Dodaj do ulubionych

Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrześc...

IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 21.09.05, 17:56
W swojej historii mieliśmy do czynienia z systemem, który chciał narzucać
innym jedyny "słuszny" światopogląd i w pełni kontrolować ich życie. Ogólna
nazwa określająca takie systemy to totalitaryzm
Obserwuj wątek
    • block-buster Tylko nie Jaroslaw Dobrzynski.Jednego Rydzyka dosc 21.09.05, 18:01
      Kolejny oszolom z radia Maybach.Na koscielnego,a nie do Sejmu...
      • Gość: normalny [...] IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.09.05, 21:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: XX Jarosław Dobrzyński, to ten co u Wieczorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:00
      za ochroniarza robi i kroniczke w TV czyta? Ale byłyby jaja, czerwony (nawet na
      mordzie) a program cheścijański prezentuje heheh. ZwłAszcza,ze a zresztą... sz
      ALE JAKO FACET OD MARKETINGU NIE POWINIEN SIĘ POKAZYWAC W TV W CZASIE
      INFORMACJI, TO ŁAMIANIE USTWAY O KRRiTV!
    • Gość: Z LESZEK Dobrzyński - www.dobrzynski.of.pl IP: *.chello.pl 21.09.05, 20:02
      www.dobrzynski.of.pl
    • Gość: pepe Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:00
      kosciólł katolicki najstarsza dyktatura świata. ogniem i mieczem. a wcześneij
      wielka inkwizycją. nie zapomnijmy o odkupieniu grzehców za kasę;)
    • kay36 Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze 22.09.05, 06:44
      Ten kandydat urwał się z choinki. Trzeci raz startuje do sejmu, Chce narzucac
      konstytucję Kaczorowi jak ma być, przegina, tak jak we wszystkim. ostatnio się
      dowiedziałem ile bierze za te "swoje" dzieci. 2200 za jedno + opłaty za
      utrzymanie domu, nie mówiąc o pensji żony-dyrektora i pół etatu pomocy
      kuchennej. W Poznaniu za tyle jest utrzymanie jednego dziecka w domu dziecka i
      tam twierdzą, że drogo i są tańsze Rodzinne domy dziecka. A niektórzy
      chrześcianie utrzymują za swoje pensje też 6 dzieci, tylko nie mają, aż tyle na
      jedno dziecko. Tyle iluzji i zaprzeczenia w tym człowieku, na wierzchu
      patriotyz, a w sercu obłuda i nietolerancja. To nie jest solidaryzm społeczny.
      Niech się douczy w szkole, albo zobaczy w encyklopedii, lub w internecie.
      • henio56 następca Goryszewskiego ? 22.09.05, 06:53
        kandydaci na ważne stanowiska państwowe powinni byc poddani badaniu
        psychiatrycznemu. Czubki do Domu Wariatów, a nie do Sejmu.
      • Gość: bryzol Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:54
        Niesamowite, to porażające, że taką kasę daje się takiemu gościowi za wielkie nic nierobienie. Aż dziwne, że nie ma więcej chętnych do zakładania takich interesów z sierotami! Przecież to kupa szmalu! Rozliczyć drania!!!
        • Gość: merlin Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:41
          Jeszcze jeden chetny do "podlaczenia sie " do glosow partii "mohairowych
          beretow" i zwolennikow ks. Rydzyka. Ciekaw jestem, gdzie utkwily
          temu "chrzescijaninowi" nauki JP II ?? Podejrzewam, ze nie w glowie , w
          czesci "wrecz przeciwpoloznej"!!! Kolejny koniunkturalista , liczacy na
          poparcie z ambon !!
        • kay36 Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze 22.09.05, 16:54
          bo gmina nie ma lokali na ten cel, tak jak we Wrocławiu. w poznaniu też brak
          lokali. gmina musi taki lokal ze swoich pieniędzy wyremontować, aby go dać na
          RDD.
        • Gość: B... Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.devs.futuro.pl 12.12.05, 01:06
          Dlaczego sie pienisz? Mozesz zrobic to samo.
      • Gość: Leszek Dobrzyński Leszek Dobrzyński odpowiada Kay36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:04
        Szanowny Kay36...
        Cieszę się niezmiernie Twym zainteresowaniem moją skromną osobą oraz
        szczegółową i wnikliwą znajomością funkcjonowania rodzinnego domu dziecka jaki
        wspólnie z żoną prowadzimy. Pragnę Cię poinformować, że jednak w twej
        sympatycznej relacji zkradło się (zapewne nieświadomie, bo przecież nie mogę
        Cię podejrzewać o złą wolę) kilka nieścisłych informacji. W naszej rodzinie
        przebywa obecnie sześcioro dzieci, na każde z nich budżet miasta dotuje nam
        miesięcznie około 500 zł, moja żona jako dyrektor placówki otrzymuje około 1800
        zł na rękę, pomoc kuchenna o której wspomniałeś dostaje pół etatu czyli ok
        300zł na rękę. Wszelkie koszty utrzymania lokalu dzielone są na ilość
        domowników - za dzieci płaci miasto, część przypadającą na nas (ja+żona)
        pokrywamy sami. Dodam oczywiście, że funkcjonujemy w lokalu służbowym a całość
        rozliczana jest jak każda placówka budżetowa. Ja osobiście pracuję prowadząc
        przedstawicielstwo handlowe jednej z firm.
        Dla dopełnienia informacji dodam, że o założenie naszego rodzinnego domu
        dziecka staraliśmy się cztery lata i był to pierwszy rdd jaki powstał w
        Szczecinie od kilkunastu lat. Dodam może jeszcze dla ścisłości,że
        ograniczyliśmy sporą część kosztów powstawania tej placówki organizując kilku
        sponsorów. Po nas siłą rozpędu powstał jeszcze rdd państwa Żaczkowskich. Z tego
        co mi wiadomo, obecnie nie ma w Szczecinie następnych chętnych do prowadzenia
        takiej placówki.
        Ale to napewno nie dlatego, że pojawiają się tak życzliwi dla sprawy ludzie jak
        Ty drogi Kay36.
        Gdybyś Ty, lub ktokolwiek z forumowiczów zechciał wejść w tak dochodowy jak
        opisałeś interes służę poradą i wsparciem, mój telefon 0691 460 718.
        Pozdrawiam Cię Drogi Kay36.
        Z ludzką życzliwością i ideowym dystansem: Leszek Dobrzyński
        • Gość: Bryzol Panie Leszku - przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 07:54
          To całkiem inne informacje niż te przedstawione przez kay36.
          Przepraszam.
    • krokus5 Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze 22.09.05, 11:14
      Jarosław czy Leszek?
    • Gość: Gapiszon czytajcie uważnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:49
      w artykule jest napisane Leszek nie Jarosław. Nie obrzucajcie błotem innego gościa!
      • kay36 Re: ale my czytamy uważnie artykuł, konstytucja 22.09.05, 17:07
        nie może być stricte chrześcijańska.
    • Gość: Win Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:40
      I teraz następnaopcja nam to funduje? 42000 księży za pensje mianowanych
      nauczycieli żyje z naszych podatków[ rocznik statystyczny z 2003r] bez wzgledu
      czy wierzący czy nie?-to jest po prostu chore!, ale jacy ludzie tacy
      parlamentariusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oby do wiosny?!
    • absztyfikant A po wodce ma nie byc kaca 23.09.05, 00:09
      Nomen omen pobozne zyczenia. Ja w takim razie proponuje zadekretowac w Polsce po
      wyborach zmiane klimatu na srodziemnomorski. Bo mrozow nie lubie...
      • ja_aska Leszek Dobrzyński 24.09.05, 13:36
        mam pytanie:
        jestem obywatelką tego kraju, do tego nie dość, że nie jestem chrześcijanką, to
        jestem z dużą domieszką krwi zydowskiej. czy wprowadzone zmiany do konstytucji
        (wpisanie chrześcijaństwa) wykluczą mnie :
        a) ze stosowania konstytucji
        b) z ochrony przez konstytucję
        c) z treści konstytucji?
        • kurde.felek Re: Leszek Dobrzyński 24.09.05, 13:46
          Asiu - wejdź na strony PiS, przeczytaj program tej parii - a potem...
          Zapowiada nam się państwo, niestey ureligijnione do granic absurdu, policyjne
          niestety i dyskryminujące duże grupy społeczne ze względów politycznych.
          Chyba połowa programu jest na ten temat.
          • ja_aska kurde 24.09.05, 13:50
            próbowałam przeczytać w calości ale mi się przodkowie zaczęli w grobach
            przewracać.
        • Gość: abba Re: Leszek Dobrzyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 17:57
          he, he, skoro masz dużą domieszkę krwi żydowskiej to czy uważasz, że w Izraelu chrześcijanie są obywatelami drugiej kategorii lub są zwolnieni ze stosowania konstytucji?
          • Gość: K.F. Re: Leszek Dobrzyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:18
            Abba, przytocz mi konstytucję Izraela, bym wiedział co mam o niej sądzić (w
            kwestiach religijnych, preambułe, inwokacje do Jahwe itp.), te najbardziej
            istotne paragrafy.
            Dlaczego Asię odsyłasz do Izrale?
            Np. USA to kraj budowany przez chrześcijan, generalnie prostestantów, ale
            katolicy też tam są, jest b. duża dispora żydowska i konstytucja USA z licznymi
            poprawkami.
            Czemu jej do USA ne odesłałeś?
            Ja jako protestant - mam po dziurki w nosie kościoła koatolickiego we wszytskim
            co publiczne w Polsce - tj. w radio, tv, w tych upierdliwych dla mnie
            wigiliach szkolnych, w urzędach i firmach, to świecenię przez biskupów
            katolickich samochodów straży miejskiej, dróg, mostów, bez małą szaletów
            miejskich, itp.
            Praktycznie nie ma uroczystosci państwowej czy regionalnej bez hierachów
            katolickich.
            Zastanowiłeś się jak się taki człowiek jak ja czuje?
            Możesz przyjąć do świadomości, że tacy jak ja mają tego kościoła we wszystkim
            dosyć!
            I że to nam, po prostu PRZESZKADZA!
            Jako protestant mam inny stosunek do chrześcijaństwa niż katolik, inaczej do
            mnie przemawia symbolika religijna. I co dla katolika normalne, we mnie budzi
            wstręt i odruch negatywny.
            To jest po prostu nie konstytucyjny przymus i ja się takim przymusom sprzeciwiam.
    • Gość: jak Re: Jarosław Dobrzyński: konstytucja ma być chrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:21
      jak może Napieralski mówić o zawłaszcaniu skoro jego obóz opanował Szczecin w
      stopniu niewyobrażalnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka