megip23 04.11.05, 22:56 Witam! Czy na każdej wizycie macie badane tetno dziecka i wielkosc brzuszka? Bo moja lekarka nigdy tego nie robila, a slyszalam ze inni lekarze sprawdzaja to co miesiac. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Badania 05.11.05, 11:22 Cześć:) Mi tętno płodu i obwód brzuszka, wagę, wysokość macicy i ciśnienie badają co wizytę, a wizyty mam co dwa tygodnie. Fakt, że tam gdzie ja chodzę do lekarza jest oprócz niego położna i ona tym się zajmuje, lekarz tylko przeprowadza badanie ginekologiczne. Pozdrawiam. Kasia 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś
megip23 Re: Badania 06.11.05, 12:06 Hej. A jak się bada wysokość macicy? Przez dotykanie czy są jakieś inne metody? Pozdrawiam, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek333 Re: Badania 05.11.05, 15:29 moj lekarz na kazdej wizycie wsystko dokladnie sprawdza i bada Odpowiedz Link Zgłoś
izaazi Re: Badania 05.11.05, 21:50 Ja zawsze mam badanie tętno dziecka, bo to jest bardzo ważne. Od tego zaczynana jest wizyta. Trzeba zobaczyć czy dzidzia nie ma jakiejs arytmii itd. Brzuszek miałam mierzony ale na ostatniej wizycie nie wiec nie wiem czy lekarz zapomniał czy poprostu nie bada sie go na każdej wizycie Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Badania 06.11.05, 20:30 Na każdej wizycie miałam: -badaną szyjkę macicy (pod kątem ewentualnego rozwarcia i skrócenia) -sprawdzaną wagę -sprawdzane tętno dziecka -mierzoną wysokość dna macicy -mierzone ciśnienie -sprawdzane wyniki badań krwi i moczu, które robiłam zawsze kilka dni przed wizytą Wizyty w prywatnym gabinecie co 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś