Dodaj do ulubionych

XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację :-(

30.09.05, 07:00
Niestety. Stało się. Coś we mnie w środku gruchneło.
Obejrzałem wczoraj transmisję negocjacji koalicyjnych PiS i PO oraz inne
rozmowy na ten temat wysokich funkcją koalicjantów na różnych kanałach TV
tym w „Co z tą Polską” u Lisa.
Niestety,niestety dla mnie ale istnieje pewien nie mały już stopień
prawdopodobieństwa iż mogłeś mieć xyzecie rację.
Oczywiście nie mam na myśli czerwonych /:-)/ i ich sposób rządzenia ale
sprawność przyszłej , obecnie wybranej władzy, jej skuteczność i determinację
w zrealizowaniu strategicznych celów w zmianie chorego ustroju państwa.
I. Przesadzona ambicja osobista wszystkich liderów PiS i PO i
przedkładanie swoich ambicyjek nad dobro państwa
II. Obłuda i PiaRowskie matactwa PO
III. Brak dyskusji nt konkretów dotyczących oczekiwanych (wynik wyborów!)
zmian w państwie
IV. Błędy PiaRowskie jak m.in. zgoda na publiczne prężenie muskułów
zamiast zamknięte negocjacje i zaprezentowanie ich finału szerokiej
publiczność. Wyborcom.
i szereg innych dołujących mnie zjawisk
Istnieje więc ryzyko jakiejś nie pokrywającej się z wolą wyborców koalicji
PO lub PiS z mniejszościowymi partiami w tym …. (!) LPR.
Podłamany, wyłączam się z forum od jutra , do wyborów wyników i decyzji po
wyborach Prezydenckich. Mam nadzieję, że nie będę musiał przyznawać Ci racji
xyzecie .
Być może jest to tylko moja słabość psychiczna, być może brak rozumienia
taktyki w polityce i to wszystko doprowadzi do dobrego finału.
Nie wiem ale od wczoraj zwiększyło się znacznie prawdopodobieństwo iż będę
przyznawał Ci rację. Nie ciesz się za wcześnie. Poczekajmy.
Wyłączam od jutra TV , wyłączam od jutra komputer i czekam do kilku dni po
wyborach prezydenckich.

Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak-13 Stefan Niesiołowski forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:25
      Niesiołowski również w TOK FM otwarcie totalnie zmieszał z błotem to co uczili
      Kaczyński i Tusk.
      Nie spodziewałem się nigdy, że zgodzę się ze ... Stafanem Niesiołowskim. Chyba
      zacznę pić na umór. Zgadzam się z Niesiołowskim :-(
      • Gość: Jazzek Re: Stefan Niesiołowski forever IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 30.09.05, 08:42
        Chłopie, to nie ten Niesioł co kiedyś... Kiedyś wróg środowisk udeckich, dziś
        to kolega wielki Adasia M.
        • Gość: Antyknajak-13 Jazzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:51
          Jazzek.
          A co mnie obchodzi, że on jest Michnikowski w tym momencie.
          Moje zdanie jest takie . Była dłuuuuga kampania. W kampani ważne było (dla
          mnie) kto jest od kogo, skąd pochodzi, jaki jest jego polityczny rodowód itp.
          Kampania się skończyła. Teraz jest po wyborach i jest SPRAWA PAŃSTWA, SPRAWA
          NAJWAŻNIEJSZA. Polska jest na ostatnim miejscu jeżlei chodzi o konkurencyjnośc
          gospodarki w Europie ! Koniec zabawy ! Wyborcy powiedzieli abcd..., a Sejm i
          rząd ma powiedzieć ...xyz (o pardon)
      • xyz-xyz Re: Stefan Niesiołowski forever 30.09.05, 08:46
        Nie łam sie chłopie. To było do przewidzenia przed wyborami. Zamiast teraz,
        trzebabyło sie napic przed wyborami:)))) Skoro jedak masz zamiar pić na umór,
        to xyz-xyz jest gotów towarzyszyc ci w tych smutnych terminach:)
        • Gość: Antyknajak Re: Stefan Niesiołowski forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:54
          Przewielebny xyzecie
          A co ? Czy dla Ciebie te chwile są wesołe ? Chyba dobrze życzysz państwu
          ktokolwiek by nie rządził. Co ?
          • xyz-xyz Re: Stefan Niesiołowski forever 30.09.05, 09:02
            Życzę mojemu Krajowi dobrze, dlatego cieszę się, że te głąby mnie nie zawodzą.
            Za pół roku, góra dwa lata, nowe wybory i może wtedy docenisz złodziej z SLD,
            którzy mimo wielu swoich wad, są o rozmiar Wszechświata lepsi, od tej
            kaczo-mandarynowej hołoty. Rozumiem, że moje towarzystwo w trakcie
            alkoholizowania nie jest ci miłe. Zastanawiam się dlaczego. Mam nieodparte
            wrażenie, że wiesz kim jestem i że się znamy. Stąd twoje uniki:)
            • Gość: XXL Re:xyz-xyz IP: 212.14.58.* 30.09.05, 10:42
              Jak pare dni temu napisałem że ta szopka potrwa góra pół roku to PLAY wyzwał
              mnie od proroków, więc xyz-xyz uważaj bo Ciebie też zaatakuje :)
              Chętnie to tego picia na umór dołączę, bedzie raźniej :)))
              Pozdrawiam
              • Gość: grz Re:xyz-xyz IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:56
                trzeci chętny...wkrótce będzie 4 do brydża w tym kabarecie...
                • jacek.zienkiewicz Re:xyz-xyz 30.09.05, 21:44
                  Póki co całe to tworzenie rządu to jedna wielka komiedia. W tle wybory na
                  prezia i cała ta szopka tym jest spowodowana. Poza tym żadna z partii nie
                  wygrała z przewagą która pozwoliłaby dominować i to wielce mnie smuci.
                  Jak będziecie chcieli to opić to chętnie się przyłącze, bo cóż innego zostało.
                  Pzdr
                  JZ
            • Gość: Antyknajak-13 Re: Stefan Niesiołowski forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:37
              Bardzomozliwe.
              Co do meritum to bez watpienia nie jest dla mnie żadnych ale to żadnym
              argumentem , że to iż demokracja nie może jeszcze wykreować prawdziwych
              przywódców na skalę państwa, nie jest żadnym powodem aby wrócił sie serial
              pt "997 w w SLD".
              To, że obiektywnie wykazałem negację dla POPISu nie znaczy wcale xyz aby miałą
              wrócić ta chmara nieudaczników jak Hausner,Pol,Piechota, Kalisz itp
              • xyz-xyz Re: Stefan Niesiołowski forever 30.09.05, 11:46
                Niestety przemawia przez ciebie jedynie złość. W porównaniu do takich "geniuszy"
                jak Rokita, Marcinkiewicz, czy Dorn, to nawet Pol jawi się jak najwyższy
                fachowiec. Powiem szczerze. Juz mi ciebie żal.:)))))))) Musisz przyznać, że w
                polemikach jestem dość sprawny. Udawało mi się w miarę sensownie bronić wielu
                przegranych spraw. Pomyśl zatem czego będę mógł dokazać, gdy twoi wyidealizowani
                PiSowcy w miejsce pustych haseł, będą musieli wstawić decyzje, za które będą
                musieli odpowiadać. Moja propozycja alkoholowa jest wciąż aktualna. Jeżeli masz
                jakieś obawy, to porzuć je. Moj dyskrecja jest gwarantowana i sprawdzona.
                • Gość: Antyknajak-13 Re: Stefan Niesiołowski forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:53
                  Nie jest to złość. Składu rządu jeszcze nie ma. Jeżeli pojawi się tam ktoś w
                  stylu : Buzka, Komołowskiego, Pałubickiego, Szeremietiewa, Czarneckiego (!) itp
                  to będę nieskromnie stwierdzę obiektywny i pierwszy ich obrugam.
                  Propozycję traktuję jako ważną do dowołania i powiadam Ci mam zero obaw niech
                  no tylko to się skończy.
                  Jest pewna róznica w traktowaniu spraw Ty swój krytycyzm kierujesz
                  jednostronnie , ja raczej niejednostronnie na co chyba dałem kilka dowodów na
                  tym forum
                • jacek.zienkiewicz Do xyz-xyz w sprawie Pola 30.09.05, 21:48
                  Szanowny xyz-xyz,
                  nie przeginaj z Polem, bo Pola to raczej nikt w głupocie nie pokona.
                  Pzdr
                  JZ
      • ja_aska ANTYK rozumiem cię 30.09.05, 09:24
        już w tamtym roku spotkałam się z tym faktem: też przyznałam rację
        niesiołowskiemu. po tym zdarzeniu piłam daw dni!
        • dyrgosia Re: ANTYK rozumiem cię 30.09.05, 09:25
          Jak tak dalej pójdzie alkoholizm gwarntowany...
          • xyz-xyz Re: ANTYK rozumiem cię 30.09.05, 09:31
            Nie da się na trzeźwo być rządzonym przez AWS-bis. To jest znacznie groźniejsze
            dla zdrowia niż alkoholizm i marskość wątroby. Antyk zaczyna, to wreszcie
            rozumieć. Dlatego jest taki sfrustrowany. Dał się po prostu nabrać, na gładkie
            słówka Kaczorów. Tak jakby nie widział co te kmioty robiły przez ostatnie 16
            lat:))))
          • ja_aska gonia 30.09.05, 10:26
            ja obstawiam ten osławiony armagedon. coś sie musi wydarzyć skoro komuszka
            zgadza csię z niesiołowskim
      • ja_aska Re: Stefan Niesiołowski forever 30.09.05, 09:24
        dwa dni:-)
    • Gość: Jazzek Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 30.09.05, 08:41
      PO podskakuje jak wesz na kołnierzu. A najlepsza Waltzowa. "Chore", powiada.
      Ona jest chora. Wprawdzie PO jest mi bliższe jeśli chodzi o ogospodarkę, ale
      nie mogę ich akcji oglądać inaczej niż z zażenowaniem. Więc nie oglądam, co i
      wam radzę. Szczególnie xyz-owi, bo się niepotrzebnie spala...

Jednak rozmowy Millera z chłopami cztery lata temu były równie zabawne. I
      Balcerka z Krzakiem 8 lat temu.
      • xyz-xyz Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:04
        Szczególnie xyz-owi, bo się niepotrzebnie spala...
        Spala??? Żartujesz:))))) Bareja i Rejs, to przy tych naburmuszonych pajacach,
        komedia romantyczna:)))))))))))))))) Ubaw mam po nos. A że Fraterek w Netto po
        1,69 zł, to wieczory mam udane:)
        • albert_c Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:38
          xyz-xyz napisał:

A że Fraterek w Netto po
          > 1,69 zł, to wieczory mam udane:)

* no to ja ostatnio w Bertim przeplaciclem, ale i tak wole przeplacac w Bertim,
          bo oni placa podatki w Szczecinie;-)

ja mam wieczory mniej radosne, ale sam to przeciez rozumiesz...
          • xyz-xyz Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:49
            Rozumiem. Może meczyk dla odmiany i rozładowania nerwów? W sobotę o 18 Pogoń gra
            z Bełchatowem. A my (znaczy się czerwona jaczejka) zbieramy się, jak zwykle na
            rynku Pogodno. Wiesz gdzie:) Jak by co, napełnię czerwony piterek 5 gwiazdkową
            Metaxą:))) He he he może się i antyk skusi:) Może i Radny K. będzie;)
    • skuter70 Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 08:51

UW, ZCHN, KLD i AWS juz rzadzily, wic chyba nie oczekujesz teraz jakichs
      niespodzianek:)
    • Gość: zona pijaka Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.09.05, 08:51
      antyknajak-13 napisała:
      > Niestety. Stało się. Coś we mnie w środku gruchneło.
      > Obejrzałem wczoraj transmisję negocjacji koalicyjnych PiS i PO oraz inne
      > rozmowy na ten temat wysokich funkcją koalicjantów na różnych kanałach TV
      > tym w „Co z tą Polską” u Lisa.

"Zazdraszczam" Ci antyknajaku. Ty to masz dobrze!. Siedzisz sobie wygodnie w
      fotelu, telewizor, radio włączone, pojadasz frytki - przerzucasz rózne kanały.
      A ja w tym czasie z resztą klasy pracującej, szczecińskiej chołoty - musze
      ściskaś się w tramwaju, myśląc co dzisiaj nowego zdarzy sie na budowie, czy
      szef dowiezie na czas asfalt. Mam tez inny problem, jest koniec miesiąca i
      musze troche sie zapożyczyc - no wiesz dzieci do szkoły.

I podobnie jak Ty, stojąc w tramwaju - myslę sobie - co z tą Polską?
      • Gość: wizytka ! IP: *.teleton.pl 30.09.05, 09:13
        A ja już gdzieś wcześniej to napisałam - od wczoraj zostałam chyba anarchistką
    • Gość: leon Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:15
      niestety media zaplątały się w tę paskudną grę wyborczą a gazeta w
      szczególności, jasno artykułują swoje preferencje w postaci poparcia dla
      platformy i tuska . niestety są to słabe konie i popełniają mnóstwo będów,
      nawet tak naiwnych. zero finezji politycznej. Ujawniają wprost i to publicznie
      na własne życzenie niemoc umysłową. Należałoby się spodziewać dużo więcej od
      liderów partii kreującej się na elitę intelektualną polityki. żałość jednak
      bierze słuchając rokitę czy komorowskiego jak wiją się sklinczowani przez
      PiSowców. Pryska na nszych oczach mit nowoczesnej partii centrowej i tak
      naprawdę to już wszyscy doskonale zdają sobie sprawę, że jeżeli komuniści nie
      uratują platformy to będzie naprawdę zapowiadana IV rzeczpospolita z rytualnym
      jak sądzę spłukiwaniem wody po Millerach Tuskach Bieleckich Mazowieckich
      Kwaśniewskich i innych tego typu "politykach" tak naprawdę cienkich bolkach z
      grubymi portfelami co jak sie okazuje czasami nie wystarcza!
      • ergie Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:22
        Gość portalu: leon napisał(a):

> żałość jednak
        > bierze słuchając rokitę czy komorowskiego jak wiją się sklinczowani przez
        > PiSowców.

bardzo ciekawy punkt widzenia :-)))
        wg kaczorów program gopodarczy po nie istnieje.
        no więc skoro kaczory wygrały i mają premiera
        to najpierw przedstawiają swój 'genialny' program.
        być może po ten program kupi i poprze w całości ??
        a może jednak kaczory nie mają programu ;-)))))))))
        • Gość: zona pijaka Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.09.05, 09:27
          ergie napisał:
          > to najpierw przedstawiają swój 'genialny' program.
          > być może po ten program kupi i poprze w całości ??

Bzdura. Żeby być kupujacym kupcem - trzeba mieć pieniadze. W przełożeniu na
          politykę - trzeba mieć ilość politycznej mamony(posłów). A tegoż PO brakuje.
          • albert_c Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:41
            mi to zaczyna przypominac slynne juz szuflady Millera wypchane ustawami...tam
            pustak i tu wydaje sie byc pustka...ci tworzyli nfz, ci rozwala...zupelnie
            jednak jedni i drudzy jakby bez szerzszej wizji panstwa...jestem na arzie
            bardzo zawiedziony!
            • xyz-xyz Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 10:02
              Drogi Albercie. Z całym szacunkiem, ale Komuch jednak, trochę w tych szufladach
              mieli. I coś tam zrealizowali. Uprościli kodeks pracy (ja to źle oceniam, ale
              tyś liberał:) ), obniżyli CIT i PIT od dochodów przedsiębiorców. Wdrożyli
              program "Pierwsza praca", który dość sobie radzi. Uratowali system AJACS, który
              po rządach AWSowskij szarańczy był w stanie rozkładu skierowanego na konto
              pewnego posła z pod Wolina. Natomiast, jak widać, obecna większość nie ma w
              ogóle żadnych pomysłów. No poza "wsadzać, wsadzać, wsadzać". Przypomnę jeszcze,
              że od stycznia rusza Prokuratoria Generalna, która tak jak przed wojną była
              zastępstwem procesowym SP, a nie jak sobie Kaczory marzyły, polityczną policją
              gospodarczą. Obaj pilnujmy, żeby na czele tej instytucji nie posadzono jakiegoś
              pajaca.
            • Gość: XXL Re: albert_c IP: 212.14.58.* 30.09.05, 10:50
              Witaj w klubie Alberciku, przypomni sobie moje słowa a nie mówiłem co nas
              czeka :)))
              Pozdrawiam
              • albert_c Re: albert_c do XXL 30.09.05, 15:08
                spokojnie Szanowny, spokojnie, toz to dopiero dni kilka dni mija...zanim
                wstapie do klubu chce sie jeszcze naogladac i ze spokojem poki co pokibicowac;-)
          • ergie Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 10:04
            Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Bzdura. Żeby być kupujacym kupcem - trzeba mieć pieniadze. W przełożeniu na
            > politykę - trzeba mieć ilość politycznej mamony(posłów). A tegoż PO brakuje.

no ale żeby poprzeć sensowny program pisu
            lub tylko uwentualne fragmenty tego programu
            najpierw trzeba ten program zobaczyć.
            a pis programu nie pokazuje.

• xyz-xyz Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 10:06
              Ponieważ go nie ma. Tak jak żadnego programu nie ma PO.
              • Gość: wtajemniczony Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:09
                mają , mają kandydatka masłowska na spotkaniu wyborczym miała taką książeczkę,
                chciałem zobaczyć ale powiedziała, że nie może mi pokazać
              • ergie Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 10:09
                to widać. ale wg kaczorów programu nie ma tylko po ;-)
    • enancjo Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:45
      .. anty-k .. tos slaby psychicznie jak nie widzisz jak
      taka rownowaga sie uklada .. popatrz co sie dzieje w
      Niemczech .. gdzie wybory byly wczesniej od nas i jaki
      demokratyczny pat zafundowalo im spoleczenstwo .. ale
      wyjda z tego .. juz sie to uklada ... ale bardzo wolno...
      .. wiadomo tez ze gazety sie angazuja .. ale skutkiem
      tego ich zaangazowania moze byc ten trzeci w kampanii
      prezydenckiej .. i moze o to chodzi niektorym z naszej
      5 wladzy .. czasami mysle ze BAWIA sie tak poporstu dla JAJ ..
      .. to sa tez pierwsze wybory w UE, a to zupelnie inne
      realia funkcjonowania PANSTWA, na ktorych poprzedni
      rzad niestety polegl i to calkowicie .. gdyz kryzys
      siegnal nawet zaplecza jakim jest takie a nie inne
      ugrupowanie ..
      .. ponadto zwroc uwage ze ugrupowania rodem z zeszlych
      epok jak jeden maz przegrywaja na wskros Europy ..
      .. zmienia sie spojrzenie i na przyszlosc i na sposob
      rzadzenia kontynentem ..
      .. rozmowy w takich okolicznosciach .. bywaja bardzo
      trudne .. ale nie niemozliwe .. i zalezy to od
      zrozumienia wyniku wyborczego .. jak bedzie glupio
      interpretowany na zasadzie TERAZ MY to nie wroze mu
      nic dobrego ( a tak to poki co, ale byc moze ze to
      pozory .. wyglada ) ..
      .. z drugiej strony lepiej TERAZ na STARCIE poukladac
      anse i niuanse .. niz potem ..
      .. na tym tle kariere probowac beda robic .. rozni
      pogrobowcy .. ktorzy juz zostali lub bronia sie przed
      zmieceniem z piedestalow ... tacy beda gadac tak pod
      publike .. to taki typ nie polityka, ale populisty,
      ktory skreca tak jak skrecaja glowne nurty interpretacji
      takich a nie innych wydarzen ..
      .. nie daj sie balamucic...
      Enancjo
      • skuter70 Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację 30.09.05, 09:53
        1- przestana gadac przed kamerami a zaczna o podziale stolkow i sie dogadaja

2- kazdy chce tak dorwac sie do koryta, zeby jednoczesnie wyborcą zdawalo się,
        ze ten ktos jest w opozycji:)
      • Gość: leon Re: XYZ byc może będe musiał Ci przyznawać rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:56
        cały problem polega na kiepskim i przeterminowanym towarze jakim jest tusk
        (patrz film "nocna zmiana", jak nie oglądałeś będzie znów dołączony we wtorek
        do naszego dziennika) i w czasie kiedy trzebaby zachowywać się z największą
        powagą i odpowiedzialnością domokrążcy z po dalej muszą zachwalać swój kiepski
        towar, i to wygląda komicznie. Kaczory zręcznie wykorzystują sytuację
        wyprzedzając o krok wszystkie ruchy. całość platformy ogólnie jest źle
        przemyślana a strategia prymitywna no ale czego się spodziewać po kadrach gdzie
        prym wiodą przywocy w stylu nitras?!
    • Gość: andreas TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:55
      Tak powinno byc zakazane i surowo karane!!!
      Działalność wszystkich partii powinna byc zakazana,
      bo wszystkie działaja na zasadach komuny (grupy ludzi wspierajacych się).
      Każda partyjka dochodząca do władzy lub koalicji zaczyna obsadzać swoimi,
      niewazne staje sie czy fachowiec czy nie, czy uczciwy czy nie...
      KAŻDA PARTIA MA INNY INTERES NIŻ DOBRO KRAJU!

Patrzcie teraz cieszą sie "opozycjoniści", że nie moga się dogadać wygrani!

To jest jakies chore...

Jedni na drugich i jedni drugim źle życzą...

Tak się zastanawiam, że pewnie ciesza sie, że jest źle,
      ba byc może gotowi są nawet sabotować by było gorzej...?
      • Gość: czerwony Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:05
        > Tak się zastanawiam, że pewnie ciesza sie, że jest źle,
        > ba byc może gotowi są nawet sabotować by było gorzej...?

tak, tak czerwoni sabotują rozmowy koalicyjne
        • Gość: XXL Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: 212.14.58.* 30.09.05, 11:07
          Gość portalu: czerwony napisał(a):
          > tak, tak czerwoni sabotują rozmowy koalicyjne

tak tak jak również że ta tkz.prawica to matoły i nieudaczniki to czerwoni też
          winni:))))))))
        • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:17
          Człowieku czy ja coś pisze o "czerwonych"?

Pisze, że kazda partia która dochodzi do władzy wszędzie wstawia swoich
          swoich niezaleznie od ich kompetencji i fachowości -
          tak tez robili czerwoni, tak robic będą pewnie teraz!

Zadowolenie tu objkawiane nieudanymi rozmowami - tez jest jakieś takie
          pewnie SLDowcy zycza temu rządowi jak najgorzej...
          i to jest chore, bo jeżeli nie uda sie tej koalicji,
          to straci nie tylko POPiS, ale cały kraj...
          ale dla niektórych ważne by nasza partyjność była górą,
          bo BĘDĄ ETACIKI I SYNEKURKI,
          i wiekszość członków tylko tak patrzy i po to działa...
          nie jakis program, wizja ekonomiczna..., ETACILI ETACIKI
          • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:20
            partyność zakazana i karana surowo!
            JOW - i sprawa załatwiona!
          • dyrgosia Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 11:23
            Zdaję się, ze to na niezadowoleniu społecznym POPiS budował swoje poparcie
            społeczne i zacierał ręce im bylo gorzej....
            • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:26
              DLATEGO pisze, że wszelka działalnośc partyjna powinna być zakazana
              i jest szkodliwą, wrogą działalnościa dla kraju!

Czy Wy macie jakies problemy...
              chyba ...
              ja nie pisze o czerwonych, piszę w ogóle!
              • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:40
                Niestety jedna partia sie nie sprawdza!
                Trzeba zlikwidować...
                bo i tak ileż ludzi jest członkami partii...
                jakieś odsetki chyba, a rzadzą nami wszystkimi!
                I na nich tylko mozemy głosować!
          • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 11:39
            Drogi andreasie z przykrością stwierdzam, że masz marne kwalifikacje na
            recenzenta politycznych zjawisk.
            Dla SLD zbawieniem będzie rząd POPiS. Dlatego mu bardzo kibicujemy. Alternatywą
            dla rządu POPiS jest PiS z LPR, PSL i cichym poparciu Smoobrony. W takim
            wypadku, obok opozycyjnego SLD, będzie opozycyjna PO. I to PO będzie zbierać
            bonusy na wpadkach Kaczorów i Giertychów. W wypadku POPiSu to Sojusz będzi
            odcinał kupony opozycji. Tak było, tak jest i tak będzie. I nie oszukujmy się,
            kompetencje POPiSowców znamy aż nadto, to AWS-bis. I nie zarzucaj, że mamy w
            nosie państwo, bo to nie prawda. Aby coś dla tego kraju zrobić, potrzebna jest
            władza. A im szybciej AWS-bis się przewróci, tym lepiej. Bo mniej sknocą.
            • kay36 Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 11:44
              rządu PoPis nie będzie na długo, trwaja juz teraz inne rozmowy koalicyjne,
              jednak stołeczki to stołeczki dla niektórych partii.
            • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:48
              nie chce rozmawiac o moich kwalifikacjach recenzenta politycznego...
              bom chłopak prosty i dla mnie prawda to prawda, a fałsz to fałsz -
              pewnie dlatego nie biere sie za recenzowanie!

Chodzi mi, że obojetnie która partyjność dochodzi to zaczyna robic czystki
              i nie mów, że to w obronie programu, bo to nieprawda!
              To demagogia!

Jak by nie było partyjnosci - byłaby sprawa prosta!

Zreszta mała garstka partyjnych - rzadzi całym krajem bezpartyjnych!
              I ta garstka wyrzuca i wsadza swoich...
              I TAK JEST ZA KAZDYM RAZEM!

Nawet Ty w swoojej recenzji politycznej powyżej zakładasz
              warianty korzystne dla Twojej partyjnosci, a nie dla kraju!
              Cytata:
              "Dla SLD zbawieniem będzie rząd POPiS. Dlatego mu bardzo kibicujemy. Alternatywą
              > dla rządu POPiS jest PiS z LPR, PSL i cichym poparciu Smoobrony. W takim
              > wypadku, obok opozycyjnego SLD, będzie opozycyjna PO."
              • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 12:28
                Napisałem też tak:

" I nie zarzucaj, że mamy w
                nosie państwo, bo to nie prawda. Aby coś dla tego kraju zrobić, potrzebna jest
                władza. A im szybciej AWS-bis się przewróci, tym lepiej. Bo mniej sknocą."

To jednak raczyłeś pominąć. Mój poprzedni post dotyczył wyłącznie tego, że
                błędnie zdiagnozowałeś sytuację i oceniłeś na tej podstawie, że SLD zależy na
                nie powstaniu rządu PO PiS.
        • Gość: grz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:06
          to czerwoni wrzucili panów Tuska i Kaczyńskiego do samolotów i wywieźli do
          Brukseli....i zmuszają PO do rozstrzygnięc personalnych...
          • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:14
            co Wy wkoło o tych czerwonych - KOMPLEKS JAKIS MACIE?
            Wyjdźcie z pokoiku z napisem PARTYJNOŚĆ, na korytarz, przed budynek...
            zaczerpnijcie powietrza...
            ja piszę, że w naszych warunkach jakakolwiek partyjność sie nie sprawdza!
            Prowadzi do korupcji, prywaty...
            Każda, a własciwie kazdy członek chce sie tylko nachapać!
            Znam wielu fachowców i dobrych ludzi, którzy by byc awansowanym
            musiało (tak po rozmowach i to w niedalekiej przeszłości) zapisać się...
            bo inaczej nie dało rady!
            I to nie opowieść z czasów stalinizmu!

TO JEST CHORE!
            • Gość: Antyknajak-13 Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:22
              Andre. Zgoda. Oczywiście, że takie zdolne jednostki zarówno w partyjach o
              różnych kolorach jak i poza partyjami są. Problem jednak w systemie i
              procedurach, które te jednostki skutecznie wyławiałyby i awansowały. O ten
              system właśnie sie rozchodzi jeżeli mówimy o administracji publicznej,
              samorządowej , urzędach itd
              Obecna sytuacja mnie rozsierdziła. Zaczynam wątpić w rzecz , w którą wierzyłem
              i którą uważam za fundamentalną, w zmianę tego systemu. Oczywiście, że są
              fachowcy w naszym państwie ale nie są to Ci posłuszni decyzjom politbiura czy
              czerwonego, czy czarnego obojętne.
              • kay36 Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 12:28
                wiecie co jestescie ślepi, ale to nic prawda w iluzji boli, a może nie bo zaraz
                zaczniecie udwac, ze to przewidzieliście, tylko jak tam z waszymi wyborami w
                głosowaniu?, szczególnie na PO.
                • Gość: Antyknajak-13 Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:32
                  A kogo tak naprawdę wybierasz kay.
                  Tworzone przez media w znacznej części uzaleznione od polityków wytwory
                  specjalistó od marketingu, makijażu i PiaRu.
                  JEDNOMANDATOWE OKRĘGI WYBORCZE i wiesz na kogo głosujesz
              • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:30
                wiesz Anty, ja rzuciłem to na rybke...
                chciałem spowodowac bysmy spojrzeli na to co sie dzieje
                nie z perspektywy partyjnosci, tego ciasnego pokoiku,
                gdzie kolega z partii jest najważniejszy!

Nie wiem czy my Polacy nie potrafimy mysleć w kategorii kraju...
                czy to wada systemu?

Niemniej jednak cos tu jest chore!

A moze tak ma byc bo to walka jednostki o zycie i kazdy orze jak może...
                i duzy zjada małego, i jak zmijka podrosnie to udusi darczyńcę...
                ale cos jest, że członkowie partyjności tak naprawde maja na mysli
                nie jakis program, podatki, ekonomię czy polityke, a własnie etaciki...
                i byle sie dorobic, a potem to juz nie interara...

Cos jest chore!
            • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 12:30
              "Zadowolenie tu objkawiane nieudanymi rozmowami - tez jest jakieś takie
              pewnie SLDowcy zycza temu rządowi jak najgorzej...:

andreas
              • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:31
                takie cos wynikło z ataku innych i Twoich tu wypowiedzi.... niestety!
              • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:33
                ale ten cytat mojej wypowiedzi, tylko potwierdza moja diagnozę,
                bo ja przeciez tez jestem chory, ja TY i inni...
                Ta choroba to PARTYJNOŚĆ!!!!
              • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:35
                "Dla SLD zbawieniem będzie rząd POPiS. Dlatego mu bardzo kibicujemy. Alternatywą
                dla rządu POPiS jest PiS z LPR, PSL i cichym poparciu Smoobrony. W takim
                wypadku, obok opozycyjnego SLD, będzie opozycyjna PO. I to PO będzie zbierać
                bonusy na wpadkach Kaczorów i Giertychów. W wypadku POPiSu to Sojusz będzi
                odcinał kupony opozycji."

To obiektywny recenzet polityczny XYZ
                • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 13:12
                  Wskaż mi, w którym miejscu tekst nie był obiektywny.
            • Gość: .K.F. Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:49
              Jędruś - lubię Cię, ale nie przesadzaj - nie tak dawno był tu jeden wielki
              strumień pomyj pod adresem komuchów, czerwonych ćwików, komuszych buraków,
              Millerków, Kokietów, Druchów itp. Do wielbicieli lewicy nie należysz.
              Więc bądź mężczyną i nie chowaj głowy w piasek.
              Jako człowiek nie w SLD ale posiadąjący poglądy centrolewicowe - mówiąc
              wyłącznie we własnym imieniu - mogę stwierdzić - kompleksów nie mam, mimo, że
              chyba nikt na tym forum nie doświadczył tylu chamskich obeg jak ja, zło jakie
              działo się po lewicy widziałem i reagowalem, dobro ktore czyniła lewica tak samo
              dostrzegam, broniłem i bronić będę nadal.
              Teraz spójrz - czy ludzie, ktorzy określili swoje poglądy - wylewają takie kubły
              pomyj na prawą stronę?
              Jeśli pokazują zło, jakie się dzieje po stronie POPiSu - to nie serwują
              wyzwisk, obelg a nawet nie za czesto stwierdzają z triumfem - a nie mówiliśmy,
              pisaliśmy...
              Nagle zauważyłeś, że partyjność przeszkadza?
              Kilkanaście godzin temu prosiłem swoich adwersarzy w dyskusji o drodze S3 -
              przestańcie patrzeć na swiat po partyjniacku, dyskutujmy merytorycznie, i co
              było - kolejne wiadro pomyj...
              Nie czuję sie wspaniale, martwi mnie moje włąsne państwo i elity, które mają nim
              rzazić.
              Jestem raczej - przerażony,
              Ale jestem także wdzięczny tym elitom - że obnażajac się tak szybko - mimowoli
              uczą ludzi owej obywatelskości, tego coraz bardziej świadomego wyboru.
              Odróżniania plew od ziarna.
              Miłość jest zauroczeniem,i kiedy mija bywa czasem - boleśnie.
              Ale jeśli była to fatalna miłość a obiek zauroczena okazuje się być pośledniego
              gatunku - to lepiej wcześniej niż później przeżywać rozczarowania.
              Polskie elity polityczne są od dawna chore i dawały tego pokaz przes ostatnie
              lata, szczególnie te dwa jakie minęły.
              Trzeba było tylko nieco z dystansu patrzeć na to co sie działo w polskim
              parlamencie.
              Nie byłoby takich rozczarowań, jak teraz.
              Pozdrawiam
              PS. Gdybyś zadał sobie trud wejścia np. na strony internetowe PiSu czy Rokity,
              sięgnął po to, co owe partie nazywają programami, przeczytał dokladnie od A do
              Z, uwaźnie i bez emocji - także byłbyś mniej rozczarowany tym, co się dzieje w
              tej chwili.

• Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:00
                to nie o mnie ten watek, ale...
                ja żadnego wiadra pomyj pod adresem komuchów, jak piszesz nie wylewam...
                Nienawidzę KŁAMSTAW i GŁUPOTY!
                Tylko tyle....
                jezeli kogos przytaczałem w Twoim kabaretonie, to tylko tego przykłady!

Ja mam wielu przyjaciól "komuchów" i z nimi sie koleguje ...

Piszesz, ze do wielbicieli lewicy nie należę...
                powtarzam do wielbicieli głupoty i kłamstwa nie należe!

Z tymi ludxmi, rozumianymi przez Ciebie jako lewica, sie znam, koleguje...
                i pomagamy sobie!

Ja zyje tu i teraz, a ideałowcem moge byc sobie na forum.
                Na forum moge krzyczeć, że walcze z korupcja, bo w życiu korumpuje
                i daje sie skorumpować, a co mam stac i patrzec jak ze mnie robia balona!
                Ja lubie mieć pieniadze, jak kazdy, jedyne że nie należę do zadnej partyjności!

Trzeba bedzie to bedę żył dobrze z tymi i tamtymi, i złodziejami i paserami.
                życ trzeba i nie mam zamiaru dla ideałów umrzeć z głodu!

A o ideałach mogę co najwyzej pogadać!

Ale ja to mówię otwarcie, a nie mamie innych jakimis hasłami i demagogią!
                • Gość: K.F. Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:10
                  Więc Jędrek - nie narzekaj na to co nas otacza, bo jesteś tego po prostu
                  uczestnikiem, w myśl zasady: zyj i daj żyć innym. Twoja filozowia to jedno
                  zdanie zaledwie, a że korupcja, nepotyzm - to sobie pokrzyczę na forum...
                  I Ty Jędrek chcesz, by nasz kraj się zmienił?!
                  To się nazywa po prostu - komformizm.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:13
                    nazywaj jak chcesz sobie!
                    Ja sie z tym nie zgadzam, ale nie chce stac po stronie wykorzystywanych
                    i robionych w balona i patrzacych zza linki na podjeżdżajace mercedesy...
                    Ja mam mercedesa i mój komfort!
                    Bo głupi nie jestem az tak...
                    Nie zgadzam sie z tym, ale to nie ja ustalam zasady!
                    To nie ja...
                    ja gram w ta grę zwana walka o życie, ja nie pasuje!
                  • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 13:33
                    A ja ci Felku powiem, że mi adreasa żal. Widzi co się dzieje, ale nie może tego
                    przyjąć do wiadomości. Ta wiara, ta nadzieja. A tu taki blamaż. Świat mu się
                    zawalił na głowę, jednak nie może się do tego przyznać, więc odreagowuje w ten
                    sposób. Odwracając kota ogonem. Partyjność, to w domyśle SLDowość. Tyle, że w
                    kontekście ostatnich zdarzeń, operetkowe byłoby walenie w Sojusz. Zatem wybrał
                    andreas substytut SLD. Partyjność:)
                    • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 14:17
                      hahaha wiesz moze recenzje polityczne umiesz stawiac,
                      ale na ludziach to sie w ogóle nie znasz!

Mi swiat sie wali, bo jakas opcja z inna sie nie dogaduje?
                      Chyba Cie pogięło!

Chłopie ja sobie zyje i to mnie tylko intarara...
                      Wierz mi!

Wiara, nadzieja... człowiek wierz mi ja staram sie korzystać z zycia,
                      i nikomu nie powiem, że poswieciłem swoje zycie...
                      moje życie, to moja przyjemność - tylko tyle i aż!
                      A że sie interesuje, bo człowiek to zwierze stadne!

I wierz mi jak wygram w lotto w te sobotę,
                      to zorganizuje festyn dla forumowiczów i bedą atrakcje dla teoretyków i dla Pań!

Mi świat sie zawali, jak firma wpadnie we wiekszy kryzys
                      niz ten który przechodzi... oby przeszła... bo jak nie to bede wynajmował
                      pomieszczenia!

Jeszcze raz moi znajomi sa z lewicy...
                      teraz troche poznaje tych z wygranych!

Jaki swiat mi sie wali, ot traktuje to jako ciekawostkę,
                      powód do dyskusji...

I napisałem, przeciez ze rzuciłem to hasło PRECZ Z PARETYJNOŚCIĄ
                      na rybke, ale chyba jest słuszne, aczkolwiek mało wykonalne niestety!

I nie interesuje mnie jak sie partyjność nazywa, ja sie przyjaźnie
                      z ludźmi i mało mnie interesuje jaka legitymacje maja i czy mają!
                      Nawet nie wazne dla mnie czy są złodziejami czy bandytami...
                      ważne co soba reprezentują!

Tylko tyle, bo ja nie stwórca i sedzia,
                      ja tu gram w grę i staram sie cos ugrać dla siebie i swoich!
                      Tak jak TY i inni!
                • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:10
                  ... i gdybym był w jakiejś partyjnosci to pewnie wycinałbym
                  wszystkich z innych partyjności i wstawiał swoich...
                  moze nawet będąc miłym i usmiechnietym, byłbym bezwgledny!
                  Ale to swiadczy, że chory jest system, a nie LUDZIE!
                  I o tym pisze!
                  NIE O LUDZIACH, a o systemie, który stwarza takie mozliwości
                  i który stworzył takich ludzi!
                  • Gość: suwak Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: 217.153.6.* 30.09.05, 14:02
                    ..piszesz Andreas do inteligentów a wychodzi inaczej..
                    partyjność to sposób realizacji demokracji;- jak wszyscy krzyczą
                    nikogo nie słychać.
                    ..siedzimy głęboko w przeszłości, a partyjniackość ostatnich 60lat,
                    tych którzy od niej chcą się uwolnić jak dusiła tak dusi.
                    Masz rację Andreas;- ale kto cię tu zrozumie??
                    ..w niedzielę wyborcy zdecydowali:
                    -chcemy prawdziwej lewicy
                    -chcemy by prawa strona mimo że nie jest zupełnie prawicą, zrobiła
                    coś dla nas. - koniec z partyjniactwem rodem z PRL-u, ma być normalnie choć
                    może być ciężko.
                    My Naród Polski tak decydujemy i pamiętajcie obecni: Kaczyńskie Tuski Rokity i
                    dawniej Krzaklewskie Milery i Kwaśniewskie jak i ci o których już zapomniano,
                    że jesteśmy mądrzejsi niż wam się wydaje.
                    Tak zdecydowaliśmy, tak ma być - a więc do roboty...
                    ..to jest jedyna wasza szansa - jedyna!
                    Daliśmy wam prawie po równo ze wskazaniem na PIS;- nie może PIS podskakiwać PO
                    ani nie może PO podskakiwać PIS.
                    ..żadnych partyjniackich układanek;- macie cię dogadać pamiętając że Naród,
                    będzie waszym sędzią ostatecznym,- czy predzej czy później.

Dobrze że wczoraj był pokaz waszego przygotowania do tej misji;- dzisiaj
                    dostajecie ostrzeżenie - zróbcie krok do przodu by móc wspólnie pociągnąć,
                    ciężki siermiężny wóz.
                    Jestem dobrej myśli; na pohybel nieutulonym w żalu przegranym - zostawmy ich w
                    marzeniach!
                    Anty-więcej optymizmu to nie koniec świata
                    Anreas - dobrze piszesz zawsze z sensem i przekazem
                    kiedyś i te rozumowe oporniki na tym forumie ciebie zrozumieją.
                    pozdr.
                    • ergie Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 14:09
                      Gość portalu: suwak napisał(a):

> ..w niedzielę wyborcy zdecydowali:
                      > -chcemy prawdziwej lewicy

no to kto jest teraz tą prawdziwą lewicą - pis ?
                      • Gość: suwak Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: 217.153.6.* 30.09.05, 14:50
                        .. nie ma jej ergie nie ma.
                        Starą która tylko mówiła że jest lewicą
                        w tych wyborach wykopano;- zaraz ktoś wrzaśnie:
                        a te 11 procent to kto?? - jeszcze pacynki ergie
                        jeszcze pacynki. Ostało się paru krasnali z czerwonymi nosami -
                        to jednak margines.
                        Obecna PisPo to przejściówka jeśli okażą się durniami, lub coś trwalszego jeśli
                        skończą z partyjniactwem i wprowadzą zmiany w funkcji ustrojowej państwa.
                        Prawdziwa lewica jest potrzebna jeśli ma być prawdziwa prawica!!!
                        Może się doczekam!!??
                        pozdr.
                        • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 15:01
                          wiesz Suwak, troche wypiłem whisky...
                          i tak czasami mysle, że Ty to ja tylko model doskonalszy!
                          No, dokładnie tak, ale z Toba nie podyskutuje i nie poszarpie sie
                          na słowa i przemyslenia czy nawet nieuczciwe chwyty, a juz na pewno nie
                          na inne racje...

dobrze, że nie jest nas wiecej... nudno by było!

pozdrawiam goraco zycząc mocy i zdrowia!

• Gość: suwak Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: 217.153.6.* 30.09.05, 15:16
                            ..Andreasku a może ja to ty a Ty to ja tylko o tym nie wiemy??
                            .. a jesli my bliźniaki choć nie takie narowiste jak dwa Kaczorki??
                            .. a jesli my to te z paradoksu bliźniąt????
                            będę miał o czym myśleć
                            życzę zdrowia!!
                            • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 20:40
                              podobało mi sie a propos co powiedział Miller o Kaczyńskich,
                              że oni nie tylko sa z jednej partii - oni sa z JEDNEGO JAJA!
                    • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 14:21
                      Pozwolisz suwaku, że ja jako forumowy, rozumowy opornik, wielokrotny w twym
                      przekonaniu idiota, nie podzielę twojego optymizmu. Jak zwykle upraszam o nie
                      wyzywanie, obrażanie i sugerowanie mojej głupoty:)
                    • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 14:28
                      no dzieki Suwak!
                      Oni nie wyobrazaja sobie swiata bez partyji i stąd chyba to niezrozumienie
                      i koniecznie chca mnie gdzies wcisnąć, poszufladkować i mysla,
                      że ja musze na pewno jakąś opcje bronic a jakąś atakować!

Pusciłem wodze fantazji - bez partyjnosci, a tu że atak na lewicę!

Ale wiesz tak myslę, że ludzie, gatunek ludzki jest na tyle ułomny,
                      iż nie jest w stanie wymyslęc cos idealnego...
                      bo zawsze człowiek znajdzie lukę.
                      To tak jakby człowiek miał w genach walkę,
                      niszczenie i podporzadkowywanie innych...
                      Tak widac mamy i realizujemy to albo zbrojnie albo "politycznie"...

pogodzić sie z tym...?
                      • Gość: suwak Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: 217.153.6.* 30.09.05, 15:09
                        .. dodał bym tylko Andreas:
                        'gatunek ludzki jest na tyle wspaniały i nieogarniony,
                        że jest aż ułomny'
                        .. choćby te forumowe indywidualności - a może idywidua /pejoratywnie/:
                        ile tekstów, ile osobowości - prawdziwych i nieprawdziwych /opartych na faktach/
                        poglądów, złośliwości i dowcipów!!
                        np. taki xyz ; cięgiem się czepia, że go obrażam, uważam za zapyziałego obrońcę
                        'czerwonych', wreszcie za idiotę i niedouczonego inteligenta? - śmieszy mnie ta
                        retoryka xyz-ta i jest mi przykro. Ja go naprawdę lubię, szanuję jako człowieka
                        a momentami nawet szanuję za to co i jak pisze.
                        Powinienem xyzeta chyba przeprosić Andreas co? tak profilaktycznie.
                        ...no niech tam..
                        XYZ idolem aczkolwiek dla mnie być nie możesz ze względów zasadniczych, jednak
                        za przykrości przeszłe i przyszłe /to z oszczędności/ z pokorą przepraszam.
                        pozdrawiam
                        • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 15:31
                          tak, cos w tej ułomnosci jest wspaniałego!
                          Byłem w Hiszpanii i popsuł na sie samochód...
                          i dopiero wtedy poznałem fajnych ludzi, restauracje, miejsca...
                          gdyby wszystko przebiegło z planem też byłoby fajnie, ale...
                          tych miejsc bym nie zobaczył, nie zaznał, gdyby nie ułomność auta!

Niektórzy są tak zalatani, zagonieni, zabarykadowani czy osaczeni,
                          iz nie moga wyjśc z tego pokoiku ograniczoności dookolnego świata subrealnego!
                          To jednak wymaga zerwania pewnej wiezi i wyrwania sie ponad...

Ale czy taki wyrwanie sie ma sens...
                          Czy takie wyrwanie nie doprowadzi do skrajności jakieś?

Szedłem w słoneczny dzień, popd krzaczkiek-drzewkiem leżał wsród
                          swoich reklamówek czyms wypakowanymi i butelka plastikową po coli
                          człowiek zarosniety, nazwałby go ktos menel...
                          Zobaczył mnie podniósł sie lekko i spytał:
                          - Która godzina?
                          - Za dziesięć trzynasta - odpowiedziałem.
                          A on - To zdrzemnąłem się....
                          Człowiek bez czasu, ograniczeń, bez partyjnosci...
                          ale czy to TO!

Może walka, zdobywanie, mienie, posiadanie, podporzadkowywanie, okupowanie,
                          teren jak najwiekszy, wpływy, kasa i te rzeczy, to jest to!
                          Niektórzy maja swoje rzeczy, inni parte, innie decydują o przyszłosci,
                          ktos wreszcie (bandyta) o zyciu...
                          Ułomność... nieokiełznanie...

Ale.. ale za duzo whisky.... przepraszam!
                        • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 15:31
                          Nie będę rozdrapywał starych ran:) Zaznaczę tylko, że nie byłbyś sobą, gdybyś do
                          beczki miodu nie dodał wiadra dziegciu:)
                          Przeprosin nie wymagam:) Raczej odrobiny tego szacunku, którym sam ciebie darzę.
                          Możemy się spierać, nawet ostro, ale bez osobistych szpilek:)
                          Pozdrawiam równie:)
              • xyz-xyz Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 13:15
                mimo, że
                > chyba nikt na tym forum nie doświadczył tylu chamskich obeg jak ja,

Pozwolisz, że się z tobą nie zgodzę:))))))))
                • Gość: zona pijaka Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.09.05, 14:16
                  xyz-xyz napisał:
                  > mimo, że
                  > > chyba nikt na tym forum nie doświadczył tylu chamskich obeg jak ja,
                  >
                  > Pozwolisz, że się z tobą nie zgodzę:))))))))

Jesteście równie wirualni jak ja. Wiec czym sie przejmujecie?. Sami świadomie
                  bierzecie udzial w dyskusji, pisujecie tu wielowątkowe elaboraty.
                  Przesiadujecie nad tym pisaniem godzinami, czyż nie sprawia wam to
                  przyjemnosci?. Doświadczania tych "chamskich obelg? Przemyślcie.
                  • Gość: andreas Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! IP: *.orange.pl 30.09.05, 14:54
                    o to to to... żono to to...
                    ja tez pisuje tu dla przyjemności!
                    I Ty, i oni...
                    Tak i nie narzekam, ze poswiecam swój czas na wyrazenie mysli mojech,
                    a napotykam....

To moja przyjemność potykanie sie na mysli i przemyslenia tu i teraz!
                    • ja_aska Re: TO POWINNO BYĆ ZAKAZANE! 30.09.05, 15:12
                      a ja się nie "potykam":-)
    • felix_edmundowicz gdyby xyz miał rację to by rządziło dalej SLD 30.09.05, 21:25
      antyknajak-13 napisała:

napisała ale nie popisała się :)
      mam nadzieję że jeszcze zdążysz przeczytać , bo zamurowało mnie.
      Wcale nie uważam że negocjacje przed TV były błędem,miało to swoje
      zalety,przecież obie partie zapewniały że będzie jawność negocjacji i żadnych
      AWSowskich parytetów.
      Nie udało się z powodu kampanii wyborczej prezydenckiej.
      Dobrze wiesz czyja to zasługa :
      Kwaśniewskiego i SLDowców którzy tak spreparowali kalendarz wyborczy aby
      dokuczyć konkurecji i pomóc swoim.Tak więc swoje żale powinieneś tradycyjnie
      jednak zacząc od pseudo-lewicy, ile już terminów obiecali wcześniej,co najmniej
      ze 2.
      Oczywiście że prężą muskuły obie partie,ale najważniejsze wydaje się zdobycie
      Prezydentury dla Lecha K.,odnoszę nawet wrażenie że braciom bardziej zależy na
      Prezydenturze niźli na rządzie czy premierostwie!
      Niestety nie wygra K., choć już ze 3 miesiące temu witał się z gąską.Tak więc
      zrzucanie na PO zarzutów z problemami z utworzeniem rządu jest elementem
      kampanii.
      Niemniej liczę że po wyborach dojdzie do porozumienia,ale co będzie z Kaziem?
      Myślę że spokojnie ustąpi na rzecz wybranego przez braci innego
      kandydata ,jeśli zajdzie taka potrzeba.Co do osobowości kandydata na premiera
      to mam pozytywne odczucia,to zawsze był człowiek OK. natomiast myślę że
      propozycja premierostwa była dla niego zaskoczeniem.
      Reasumując bracia woleliby jak sądzę mieć II miejsce w parlamentarnych ale I w
      prezydenckich wyborach, daje to lepszą pozycję.
      A tobie Anty dziwię się że mogłeś przeżyć tyle lat pseudo-lewicowej "gehenny" a
      po paru nadzwyczaj uprzejmie wygłaszanych ripost przez polityków oddajesz się
      walkowerem XYZowi.
      Gdyby to widzieli ci ,którzy musieli nadstawiać rzeczywiście karku 3 Maja 1982
      i kolportujący ulotki i tłuczeni w 1970 roku.
      Głowa do góry i nie płacz w mankiet xyzta, jak już to w mój,a na frasunek to
      dobry trunek,jak nam przyjdzie czekać na normalność w szerszym wydaniu to
      poczekamy,ja ze swej strony to staram się tak pracować jakbym chciał aby mną
      rządzono. Róbmy swoje od siebie.
      Pozdro
      felix_edmundowicz

> Niestety. Stało się. Coś we mnie w środku gruchneło.
      > Obejrzałem wczoraj transmisję negocjacji koalicyjnych PiS i PO oraz inne
      > rozmowy na ten temat wysokich funkcją koalicjantów na różnych kanałach TV
      > tym w „Co z tą Polską” u Lisa.
      > Niestety,niestety dla mnie ale istnieje pewien nie mały już stopień
      > prawdopodobieństwa iż mogłeś mieć xyzecie rację.
      > Oczywiście nie mam na myśli czerwonych /:-)/ i ich sposób rządzenia ale
      > sprawność przyszłej , obecnie wybranej władzy, jej skuteczność i determinację
      > w zrealizowaniu strategicznych celów w zmianie chorego ustroju państwa.
      > I. Przesadzona ambicja osobista wszystkich liderów PiS i PO i
      > przedkładanie swoich ambicyjek nad dobro państwa
      > II. Obłuda i PiaRowskie matactwa PO
      > III. Brak dyskusji nt konkretów dotyczących oczekiwanych (wynik wyborów!)
      > zmian w państwie
      > IV. Błędy PiaRowskie jak m.in. zgoda na publiczne prężenie muskułów
      > zamiast zamknięte negocjacje i zaprezentowanie ich finału szerokiej
      > publiczność. Wyborcom.
      > i szereg innych dołujących mnie zjawisk
      > Istnieje więc ryzyko jakiejś nie pokrywającej się z wolą wyborców koalicji
      > PO lub PiS z mniejszościowymi partiami w tym …. (!) LPR.
      > Podłamany, wyłączam się z forum od jutra , do wyborów wyników i decyzji po
      > wyborach Prezydenckich. Mam nadzieję, że nie będę musiał przyznawać Ci racji
      > xyzecie .
      > Być może jest to tylko moja słabość psychiczna, być może brak rozumienia
      > taktyki w polityce i to wszystko doprowadzi do dobrego finału.
      > Nie wiem ale od wczoraj zwiększyło się znacznie prawdopodobieństwo iż będę
      > przyznawał Ci rację. Nie ciesz się za wcześnie. Poczekajmy.
      > Wyłączam od jutra TV , wyłączam od jutra komputer i czekam do kilku dni po
      > wyborach prezydenckich.
      >
      • xyz-xyz Kwaśniewski ojecem Kaczorów:) 03.10.05, 09:32
        > Kwaśniewskiego i SLDowców

Ani chybi Kwaśniewski musi być ojcem Kaczorów! Skoro winien ich kłótliwej
        natury, pewnikiem geny dał! Tylko musiały być te gorsze, bo sam Kwaśniewski i
        milszy i wyższy od Kaczorów:)
        • enancjo Re: Prezio.. 03.10.05, 09:42
          .. a swoja droga to nasz jeszcze obecny Prezio
          jakos wyladnial jakby po Face-Liftingu byl .. wole
          ale Brezniew mu zniklo .. bardziej mily sie zrobil ..
          chyba znow ma cel .. i wcale nie o spotkanie ala
          Belka z PamelkaA mu chodzi .. BON VOYAGE !!!
          Enancjo
        • felix_edmundowicz znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 09:51
          xyz-xyz napisał:

> Dobrze wiesz czyja to zasługa :
          > > Kwaśniewskiego i SLDowców
          >
          > Ani chybi Kwaśniewski musi być ojcem Kaczorów! Skoro winien ich kłótliwej
          > natury, pewnikiem geny dał! Tylko musiały być te gorsze, bo sam Kwaśniewski i
          > milszy i wyższy od Kaczorów:)

dobrze wiesz że chodzi o kalendarz wyborczy ,który ułożył szef ONZ bez magistra
          czyli Kwaśniewski i jego ekipa fachofców.
          Kwaśniewski nie może być ojcem Kaczorów bo jest od nich młodszy,nie możesz tego
          pojąć?
          a to jest rozmowa moja do Antyknajaka , dziwne że odbierasz ty
          • xyz-xyz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 10:21
            Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz

Spoko, PKB niezagrożone moim klikaniem. Raczej twoim wyborem...

dobrze wiesz że chodzi o kalendarz wyborczy ,który ułożył szef ONZ bez magistra
            >
            > czyli Kwaśniewski i jego ekipa fachofców.

Czy ja dobrze rozumiem? Wpuszczam pieska na dwór, a dwa pryszczate bliźniacze
            łobuzy pieska mi kijem pobili. Znaczy się winnym ja, bo pieska wypuściłem, a nie
            łobuzy, którzy obili. Ciekawe poglądy:) europarlamentarne... za PKS też pewnie
            odpowiada Kwaśniewski;)

> Kwaśniewski nie może być ojcem Kaczorów bo jest od nich młodszy,nie możesz tego
            >
            > pojąć?

Ależ pojmuję, tylko twój zarzut, że kaczory się z mandarynowymi kłócą z winy
            Alekasandra Wielkiego i Sojuszu, zbił mnie z pantałyku. Wydawało mi się, że
            normalni i inteligentni ludzi będą rozmawiać ze sobą niezależnie od pory i
            kalendarza. Widać ani oni normalni, ani inteligentni. A jeżeli dali się
            kwaśniewskim manipulacjom wpuścić w maliny, to "kury im szcz.. prowadzać, a nie
            rząd robić".

> a to jest rozmowa moja do Antyknajaka , dziwne że odbierasz ty

Jeżeli nie chcesz by ktoś twoje teksty komentował publicznie, to wyślij do
            antyka maila...
            .

• dyrgosia Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 10:26
              Ja tylko w kwestii formalnej...

> a to jest rozmowa moja do Antyknajaka , dziwne że odbierasz ty

uczono mnie ,że rozmowa jest "z" a nie "do"...
            • felix_edmundowicz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 10:44
              mam nadzieję że prawdę powiadasz że nie obniżasz PKB klikaniem w czasie pracy
              dyrgosia aleś mi dowaliła.zapewne nie mam prawa do licencia prozaica
              • dyrgosia Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 10:53
                > dyrgosia aleś mi dowaliła.zapewne nie mam prawa do licencia prozaica

Nie było to moim zamiarem, oczywiście masz prawo, a ja mam prawo odebrać to
                jako błąd stylisyczny...
              • xyz-xyz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 11:33
                Mam pytanie feliksie: palisz?
                • felix_edmundowicz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 12:46
                  xyz-xyz napisał:

> Mam pytanie feliksie: palisz?

Namierzasz mnie xyz-ecie?

nie,nie palę
                  • xyz-xyz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 14:10
                    Namierzasz mnie xyz-ecie?

Ja? Niby po co?

nie,nie palę

Słusznie. Ale jak uważasz? Palenie fajek w godzinach pracy nie obniża PKB?
                    • felix_edmundowicz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 14:19
                      a więc jednak poruszyłem twe sumienie :)
                      wyciągasz palących,na swą obronę
                      jest ich coraz mniej,niedługo papierosy będą po 10 zł za paczkę.
                      Na ich zdrowie !
                      nie tylko paląc zmniejszają PKB,ale i powodują obciążenia NFZ.
                      nieprawdaż?
                      już lepiej piwo,lub coś mocniejszego.
                      to akurat wiem że lubisz tak samo jak klikanie w czasie pracy
                      :)
                      • xyz-xyz Re: znowu w pracy klikasz w necie?PKB obniżasz 03.10.05, 14:26
                        Klikanie w czasie pracy w niczym mi nie przeszkadza. I tak przy PCecie siedzę.
                        Mam włączony interwent i edytor tekstu.
                        Niestety spożywanie ulubionych napojów wyklucza możliwość efektywnej pracy:)))
                        Dlatego nie korzystam:)
        • ja_aska feliksie 03.10.05, 10:55
          a w roku 70 ja, jako czołowy komuch, przed własnym urodzeniem prześladowałam
          strajkujących robotników.
          takich bzdur u felikasa nie czytałam do tej pory
          • felix_edmundowicz ukontentuj ja_siu felixa 03.10.05, 11:29
            gdzie pisałem,że
            a/jesteś czołowym komuchem
            b/prześladowałaś
            c/znałaś strajkujących
            d/kiedy nie czytałaś bzdur u felixa

ukontentuj mnie i odpowiedz
            pozdrawiam z jesiennej mojej strony,gdzie żołć a nawet czerwień radują oczy
            • ja_aska Re: ukontentuj ja_siu felixa 03.10.05, 14:33
              gdyby xyz miał rację to by rządziło dalej SLD
              Autor: felix_edmundowicz
              Data: 30.09.05, 21:25 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
              antyknajak-13 napisała:

napisała ale nie popisała się :)
              mam nadzieję że jeszcze zdążysz przeczytać , bo zamurowało mnie.
              Wcale nie uważam że negocjacje przed TV były błędem,miało to swoje
              zalety,przecież obie partie zapewniały że będzie jawność negocjacji i żadnych
              AWSowskich parytetów.
              Nie udało się z powodu kampanii wyborczej prezydenckiej.
              Kwaśniewskiego i SLDowców którzy tak spreparowali kalendarz wyborczy aby
              dokuczyć konkurecji i pomóc swoim.Tak więc swoje żale powinieneś tradycyjnie
              jednak zacząc od pseudo-lewicy, ile już terminów obiecali wcześniej,co najmniej
              ze 2.
              Oczywiście że prężą muskuły obie partie,ale najważniejsze wydaje się zdobycie
              Prezydentury dla Lecha K.,odnoszę nawet wrażenie że braciom bardziej zależy na
              Prezydenturze niźli na rządzie czy premierostwie!
              Niestety nie wygra K., choć już ze 3 miesiące temu witał się z gąską.Tak więc
              zrzucanie na PO zarzutów z problemami z utworzeniem rządu jest elementem
              kampanii.
              Niemniej liczę że po wyborach dojdzie do porozumienia,ale co będzie z Kaziem?
              Myślę że spokojnie ustąpi na rzecz wybranego przez braci innego
              kandydata ,jeśli zajdzie taka potrzeba.Co do osobowości kandydata na premiera
              to mam pozytywne odczucia,to zawsze był człowiek OK. natomiast myślę że
              propozycja premierostwa była dla niego zaskoczeniem.
              Reasumując bracia woleliby jak sądzę mieć II miejsce w parlamentarnych ale I w
              prezydenckich wyborach, daje to lepszą pozycję.
              A tobie Anty dziwię się że mogłeś przeżyć tyle lat pseudo-lewicowej "gehenny" a
              po paru nadzwyczaj uprzejmie wygłaszanych ripost przez polityków oddajesz się
              walkowerem XYZowi.
              Gdyby to widzieli ci ,którzy musieli nadstawiać rzeczywiście karku 3 Maja 1982
              i kolportujący ulotki i tłuczeni w 1970 roku.
              Głowa do góry i nie płacz w mankiet xyzta, jak już to w mój,a na frasunek to
              dobry trunek,jak nam przyjdzie czekać na normalność w szerszym wydaniu to
              poczekamy,ja ze swej strony to staram się tak pracować jakbym chciał aby mną
              rządzono. Róbmy swoje od siebie.
              Pozdro
              felix_edmundowicz

• felix_edmundowicz Re: ukontentuj ja_siu felixa 03.10.05, 14:39
                no i gdzie tu jest o tobie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka