Dodaj do ulubionych

Poseł Nitras - ponad prawem?

IP: 66.98.148.* 17.10.05, 21:36
Dzisiaj w godzinach popołudniowych miałem okazję zobaczyć jak świeżo wybrany
poseł Nitras swoim nowiutkim samochodem na ul Ku Słońcu (przy ograniczeniu do
40 km/h) zasuwał siedemdziesiątką lub i lepiej, wyprzedzając pojazdy jak
narciarz tyczki to z lewej to z prawej strony, że o nie włączaniu
kierunkowskazów nie wspomnę. Od osoby która stanowi prawo należy oczekiwać
jego przestrzegania, choćby było to prawo o ruchu drogowym, chyba że wszystkie
te górnolotne hasła wyborcze były tylko mruganiem okiem do wyborcy, lub, co
gorsza, pan poseł wyznaje zasadę "prawo to JA" ?
Obserwuj wątek
    • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 17.10.05, 21:55
      Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Dzisiaj w godzinach popołudniowych miałem okazję zobaczyć jak świeżo wybrany
      > poseł Nitras swoim nowiutkim samochodem na ul Ku Słońcu (przy ograniczeniu do
      > 40 km/h) zasuwał siedemdziesiątką lub i lepiej, wyprzedzając pojazdy jak
      > narciarz tyczki to z lewej to z prawej strony, że o nie włączaniu
      > kierunkowskazów nie wspomnę. Od osoby która stanowi prawo należy oczekiwać
      > jego przestrzegania, choćby było to prawo o ruchu drogowym, chyba że wszystkie
      > te górnolotne hasła wyborcze były tylko mruganiem okiem do wyborcy, lub, co
      > gorsza, pan poseł wyznaje zasadę "prawo to JA" ?

To wolno chłopina jechał, mi poniżej 90 km/h nie schodzi z licznika na tym
      odcinku. O co chodzi ? że został posłem czy że nową bryką jechał ? Co Cie boli ?
      • Gość: mamoniowa aforyzm IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 22:39
        hotcat01 napisał:
        > odcinku. O co chodzi ? że został posłem czy że nową bryką jechał ? Co Cie
        boli
        > ?

Po zywych widac jak smierc bywa slepa. Jacek Wejroch
      • Gość: XXL Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 22:45
        hotcat01 napisał:
        > odcinku

Ty kocie chyba z ptakiem na łby się pomieniałeś,90km/h w tym miejscu.
        Jesteś na dobrej drodze aby zająć I miejsce w wątku"Debile za kierownicą"
        • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 17.10.05, 22:58
          hmm, możliwe, jestem w 80% kierowców jeżdżących tamtędy pow 40 km/h co jak widać
          boli niektórych. Wszyscy wiedzą, że ograniczenia prędkości mają charakter
          bardziej informacyjny i mało kto się stosuje do nich bezwzględnie. Ponieważ mam
          spore przebiegi roczne, dużo jeżdżę, wiem jak się jeździ po polskich drogach.
          Wybacz ale wcale nie uważam, że jestem debilem, poznałbyś mój styl jazdy to byś
          się niexle zdziwił. To że nie zawsze przestrzegam ograniczeń nie robi ze mnie
          debila jeśli tak jest to 80-90% kierowców jest debilami. Tyle o mnie. Poseł
          Nitras - jeśli to był on- mieści się w standardach przyzwoitości, stąd nie wiem
          z czego bieże się ta zawiść i czego dotyczy. Nowy samochód ? czy to że jest posłem.?
          • Gość: dorka Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:01
            chodzi o to, ze z mandatem posła mu kara nie grozi.... nawet ciupeńki mandacik,
            nawet 1 punkciczek.... to se chłop tera używa... jak dali to biorę. a czego sie
            spodziewali wyborcy chłopca o twarzy czipendejlsa na plakacie....
            • ja_aska dorka 17.10.05, 23:03
              mnie się czipendejlsi podobają a on nie! nie zniechęcaj mnie do nich!
              • Gość: mamoniowa Re: dorka IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:04
                tym bardziej, ze jest wielkosci siedzacego psa !
                • ja_aska mamoniowa 17.10.05, 23:07
                  masz na myśli siedzącego ..... jamnika?
                  • Gość: mamoniowa Re: mamoniowa IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:09
                    nawet chihuahua he he
                    • ja_aska Re: mamoniowa 17.10.05, 23:35
                      a widziałaś kiedyś ... kupkającego jamnika? (boję się, że mnie wytną)
                      • Gość: mamoniowa Re: mamoniowa IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:39
                        dzisiaj rano to widzialam nawet siedzacego na lawce w parku wilczura, ktory
                        przytulony do oparcia nie dawal sie przekonac do spaceru przez wlascicielke.
                        Ech....ze tez nia mialam aparatu....:-)
                        • ja_aska Re: mamoniowa 17.10.05, 23:40
                          jamniki w sytuacji intymnej są smieszniejsze
            • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 17.10.05, 23:05
              a tam , pieprzenie, nie sądze, że zmienił styl jazdy z uwagi na immunitet, tak
              się nie da, albo się jeździ szybko albo ślimaczy.
              • Gość: mamoniowa Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:07
                albo ma sie rozum ,albo tak jak napisal XXL ...
              • Gość: dorka Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:10
                albo sie jezdzi zgodnie z przepisami (inaczej mozna zarobic mandat) albo sie ma
                immunitet... ot i cała recepturka...
          • Gość: mamoniowa Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:06
            no tak, kolejny mistrz kierownicy !
            a moglbys uchylic rabka tajemnicy i napisac, jaki jeszzce inny charakter maja
            znaki drogowe ?
            • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 17.10.05, 23:18
              przejeżdzem rocznie ok 80000 km, bezkolizyjnie przejechałem ponad 500 000 km,
              więc proszę, zrozumcie, że ograniczenia są oczywiście istotne bo informują o
              zagrożeniu ale z drugiej strony statystycznie podchodząc do tematu blisko 98%
              kierowców ich nie przestrzega chociażby z powodu przekłamań prędkościomierzy czy
              ilośi korków które generują konieczność przyśpieszania , nie da się jechać z
              idealnie nakazaną prędkością. Policja toleruje przekraczanie prędkości o 10-20
              km/h, po co pieprzyć, że jest inaczej skoro nie jest. Czepianie sie kolesia
              który wg postronnego obserwatora jechał 70 km/h ( swoją drogą ciekawe skąd ten
              pomiar ) nie jest na temat skoro tak postępuje zdecydowana większość. Nazwę to
              nawet hipokryzją bo nie uwierzę że wy tak ściśle przestrzegacie ograniczen.
              Chyba , że nie jesteście kierowcami a to już inna bajka. Dla jasności dodam, że
              nie głosowałem na Pana Nitrasa i nie przepadam za nim.
          • Gość: XXL hotcat01 IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:11
            Ja ciebie szanowny kolego od debili nie wyzywam i daleki od tego jestem,
            powiedziałem tylko że nadajesz sie (jeżeli w tym miejscu jedzieśz 90km/h) do
            wiadomego watku.
            Co do stylu jazdy domniemywał że mamy podobny ja jeżdżę dynamicznie ale w
            granicach rozsądku i przekroczenie w miejscu gdzie jest 40 ,50 więcej to
            graniczy ze skrajną głupotą i utratą prawa jazdy.
            Standardy przyzwoitosci Polakow są znane stąd tyle krzyzy przy drogach.
            Pozdrawiam
            • hotcat01 Re: hotcat01 17.10.05, 23:21
              jeśli warunki na to pozwalają to się zdaża nawet więcej, jeśli nie to nie
              przesadzam , ryzyko mandatu i utraty prawka biorę na siebie.
              • Gość: javal Re: kotek gorący i agrewsywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:16
                1. nie jestes jedynym kiciusiem jeżdżącym 80000 rocznie (zresztą nie masz sie
                czym chwalić, tylko przebiegami rocznymi?)
                2. czy spędzając jedną piątą roku w samochodzie masz lepszy refleks niż inni?
                3. zatrzymasz swoje pudło na odcinku 20 m przy prędkości 90km/h ?

XXL napisał, że nie jesteś debilem. Otóż nie zgadzam się z nim.
                Dajesz tego dowód pisząc, że utratę prawka bierzesz na siebie.
                Rozumiem, że utratę życia swojego i innych także?
                • hotcat01 Re: kotek gorący i agrewsywny 18.10.05, 09:50
                  kolego, chyba nie rozumiesz.
                  Czym tu się chwalić ? Daje do zrozumienia, że z uwagi na ilość kilometrów
                  przejeżdżanych mam też pojęcie na temat zachowań polskich kierowców.
                  Poza tym wątek dotyczy posła Nitrasa, który przekracza prędkość nie odbiegając
                  od przeciętnej
              • xyz-xyz Re: hotcat01 18.10.05, 08:27
                ryzyko mandatu i utraty prawka biorę na siebie.

A bierzesz na siebie ryzyko utraty życia przez kogoś kogo potrącisz? Powiem tak,
                człowiek , który na Ku Słońcu jedzie 90 km/h, to potencjalny morderca. I żadne
                pierdo..lenie o warunkach i trudnościach nie ma tu znaczenia. A jeżeli idzie o
                Nitrasa, to widać kogo sobie ludkowie wybrali. Gó..arza z Połczyna.
                • Gość: marian paździoch Re: hotcat01 IP: *.chello.pl 18.10.05, 09:03
                  człowiek , który na Ku Słońcu jedzie 90 km/h, to potencjalny morderca. I żadne
                  pierdo..lenie o warunkach i trudnościach nie ma tu znaczenia.

nie ma!
                  i to obojętnie kim jest i co, czy kto go chroni.

mp

• hotcat01 Re: hotcat01 18.10.05, 10:52
                    pójdę nawet dalej, ten który jedzie 40 km/h również jest potencjalnym mordrcą,
                    ba nawet rowerzysta jadący 20-30 km/h stwarza zagrożenie życia. Najbardziej
                    pieprzą Ci którzy jeżdżą od święta. Sami przyzwoici kierowcy na tym forum,
                    żenada jak się to zestawi z tym co się dzieje na drogach. Życzę dobrego samopoczucia
                    • Gość: grz Re: hotcat01 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:55
                      moze pan nitras zmieni prawo...na razie ma sie dostosowac chyba ze pilne sprawy
                      sa takie jak kto jakimi samochodami ma jezdizc...zenada....
                    • xyz-xyz Re: hotcat01 18.10.05, 11:17
                      > pójdę nawet dalej, ten który jedzie 40 km/h również jest potencjalnym mordrcą,

Nie. W najgorszym wypadku nieumyślnym zabójcą. Kołek, który po Ku Słońcu jedzie
                      90 km/h, to morderca.

ba nawet rowerzysta jadący 20-30 km/h stwarza zagrożenie życia.

Sprawdźmy statystyki, ilu rowerzystów jadących z prędkością 20-30 km/h
                      spowodowało wypadek, w którym zginęła jakaś osoba inna niż sam rowerzysta. I
                      sprawdźmy ilu ludzi zabili durnie jeżdżący 90 km/h w miejscach, gdzie jest
                      ograniczenie do 40 km/h. Kiedy to sprawdzisz wtedy się zastanów o czym piszesz...

Najbardziej
                      > pieprzą Ci którzy jeżdżą od święta.

Z ich pieprzenia nie wynika śmierć i kalectwo.

Sami przyzwoici kierowcy na tym forum,
                      > żenada jak się to zestawi z tym co się dzieje na drogach.

Z zestawienia wynika, że na drogach przeważają hotcatci01, nie zaś przyzwoici
                      kierowcy z forum. Wszystkie statystyki i zestawienia wskazują, że większość
                      wypadków na drogach jest spowodowana nadmierną prędkością, ale hotcat01 wie
                      lepiej. On jeździ 90 km/h! On jest najlepszy, a ci co przestrzegają prawa, to
                      niedzielni kierowcy. Ot typowy przykład buraka, co to zawsze ma pierwszeństwo...

Życzę dobrego samopoc
                      > zucia

Ja zaś życzę szczęścia. Dobre samopoczucie będę miał, kiedy nie będziesz jeździł
                      z nadmierną prędkością. Zastanawiam się co Otylia napisałby w tym wątku przed
                      wypadkiem, a co napisałaby dzisiaj... ona być może odebrała lekcję z własnej
                      głupoty, kosztem brata, ale zawsze. Ty możesz nie mieć tyle szczęścia...
                      • kazio.killer Re: hotcat01 18.10.05, 11:19
                        i dlatego w kazdy weekend ginie na polskich drogach wiecej ludzi niz zmarlo w
                        azji na ptasia grype..
                    • Gość: Lehoo Re: hotcat01 IP: *.internet.v.pl 31.10.05, 14:10
                      Dwukrotne przekroczenie prędkości dopuszczalnej to czterokrotne powiększenie sił
                      działających na cel, w jaki uderza samochód. Być może Nitrasa nie obchodzą prawa
                      stanowione i w dupie je ma, lecz prawa fizyki działają obiektywnie , a jak tak,
                      to Nitras niewątpliwie JEST potencjalnym mordedcą, cbdu (co było do udowodnienia)
                • hotcat01 Re: hotcat01 18.10.05, 09:47
                  wszystko biorę na siebie, jestem odpowiedzialnym człowiekiem, a o ludziach
                  którzy twierdzą że przestrzegają przepisów w 100 % :) sorry, hipokryzja rządzi,
                  popatrzcie na swoje prędkościomierze a potem na znaki i odwrotnie. Ja się do
                  tego potrafię otwarcie przyznać, większość pie.., potępia wszystkich innych
                  tylko nie siebie, pozdrawiam "ograniczników"
                  • dyrgosia Re: hotcat01 18.10.05, 09:59
                    > wszystko biorę na siebie, jestem odpowiedzialnym człowiekiem,

człowiek odpowiedzialny nie stwarza świadomie zagrozenia dla innych, a Ty
                    właśnie to robisz i jeszcze się tym chwalisz...

a o ludziach
                    > którzy twierdzą że przestrzegają przepisów w 100 % :) sorry, hipokryzja
                    rządzi,
                    > popatrzcie na swoje prędkościomierze a potem na znaki i odwrotnie.

90 na 40 , to nie jest zwykłe przekroczenie prędkości,chociaż staram się nie
                    przekraczać nawet o 10...

Ja się do
                    > tego potrafię otwarcie przyznać, większość pie.., potępia wszystkich innych
                    > tylko nie siebie, pozdrawiam "ograniczników"

Czytając Twoje wypowiedzi jestem za wprowadzeniem obowiązkowych badań
                    psychologicznych dla kierowców...
          • maestro_xp tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! 18.10.05, 10:09
            40 km/h w centrum miasta???
            takie prędkości byłyby zrozumiałe w rejonach szkół
            • dyrgosia Re: tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! 18.10.05, 10:12
              > 40 km/h w centrum miasta???
              > takie prędkości byłyby zrozumiałe w rejonach szkół

Na ul.Ku Słoncu jest kilka szkół i cmentarz, dlatego jest ograniczenie do 40,
              by starsi ludzie mogli spokojnie przejść po pasach i nie uciekać przed
              pędzącymi 90-tką wariatami drogowymi...
              • hotcat01 Re: tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! 18.10.05, 10:57
                wlokąc się lewym pasem niejednokrotnie stwarzasz większe zagrożenie dla siebie i
                innych niż ten co jedzie płynnie z wiekszą prędkością.
                • xyz-xyz Re: tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! 18.10.05, 11:29

> wlokąc się lewym pasem niejednokrotnie stwarzasz większe zagrożenie dla siebie
                  > i
                  > innych niż ten co jedzie płynnie z wiekszą prędkością.

Tak, ponieważ jakiś debil jadący 90 może się nie zmieścić. I jakie jest
                  rozumowanie hotcata01? Winni ci co jadą normalnie, nie wariat łamiący prawo.
                  Typowy Polak!
                  • hotcat01 Re: tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! 18.10.05, 12:55
                    tak typowy, zaraz się przejadę na Ku Słońcu, zobaczę czy odbiegam od standartów
                    i czy od nich odbiega Nitras. Nos mi podpowiada, że się nie pomylę jeśli 95%
                    kierowców nie będzie się trzymało ograniczenia. Skoro tak jest to znaczy, że
                    rzeczywiście forumowicze to te 5% przyzwoitych i jeżdżących przepisowo, prawda?.
                    Jeśli będzie jednak inaczej, chylę czoło, uznam sie za debila stwarzającego
                    bezmyślnie zagrożenie dla życia innych. Tak BTW , przez przejścia dla pieszych
                    jeżdzę nawet poniżej 30 km/h i to nazywam dostosowaniem prędkości do warunków
                    drogowych.
                • Gość: Lehoo Re: tam nawet rowerzyści jeżdżą szybciej! IP: *.internet.v.pl 28.10.05, 21:07
                  Wlokę się przwym pasem. 40, jak wynika z przepisów. I mogę zahamować na b.
                  krótkim odcinku, bo w gruncie rzeczy o to tu chodzi. A Ty_Który_Jeździsz_90 jak
                  walniesz jakiegoś dzieciaka, przebiegającego jezdnię, to co ? Będziesz sobie do
                  końca życia powtarzać : "NIE CHCIAŁEM TEGO " ?
          • Gość: dodo Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:05
            Stary! nie szpanuj.Nie udawaj.Wstawiasz bajeranckie teksty a przed policjantem
            z drogówki np. w Niemczech stałbyś na tylnych łapkach i merdał ogonkiem jak
            pudelek w cyrku. Znamy takich. Naprawdę jesteś przeciętniak.
      • mg46 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 17.10.05, 22:48
        Oj boli buta i chamstwo!
    • Gość: grz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:47
      skandal...
      • sid15 Januszek. 18.10.05, 11:04
        Ładnie pan poseł zaczyna.Woda sodowa szybko uderzyła do główki.Aż boję się
        pomyśleć co będzie wyprawiał za dwa ,lub trzy lata.Kolejny picuś wybrany przez
        żeński elektorat z instynktem matczynym.Teraz kolej na Tuska,większość pań juz
        przebiera nogami przed niedzielą,żeby dokonać ,,wyboru".Tylko,że w tych
        wyborach należy wybierać głową,a nie inną częścią ciała,bo później drogie panie
        wasz prezydent potraktuje was jak bohater ,,Ballady o Januszku"swoją
        mamusię.Nitras właśnie zaczął tak traktować tych,którzy oddali na niego głos.Ma
        ich po prostu w dupie.
    • Gość: dodo Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:08
      A cóż dziwnego.
      Jedne gnojki odeszły, inne przyszły.
      Myślę jednak, że lakier na pięknej bryce ma równie podatny na gwóźdź, jak inne.
      • kazio.killer Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 11:12
        jaki kraj takie pany posly....
    • Gość: andreas tu nie ma nic partyjniactwo IP: *.orange.pl 18.10.05, 16:23
      słuchajcie partyjniactwo czy stołkowanie tu nie ma nic!
      Ja jeżdżę szybciej niz wskazuja ograniczednia!
      A któren z Was mi powie, ze ta predkośc wskazana na znaku jest bezpieczną!

Tak 40 na tej drodze przy szarówie, mzawce i lekko ujemnej temperaturze...

Nie ma bezpiecznych predkosci, bo i 10 jest niebezpieczna!

Ja już pisałem prawko mam od 1985 roku i zadnego poważnego wypadku!
      ŻADNEGO!!!
      Mówcie mi wiec o predkosciach, mówcie ...
      Ja jeździłem po obszarach zabudowanych i 180, a poza 220!
      Głupota!, Idiotyzm!
      Tak, ale ZERO wypadków!
      ZERO! A tyle lat!

Czyli nie tylko prędkośc ma znaczenie przy wypadkowosci!
      Ja tego przykładem!
      Gdyby predkość miała takie znaczenie, to wierzcie...
      byłbym morderca wielokrotnym, obecnie leczacym sie psychiatrycznie!

Oczywiscie, to nie powód by wszyscy łamali ograniczenia i w każdym przypadku!
      tak samo ja to nie znaczy, że zawsze i bez wzgledu na miejsce
      czy sytuavcje tak jeździłem!
      Widac jeździłem bezpiecznie, choc szybko!

Ba, nawet nigdy nie spowodowałem niebezpiecznej sytuacji!

Oczywiscie zaraz sie na mnie rzucicie...
      ale ja mam konto wypadków ZERO!!!
      Mam maksymalne znizki w ubezpieczeniach i obecnie 0 punktów!

Teraz jeżdżę wolniej, bo mam wiekszy samochód, choc szybki,
      no i wiek nie ten refleks - moze ta swiadomośc jest ważna!
      Świadomośc mozliwości auta, drogi i swojej oraz innych uczestników!

Jakos potrafiłem to ocenic dobrze, a teraz jeżdżę wolniej...z wiekiem!

Jedynioe mondea moga czuc sie zagrozone... ;-)))

• xyz-xyz Re: tu nie ma nic partyjniactwo 19.10.05, 09:16

A któren z Was mi powie, ze ta predkośc wskazana na znaku jest bezpieczną!

Ja ci mówię, że jest bezpieczniejsza od 170 km/h:))))))))))))))

> Nie ma bezpiecznych predkosci, bo i 10 jest niebezpieczna!

Taaaa. a to 170 km/h, jest bezpieczne. Cóż jak andy walnie jakiegoś x-a, to mu
        się Mondeo złoży, a andy jakoś się może wyliże:))

> Ja już pisałem prawko mam od 1985 roku i zadnego poważnego wypadku!
        > ŻADNEGO!!!
        > Mówcie mi wiec o predkosciach, mówcie ...
        > Ja jeździłem po obszarach zabudowanych i 180, a poza 220!
        > Głupota!, Idiotyzm!
        > Tak, ale ZERO wypadków!
        > ZERO! A tyle lat!

Hmmmmm gdzieś w Ameryce łacińskiej analfabeta zdał egzamin na renomowaną
        uczelnię.:)))) Na chybił-trafił zakreślał w teście pytania. I zdał:) Andy miał
        fart, Otylia nie. Cóż. Statystyka:)))

Czyli nie tylko prędkośc ma znaczenie przy wypadkowosci!

Tak. Jeszcze rachunek prawdopodobieństwa. Można 20 lat wariować i mieć fart, a
        można też po roku zabić brata. Statystyka.

byłbym (...), obecnie leczacym sie psychiatrycznie!

Kuszące... :)))))))))))))))))))))))))

> Oczywiscie, to nie powód by wszyscy łamali ograniczenia i w każdym przypadku!
        > tak samo ja to nie znaczy, że zawsze i bez wzgledu na miejsce
        > czy sytuavcje tak jeździłem!
        > Widac jeździłem bezpiecznie, choc szybko!

Widać analfabeta był geniuszem:))))))

> Ba, nawet nigdy nie spowodowałem niebezpiecznej sytuacji!

A analfabeta został studentem:))))

> Oczywiscie zaraz sie na mnie rzucicie...
        > ale ja mam konto wypadków ZERO!!!
        > Mam maksymalne znizki w ubezpieczeniach i obecnie 0 punktów!

Hmmmmm jak widzę 2 tony rozpędzone do 170 km/h, profilaktycznie zjeżdżam z
        drogi. A wy?:))))))))))))))))))))))))))))

Teraz jeżdżę wolniej, bo mam wiekszy samochód, choc szybki,
        > no i wiek nie ten refleks - moze ta swiadomośc jest ważna!
        > Świadomośc mozliwości auta, drogi i swojej oraz innych uczestników!

Światełko w tunelu?:)

> Jakos potrafiłem to ocenic dobrze, a teraz jeżdżę wolniej...z wiekiem!
        >
        > Jedynioe mondea moga czuc sie zagrozone... ;-)))

Uważaj by cię Ford nie pozwał, gdy im sprzedaż Mondeo spadnie:))))))))))))))))))
    • Gość: kakq Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.pl / *.smsnet.pl 18.10.05, 16:28
      co wy sie tak czepiliscie Nitrasa jechał przejechał i nic sie nikomu nie stało z
      tego co wiem tam na Ku Słoncu kazdy tak pedzi i nikt nie robi z tego wielkiego halo.
    • Gość: andreas NATOMIAST IP: *.orange.pl 18.10.05, 16:37
      jestem za ostrym przestrzeganiem znaków i rygorystycznym egzekwowaniem
      przez naszych stróżów i władzunie.
      Bo łatwo jest im wstawiac ograniczenia dla nas - miast polepszac jakość dróg,
      czy czynić je bezkolizyjnymi... podczas gdy sami nie przestrzegaja tego!

tak policjanci zarówno radiowozami, jak i prywatnymi autami jeżdżą inaczej!
      tak władzunia jeździ inaczej!

Tu trzeba przestrzegać!
      To wtedy może nie ogranoicza sie do postawienia znaku,
      ale zadbaja o odbiór drogi (wide Struga), stan, zabezpieczenia...
      Auta przybywa i bedzie wiecej - czas nie walczyc z nimi,
      a zadbac o bezpieczeństwo zarówno kierowców, jak i innych!
    • Gość: ufoludek Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.chello.pl 18.10.05, 16:51
      nie dziw się ,że nie właczył kierunkowskazów , nowy samochód to nie wiedział
      gdzie przełączniki . Często to obserwuję jak śmigają z lewa na prawo kierowcy z
      wypasionych bryk którzy mają trudności z zapamiętaniem położenia przełącznika.
    • student1 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 18:54
      czyżby zazdrość tak żżerała tych co się nie dostali że muszą wylewać swoją
      frustrację na forum i czepiać się posła Nitrasa o byle pierdoły
      nie mówiąc już o tym że są to wymyślone pierdoły
      • Gość: mieszkaniec Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: 207.44.180.* 18.10.05, 19:46
        student1 napisał:

> czyżby zazdrość tak żżerała tych co się nie dostali że muszą wylewać swoją
        > frustrację na forum i czepiać się posła Nitrasa o byle pierdoły
        > nie mówiąc już o tym że są to wymyślone pierdoły

Szanowny studencie1 - po pierwsze żadna zazdrość i frustracje - jeśli wytknięcie
        komuś nieodpowiedniego zachowania nazywasz zazdrością lub frustracją to ja
        nazywam to krytyką
        po drugie - nie wymyślone, tylko niestety prawdziwe - mam świadków
        i po trzecie - głosowałem na Nitrasa i miałem nadzieję że wybrałem odpowiedniego
        kandydata na urząd poselski - jednak niemile się rozczarowałem.
        Dobranoc.
        • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 20:21
          nieodpowiednie zachowanie ? ma się ślimaczyć 30 km/h, jeździć syrenką i nie
          rzucać się w oczy, to jest odpowiednie zachowanie ? Jeśli zachowuje się jak
          przeważająca większość naszego społeczeństwa to gdzie tu nieodpowiednie
          zachowanie? Jakby jechał po pijanemu to rozumiem takie zarzuty ale to co Ty
          opisujesz nie odstepuje od normy. Ja akurat nie głosowałem na Nitrasa bo mi nie
          do końca leży ale jestem w stanie faceta akurat zrozumieć. Sami świętojebliwi na
          tym forum, a swoją drogą ciekawe jaka by była reakcja na słynne słowa " kto jest
          bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień"?
          • Gość: XXL Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.internet.v.pl 18.10.05, 20:31
            hotcat01 napisał:

kto jes
            > t
            > bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień"?

ja proponuje kto jest bez winy niech przejedzie Ku Słońcu 180km/h :) w
            godzinach szczytu :)
            • sid15 PO = SLD 18.10.05, 21:02
              Głupota Polaków jest porażająca.Facet który jest posłem,powinien świecić
              przykładem ,łamie w najlepsze przepisy i znajdują się tacy którzy jeszcze go
              bronią.Rzecz nie do pomyślenia w USA , czy nawet liberalnej UE.Rzygać się chce
              na ten relatywizm liberałów,którzy wytłumaczą każde kurestwo ludzkimi
              ułomnościami.PO = SLD -jedna banda!
              • Gość: andreas Re: PO = SLD IP: *.orange.pl 18.10.05, 21:17
                świecących przykładem to szukaj w radzie parafialnej!
                Przeciez poseł czy inny toż on z tej samej ulicy co Ty i ja,
                z tej samej szkoły, ba ma podobne (moze nawet takie same) normy!
                Tolerujemy powszechnie - czy dobrze czy źle - pewne odstepstwa,
                czyli ciut szybciej, zaparkowanie, przeklinanie, palenie w miejscach kazdych,
                i takie tam... to i oni sa tacy sami!

Jak bym sie tak dobrze zastanowił i TY, to pełno mamy takich złamań
                przepisu kwalifikujacych sie do kary czy miana korupcji!
                Ale jest to tolerowane!

Co Ty myślałeś, że poseł to jakiś kandydat na świętego?
                Może i powinien dawac przykład, ale to działa w drugą stronę.
                Patrz taka nasza ukochana pływaczka...
            • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 21:27
              przejaskrawiasz kolego, 70 km/h to nie zbrodnia, jeśliby tak było 95% kierowców
              straciło by prawo jazdy
              • xyz-xyz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 09:22
                95% kierowców
                > straciło by prawo jazdy

Oj przydałoby się:)
    • sid15 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 21:40
      Pieprzycie towarzysze jak potłuczeni.Gdyby panu posłowi przy tej prędkości
      wyskoczył dzieciak na drogę byłby to koniec jego młodzieńczej kariery,bo i
      kwalifikacja czynu byłaby jednoznaczna.Zachował się po prostu jak gó..arz,a że
      do gó..arstwa w polityce przywykliście,wcale was to nie dziwi,ba bronicie go
      jeszcze.Tylko jak w tym świetle wyglądają jego połajanki pod adresem innych?Dla
      mnie w tym momencie są żałosne.A o zbydlęceniu wszystkiego w tym kraju świadczy
      najlepiej fakt,że nie widzicie w jego postępowaniu niczego nagannego.
      • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 22:07
        łape dam sobie uciąć za to że Ty nie jeździsz przepisowo, chyba, że nie jeździsz
        bo nie masz czym albo nie masz prawka, pomyliłem się ?
        • ja_aska Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 22:10
          czytam, czytam i oczom nie wierzę. złamał prawo tylko "troszkę"?
          • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 18.10.05, 22:20
            złamał prawo ? no jasne popełnił wykroczenie przeciw kodeksowi ruchu drogowego, ale:
            - jeden świadek wypowiadający się na forum to trochę za mało aby wysunąć takie
            oskarżenie, może to być próba oczernienia, gość może mieć problem ze wzrokiem,
            tak bardzo się napatrzył na bilboardy, że widzi już tylko Nitrasa
            - godziny popołudniowe : nie sprecyzował dokładnie jakie,40 km/h obowiązuje
            bodajże do 18.00 ( nie jestem pewien może do 20.00 )
            - łamie prawo ponad 95% kierowców więc czy są podstawy do pietnowania tego w
            taki sposób ? poseł nie człowiek ? ukarać wszystkich kierowców a nie tylko jego,
            skoro takie sa akceptowalne normy to dlaczego piętnować ?

wszyscy jesteście tacy prawi i szlachetni, aż dziwne, że jeszcze ktoś łamie
            przepisy, hipokryzja huczy że hej
            • xyz-xyz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 09:26
              > - godziny popołudniowe : nie sprecyzował dokładnie jakie,40 km/h obowiązuje
              > bodajże do 18.00 ( nie jestem pewien może do 20.00 )

Po 18 czy 20 obowiązuje 50 km/h:))))))))))))))))))))))

A tak w ogóle, to zastanawiam się co by pisali hotcaci, gdyby to Napieralski
              śmigał Ku Słońcu z niedozwoloną prędkością? Żądaliby delegalizacji SLD, czy
              tylko złożenia mandatu?:))))))))))))))))))))))
              • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 10:16
                nie wiem co pisaliby hotcaci, wiem co ja bym pisał, to samo!!!! Ja nie
                przepadam za kolegą Nitrasem, nie głosowałem na niego a mimo to rozumiem faceta.
          • Gość: andreas Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.orange.pl 18.10.05, 22:20
            nikt go nie broni... złamał!
            Ale złamał tak jak ja i inni!
            Jest winny.
            Nie jest świetym po prostu jest jednym z nas!
            Dziwi mnie zdziwienie, ze złamał!
            Jeżdże po Ku Słoncu i nie jestem tam najszybszym, ani najwolniejszym!

Ci własnie rzadzący powinni byc pietnowani a takie postepowanie,
            to moze by mysleli co zrobic by poruszac sie po miescie sprawniej!
            Sprawniej, szybciej, ale bezpieczniej!
            Bo powtarzam nie sztuka postawiac na całym miescie ograniczenia i garby,
            ale samemu ich nie przestrzegac, bo kto skontroluje stróża i władze?
          • dyrgosia Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 10:45
            > czytam, czytam i oczom nie wierzę. złamał prawo tylko "troszkę"?

tak , tylko troszkę ukradł, troszkę kłamał, troszkę zgwałcił...oni wszystko
            tylko troszkę...
            • Gość: grz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:49
              teraz są to nasi, więc troszkę...niestety...
        • sid15 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 11:26
          I już nie masz kończyny cwaniaczku.I to potrójnie.Prawko mam,jeżdżę przepisowo
          auto ma pojemność 2,7 i wcale to nie zachęca mnie do łamania przepisów.Swoje
          przeczucia możesz sobie w buty wsadzić.Od liberała do przestępcy
          niedaleko.Relatywizm,ot i wszystko.
      • xyz-xyz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 09:23
        Hm hotcat, to nie towarzysz sidku:)
        • dyrgosia Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 10:55
          CHAMSTWU I PIJAŃSTWU powinnismy powiedzieć STOP,
          > wszedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          I WARIATOM DROGOWYM Z IMMUNITETEM...
        • sid15 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 11:29
          Z liberała można stworzyć zwolennika dowolnej opcji;nasi bardziej podpadają mi
          pod towarzyszy.Niestety.
          • hotcat01 Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 23:43
            pie..sz, liberał od urodzenia
        • xyz-xyz Re: Poseł Nitras - ponad prawem? 19.10.05, 11:39
          Chodziło mi o pluralis maiestatis:))))
      • Gość: Rozso L Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.system.szczecin.pl / *.system.szczecin.pl 20.10.05, 01:06
        A ja WIDZIALEM jak Go Urban Jerzy gonił troche starszym autem... A wgle mam
        kolgę baardzo podobnego w nowym, sredniej klasy aucie, co to na tym odcinku dzis
        zwyzywal ślepego dziadygę, zamuloną babę z gór. Nie bylo przekroczenia. Swoją
        drogą tacy wlaśnie bez ikry i wyobrażni przestrzennej są najgorsi. Może ich kto
        zwyzywał i posła zobaczyli!
    • Gość: andreas MAM PYTANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:54
      mam pytanie o predkośc bezpieczną!!!
      Jaka jest bezpieczna predkoscią... 80, 50, 20....10...0!

Jechałem bmw dość szybko policjant wyskoczył i stop!
      Zatrzymałem sie tam za nim z metr, znaczy mógł kopnąć mnie w tył auta!
      Nawrzucał mi od WARIATÓW!
      Za chwile jechało auto polskiej produkcji, wolniej niz ja,
      ale zatrzymał sie dopiero 15-20 metrów dalej!!!
      Kto jechał bezpieczniej?

Jaka predkośc jest bezpieczna?

Czy zapewnienie bezpieczeństwa na drogach i ulicach
      widzicie TYLKO I WYŁĄCZNIE w ograniczeniach predkości?

Czy stan auta ma wpływ na bezpieczeństwo?
      Moze zaostrzyc wymogi na przegladach?
      Moze robic kierowcą testy sprawności co 2-3 lata!
      Ostre badanie refleksu, spostrzegawczości i takie tam?

Oczywiście zeby nie było, nie usprawiedliwiam nikogo konkretnego!
      • Gość: zorientowany Re: MAM PYTANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:15
        Bezpieczna prędkość w mieście to 40 - 50km/godz.
        • Gość: andreas Re: MAM PYTANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:18
          chłopie 40!!!!!
          Wyobraź sobie, że znienacka dziecko Tobie wypada i... co?
          40 za szybko!

20 - moze jest dobra?
          Choc mam wątpliwości!

A naważniejsz drastycznie zaostrzyć warunki na przegladzie technicznym!
          Wyeliminujemy część aut!
          Nadto badania refleksu i spostrzegawczości i przepisów,
          co 3-4 lata!
          Wyeliminujem część kierowców!

Będzie bezpieczniej!
          • hotcat01 Re: MAM PYTANIE 19.10.05, 13:47
            Andreas, daj spokój, piszesz do klasycznych malkontentów którym się nic nie
            podoba co wychodzi ponad normę, prawych, światłych obywateli tego forum którzy
            prawdopodobnie wyjeżdżają swoimi lymuzynami w niedzielę do kościoła i z
            powrotem. Szkoda czasu na stukanie w klawiaturkę
            • xyz-xyz Re: MAM PYTANIE 19.10.05, 13:50
              którym się nic nie
              > podoba

Mi sie podoba Renia Begier:)
              • Gość: XXL Re: MAM PYTANIE IP: 212.14.58.* 19.10.05, 14:05
                Renia tak łona się bzyka 150 na godzinę i to w mieście:)))))
              • hotcat01 Re: MAM PYTANIE 19.10.05, 14:08
                ona to wyjątek :)
                • Gość: XXL Re: MAM PYTANIE IP: 212.14.58.* 19.10.05, 14:11
                  i te k.urwiki w oczach:))))
    • Gość: andreas tak tylko ograniczenia! IP: *.orange.pl 19.10.05, 14:58
      kolejny wypadek na pl. odrodzenia tramwaj z autem...
      auta powinny miec ograniczenia do 10-20 km/h,
      toż samo tramwaje!
      Musi byc bezpieczniej!
      jak to nie pomoze, to jeszcze bardziej ograniczyć!
      • xyz-xyz Re: tak tylko ograniczenia! 19.10.05, 15:02
        Taaaa. Jak by tramwaj zapieprzał 170, to by wypadku nie było:))))))))))
        • Gość: andreas Re: tak tylko ograniczenia! IP: *.orange.pl 19.10.05, 15:57
          no nie przesadzaj proszę!
          gdyby tramwaje jeździły z predkoscia 10,
          to na pewno byłoby mniej wypadków ...
          • Gość: xxxxx Re: tak tylko ograniczenia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:19
            Ja mam pytanie, czym Nitras jechal ze mowice ze to nowe bylo?????
            • Gość: XXL Re: tak tylko ograniczenia! IP: *.internet.v.pl 19.10.05, 22:29
              Gość portalu: xxxxx napisał(a):

> Ja mam pytanie, czym Nitras jechal ze mowice ze to nowe bylo?????

to nowe to był wóz drabiniasty a z przodu dwa z tiunigowane kucyki :))))))))
            • hotcat01 Re: tak tylko ograniczenia! 19.10.05, 23:44
              nową Dacią Logan :))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: XXL Re: Poseł Nitras na Ku Słońcu IP: 212.14.58.* 20.10.05, 12:52
      video.google.com/videoplay?docid=8449797331165300012&q=rally
    • Gość: BOLO Re: Może się spieszył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:19
      .
    • Gość: Donald Viva la Liberta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:23
      Droga ludzi prawdziwie wolnych nigdy się nie kończy.
      Kto to powiedział?
    • Gość: Pit Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.dynamic.mm.pl 25.01.17, 18:29
      Lata minęły a Sławuś nadal nie dorósł do posłowania.
    • Gość: krzycho Re: Poseł Nitras - ponad prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.17, 20:17
      A skąd wiesz, że to Nitras ? Rozpoznałeś kolegę ? Czy był być może podobny ? A może znasz numer rejestracyjny jego nowego samochodu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka