Dodaj do ulubionych

Trzeba płacić za zastrzyk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 20:20
Zgadzam się z tym co robi przychodnia portowa. Pacjeci chcieliby by lekarze i
pielęgniarki pracowali za darmo. Przchodzi pacjent ze szczepionką to ZA DARMO
zrobić mu zastrzyk. Pacjenci nie przyjmują do wiadomości iż jest jeszcze cos
takiego jak wiedza, i że powinno być tak jak w amerykańskim przysłowiu o
robotniku co naprawił przy pomocy młotka lokomotywę wystawiwszy potem rachunek
na 1000$ w tym 1$ za uderzenie młotka a 999$ za wiedzę gdzie uderzyć.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gozal jestem za godnymi płacami dla służby zdrowia, ale 27.10.05, 23:40
      Człowieku - emeryt przyszedł, nie krwiopijca, po ten zastrzyk. Poza tym, pani
      pielęgniarce na dyżurze chyba płaci się za to, że siedzi w danych godzinach w
      miejscu pracy, a czy zrobi dwa zastrzyki, czy żadnego pacjentom własnej
      przychodni, to jej różnicy wielkiej nie robi; zresztą pieniądze i tak idą do
      przychodni. I jak to porównać z innymi przychodniami, które własnych pacjentów
      nie kroją? Po prostu przychodnia zwietrzyła interes. A pamiętam jeszcze jedną
      sprawę - chyba też to portowa w Szczecinie była, ale jeśli nie, to bardzo
      przepraszam. Ciężko chora pani poczuła, ze zbliża się jakiś jej atak i weszła
      do przychodni z własnymi lekami i sprzętem do zastrzyku, a tam jej powiedziano,
      że robią to tylko odpłatnie. Była sprawa o narażenie jej zdrowia na
      niebezpieczeństwo poprzez odmowę udzielenia pomocy w sytuacji zagrożenia. Tak
      pod rozwagę.
      • amanita_virosa Re: jestem za godnymi płacami dla służby zdrowia, 28.10.05, 00:09
        Zmienić przychodnię. Nie we szystkich pobierają opłaty za szczepienia. A dla pazernej - jeden kontrakcik mniej...
        • Gość: x Re: jestem za godnymi płacami dla służby zdrowia, IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.10.05, 10:05
          Tyle ze zeby zaplacic tej Pani za siedzenie trzeba skades wziac pieniadze.
          Pacjent nie placi pieniedzy pielegniarce tylko FIRMIE. Nie slyszalem zeby
          emerytom ktos wymianial za darmo uszczelki - przeciez cieknaca woda niszczy
          dorobek ich zycia.
          W kazdym biznesie panuje prosta zasada - im wiecej masz klientow tym wiecej
          zarabia firma bo albo klient placi albo np. ubezpieczalnia. W sluzbie zdrowia
          jest dokladnie na odwrot. NFZ placi 5 zlotych miesiecznie za emeryta i nie ma
          znaczenia czy emeryt przyjdzie do lekarza raz, czy bedzie przychodzil dwa razy w
          tygodniu.
          W ten cudowny sposob nie oplaca sie leczyc ludzi bo rosna koszty i maleja pensje.
          Mowiac inaczej zaplacmy hydraulikowi za wymiane jednej uszczeli a zadajmy by
          wymienil nam wszystkie, dajac na dokladke swoj material.
          • Gość: mini Re: jestem za godnymi płacami dla służby zdrowia, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:11
            Ten emeryt płacił składki zdrowotne przez całe życie.
            A swoją drogą, co by się stało bezdusznej pielęgnierze, gdyby ruszyła zad i zrobiła ten zastrzyk? Zdechałby z tego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka