Dodaj do ulubionych

Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę ?

20.11.05, 12:22
Czy w Szczecinie miałby szansę odbyć sie Marsz Równości? Jakby zareagowali na
taki marsz Szczecinianie? Kto byłby za a kto przeciw?
Czy jest w ogóle potrzeba oddbywanie takich marszy? Bo skoro do tej pory ich
nie było, to nie ma nikt potrzeby manifestowania swej wielorakiej kultury
erotycznej? A może tu wcale nie chodzi o kulturę erotyczną,czy seksualności
niektórych orientacji seksualnych a chodzi o zwykłą politykę,czy raczej o grę
polityczną.Czy forumowicz mógłby uczestniczyć w marszu równości?
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 12:26
      w naszym mieście nie byłoby chyba problemu. zadymy mogliby robić ewentualnie
      napływowi.
      • eingraudenzer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 12:58
        Sam miałem taki wątek założyć, mniejsza o to...

Ja jestem napływowy. I poszedłbym w takim marszu. Zresztą obiecałem sobie, że
        jeśli tylko będę mógł, i stać mnie będzie na wyjazd to pojadę na KAŻDY taki
        marsz, który w tym kraju się odbędzie. Nielegalny tym bardziej.

Fakt, mam dużo znajomych homoseksualistów. Najlepszych przyjaciół wśród nich.
        Lubię ze znajomymi (również hetero) iść do lokalu gejowskiego, i bawię się tam
        nie gorzej niż w "normalnym", a przeważnie lepiej.

Ale nie tylko dlatego w takim marszu/demonstracji/manifestacji/pikiecie będę
        uczestniczył.
        Zrobię to by wyrazić swój głos protestu, przeciwko łamaniu jednego z
        podstawowych praw demokracji które gwarantuje (jeszcze - bo i to się może
        zmienić) Konstytucja III Rzeczpospolitej Polskiej.
        Proszę bardzo:
        Art. 32.
        1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania
        przez władze publiczne.
        2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
        gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
        Art. 37.
        1. Kto znajduje się pod władzą Rzeczypospolitej Polskiej, korzysta z wolności i
        praw zapewnionych w Konstytucji.
        Art. 54.
        Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
        rozpowszechniania informacji.
        Art. 57.
        Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i
        uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa.
        Art. 64.
        1. Każdy ma prawo do własności, innych praw majątkowych oraz prawo
        dziedziczenia.
        2. Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej dla
        wszystkich ochronie prawnej.
        Zachęcam do poszukania w internecie i przeczytania Konstytucji.

I zdania nie zmienię i nie będę się godził na podziały na równych i
        równiejszych względem prawa. Konstytucja III RP też o tym mówi:
        Art. 1.
        Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli.
        Art. 2.
        Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym
        zasady sprawiedliwości społecznej.
        Art. 82.
        Obowiązkiem obywatela polskiego jest wierność Rzeczypospolitej Polskiej oraz
        troska o dobro wspólne.
        Art. 83.
        Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej.

A dobrem wspólnym jest równość prawa dla wszystkich obywateli. Życie uczy że na
        obecnym etapie jest to utopia...
        • ja_aska eingraudenzer 20.11.05, 14:29
          miałam na mysli wizytujących nas na tę specjalną okazje członków np mw:)
          • eingraudenzer Re: eingraudenzer 20.11.05, 20:29
            ... i niech im ziemia lekką będzie ;)
        • krzysiurazydwa Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 24.11.05, 15:18
          Trochę oklepany już motyw te całe marsze równości.
          • loveandpeace Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 26.11.05, 23:02
            Troche za wczesnie na grzebanie swiezej inicjatywy, ktora powstala w odpowiedzi na dyskryminacje i wyzwiska.
      • Gość: szcz. Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:10
        Myślisz, że tak kochamy pedałów??
        • smiertelny_krzyk Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 06.04.06, 15:04
          sluchaj pedala to ty bedziesz mial jak sobie rower kupisz!! ok!?! jak juz to
          geji !!! ...
      • Gość: easy Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:43
        łyse młode gó.. dopiero zacznie się wylewać
    • e.beata Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 12:50
      > Czy w Szczecinie miałby szansę odbyć sie Marsz Równości?

Nie. Nie przy Jurczyku ;-)

>Jakby zareagowali na taki marsz Szczecinianie? Kto byłby za a kto przeciw?

Jak w każdym innym większym mieście.
      Byłaby część za, część obojetna i część przeciwna, która właśnie powoduje
      zadymy na takich imprezach. To oni przeszkadzają, nie przy pomocy słów i innych
      manifestacji /to dozwolone/ ale przy pomocy kamieni itp.

> Czy jest w ogóle potrzeba oddbywanie takich marszy? Bo skoro do tej pory ich
      > nie było, to nie ma nikt potrzeby manifestowania swej wielorakiej kultury
      > erotycznej?

To, że jest problem aby takie marsze odbyły się w normalnej, pokojowej
      atmosferze, jest najlepszym DOWODEM na to, że istnieje ich potrzeba.
      A to, że kiedyś czegoś nie było..... bardzo wielu rzeczy kiedyś nie było, z
      przyczyn przeróżnych, co nie znaczy że są teraz mniej potrzebne ;-)
      Żyję w państwie demokratycznym, nie totalitarnym. Moja rodzina walczyła o
      wolność tego kraju, o wolne media i swobodę w wyrazaniu swoich opinii. Dopóki
      te marsze będą zgodne z obowiązującym prawem, nie będzie na nich nagości,
      wulgarności, manifestańci będą mieli pokojowe zamiary /w przeciwieństwie do ich
      przeciwników/ nie powinny być zakazywane.

>A może tu wcale nie chodzi o kulturę erotyczną,czy seksualności
      > niektórych orientacji seksualnych a chodzi o zwykłą politykę,czy raczej o grę
      > polityczną.

Polityka wpycha sie już chyba wszędzie.
      Poza tym to nie są wyłącznie marsze dot. seksualności ;-)
      Są to marsze RÓWNOŚCI. Przekształcające się powoli w tym kraju w marsze
      wolności.
      Bierze w nich udział wielu hetero.

>Czy forumowicz mógłby uczestniczyć w marszu równości?

a forumowicz to jakiś wyklęty członek RP?
    • Gość: pijak żony Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.devs.futuro.pl 20.11.05, 13:17
      Czy w Szczecinie miałby szansę odbyć sie Marsz Równości?
      Miałby
      Jakby zareagowali na taki marsz Szczecinianie?
      Tak jak Krakowianie, Warszawiacy, Poznaniacy
      Kto byłby za a kto przeciw?
      przeziw- moherowe berety i ich zwolennicy
      za-ludzie wykszałceni, mieszkający w miastach, dobrze usytułowani,
      tolerancyjni, młodzi
      Czy jest w ogóle potrzeba oddbywanie takich marszy?
      i tak i nie
      Bo skoro do tej pory ich
      Czy forumowicz mógłby uczestniczyć w marszu równości?
      mógłby jeśli jest za, jeśli jest przeciw niech nic nie robi
      • trzecia.zmiana Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 13:22
        a ja moherowy beret nie jestem, a przeciwny takim paradom jestem . A to, ze
        media nakladly ci do lba bzdetow o tym jak to zachowuje sie inteligent dobrze
        sytuowany z miasta to juz twoj problem... pewnie za takiego sie uwazasz...
        meble ikeii juz do domu zwiozles???
        • felix_edmundowicz trzecia zmiana 20.11.05, 14:13
          rzeczywiście uważasz mnie trzecia zmiano za dobrze sytuowanego inteligenta z
          miasta?
          No pasaran!
          Basta!
          Nie jedz żywności modyfikowanej genetycznie
          Nie czytaj prasy modyfikowanej ideologicznie
          o jakich ty meblach trzecia zmiano piszesz?
          • trzecia.zmiana Re: trzecia zmiana 20.11.05, 14:15
            drogi felixie, nie bylo to do Ciebie tylko do pijaka zony...
            a meble z ikeii pasuja wysmienicie do takowego image`u...
            • jopekpl trzecia zmiana, Opinia WATYKANU odnośnie gejów 25.11.05, 10:04
              OTO drogi mecherku co o gejach myśli watykan czyli głowa kościoła ,proponuję
              zwrucić uwagę na szacunkową liczbę gejów w seminarjach duchownych .
              wiadomosci.onet.pl/1297007,240,kioskart.html
      • e.beata Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 14:08
        >Czy forumowicz mógłby uczestniczyć w marszu równości?
        mógłby jeśli jest za, jeśli jest przeciw niech nic nie robi

Nie odbieraj innym prawa do wyrazania opinii.
        Jak ktoś jest przeciw niech o tym mówi /ale na poziomie, w formie kulturalnej,
        ARGUMENTUJĄC wypowiedź/, są tak przeróżne formy wypowiedzi medialnej. Niech
        organizuje w kolejny weekend marsz przeciw homo itp. itd.
        • trzecia.zmiana Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 14:17
          tu nie chodzi o marsz przeciwko czemus, tylko za czyms, a ja tego czegos nie
          rozumiem i nie toleruje!!!
          • ja_aska Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 14:31
            czyli trzeci bedziesz nawalał kamulcami?
            • trzecia.zmiana Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 14:36
              tak i lal pala... choc to moze zostac odebrane za nagrode, wiec pala lepiej
              nie...
              • Gość: marian paździoch Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.chello.pl 20.11.05, 15:02
                jestem przekonany, ze w szczecinie to byłby chyba jako ostani.

mp
                • ja_aska Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 15:14
                  myslę, że mógłby się odbyć.
                  • trzecia.zmiana Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 20.11.05, 15:19
                    np. w okolicach Golecina i Stolczyna...
                  • Gość: Socyaslista Pederaści, lesbijki i eseldowcy - na ulice miasta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:20
                    Uważam, że w Szczecinie istnieje liczna grupa mniejszości seksualnych, zdolna do wyjścia na ulice miasta pod sztandarami SLD.
                    • eingraudenzer Re: Pederaści, lesbijki i eseldowcy - na ulice mi 20.11.05, 20:35
                      Od 3% do 8% społeczeństwa. W aglomeracji szczecińskiej mieszka ok. 550 tys.
                      ludzi. Czyli od 16,5 do 44 tys. ludności. Między 15 a 64 rokiem życia w Polsce
                      mieszka 70% ludzi.
                      Średnio załóżmy że jest to 25 tys. ludzi. Mało? Niech przyjdzie co dziesiąty i
                      mamy największy taki marsz w Polsce.
                      I samobójstwem dla Jurczyka byłoby zakazanie takiej imprezy, a i Policja by
                      porządek zaprowadziła, a wszelkie pieniacze z MW czy innych parafaszystowskich
                      organizacji nie miałyby czego szukać.

I tego sobie i Wam WSZYSTKIM (niektórym na złość) życzę :)
                      • Gość: Telewidz3 Re: Pederaści, lesbijki i eseldowcy - na ulice mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:31
                        To dobry pomysł na odrodzenie FMS i SLD.
                        Popieram!
                        • eingraudenzer Re: Pederaści, lesbijki i eseldowcy - na ulice mi 21.11.05, 00:08
                          Również :)
                          ...bo serce mam po lewej stronie :)
    • ja_aska ksiądz 20.11.05, 15:21
      na prawdę uważasz, że post trzeciego był rozsądny i wyważony?
      • ja_aska Re: ksiądz 20.11.05, 15:21
        sorki to miało byc w wątku o liczeniu:)
    • Gość: musiat Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.chello.pl 20.11.05, 20:18
      Powinien się odbyć Marsz Równości i Wolności, przez nas zorganizowany. Sedno
      sprawy tkwi w prawie do pokojowego demonstrowania swoich poglądów i przekonań.
      Widać teraz wystarczy zainspirować i zebrać grupę bandytów, ogłosić,że się
      zaatakuje dowolną demonstrację, by potem zakazać jej przeprowadzenia w
      majestacie prawa. Pamiętam dobrze, jak w późnym PRL zabraniano manifestacji,
      demonstracji i zgromadzeń używając dokładnie tych samych argumentów, co w
      Poznaniu. Wstyd i hańba dla mojej ukochanej, wolnej Rzeczypospolitej. I sposób
      działania jest ten sam, co podczas imprez anarchistycznych czy pacyfistycznych
      w tamtych czasach - używa się skinów i bandytów do atakowania pokojowo
      nastawionych uczestników manifestacji, by potem policja mogła pałować i zamykać
      ofiary. Myślałem, że moja wolna Polska nigdy się tak nie zhańbi.

pierwszy raz na forum
      z pozdrowieniami dla wszystkich
      musiat
      • Gość: easy Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:59
        a ja mam taką propozycje: zorganizujmy marsz przeciwko 54% Polaków, co to mysleć
        nie umieją. jako gwóźdż programu proponuję skatowanie kilku wyłapanych z ulicy
        młodych wszechpolaczków a także egzekucje jakiegoś klechy.
        wchodzicie w to czy nie?
        • Gość: leon Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.internet.v.pl 20.11.05, 23:25
          to może jeszcze marsz nekrofilów w proteście przeciwko krematorium!?
          • eryk2 Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 00:41
            niejaki leon napisał: "to może jeszcze marsz nekrofilów w proteście przeciwko
            krematorium!?"

Odpowiedź: dla ciebie wystarczyłby Marsz Przeciwko Głupocie - uczestnicy
            zabiliby cię śmiechem...
      • eryk2 I vice versa! 21.11.05, 00:42
        musiat napisał: "pierwszy raz na forum
        z pozdrowieniami dla wszystkich
        musiat"

Pozdrowienia dla ciebie (Krzysztofie?)!
        • Gość: marian paździoch Re: rozpoznał swój swego? IP: *.chello.pl 21.11.05, 08:14
          jeszcze buuuzi
          fee!

mp
    • Gość: Gienekx Jakich równych czy to już Chiny? IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 21.11.05, 09:14
      Nic nie rozumiem z tych prowokacji, bo jak to inaczej nazwać? Nikt w tym kraju
      nie pali na stosie homoseksualistów, a przyjmując do pracy nik się tym nie
      interesuje, więc po co te demonstracje, to czysta prowokacja na niekorzyść tych
      środowisk. Dlaczego nie demonstrują cyganie, żydzi, komuniści, ludzie na
      wózkach, przecież o ni też są elementem zróżnicowania naszego społeczeństwa?
      Według mnie to po prostu wygłupy, które zaostrzą niechęć do tych środowisk.
      Najgorzej ma policja - jak nie ochroni demonstrantów to pobiją ich chłopaki
      Giertycha, jak ochrania też jest zła, a prawo jest prawem i łamać go nie wolno,
      a ostatnio zaczyna się nagminne jego łamanie i to niepokoi mnie najbardziej.
      • loveandpeace Re: Jakich równych czy to już Chiny? 26.11.05, 23:07
        Hej, rzeczywiscie widac, ze nic nie rozumiesz. Oni maja moze byc wdzieczni za to, ze nikt ich w Polsce nie pali na stosie? napisales, ze nikt sie nie interesuje przyjmujac ich do pracy, czy sa gejami albo lesbijkaami - chyba zartujesz albo mieszkasz na ksiezycu, gosciu.
        Jezeli protesty srodowska dysklryminowanych to dla ciebie wyglupy to pogratulowac umiejetnosci oceny.
        Spij dalej, bajdurz dalej.
    • jkammer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 15:29
      Zamiast rozważać o teoretycznym Marszu Równości w Szczecinie pomyślcie lepiej
      jak skorzystać na klapie Poznania w oczach zachodnioeuropejskiej opinii
      publicznej jako miasta otwartego i tolerancyjnego.
      • beatrix13 Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 15:59
        jkammer napisał:

> Zamiast rozważać o teoretycznym Marszu Równości w Szczecinie pomyślcie lepiej
        > jak skorzystać na klapie Poznania w oczach zachodnioeuropejskiej opinii
        > publicznej jako miasta otwartego i tolerancyjnego.

>GEJ NA PREZYDENTA MIASTA!!!
        • eingraudenzer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:06
          Nie musi być gej. Wystarczy osoba o poglądach zbliżonych do np. moich.
        • jkammer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:09
          beatrix13 napisała:
          >GEJ NA PREZYDENTA MIASTA!!!

Czyżby odezwało się "szczecińskie piekiełko" ?
          • ja_aska Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:20
            a czemu nie? w berlinie się sprawdza.
            • beatrix13 Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:24
              >jestem za jeżeli będzie dobrze zarządzał miastem,ale też nie będzie obnażał
              się publicznie na paradach

Ps. ja asiu ...gej rządzacy Berlinem nie wyraża zgody na paradę miłości?
              • jkammer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:38
                beatrix13 napisała:
                ...gej rządzacy Berlinem nie wyraża zgody na paradę miłości..

A wiesz dlaczego?
                Punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia.
                Po prostu nie wyraża zgody na de facto komercyjną impreżę finansowaną z
                publicznych funduszy. Ot co.
                • beatrix13 Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 16:52
                  z tego co pamiętam uzasadniał odmowę stratami materialnymi
                  • jkammer Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 17:00
                    Całkiem możliwe..., ale przyznasz, że nie robił takich jaj z demokracji jak
                    poznańskie władze.
                    • beatrix13 Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 21.11.05, 17:07
                      on nie robił,ale w Berlinie tzw. społeczność lokalna nie była paradami
                      zachwycona. Sporo czasu spędziłam w Holandii,chyba najbardziej liberalnym kraju
                      Europy i przyznam,że sporo tam hipokrytów. Ludzie o wysokiej pozycji społecznej
                      publicznie w ramach poprawności politycznej wypowiadają sie za jak najszerszymi
                      prawami dla par homoseksualnych,natomiast prywatnie szczerze ich nie cierpią.To
                      tak jak z karą śmierci - nie wypada mówić,że jest się za.
              • ja_aska Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 24.11.05, 13:11
                przecież wyraża za każdym razem.
                powyższy cytat nie był mój więc nie wiem o co ci chodzi.
    • felix_edmundowicz Rusza Elbląg,Kraków, Wrocław, Gdańsk 24.11.05, 13:07
      wiadomosci.onet.pl/1201117,11,item.html
      W Gdańsku Marsz,czy Wiec przeciw Homofobii ma się odbyć przy pomniku Poległych
      Stoczniowców.
      A w Szczecinie?
      Czy istnieje potrzeba tach marszy,czy są prawdziwym wyrazem intencji,czy
      polityczną manipulacją?
      Szczecin nie zdobędzie się na manifestację,bo jest zbyt zapyziały?
      Czy to przesada? A gdzie pomniki ławeczki Niemena, Jaworskiego i innych?
      Sediny nie ma, czy Szczecin to tylko gadulstwo w stylu SLD?
      • ja_aska Re: Rusza Elbląg,Kraków, Wrocław, Gdańsk 24.11.05, 13:16
        sld potrafi robić pokojowe demonstracje. w przeciewieństwie do prawicy.
        • felix_edmundowicz Re: Rusza Elbląg,Kraków, Wrocław, Gdańsk 24.11.05, 13:20
          eh pamiętam te 1 Majowe manifestacje lewicy w obronie pokoju
          czołgi,rakiety ,wyrzutnie , żołnierze wszystkich formacji.
          a i ostatnia rozprawa sądowa w Poznaniu ,gdzie pokojowe przybycie jeleni
          zostało wrzucone na wokandę.
          :)))
          ale do rzeczy, w Szczecinie jest taka tolerancja że nie potrzeba marszów?
          czy za zimno?
          • Gość: jack_daniels Re: Rusza Elbląg,Kraków, Wrocław, Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:44
            Za zimno Felixie
            Nie bedzie marszu
            Witaj w zaścianku
            europejskie miasto... dobre sobie!

Tylko kibole nie będą mieli komu wp....
    • al_magra Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miałby? 24.11.05, 13:42
      Nie rozumiem ekshibicjonizmu seksualnego.Nie latam wszem i wobec i nie
      wykrzykuję, że ja to seksualnie preferuję...itd.Co to kogo obchodzi?
      Jestes homoseksualistą czy lesbijką - twój problem. Dlaczego pisze problem Bo
      następstwem tej równości są śluby homoseksualistów /lesbijek/, a później chcą
      sobie dzieci adoptować, wychowywać..tak się kochaja to niech sobie urodzą skoro
      to takie równe i normalne.Kochasz go, lubisz, musicie razem zamieszkać, dzielic
      swe życie, ok i niech tak pozostanie. Ale na tym koniec. Nie przewracajcie
      życia do góry nogami.
      Co to wogóle znaczy marsz równości? Marsz równości czego???Kogo??? Ze niby ta
      miłosc jest tak samo równa jak miłośc męzczyzny i kobiety? Doprowadzi to do
      tego, iż co rusz będa rózne marsze.
      Sa rózne schizy, stąd pedofilia , zoofilia ..ale ja nie chce na tych ludzi
      patrzec jak sobie przemarsze robią.
      Ludzie nie maja pracy, ci niech idą wszem i wobec głosić, że jest żle.Tych
      ludzi rozumiem.
      • ja_aska Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał 24.11.05, 14:37
        a co ci przeszkadza, że sobie ludzie maszerują?
        poza tym można się spytać co lepsze tata gej czy tata sadysta I morderca?
        ostatnio tatusiowie hetero pokazują co potrafią.
        • felix_edmundowicz masz rację 24.11.05, 14:42
          nie sądzę żeby to były okazjonalne wyczyny boskich hetero.
          Ale stało się to zauważone, kary owszem podnieść to dobry krok,ale to ma mieć
          miejsce w jakieś większej,kompleksowej ochronie.
          W Dużym formacie ze smutkiem czytałem o dziewczynce która rodziła dzieci ojca,
          będąc gwałcona , a obok w tym samym czasie pisemne relacje opieki społecznej
          rozpływały się nad ojcem.I ci ludzie zapewne pracowali byle jak, standardowe
          laurki.
          Tak, o dobrego hetero coraz trudniej.
          Niemodny ,Staroświecki.
          • ja_aska Re: masz rację 24.11.05, 15:04
            okazjonalne wybryki? ostatnio masówka.
      • Gość: obywatEL_NDG Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:08
        Zapraszam Cię więc do Elbląga. Będziesz mogła powiedzieć to w oczy o czym
        piszesz organizatorom wiecu! W Elblągu mamy lewicowego prezydenta, więc zgoda
        była (choć wojewoda wielkopolski też wywodzi się z tego ugrupowania) - niemniej
        Elbląg jest jedną z takich czerwińszych latarnii na mapie politycznej Polski.
        Ja wychodzę z tego założenia, że nie ważne z kim się śpi, najważniejsze, żeby
        się wyspać. I nie warto zaglądać ablo obnosić się z tym, co się w łóżku za
        gimnastykę uprawia i z kim.
        p.s. Pozdrowienia dla alberta_c! DObrze być takim małym cenzorem, co? :P just
        joking.
        • al_magra Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał 25.11.05, 13:39
          Chętnie bym przyjechała, moja jedna połowa z rodziny to Elbląg :)
          • Gość: obywatEL_NDG Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:51
            No to już, jest bezpośrednipociąg nawet :) do niedzieli do 18 zdażysz
        • albert_c Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał 27.11.05, 12:56
          Gość portalu: obywatEL_NDG napisał(a):

> p.s. Pozdrowienia dla alberta_c! DObrze być takim małym cenzorem, co? :P just
          > joking.

* dzieki.

wyladowales na Oslej tak swoja droga, nie ucialem Cie.

pozdrawiam,
      • loveandpeace Re: Miałby, ale po co? A marsz onanistów tez miał 26.11.05, 23:19
        Hej, ty masz jakas obsesje na punkcie seksu? Bo tak wszysto sprowadzasz do seksu, milosci, seksu, milosci i tak w kolko. Nalezysz do tej rzeszy ludzi w Polsce, ktorzy za cholere nie moga pojac, ze jak wychodzi na ulice protestowac przeciw dyskryminacji i demonstrowac, ze naleza im sie takie same prawa obywatelskie jak innym obywatleom tego kraju (chocby dlatego ze placa takie same podatki albo dlatego ze Pan Bog kazal kochac blizniego, a nie gardzic nim, to chodzi im wlasnie o to, a nie o jakies inne pokrecone rzeczy, ktore im sie wmawia w brzuch. Jak demostrowaly pielegniarki, to nikt nie posadzal ich o to, ze chodzi im o wzbogacenie sie o postawienie sobie willi. Postaraj sie ztrozumiec, ze na tych demonstracjach, ktore sie odbywaja pod haslami np. tolerancji, NIKT NIE MOWI O SWOICH PREFERENCJACH SEKSUALNYCH, nikt nie opowiada o seksie - mimo ze to wlasnie seks jest przyczyna dla ktorej sie tych ludzi uwaza za gorszych i godnych pogardy. Wiec najpierw im odmawiasz prawa do zycia takiego jak inni ludzie w tym krauj, a potem sie obrazasz, ze oni wlasnie w zwiazku ze swoja seksualnoscia protestua? Moze troche konsekwencji?

:jak sie kochaja to niech sobie urodza" - powiedzialabys to samo parze hetero, ktora nie moze miec dziecka i chce adoptowac? Pewnie nie, bo hetero to normalni, a lesbijki i geje nie? Czy wedlug ciebie jest lepszy tatus alkoholik i pedofil czy para dwoch kobiet, ktore kochaja adoptowane dzieci?

Jak nie chcesz patrzec na przemarsze to siedz w domu i ostrz noz. Moze ci sie przyda w koncu, jak bedziesz sie tak nakrecac w swoim niezrozumieniu i niecheci zrozumienia, o co chodzi grupie ludzi, ktorymi pierwszy lepszy gowniarz na ulicy moze pomiatac jako pedalami albo lesbami tylko dlatego, ze Pan Bog stworzyl ich z taka a nie inna orientacja - tak jakby mieli na to jakikowiek wplyw.
    • leqi Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 24.11.05, 15:42
      Większość mieszkańców miast Polski ma zamiar w najbliższy weekend wystapić w
      pokojowych manifestacjach przeciw nietolerancji i rozpędzeniu poznańskiego
      Marszu Równości. Czy mieszkańców Szczecina jest stać na Marsz Równości???

Chodziło mi o to, aby zrobić demonstrację (marsz, stacjonarną pikietę), która
      pokazałaby, że jako wolni ludzie tego kraju nie zgadzamy się na takie zachowanie
      Policji w stosunku do ludzi demonstrujących sobie spokojnie.

Nie chodzi tutaj o poparcie akurat określonej grupy społecznej, poglądów, ale o
      fakt naruszenia najbardziej podstawowych praw obywatelskich.
      • Gość: marian paździoch Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.chello.pl 24.11.05, 20:23
        wypisujesz brednie. jaka większość miast Polski ma zamiar? zastanów sie
        człowicze.
        te marsze organizuje i podjudza do nich wiadoma formacja która nie dostała sie
        do koryta, to wszystko.

mp
        • masaladosa Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 24.11.05, 20:47
          dokladnie to samo powie ksiadz profesor czeslaw bartnik
          w sobote w naszym dzienniku
          tyle ze troche bardziej dowcipnie:)
          www.naszdziennik.pl/
          mdosa
          • masaladosa i jeszcze... 24.11.05, 20:53
            ...przepraszam ze nie umiescilem linki do postu z tym pieknym tekscikiem:)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=32493395
            mdosa
      • Gość: musiat Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: 87.207.230.* 25.11.05, 21:29
        Chyba za późno się organizujemy...
        A swoją drogą, żebym ja, zakuty prawicowy łeb, chciał manifestację z lewicą
        urządzać... ;)
        Pozdrowienia dla wszystkich zwolenników prawa do swobodnego demonstrowania
        własnych poglądów.
        musiat
    • felix_edmundowicz Szczecin jest za zimny dla marszantów 24.11.05, 20:46
      Marsz nie ma szans, a i pseudolewicowa kukiełka w magistracie nie dałaby zgody.
      Za to w pubach napewno będzie tłoczno.
      • Gość: heniuportier Re: Szczecin jest za zimny dla marszantów IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 25.11.05, 10:22
        zawsze można skoczyć do Berlina :)
        • Gość: xxxxx Re: Szczecin jest za zimny dla marszantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:45
          Ja nie mam nic przeciwko takiemu marszowi, ale nie mam ochoty w tym
          uczestniczyć!
          • dyrgosia Re: Szczecin jest za zimny dla marszantów 25.11.05, 11:05
            prawy.pl/czytaj.php?id=4534&pocz=&xx=&dz=nowosci
            • Gość: FMS Szczecin Kiedy i gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:21
              W całej Polsce, w ten weekend, we wszystkich większych miastach mają odbywać
              się takie marsze. Mogę się założyć, że w Szczecinie też się odbędzie. Czy ktoś
              wie może coś na ten temat? Chętnie byśmy się dołączyli. Pozdrawiam ciepło
          • loveandpeace Re: Szczecin jest za zimny dla marszantów 26.11.05, 23:09
            a kaze ci ktos moze?
    • Gość: Aśka Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:00
      A czemu by tego nei zorganizowac? jest troche pozno, ale moze sie uda na np
      niedziele?
    • Gość: andreas ja pytam czemu to ma słuzyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 01:03
      od jakiegos czasu te marsze i dyskusje i marsze popierajace i...
      to wywołuje antagonizmy!
      Nawet w ludziach takich nastawionych
      powiedzmy nie moze od razu entuzjastycznie,
      ale neutralnie zmusza do jakiegos stanowiska!
      I powoduje niepotrzebna polaryzacje i powiedzmy, ze ja tu będę przeciw marszom,
      nie przeciw gejoim, ale przeciw takim manifestacjom czegoś.
      To potem, byłem neutralny, ale zaostrze stanowisko
      i delikatnie z pracy wyrzuce za nieprzydatnośc kogoś....

Rozumiecie, taki chałas zmusza do stanowsika,
      bo nawet na prywatnych spotkaniach jeden drugiego pyta o to!

Nie wiem, to jest celowe na bank!
      Pewnie celem jest by temat zaczął zyc i by ludzie przywykli,
      nastepny krok pewnie adopcja dzieci!
      A nie przepraszam najpierw legalizacja zwiazków, a potem adopcja!

Pewnie ta grupa walczy o swoje ... tak walczy o swoje!

Ale powtarzam jednym z objawów przynajmniej poczatkowych
      moze byc bardzo nieprzyjemny... odbic sie w pracy!
      Moze z czasem osiagną swój cel, jak w innych krajach!

Ja do tej pory byłem do tego neutralnie nastawiony, chłopaków takich znałem,
      choc na te tematy nie gadalismy...
      a teraz zaczynam polaryzować swoje stanowisko - i tego sie boję!
      Bo przeciez ja chłopak stad, tu wychowany, na tych ulicach...
      w tym trójkacie Śląska, Jagiellońska, Bogusława, Łokietka,
      a tu stanowisko konkretne!

Ale widac taki czas, czas na wybór!
    • felix_edmundowicz nie ma demokracji bez demonstracji 26.11.05, 19:21
      Mimo niesprzyjającej pogody w Polsce odbyły się marsze, bez zakłóceń .Zarówno
      władza jak i demonstranci jak i oglądacze nie zrobili nic coby mogło je
      zakłócić.W Gdańsku w obronie manifestacji pod pomnikiem 3 Krzyży wystąpiła
      nawet Solidarność.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3035220.html
      No a co ze Szczeciniem?
      • Gość: Aska Re: nie ma demokracji bez demonstracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 14:06
        wlasnie...nas jak zwykle nie widac na arenie krajowej
        • Gość: zielony_groszek Re: nie ma demokracji bez demonstracji IP: *.szczecin.mm.pl 27.11.05, 14:21
          A może lepiej zamiast dywagować, zorganizować?
          Problem rozwiąże się sam. Kto będzie chciał, będzie uczystniczył. Kto nie, nie.
    • felix_edmundowicz a Ziorro balansuje 27.11.05, 21:26
      jak się jest ministrem sprawiedliwości, to jednak trzeba mieć odwagę i założyć
      opaskę na oczy i ważyć bez oglądu kto to jest.
      owszem mówi że demokracja jest, i prawa dla innych orientacji seksualnych są
      zapewnione, bo nikt im do łóżka nie zagląda.
      ale zaraz dodaje że nie ma zgody na manifestowanie uprzilejowane by budzić
      niesmak.
      A ja się cieszę ,że obawa społeczna przed hamowaniem manifestacji doprowadziła
      do ożywienia w narodzie.Może komuś ochłonie rozpalona głowa.
      A jakże ważne jest obudzenia społeczne, tak mało poszło na wybory.Czy ich
      Polska nie interesuje,czy po prostu nie wierzą w zmiany?
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8103986&rfbawp=1133122806.594&ticaid=19ee
    • smiertelny_krzyk Re: Czy w Szczecinie Marsz Równości miałby szansę 06.04.06, 15:06
      tak ajak by trzeba bylo to ludzie nie tylko z polski ale tagze z zagranicy by
      sie zjechali !! juz moja w tym glowa !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka