Gość: Bobekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:37 Takie standardy powinny obowiązywać już od wielu lat, ale lepiej póżno niż wcale. Ciekawe czy to przejdzie, bo niepotrafie sobie wyobrazić np. ludzi z samoobrony bez takich przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nerv Czy pan Nitras też się do tego zastosuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:54 On pewnie tak, ale czy koledzy też, w to już wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Czy pan Nitras też się do tego zastosuje? 21.11.05, 21:00 kampania samorządowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Czy pan Nitras też się do tego zastosuje? 24.11.05, 09:48 > kampania samorządowa. Złotko, to nie wiesz, że polityk prowadzi kampanię przez całe swoje życie? Zawsze są jakieś wybory za pasem. Na tym polega jego praca - na uzyskaniu i utrzymaniu władzy. A jeśli przy tym trochę zrobi dobrego? Chyba tylko się z tego cieszyć należy, n'est-ce pas? Ja mam natomiast inne pytanie: CO Z IMMUNITETEM? PO zapowiadało całkowitą likwidację, PiS zaczął po wyborach marudzić, że tylko do spraw karnych, a teraz, kiedy mają już tego cholernego leśnika (wiem, że on i tak immunitetu by nie miał, ale za nim mogą pójść inni "kryształowi" pretorianie brata Jarka) to nawet o tym zapomnieli. K... nóż się w kieszeni otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Teraz ograniczaja, a gdyby rzadzili??? IP: 217.96.36.* 24.11.05, 10:23 Tez by ograniczali. Oni juz w poprzedniej kadencji tego chcieli. PO to jedyna rozsadna partia. Od PiS smierdzialo klamstwami przez cala kampanie wyborcza. PO nie skladalo obietnic nie do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Teraz ograniczaja, a gdyby rzadzili??? 24.11.05, 10:41 Prze wyborami PO szczekała i dlatego że została wywalona od koryta!!!Jakoś Piskorskiego i Lewandosia wysłali do Brukseli !!!Niech nie sciemniają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick3 Re: Teraz ograniczaja, a gdyby rzadzili??? IP: *.pec.torun.pl 24.11.05, 13:24 Gdyby rządzili? Zrobiliby tak jak PiS, tzn wnieśliby ustawę o antykorupcji pod obrady sejmu w takiej wersji jak PiS, czyli okrojonej z najważniejszych rygorów. Taki urok władzy, a PO niech się nie wygłupia. Poseł nie powinien płacić za przejazdy służbowe, obojętnie czym i dokąd. Ma tylko wykazać, że to był służbowy wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR TO JUZ OD SAMEGO POCZĄTKU POWINNO BYĆ.... IP: 82.146.243.* 24.11.05, 17:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gochak Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:46 Tak miało być i powinno, gdyby tylko PO wygrało wybory!Bardzo żałuję, że tak sie nie stało, ale zabrakło w PO agresywniejszej reklamy wizji przyszłości.Szkoda wielka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galoty Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:41 Tylko, że zwróć uwagę iz na tym projektem siedżą politycy bliscy PiSowi. Tej ustawy nie forują Tusk, Schetyna, Gronkiewicz Walz ale Rokita i Nitras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żwirek Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 01:08 Smutno mi gdy nowu słysze o Sławeczku Nitraie. Sprzedał żwirownie francuzom. Oblowil sie, przygarnęła go AWS, a teraz szpanuje. Ludzie, ten mlokos jest pierwszy dio gospodarczej LUSTRACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galoty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 06:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy PO bylo przeciw dotacja dla wszystkich partii 24.11.05, 08:31 ...a to jest roznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: PO JUŻ MIAŁO NIE BRAĆ DOTACJI CO KANCIRZE ? IP: 217.96.36.* 24.11.05, 10:36 Sam jestes kanciarz. PO nie bralo dotacji w poprzednim sejmie i mowilo ze ja zlikwiduje (ja im wierze, bo to duze poswiecenie nie barc dotacji kiedy inni biora). ALe chcialem przypomniec, ze pewnie i Twoim glosem to PO przegralo. PO zglosi projekt likwidacji dotacji, ale jak PiS sie nie zgodzi to dotacje dalej beda. PO byloby samobojca jakby nadal nie brali jesli nie uda sie zlikwidowac dotacji. Widocznie wyborcy w Polsce nie doceniaja prawdziwego dbania o pieniadze podatnikow. Jakby tak bylo to glosowaliby na PO... Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: PO JUŻ MIAŁO NIE BRAĆ DOTACJI CO KANCIRZE ? 24.11.05, 10:46 Jakoś pierwsi polecieli po dotacje po wyborach.W tamtj kadencji byli opłacani przwez Gości z GW,Polityki TVN,i innych .Bo sądzili że po wyborach się obłowią, i znowu zrobią skok na kase!! A tu figa!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO JUŻ MIAŁO NIE BRAĆ DOTACJI CO KANCIRZE ? 24.11.05, 10:56 > Jakoś pierwsi polecieli po dotacje po wyborach. Pierniczysz głupoty z konsekwencją godną płatnej szczekaczki dwugłowej kaczki. Oczywiście, że polecieli, bo te jest obecnie głowne legalne źródło finansowania partii. Inaczej musieliby rozwiązać partię. Jak ustawę się zmieni, to partie nie będą żyć z podatków, tylko z tego, co dobrowolnie dadzą im wyborcy. Ja np. jestem wściekłym jak sobie pomyślę, że kampania wyborcza PiS czy SO były fundowane z mojej kieszeni. Wszystkie pomysły na ograniczenie pola korupcji i kosztów władzy Ci się nie podobają, bo PO je zgłasza? Niech zgłosi, niech będzie głosowanie w sejmie i zobaczymy wtedy tak naprawdę kto jak głosował. Jest mi całkowicie obojętne kto zgłasza sensowne wnioski ustawodawcze. A ten - jak i ten dotyczący dotacji dla partii - są sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 [...] 22.11.05, 02:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas raczej kosmetyczne, ale ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 02:19 raczej kosmetyczne, bo ileż wyjeżdża pociagami? Pewnie w ogóle nie jeżdżą pociagami, a zreszta nikt im nie zwraca tylko maja za darmo pewnie na legitymację! Ale spodobał mi sie ten o karze.... poseł jest karani surowiej, dwa razy surowiej! Tak bo ma byc wzorem! Tylko jak ma sie do tego prawo! Taki zapis za czyn do 5 latm, ale poseł do 10.... czy to mozna tak! Bo prawo ma byc równe dla wszystkich jakos chyba tak! Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr ciekawe, ale kosmetyczne 24.11.05, 00:29 Polak potrafi, a szczegolnie w obchodzieniu przepisow nie znajdziesz lepszego... Teraz sie okaze, ze nie gra na gieldzie posel, tylko jego corka, prezenty dostaje nie prezydent, ale jego zona badz fundacja. Jedyne co im utna, to dojazdy - ale pewnie zamiast tego beda wiecej latac "w sprawach sluzbowych" na Sycylie... Pierwszy powazniejszy krok w dobra strone, to zwiekszenie kary. A jakby do tego dodac przesuniecie okresu przedawnienia o czas przebywania na immunitecie (chyba sie da bez modyfikacji konstytucji), to bylaby juz prawie nirwana. Wiecej takich pomyslow panowie, to moze na was za 4 lata zaglosuje - jakkolwiek sie wtedy bedziecie nazywac ;) Swoja droga ciekawe, co na to jedyna Proworzadna i Sprawiedliwa partia. Pewnie sie przed tym Samo-obroni :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdf Re: raczej kosmetyczne, ale ... IP: *.acn.waw.pl 24.11.05, 09:15 Wystarczy zeby bylo rowne , ale zeby bylo przestrzegane. A nie pijany posel jedzie droga i policja nie moze mu nic zrobic bo macha swistkiem "jestem (p)oslem". Obawiam sie jednak ze nic w tej kwestii sie ie zmieni. Mialo byc "leppie(j)r" i "jest" afera goni afere , wychodza kwiatki a czlowiekowi tylko cisnienie sie podosi czytajac wszystkie te nowosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 22.11.05, 05:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajmy umrzeć PRL Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 06:11 tak, tak, tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: *.iscnet.pl 22.11.05, 06:39 a kolega ucieka ze szkoły podstawowej, żeby popisać na necie? Poziom twojej inteligencji odpowiada poziomowi wiedzy historycznej i zwłaszcza ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam uczeń SP Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 07:08 O któreż to błędy ortograficzne Ci chodzi nerwusie ? Bo może to Ty jesteś tym z podstawówki, któremu się wydawało, że zrobiłem błąd ortograficzny a tymczasem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam nieuk hey majki z fnet. Wskaż ten błąd ortograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 07:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: hey majki z fnet. Wskaż ten błąd ortograficzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 08:26 komurka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: *.iscnet.pl 22.11.05, 16:11 skoro nie widzisz tam żadnego błędu, to upokarzasz sam siebie :-) i jeszcze sięgnij po podręczniki historii i politologii - poducz się troszkę i wtedy zabieraj głos na forum publicznym - bo to co wygłaszasz to nie sa opinie tylko same kłamstewka i insynuacje. Myśl albo zamilknij. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: 83.238.100.* 24.11.05, 10:48 Przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: a gdzie likwidacja immunitetow? IP: 83.238.100.* 24.11.05, 10:49 Gość portalu: bardu napisał(a): > Przyganiał kocioł garnkowi. To było do "majki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.iscnet.pl 22.11.05, 06:37 Przecież rządzi PiS i Samoobrona - one na takie zmiany się nigdy nie zgodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen To już lepiej wynająć Bornholm IP: 157.25.9.* 22.11.05, 08:48 Wynająć Bornholm i odizolować wszystkich posłów, ministrów itd. Otoczyć szczelnym kordonem łodzi patrolowych i pozwolić rządzić. A raz na tydzień dokonywać zrzutów jedzonka i środków higieny osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juruś Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: 217.153.6.* 22.11.05, 09:32 To wszystko kosmetyka, sprawa pierwszorzędna to imunitety!!! A z ta ortografią to przesada w szczególności w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:48 Zeby znieść immunitet to trzeba zmienić konstytucje, nie da sie tego zrobić za pomocą jedenj ustawy. Dla mnie to co proponije S.N i J.R. to rewelacja, narazie jeszcze nikt czekos takiego nie proponował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juruś Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: 217.153.6.* 22.11.05, 11:38 Nie zdawałem sobie sprawy z tego że imunitet poselski został zapisany w konstytucji. To poprostu zgroza. Tyle pracowali nad zmianą a o tak zasdniczych sprawach zapomniano. Wygląda na to że nie wiele da się zmienić w nowym sejmie. Większość posunięć to porostu ruchy pozorowane. Może w takim razie słusznym by było zaproponować zmianę konstytucji skora ma się zacząć porządkowanie państwa to zacznijmy od podstaw. Wtedy zobaczymy jakie są prawdziwe intencje rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.orange.pl 22.11.05, 19:23 Projekt ograniczenia przywilejów władzy jest za mało radykalny w stosunku do istniejącego stanu rzeczy. Jest pobieżny lub .... co się często zdarza publikacja jest płytka i nieprecyzyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricardo Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.dyn.optonline.net 24.11.05, 06:58 "doktor" to zapewne przedstawiciel naszej wspanialej wladzy. Mysle ze nalezaloby wprowadzic jednomandatowych obwody zeby do jednego miejsca poselskiego moglo sie ubiegac co najmniej dwu kandydatow. Te wszystkie listy partyjne to tylko sa potrzebne do tego zeby rozne kanalie poselskie krazac po roznych partiach (patrz byly ZCHN) przechodzily nawet 500 ma glosami,blokujac miejsca nowym mlodym ludziom . i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.orange.pl 24.11.05, 08:42 Całą swoją wolą jestem za jednomandatowymi okręgami wyborczymi Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy 24.11.05, 09:37 Wprost na swoim forum zbiera podpisy pod petycją w sprawie zmiany w ordynacji wyborczej na jednomandatowe okręgi wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:58 Poseł Nitras ma gebę pełną frazesów ząda zniesienia przywilejów władzy a uzywa komórki EURO REGIONU POMERANIA choć nigdy tam nie pracowal.Czas skonczyć z hipokryzjąposle Nitras.Mam nadzieje ze pan w koncu odda ten telefon teraz bo dieta starczy na Panskie rozmowy.Mysle ze Pan odpisze jak ma w zwyczaju na forum.I poda Pan ten numer bo on sie wyswietla jako ZASTRZEZONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisownik PO niema co wymyslac i probuja co sie da, glupota! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 24.11.05, 01:14 Co za matoly, wogule poco nad taka bezsensowna ustawa nawet pracowac. Tylko zeby narobic troche szumu z mysla ze poparcie wzrosnie. Dzieciaki niemaja co do jedzenia a PO szykuje sobie ustawe na temat poslow. Posel tesz czlowiek i dlaczego niemorze grac na gieldzie??Ahh teraz widac jak ich zazdrosc zrzera do PiSu. Trzeba bylo wejsc do koalicji a tak to macie, i zatruwaja drukowce takimi bzdurami. PO daje jeszcze 3-6 miesiecy a pozniej rozpad, na cale szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricardo Do pisownika IP: *.dyn.optonline.net 24.11.05, 07:08 nie wiem co sie tak cieszysz ze PO sie rozpadnie chyba tylko ze to bylby jedyny przypadek twojego orgazmu. Dla kazdego pannstwa jest jak najlepiej zeby istniale co najmniej dwie silne partie ktore by byly wstanie ze soba konkurowac i wzajemnie sie kontrolowac. Bardzo znaczna dominacja jakiejs partii jest bardzo niebezpieczna w demokracji i latwo moze prowadzic do dyktatury - niezaleznie od jej okreslnika. Polska juz to przezyla i przedwojenne Niemcy tez Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Do Ricarda ! 24.11.05, 08:29 Niestety, nie ma świadomości, że bazą wszelkich poczynań "nadbudowy" jest porządek w bazie, czyli regulacjach. Innymi słowy - decydenci musza miec czyste ręce. Zaledwie pare miesięcy temu mielismy przykłady żenującej gmatwaniny, między innymi dlatego, że decydentom wolno było więcej. Nie. ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Do pisownika 24.11.05, 09:57 W sondażach PiSowi spadło poparcie od wczoraj z 43% do 36%, a PO wzrosło z 28% do 32%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galoty Re: Do pisownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:01 To bardzo dobrze. Niech władza czuje oddech wyborcy. Na tym to polega. Pare decyzji kadrowych , pare odsteptsw od programu i bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
demis1 Re: człowieku ze słownikiem w ręku 24.11.05, 08:28 pisz co myślisz,bo tyle błędów ortograficznych świadczy że głupio myślisz,ja głosowałem na PO i wciąż uważam,że POLACY mieli sznsę.Obłuda i kłamstwa KACZOLANDU doprowadzą POLSKE do zmazania polski z mapy nikt nie będzie się z nami liczył.Cały PIS do DOBREGO PSYCHIATRY,oni nie liczą się z narodem,podzielili nas na RYDZYKOPIUARY i SKLEROTYCZNYCH KATOLIKOW.Staraj sie być człowiekiem rozsądnie myślącym a kłamst w POLSCE było wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: człowieku ze słownikiem w ręku 24.11.05, 11:00 Demis penis też dobrze brzmi!!!.Jesze 10 lat rządów Tusia z Adaśkiem na tylnim siedzeniu!!Czy nikt nie widzi że przez 16 lat rządzenia tych odnowicieli zrobiło więcej zniszczeń w narodzie polskim jak zabory totalitaryzm komunistyczny i faszyzm!!Przestańcie za wzór brać arytkuły w wywrotowej GW.Im tylko chodzi żeby nas upodlić i znuiszczyć!!Młodzi wykrztałceni ludzie wyjeżdrzaja za chlebem po europie a na ich miejsce przyjeżdrzają goście ze strefy gazy,i jest dla nich praca. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: człowieku ze słownikiem w ręku 24.11.05, 11:03 rerana napisał: > Demis penis też dobrze brzmi!!!.Jesze 10 lat rządów Tusia z Adaśkiem na tylnim > siedzeniu!!Czy nikt nie widzi że przez 16 lat rządzenia tych odnowicieli zrobił > o > więcej zniszczeń w narodzie polskim jak zabory totalitaryzm komunistyczny i > faszyzm!!Przestańcie za wzór brać arytkuły w wywrotowej GW.Im tylko chodzi żeby > nas upodlić i znuiszczyć!!Młodzi wykrztałceni ludzie wyjeżdrzaja za chlebem po > europie a na ich miejsce przyjeżdrzają goście ze strefy gazy,i jest dla nich p > raca. Ucz się trochę ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: człowieku ze słownikiem w ręku 24.11.05, 11:30 masz na mysli palestyńczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy do pisiorka 24.11.05, 08:33 rozumiem ze draznia was takie ustawy bo teraz wy dorwaliscie sie do koryta, ale spoleczenstwo a przynajmniej czesc umiakowana waszego elektoratu was szybko zweryfikuje i pozostanie wam moherowo buraczany elekorat hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:02 Już widzę, jak koalicjanci z Samoobrony zagłosują za taką ustawą.... Już to wdizę... A co do panów posłów z PiS to też wątpię szczerze. Może zagłosowaliby za, gdyby byli w opozycji, ale teraz? Przy korycie? Małe szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.udn.pl 24.11.05, 09:42 i to mi sie bardzo podoba,tak wlasnie chcialo po ale czy to przejdzie w sejmie,gdzie siedza karierowicze ,zobaczymy czy pis bedzie tego samego zdania i czy naprawde chca naprawy panstwa czy tylko bawia sie w polityke naszym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy 24.11.05, 09:47 Takie zapisy powinny byc normalnym standardem zycia osob publicznych - szlachectwo zobowiazuje - ale gdzie ta szlachta :) ??????????? Ciekawe czy sie doczekamy ograniczenia przywilejow - wszystkich - ulg tez - zadamy podatku liniowego !!!!!! i jednomandatowych okregow wyborczych - bo stale w sejmie sa osoby na ktore nikt nie glosowal !!!!!!!! Przylaczacie sie ???? wyborcy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newriddle Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 10:12 Popieram w 100 % , pytanie tylko czy to przejdzie !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: 217.96.36.* 24.11.05, 10:22 Nie przejdzie. Bo PiS tylko udaje ze chce cos zmienic. Jemu chodzi tylko o propagande. ALe sam jestem ciekaw jak PiS bedzie sie zachowywal i jak wytlumaczy tym razem swoje kretactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:03 Gość portalu: Geralt napisał(a): ALe sam jestem ciekaw jak PiS bedzie sie zachowywal i jak > wytlumaczy tym razem swoje kretactwa.. Nie będzie tłumaczył swoich krętactw,wszak wygrał wybory a kampania to lipa dla pospólstwa jak w przypływie szczerości powiedział Pittbull. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Deerektor więcej mocy, bo Rokita cię zaskoczy! 24.11.05, 10:22 Deerektor więcej mocy, bo Rokita cię zaskoczy! Stolik brydżowy rządowy i obrusik moherkowy. Cztery rogi, cztery nogi. Centralnie jedna noga. Dalej nogi jak stonoga. Kiedyś belki i szczebelki! Teraz przyszedł okres trwogi. Zamiast wiedzy same nogi! Moherkowy obrusik i święte obrazki. Radio Marryja daje wiedzy łaski. Wiesz w komunie była stonka, a in vitro to mrożonka. Kondom albo lewatywa, drugie w ciapie lepiej pływa. Nowa Polska to Rydzolek, a z komuną, no to Bolek. Pozamykać duże sklepy, bo buraki mają leppy. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Och Tyyy…))))) Ja się po mszy kłaniam nisko, tak natchniona zrobię wszystko…)))) A czy Taki się odkłoni, choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni? Stanął jak buddyjska stupa, zapatrzony na biskupa. Bo gdy chłop za babą goni , jako znak ma Dziennik w dłoni…)))) A gdy baba za nim goni , to do buzi i do dłoni…))) ta Naszdzieja dobrodzieja…))) Taaaaaaaaaak…???? To do buzi i do ręki może przyjmiesz moje wdzięki???? Ale najpierw duże datki zanim z siebie zdejmiesz szatki. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Masz pojechać do Brukseli, do PiSunii ją się wcieli! Ty i twoja cała sfora, słuchać Ojca Dyrektora! Liberalna jest ta unia, nam potrzebna jest PiSunia. Niech PiSunia aport czyni, gdy apetyt nam się ślini. Niech do kasy nie ma tłoku, bo dostaję ślinotoku! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Obok w krajach postępowych dają im mocy jądrowych. Jak powidal Karel Hajek dum bez prądu, chlap bez jajek! U nas nawet chłop z jajami, nie chce figli z atomami! Za to życie mamy pieskie, rosną nam moce niebieskie. Wszystkie drogo zadaszane, a mieszkania obiecane? Są dla ciebie wirtualnie, głupi jesteś to żyj marnie. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Wszystkie ruchy liberalne są dla Rydza nienormalne. Spojrzał groźnie spod moherka. Premier pozycja ratlerka. Tylko Trrwam wam prawdę powie, poukłada jakoś w głowie. Bo kaganiec na ratlerki i zawijać wam w papierki przyjdzie, gdy was liberały, libertyni, agnostycy, aferały razem z koszerną gazetką, że do szamba za klozetką spadniecie po ich kopie, Ty się lepiej słuchaj chłopie! Ja wam wszystko poukładam, ludziom na pokutę zadam. Każdy przecież umoczony, kradnie, rwie do cudzej żony. Oczywiście to nie w Pisie, to w Platformie widzi mi sie. Musisz usiąść na Platformie, jeszcze jest w za dobrej formie. Z rządem mamy siłę młota, na myszy wystarczy kota. Kuski weźmie się do Truska i zrobimy z niego Ruska. Zawsze Niemcy z Ruskim przecie robią nam układy krecie. Z wermachtem afera dęta dała nam dziś prezydenta, ale czegoś tu brakuje. PO nam horyzont psuje, z tej przyczyny i dlatego: w miącho, ropę, gaz, wrzucimy jego! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Spojrzał groźnie spod moherka, premier pozycja ratlerka, zaostrzajcie prawo karne, ono jest zbyt liberalne, szczególnie kodeks drogowy, tak by ruch spadł do połowy, bo ekskluziw moja bryka pośród gratów się przemyka. Skoro Ojciec ma te obawy, dla nas z tym to nie ma sprawy. Ojcu nikt tu nie dokopie, możesz szaleć u nas chłopie. Już ustawiam producentów, daję swoich do przekrętów, jest akcyza na paliwa, cena na ruch znacznie wpływa. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! I tak nam tu soli darnie, I tak nam tu soli marnie! I tak soli farmazony czy tak świat jest pomylony? Zmów paciorek za premiera, co ty jesteś dzieckiem zera? Gdyby tata dawał lanie, to mówiłabyś litanie. Chyba przyszło żyć tu karnie i wypasać krowom darnie. Nie ma takich już miesięcy i nas o trzydzieści tysięcy jest mniej o tych co potrafi, że niedługo szlag nas trafi, nas za tanie nam płacenie, cienkie Pisolenie, reform uwalenie! Przyjdzie nadciśnienie, przyjdzie przesilenie! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Gadka lidera w rozum uwiera ! Bo zanim matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś Stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Orlen dla klonów petrobaronów, samoobronna gnojowica to lewica, biopaliwa i pycha biokalifa, prawica fika w imię Rydyka, a Demokraci spadli do gaci! Czepiły się Tuska kacze półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, gdy korupcja nie przeminie, będą rosły świnie! Feromonem klonów samoobronna gnojowica, ta woń ściąga głupich i nie zachwyca. Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Mamy różnorodny świat, ja Tobie podaję tylko lusterko w sytuacji kiedy starasz się zawisnąć na jednej ręce nad przepaścią, a ogon masz podkulony! Jeszcze pytam czy masz myśli uczesane i podaję Tobie grzebień! Patrzę na odruchy! Tak, gdzie ta inteligencja, gdzie humaniści, gdzie technologia, gdzie miejsca pracy, jakie finanse, jakie matoły doprowadzili do takich wierszyków? Przecież to są PiS dowcipy! Kraj wieszczy, pcheł i kleszczy! Pamiętaj urzędniku Kodeks Etyczny Wiecznego Urzędnika pt. "spieprzaj dziadu" już wchodzi do użytku! Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim! Napisz o sobie na forum: jestem głupi i z PiS dzielny jestem, i szukam liryki, i nie pojmuję treści, a potem bluzgaj na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:32 Ja myślę że dojazdy i przeloty na posiedzenia sejmu czy komisji też mogą rozliczac w ramach diet poselskich bo chyba one po to są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: *.udn.pl 24.11.05, 10:49 pamietacie jak takie rozne wierszyki mozna bylo poczytac, kiedy rodzila sie solidarnosc,podawalismy sobie z reki do reki,do dzis mam kilka z nich,a teraz przypomnial mi sie tamten czas i teraz niech kazdy ktory to przezyl wczesniej wyciagnie wnioski./wladzo ,boj sie narodu/ Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy 24.11.05, 11:02 Już to widzę, jak posłowie ograniczają przywileje Pamiętam pierwsze wybory do Zarządu Regionu "Solidarność". Jak w czasie obrad gardłowano, aby zlikwidować przywileje komuchów, ich sklepy "za żółtymi firankami", bufety nie dla wszystkich, itp. I pierwszą sprawą, jaką załatwił nowy Zarząd, było założenie sobie w domu telefonów. A były to czasy, kiedy na telefon czekało się 20 i więcej lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy IP: 213.17.245.* 24.11.05, 10:35 Jestem za, tylko ... 1) czy to jest tylko zagrywka PO pod publiczkę, bo wiedzą, że i tak nie przejdzie w parlamencie? 2) nawet jeśli chcą tego szczerze to czy Ci, co się dorwali do władzy, będą skłonni zlikwidować sobie te przywileje? 3mam kciuki za powodzenie tego przedsięwzięcia! No bo niby czemu poseł ma sporą kasę i jeszcze za darmo jeździ/lata? Jak mnie nie stać na InterCity to jadę pospiesznym. Czemu poseł ZAWSZE (nie tylko do Wawy na obrady) ma za free jeździć, a my za to płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdkj POPIERAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:57 głosowałem na PIS który na pewno poprze ten projekt. koniec z czarzastym wańkolstwem... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Poseł Nitras ogranicza przywileje władzy 24.11.05, 11:00 brawo panie Rokita. Już niedługo będziesz miał pan swoją nową partię. Wprawdzie nieliczną (na początku) ale zawsze. Reszta PO pana oleje bo nie po to się zapisywali żeby nawet nie móc se pograć na giełdzie albo jakiego podarku dostać.Może jeszcze za auta i telefony służbowe maja płacić ? Zgiń, przepadnij maro, a fuj !!!! Odpowiedz Link Zgłoś