Dodaj do ulubionych

docieplanie starych kamienic

27.09.01, 16:00
Widziałam coś takiego gdzieś na Niebuszewie i z jednej strony rozumiem, że
ludzie chcą mieć ciepło, ale z drugiej- jestem stanowczo przeciw. Wygląda na
to, że stare przedwojenne kamienice, z tymi swoimi ornamentami, boniowaniem czy
jak to się tam nazywa pakuja w styropianowe płyty i..... co? będą takie gładkie
pudełka? czy tak można?
Obserwuj wątek
    • Gość: pakuz Re: docieplanie starych kamienic IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 16:11
      stare kamienice trzeba wyremontowac albo wyburzyc
      nic nie wyglada brzydziej niz stara zaniedbana kamienica
      ostatnio ogladalem w hamburgo mnostwo starych kamienic wyremontowanych
      i przebudowanych (wykusze z zielonego szkla itd 0
      to naprawde wyglada fajnie i ozywia cala ulice
      przydaloby sie u nas
    • Gość: bury Re: docieplanie starych kamienic IP: 216.104.228.* 28.09.01, 10:22
      Gdy patrzę za góry (Caffe 22) na Szczecin - jednego jestem pewien. Gdyby
      odremontować centrum + Niebuszewo, Szczecin byłby jednym z najładnieszych miast
      w naszej częsci Europy. Zabytków może i nie mamy za wiele ale te kamienice z
      początku ubiegłego wieku biją wszystko na głowę.
      no ale cóż skoro chce się miec slumsy w centrum - a nie na rogatkach miasta i
      rozdaje się mieszkania komunalne osobom które mają je w d... bo nie są ich
      włąsnością, to o czym tu mówić...
      Szkoda.
    • stettiner Re: docieplanie starych kamienic 02.10.01, 16:04
      Mój krzyk oburzenia okazał się przedwczesny, przejeżdżając wspomnianą ulicą
      wczoraj zauważyłam, że coś w tym styropianie ryją i na pewno nie zostawią
      gładkeigo pudełka. To mnie cieszy. A co do starych kamienic ogólnie- nie mogę
      się z tobą, pakuz, zgodzić, że trzeba je remontować lub zburzyć. Trzeba je
      remontować lub zachować w jak najlepszym stanie do czasu aż będzie można je
      wyremontować. To one (z braku starego miasta, na którego zniknięcie wiele już
      dzisiaj nie poradzimy) stanowią o charakterze miasta, jego stylu i urodzie. Nie
      należy ich niszczyć tylko dlatego że dziś nie ma pieniędzy na ich renowację, a
      znaczna część mieszkańców to żulia i margines. Aha, i nie mam na myśli
      brzydkiej zabudowy przy Kr. Jadwigi i w okolicach. To takie blokowisko sprzed
      100 lat. W ich obronie szat bym nie rwała.
      • Gość: lijo Re: docieplanie starych kamienic IP: 210.14.209.* 03.10.01, 05:41
        stettiner, popieram w calej rozciaglosci. jesli wyburza kamienice, to juz nie
        wiem co mnie w tym miescie bedzie urzekac. nic?
        • Gość: pakuz Re: docieplanie starych kamienic IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 08:15
          Gość portalu: lijo napisał(a):

> stettiner, popieram w calej rozciaglosci. jesli wyburza kamienice, to juz nie
          > wiem co mnie w tym miescie bedzie urzekac. nic?

jak to , a my ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka