Gość: Nerv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:37 MJW ma racje, cały budżet to przedwyborcza gra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolega Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:02 Ciekawe jest to zestawienie - kto jak głosował ;) www.szczecin.pl/rada/sesje/Glosowania/119/2978.htm Wynik głosowania podczas: XLVIII zwyczajna sesja Rady Miasta Szczecin Przedmiot głosowania: - 291/05 – Budżetu Miasta na 2006 rok; Wyniki zbiorcze: Liczba radnych obecnych: 28 Liczba głosów za: 15 Liczba głosów przeciw: 10 Liczba głosów wstrzymujących się: 3 Wyniki szczegółowe: Bartnik Paweł: PRZECIW Cybulski Ryszard: PRZECIW Durski Grzegorz: ZA Dużyński Jan: ZA Dzikowski Władysław: PRZECIW Gronkowski Bolesław: ZA Hawryszuk Wojciech: PRZECIW Jacyna-Witt Małgorzata: PRZECIW Jania Piotr: PRZECIW Jerzyk Henryk: ZA Kęsik Piotr: ZA Kochańska Teresa: WSTRZYMAŁA SIĘ Krawczak Elżbieta: ZA Mickiewicz Andrzej: ZA Modrzejewski Janusz: PRZECIW Nowicki Roman: WSTRZYMAŁ SIĘ Ostrowski Wiesław: WSTRZYMAŁ SIĘ Podzielny Piotr: ZA Skarżyński Jerzy: PRZECIW Słowacki Juliusz: ZA Stopyra Jan: ZA Strządała Małgorzata: ZA Sukiennicka Alina: PRZECIW Szałabawka Artur: PRZECIW Tokarzewska Beata: ZA Trokowski Edmund: ZA Trzos Bogdan: ZA Wijas Jędrzej: ZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.12.05, 22:03 Na szczęście to już ostatni budżet Wielkiego Działkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv DAJ BOŻE!!! Amen. Działkowiec na działkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ku.. mać IP: *.orange.pl 19.12.05, 22:35 obcinaja na szkolnictwo, zadłuzenie rosnie, nawet Lublin nas wyprzedza... a prezydent ze metnym wzrokiem mówi o aquaparku!!!! Czy ja snię? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: ku.. mać 19.12.05, 22:39 nie tylko prezydent a radni to co? ubezwłasnowolnieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael_s Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 70.19.10.* 19.12.05, 23:01 aquapark jako strategiczna inwestycja, ktora ma uratowac Szczecin? panie Jurczyk, pan po prostu jestes glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrut pożyczymy na akwapark, a potem na jego utrzymanie IP: 217.96.3.* 20.12.05, 00:00 bo przecież takie obiekty nigdzie w polsce nie przynoszą dochodu. tymczasem nikt nie pisze o pieniądzach na uzbrojenie terenu dla potencjalnych inwestorów. no i słusznie, szczecin miastem bezrobotnych, studentów oraz emerytów i rencistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pożyczymy na akwapark, a potem na jego utrzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:18 czyli prezydent miasta w upadłosci dąży usilnie i domaga się aquaparku, który jeszcze bardziej obciąży miasto!!!!! Moze nawet doprowadzi miasto do bankructwa... i wtedy zburzy sie ten aqupark ..... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy44 Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc 20.12.05, 12:35 Jurczyk jest szkodnikiem robiacym ze Szczecina wioche, ale jesli chodzi o aquapark to go popieram. Nawet trudno mi uwierzyc, ze pan Jurczyk popiera takie inwestycje. Pewnie wczesniej przepchnal uchwale ograniczajaca powierzchnie basenu i zakaz kapieli w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszewianin Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 62.233.145.* 20.12.05, 07:44 Radni też chcieli aquaparku i co wielkie g.. Tymczasem wszystkim krytykom hipermarketów przypominam że wciąż nie ma dochodu ( podatek od nieruchomości) dla miasta z terenu gontynki ,wokół pogoni ,lotniska dąbia nawet nie pomysłu co tam ma być . A Ikea wiecznie nie będzie czekać.Oj będziemy jeszcze wszyscy stękać bo przecież to my będzimy musieli uzupełnić te braki na razie tylko forma zapłaty jest nie znana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 83.168.96.* 20.12.05, 08:02 mam nadzieje, ze jurczyk poplynie, bez znaczenia czy w aquaparku czy nie. nalezy mu sie TRYBUNAL STANU! Szkoda, ze to prawnie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety szczecini Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:01 Znowu te gnojki z SLD załatwiają jakąś prywatę. Jakie pojęcie o tym co to jest budżet mogą mieć takie nieuki, z partyjnym wykształceniem jak Jerzyk, Kesik, Trokowski. Widocznie potrzebują nowe posadki dla swoich przydupa... Przecież oni i im podbni to "wysokiej klasy fachowcy" od gadania, nic nie robienia i wyciągania swoich łap po to co im się nie należy. Rozumują prosto - zagfłosujemy za tym co chce Jurczyk a w zamian jakaś posadka w MPO lub innej firmie. Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach zostaniecie zweryfikowani przez wyborców razem z nieudacznikami i sprzedawczykami z NRS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz polskiego mamy budowę zaawansowaną w 100 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:02 braffo, braffo, panie Maryjan. Jak chozumim, pana polski jest lepsze od mój polski... Ale nie chozumim 100 procenta - jak coś 100 procenta, to chiba koniec znaczi? Znaczi aquapark już zbudowani... Ale brzidkie ludzie mówić, że nawet przetarg jeszczi nie zrobiony, to jak on może bić już zbudowani? A może to taki socjalismus jest, gdzie najpierf wstęga przecinali, a potem dopiero budowani zaczinali? Braffo, braffo, to może bić fffspaniała atrakcja turystyczny taki socjalismus w środek Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delorian Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 08:42 Deficyt w budżecie Szczecina 2004 r. - 13,66 mln zł 2005 r. - 12,77 mln zł 2006 r. - 118,55 mln zł ---------------------- chyba sie wam cyferki w tej ostatniej pozycji rozjechaly :-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:46 niestety,ale nie.deficyt 118 mln! to właśnie działanie Mariana i wspierających go komuchów i esbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:48 Do wszystkich wyzej narzekajacych. Przypomniec chcialem ze to my - mieszkancy tego miasta- sobie wybralismy i Pana Prezydenta i radnych, potem nie chcielismy tego pana odwolac. Teoretycznie - jak widzicie sytuacje, gdy ten pan zdecyduje ze startuje na nastepna kadencje? A jak nie zdecyduje to kto wystartuje? I kogo sobie wybierzemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.12.05, 01:15 Ja przepraszam ale nie głosowałem na MJ i odcinam się od tych DEBILI, którzy na niego głosowali! I proszę mnie nie obrażać! A MJ - won na działkę , do altany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uciekinier Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 217.153.55.* 20.12.05, 09:26 Dziękuję Bogu, że wyprowadziłem się z tego miasta. Szkoda, że mając takie możliwości przegrywa z Bydgoszczą. Jeszcze chwila i Gryfino będzie bardziej rozwinięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 20.12.05, 09:44 Czy magazynier jest idiota ??? Musicie poprzec budzet bo nie bedzie aquaparku... Trzymajcie mnie bo wyjde z siebie... rece juz mi opadly dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontra Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:31 Zaorać stocznię. Jurczyk został wybrany glosami stoczniowców. To ich człowiek. A oni to wrzód na mapie Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipermarketer [...] IP: 62.233.145.* 20.12.05, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitos Sprzedam Szczecin.Tanio. Tel (...) prosić Mariana IP: 212.14.35.* 20.12.05, 11:37 Może się kto chętny znajdzie? Najpewniej Niemiec. Sztuk 1. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanzurek Śmiać mi się chce. 20.12.05, 12:01 Szczecinianie uprawiają jakieś myślenie magiczne rodem z Ameryki Łacińskiej. Po paru latach dramatycznego zarządzania miastem – będącego przecież skutkiem woli mieszkańców wyrażonej w wyborach samorządowych – sporządza się kolejny budżet miasta i nagle larum! A ekonomia jest nieubłagana i już dłużej nie da się ukryć, że nie jesteśmy świetni, że doprowadziliśmy miasto do ruiny, że nasze legendarne położenie i bliskość granicy nic nie znaczą. A najbardziej boli, że jakaś tam pogardzana, drugoligowa Brzydgoszcz czy hen, za Wisłą daleko leżący Lublin, radzą sobie lepiej niż Wielki Zachodni Szczecin. Ratunkiem dla miasta jest chyba tylko czasowe zawieszenie stosowania w Szczecinie ustawy o samorządzie gminnym i powołanie na 10 lat rozsądnego, przywiezionego w teczce komisarza, który zastąpi władze lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Śmiać mi się chce. IP: *.brda.net 22.12.05, 12:46 ta "drugoligowa Brzydgoszcz" zostawia w tyle twoje szczecinowo zakompleksialy dur...to so??szczecin to ktora liga wtedy??SZAROTA...depresja Odpowiedz Link Zgłoś
stefanzurek Re: Śmiać mi się chce. 22.12.05, 13:13 Przeczytaj mojego posta jeszcze raz. Zanim ponownie zabierzesz głos, zastanów się o co w nim chodzi i w jakim kontekście pojawia się Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
prestidigitator70 Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc 20.12.05, 12:02 ... IDIOCI !!! Wszycy Radni to IDIOCI, cały Zarząd to IDIOCI ... Pieprzenie o niczym przez lata, dyskusje, spory ... Ci bardziej cwani juz w "Warszwce" na ciepłych posadkach siedzą, a tutaj pozostali już IDIOCI, ignoranci i złodzieje :( !!! Dlaczego w Szczecinie muszą straszyć wielkie place porośnięte krzakawi a w kasie miejskiej dziura i w Szczecinie jedno z większych bezroboci w Polsce ? To pytanie retoryczne - wiem, ze nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć - pozostali tutaj tylko IDIOCI ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.internet.v.pl 20.12.05, 12:17 rence mi opadaja iwestycje ;) hihihihihihihi gontynka, kładka.... ktoś tu upadł na głowe miasto stoi bankami, supermarketami, aptekami, cpn - ami a gdzie wielkie inwestycje ? gdzie tysiące miejsc pracy, coś uczynił nam PANIE PREZYDENE, w czym pomógł aby zyło sie nam lepiej no w czym? <łezka w konciku oka> mój Szczecin ranny krwawi , umiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas panie Prezydencie jest szansa, iskierka... IP: *.orange.pl 20.12.05, 12:48 no jest pewien sposób stosowany przez powiedzmy bankrutów... panie Prezydencie to historia światowa nawet zna takiego cesarza... Panie niech pan ubezpieczy budynem Urzedu Miasta... i podpali tenze budynek! To jedyna szansa na jakąś rozsadna gotówke i redukcje miejsc pracy w administracji... która staje sie niepotrzebna, bo tu sie nic nie dzieje! panie prezydencie to jedyny rozsadny krok, a za te pieniadze wykopie sie dziure, woda nakapie a nadtym postawi namiot cyrkowy! Będzie aquapark na miare mozliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optyk Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:00 A KTO Z WAS, CHCE SIĘ ZE MNĄ ZAŁOŻYĆ, ŻE MARIAN ZOSTANIE PREZYDENTEM WYBRANYM W 2006 ROKU NA NASTĘPNA KADENCJĘ? BĘDZIE TO CAŁKOWITA KLĘSKA DLA WSZYSTKIEGO CO SIĘ RUSZA I NIE RUSZA W TYM MIEŚCIE, ALE ZOBACZYCIE, ŻE TAK BĘDZIE, BO NARÓD NA NIEGO ZAGŁOSUJE. NIESTETY ZOBACZYCIE ... Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Wydatki.. 20.12.05, 21:47 A propos wydatków: przejrzałem wstępnie projekt i... Rzuciła mi się w oczy koszta, tak namiętnie omawianej na łamach GW, kładki nad Staszica. Tylko, że w dyskusji, o ile dobrze pamiętam, była mowa o 1,4mln, tymczasem w projekcie widnieje kwota 2,5 mln zł... Może znajdziecie jakieś inne kwiatki? bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11187 Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.szczecin.mm.pl 20.12.05, 22:44 Polakom gratulujemy Żywwca, a Szczecinowi gratulujemy prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.12.05, 01:10 Szk..wa mać! Zabierzcie tego debila! Proponuję referendum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wystarczy chcieć myśleć IP: *.echostar.pl 21.12.05, 09:40 Poznań uchwalił właśnie swój budżet na 2006 rok. Deficyt 200 mln z hakiem i nikt nie rozdziera szat. W artykule jest trafna uwaga cyt;"Fachowcy od finansów zwrócili uwagę, że najważniejszym wskaźnikiem dla oceny budżetu jest tzw. nadwyżka operacyjna, czyli różnica, jaka zostaje po odjęciu od dochodów wydatków niezbędnych na pokrycie bieżących potrzeb miasta (np. utrzymanie szkół czy miejskiej komunikacji). Z nadwyżki miasta mają pieniądze na ekstrawydatki, np. inwestycje." No właśnie. Miasto ma w efekcie reformy administracyjnej obowiązek utrzymania szkół, a tych w Szczecinie jest po prstu za dużo. Kurator oświaty, przedstawiciel rządu w terenie, nie zgodził się na likwidację części ZBęDNYCH I DROGICH W UTRZYMANIU szkół. Matematyka to prosta nauka. Wystarczy chcieć myśleć. Gdyby miasto nie musiało łożyć tyle na szkoły, to nadwyżka operacyjna na inwestycje byłaby wyższa. Porównując Szczecin i inne miast uczciwie byłoby sprawdzić ile wydają na szkoły w przeliczeniu na mieszkańca, jaki to procent budżetu i ile szkół udało się tam w ostatnich latach zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Wystarczy chcieć myśleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:47 czasami oprócz myslenie i czytac trzeba... tam wspomnieli, ze ta nadwyzka powstaje po zaspokojeniu podstawowych potrzeb! Takim podstawowym wydatkiem jest... szkolnictwo! Rzeczywiście statystycznie ile wynosi nie wiem... ale wyniki matur w zachodniopomorskiem nie wypadły dobrze, ba najgorzej! A w miescie Szczecinie troche lepiej, ale tez zgroza! Wydaje mnie sie, iz gdyby było wiecej mądrych ludzi w Szczecinie, to żyłoby sie i takim móżdżkom jak ja lepiej! Przeciez to że nawet Lublin wyprzedził nas.... że bezrobocie mamy jedne z najwyzszych... że wszystkie wskaxniki leca tu na łeb! A połozenie mamy wydaje sie idealne... na styku Szwecja, Polska, Niemcy, ba i duzo rosyjskojęzycznych! Mamy port, mamy stocznię.... czym lepszy od nas Gdańsk!! A jak jest każdy widzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:54 Czy zarezerwowane są pieniądze na odszkodowanie ? IP: 83.168.120.* Gość: Ekspans 21.12.05, 10:35 + odpowiedz Jeszcze dla przypomnienia tu wszystkim na tym forum podaje że, toczy się sprawa w sądzie o odszkodowanie Begdasowi i Gondorowi za poniesione szkody i zerwanie umowy. Na obecną chwilę suma ta wynosi już około 35 milionów i cały czas rośnie. Miasto niech szykuje kasę na wypłacenie odszkodowania. Czy w budzecie na przyszły rok takie pieniądze są zarezerwowane ? Faceci nie popuszczą to jest pewne i sprawę mają wygraną na 100 % Ciekaw jestem kto za to zapłaci ? Moim zdaniem powinni zapłacić Marian z Lubińską i radnymi. W Polsce powinna obowiązywać odpowiedzialność za decyzje które wyrządzają miastu szkody,wtedy tak wolną ręką nie szafowałoby się miejskim majątkiem. • Re: Czy zarezerwowane są pieniądze na odszkodowan IP: 83.168.120.* Gość: Ekspans 21.12.05, 10:49 + odpowiedz Jeszcze dla przypomnienia. Kiedyś tu na tym forum pisałem o tym że, miasto przegra sprawę w związku za zerwaną umowę i wypłaceniem odszkodowania firmie Euro Invest Caler 10 mln zł. Na tym forum aż 90 % rozpisywało się że ja nie mam racji itd.... Jak sprawę miasto przegrało to 90 % pisało tu jaka to niekompetencja, wręcz sabotaż ze strony rządzących miastem.Ale mądry po szkodzie Polak a przecież samych tu mamy mądralińskich i ekspertów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internet.v.pl 22.12.05, 12:51 andreas ale tak naprawdę sią nam odbije czkawką za rok albo i za dwa wtedy tu bedzie naprawde źle - bo zamiast na gwałt teraz ratować szczein to ise mu wzuca kameyczek po kamyczku do plecaka. więc nie dziadek zbieże żniwno złego zarządzania lecz jego następcy a dziadek jak to dziadek dalej może opowiadać nam bajki przy kominku ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:22 tak to prawda, ze bedziemy zbierac jeszcze pare lat te gromy!! I ten nastepny moze sobie nie poradzić... a ucierpimy niestety, jak zawsze... MY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internet.v.pl 22.12.05, 18:44 ten następny powinien byc lotny a taki u nas naprawde mało zazwyczaj gadaja gadaja adaja ale prawdziwej wizji u nich brak tacy niby prezydenci Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja co jesteście zdziwieni, może wreszcie dno bedzie 22.12.05, 20:00 Od Sochańskiego budżet zaczął być antyrozwojowy dla szczecina Ten mały ganster, pokazał kierunki jak iść ku przepasci, robiąć dla siebie dobrze. Proszę, a kto pokazał jak się bierze prawnie zwolnienia i dziwić się Czesnemu. należy się dziwić szczecinianom co głosowali na Jurczyka i ma Runowicza. Przecież to dno było i jest dno. sami mieszkańcy ciągną do dna, a teraz budźet niespodzianka??? Odpowiedz Link Zgłoś