytoryczego dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie 14.09.05, 13:40 owa gmina co roku robi spotkania ekumeniczne a wśród gości rokrocznie obecny jest np biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak zwykły Re: Jubileusz gminy żydowskiej w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:33 To dobrze, to tylko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Anty - syjonizm -semityzm -judaizm, 14.09.05, 09:33 Myślę, że dla uporządkowania róznych kwestii należałoby dokładnie rozróżnic trzy funkcjonujące w obiegu między narodowych pojęcia antysyjonizm antysemityzm antyjudaizm Już chciałem pisać, ale wpisalem w google antysemityzm i otworzyla sie strona. Bardzo wymowna strona. Pouczająca, wprowadzająca nieco ładu, to tych wariackich etykietek, wykorzystywanych politycznie i w ten sposób plugawiących, szargających człowieczeństwo. www.polonica.net/Antysemityzm.htm#top Myślę, ze Mlodziez Wszechpolska jest antySyjonistyczna, a nie antysemicka. Syjonizm jest odmianą agresywnego nacjonalizmu i jest potępiany przez ONZ. Czy ta gmina robi jakies wykłady i wprowadzxa owe rozróżnienia do publicznego języka, aby przyczynić sie do podniesienia poziomu merytoryczego dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś