Dodaj do ulubionych

Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szcze...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:37
MJW ma racje, cały budżet to przedwyborcza gra.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolega Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:02
      Ciekawe jest to zestawienie - kto jak głosował ;)
      www.szczecin.pl/rada/sesje/Glosowania/119/2978.htm
      Wynik głosowania podczas: XLVIII zwyczajna sesja Rady Miasta Szczecin

Przedmiot głosowania:
      - 291/05 – Budżetu Miasta na 2006 rok;

Wyniki zbiorcze:

Liczba radnych obecnych: 28
      Liczba głosów za: 15
      Liczba głosów przeciw: 10
      Liczba głosów wstrzymujących się: 3

Wyniki szczegółowe:

Bartnik Paweł: PRZECIW

Cybulski Ryszard: PRZECIW

Durski Grzegorz: ZA

Dużyński Jan: ZA

Dzikowski Władysław: PRZECIW

Gronkowski Bolesław: ZA

Hawryszuk Wojciech: PRZECIW

Jacyna-Witt Małgorzata: PRZECIW

Jania Piotr: PRZECIW

Jerzyk Henryk: ZA

Kęsik Piotr: ZA

Kochańska Teresa: WSTRZYMAŁA SIĘ

Krawczak Elżbieta: ZA

Mickiewicz Andrzej: ZA

Modrzejewski Janusz: PRZECIW

Nowicki Roman: WSTRZYMAŁ SIĘ

Ostrowski Wiesław: WSTRZYMAŁ SIĘ

Podzielny Piotr: ZA

Skarżyński Jerzy: PRZECIW

Słowacki Juliusz: ZA

Stopyra Jan: ZA

Strządała Małgorzata: ZA

Sukiennicka Alina: PRZECIW

Szałabawka Artur: PRZECIW

Tokarzewska Beata: ZA

Trokowski Edmund: ZA

Trzos Bogdan: ZA

Wijas Jędrzej: ZA
    • Gość: Jaro Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.12.05, 22:03
      Na szczęście to już ostatni budżet Wielkiego Działkowca.
      • Gość: Nerv DAJ BOŻE!!! Amen. Działkowiec na działkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:42
    • Gość: andreas ku.. mać IP: *.orange.pl 19.12.05, 22:35
      obcinaja na szkolnictwo, zadłuzenie rosnie, nawet Lublin nas wyprzedza...
      a prezydent ze metnym wzrokiem mówi o aquaparku!!!!
      Czy ja snię?
      • beatrix13 Re: ku.. mać 19.12.05, 22:39
        nie tylko prezydent
        a radni to co?
        ubezwłasnowolnieni?
    • Gość: michael_s Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 70.19.10.* 19.12.05, 23:01
      aquapark jako strategiczna inwestycja, ktora ma uratowac Szczecin? panie
      Jurczyk, pan po prostu jestes glupi!
      • Gość: andrut pożyczymy na akwapark, a potem na jego utrzymanie IP: 217.96.3.* 20.12.05, 00:00
        bo przecież takie obiekty nigdzie w polsce nie przynoszą dochodu. tymczasem
        nikt nie pisze o pieniądzach na uzbrojenie terenu dla potencjalnych inwestorów.
        no i słusznie, szczecin miastem bezrobotnych, studentów oraz emerytów i
        rencistów.
        • Gość: andreas Re: pożyczymy na akwapark, a potem na jego utrzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:18
          czyli prezydent miasta w upadłosci dąży usilnie i domaga się
          aquaparku, który jeszcze bardziej obciąży miasto!!!!!
          Moze nawet doprowadzi miasto do bankructwa...
          i wtedy zburzy sie ten aqupark .....
      • teddy44 Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc 20.12.05, 12:35
        Jurczyk jest szkodnikiem robiacym ze Szczecina wioche, ale jesli chodzi
        o aquapark to go popieram. Nawet trudno mi uwierzyc, ze pan Jurczyk popiera
        takie inwestycje. Pewnie wczesniej przepchnal uchwale ograniczajaca powierzchnie
        basenu i zakaz kapieli w niedziele.
    • Gość: warszewianin Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 62.233.145.* 20.12.05, 07:44
      Radni też chcieli aquaparku i co wielkie g.. Tymczasem wszystkim krytykom
      hipermarketów przypominam że wciąż nie ma dochodu ( podatek od nieruchomości)
      dla miasta z terenu gontynki ,wokół pogoni ,lotniska dąbia nawet nie pomysłu co
      tam ma być . A Ikea wiecznie nie będzie czekać.Oj będziemy jeszcze wszyscy
      stękać bo przecież to my będzimy musieli uzupełnić te braki na razie tylko
      forma zapłaty jest nie znana.
      • Gość: x Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 83.168.96.* 20.12.05, 08:02
        mam nadzieje, ze jurczyk poplynie, bez znaczenia czy w aquaparku czy nie. nalezy
        mu sie TRYBUNAL STANU! Szkoda, ze to prawnie niemozliwe
    • Gość: niestety szczecini Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:01
      Znowu te gnojki z SLD załatwiają jakąś prywatę. Jakie pojęcie o tym co to jest
      budżet mogą mieć takie nieuki, z partyjnym wykształceniem jak Jerzyk, Kesik,
      Trokowski. Widocznie potrzebują nowe posadki dla swoich przydupa... Przecież
      oni i im podbni to "wysokiej klasy fachowcy" od gadania, nic nie robienia i
      wyciągania swoich łap po to co im się nie należy. Rozumują prosto -
      zagfłosujemy za tym co chce Jurczyk a w zamian jakaś posadka w MPO lub innej
      firmie. Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach zostaniecie zweryfikowani
      przez wyborców razem z nieudacznikami i sprzedawczykami z NRS
    • Gość: czytacz polskiego mamy budowę zaawansowaną w 100 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:02
      braffo, braffo, panie Maryjan. Jak chozumim, pana polski jest lepsze od mój
      polski... Ale nie chozumim 100 procenta - jak coś 100 procenta, to chiba koniec
      znaczi? Znaczi aquapark już zbudowani... Ale brzidkie ludzie mówić, że nawet
      przetarg jeszczi nie zrobiony, to jak on może bić już zbudowani? A może to taki
      socjalismus jest, gdzie najpierf wstęga przecinali, a potem dopiero budowani
      zaczinali? Braffo, braffo, to może bić fffspaniała atrakcja turystyczny taki
      socjalismus w środek Europy...
    • Gość: delorian Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 08:42
      Deficyt w budżecie Szczecina

2004 r. - 13,66 mln zł

2005 r. - 12,77 mln zł

2006 r. - 118,55 mln zł

----------------------
      chyba sie wam cyferki w tej ostatniej pozycji rozjechaly :-|
      • Gość: max Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:46
        niestety,ale nie.deficyt 118 mln!
        to właśnie działanie Mariana i wspierających go komuchów i esbeków.
    • Gość: gucio Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:48
      Do wszystkich wyzej narzekajacych. Przypomniec chcialem ze to my - mieszkancy
      tego miasta- sobie wybralismy i Pana Prezydenta i radnych, potem nie chcielismy
      tego pana odwolac. Teoretycznie - jak widzicie sytuacje, gdy ten pan zdecyduje
      ze startuje na nastepna kadencje? A jak nie zdecyduje to kto wystartuje? I kogo
      sobie wybierzemy?
      • Gość: MG Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.12.05, 01:15
        Ja przepraszam ale nie głosowałem na MJ i odcinam się od tych DEBILI, którzy na
        niego głosowali! I proszę mnie nie obrażać! A MJ - won na działkę , do altany.
    • Gość: uciekinier Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: 217.153.55.* 20.12.05, 09:26
      Dziękuję Bogu, że wyprowadziłem się z tego miasta. Szkoda, że mając takie
      możliwości przegrywa z Bydgoszczą. Jeszcze chwila i Gryfino będzie bardziej
      rozwinięte.
    • Gość: K Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 20.12.05, 09:44
      Czy magazynier jest idiota ???

Musicie poprzec budzet bo nie bedzie aquaparku...

Trzymajcie mnie bo wyjde z siebie... rece juz mi opadly dawno...
    • Gość: Kontra Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:31
      Zaorać stocznię. Jurczyk został wybrany glosami stoczniowców. To ich człowiek.
      A oni to wrzód na mapie Szczecina.
      • Gość: hipermarketer [...] IP: 62.233.145.* 20.12.05, 10:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: vitos Sprzedam Szczecin.Tanio. Tel (...) prosić Mariana IP: 212.14.35.* 20.12.05, 11:37
      Może się kto chętny znajdzie? Najpewniej Niemiec. Sztuk 1.
    • stefanzurek Śmiać mi się chce. 20.12.05, 12:01
      Szczecinianie uprawiają jakieś myślenie magiczne rodem z Ameryki Łacińskiej. Po
      paru latach dramatycznego zarządzania miastem – będącego przecież skutkiem woli
      mieszkańców wyrażonej w wyborach samorządowych – sporządza się kolejny budżet
      miasta i nagle larum! A ekonomia jest nieubłagana i już dłużej nie da się
      ukryć, że nie jesteśmy świetni, że doprowadziliśmy miasto do ruiny, że nasze
      legendarne położenie i bliskość granicy nic nie znaczą. A najbardziej boli, że
      jakaś tam pogardzana, drugoligowa Brzydgoszcz czy hen, za Wisłą daleko
      leżący Lublin, radzą sobie lepiej niż Wielki Zachodni Szczecin.
      Ratunkiem dla miasta jest chyba tylko czasowe zawieszenie stosowania w
      Szczecinie ustawy o samorządzie gminnym i powołanie na 10 lat rozsądnego,
      przywiezionego w teczce komisarza, który zastąpi władze lokalne.
      • Gość: maniek Re: Śmiać mi się chce. IP: *.brda.net 22.12.05, 12:46
        ta "drugoligowa Brzydgoszcz" zostawia w tyle twoje szczecinowo zakompleksialy dur...to so??szczecin to ktora liga wtedy??SZAROTA...depresja
        • stefanzurek Re: Śmiać mi się chce. 22.12.05, 13:13
          Przeczytaj mojego posta jeszcze raz. Zanim ponownie zabierzesz głos, zastanów
          się o co w nim chodzi i w jakim kontekście pojawia się Bydgoszcz.
    • prestidigitator70 Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc 20.12.05, 12:02
      ... IDIOCI !!!

Wszycy Radni to IDIOCI, cały Zarząd to IDIOCI ...

Pieprzenie o niczym przez lata, dyskusje, spory ...

Ci bardziej cwani juz w "Warszwce" na ciepłych posadkach siedzą, a tutaj
      pozostali już IDIOCI, ignoranci i złodzieje :( !!!

Dlaczego w Szczecinie muszą straszyć wielkie place porośnięte krzakawi a w
      kasie miejskiej dziura i w Szczecinie jedno z większych bezroboci w Polsce ?

To pytanie retoryczne - wiem, ze nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć -
      pozostali tutaj tylko IDIOCI ... :/

• Gość: piotruś Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.internet.v.pl 20.12.05, 12:17
        rence mi opadaja

iwestycje ;) hihihihihihihi
        gontynka, kładka....

ktoś tu upadł na głowe

miasto stoi bankami, supermarketami, aptekami, cpn - ami

a gdzie wielkie inwestycje ? gdzie tysiące miejsc pracy, coś uczynił nam PANIE
        PREZYDENE, w czym pomógł aby zyło sie nam lepiej

no w czym?

<łezka w konciku oka>
        mój Szczecin ranny krwawi , umiera

• Gość: andreas panie Prezydencie jest szansa, iskierka... IP: *.orange.pl 20.12.05, 12:48
      no jest pewien sposób stosowany przez powiedzmy bankrutów...
      panie Prezydencie to historia światowa nawet zna takiego cesarza...
      Panie niech pan ubezpieczy budynem Urzedu Miasta...
      i podpali tenze budynek!
      To jedyna szansa na jakąś rozsadna gotówke
      i redukcje miejsc pracy w administracji... która staje sie niepotrzebna,
      bo tu sie nic nie dzieje!
      panie prezydencie to jedyny rozsadny krok,
      a za te pieniadze wykopie sie dziure,
      woda nakapie a nadtym postawi namiot cyrkowy!
      Będzie aquapark na miare mozliwości!
    • Gość: optyk Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:00
      A KTO Z WAS, CHCE SIĘ ZE MNĄ ZAŁOŻYĆ, ŻE MARIAN ZOSTANIE PREZYDENTEM WYBRANYM W
      2006 ROKU NA NASTĘPNA KADENCJĘ?
      BĘDZIE TO CAŁKOWITA KLĘSKA DLA WSZYSTKIEGO CO SIĘ RUSZA I NIE RUSZA W TYM
      MIEŚCIE, ALE ZOBACZYCIE, ŻE TAK BĘDZIE, BO NARÓD NA NIEGO ZAGŁOSUJE. NIESTETY
      ZOBACZYCIE ...
    • shp80 Wydatki.. 20.12.05, 21:47
      A propos wydatków: przejrzałem wstępnie projekt i...
      Rzuciła mi się w oczy koszta, tak namiętnie omawianej na łamach GW, kładki nad Staszica. Tylko, że w dyskusji, o ile dobrze pamiętam, była mowa o 1,4mln, tymczasem w projekcie widnieje kwota 2,5 mln zł...

Może znajdziecie jakieś inne kwiatki?

bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11187

Pozdro
      Tomek
    • Gość: jp Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.szczecin.mm.pl 20.12.05, 22:44
      Polakom gratulujemy Żywwca, a Szczecinowi gratulujemy prezydenta.
    • Gość: MG Re: Budżet na rok 2006 świadczy o stagnacji w Szc IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.12.05, 01:10
      Szk..wa mać! Zabierzcie tego debila! Proponuję referendum :)
    • Gość: Marek Wystarczy chcieć myśleć IP: *.echostar.pl 21.12.05, 09:40

Poznań uchwalił właśnie swój budżet na 2006 rok. Deficyt 200 mln z hakiem i nikt
      nie rozdziera szat. W artykule jest trafna uwaga cyt;"Fachowcy od finansów
      zwrócili uwagę, że najważniejszym wskaźnikiem dla oceny budżetu jest tzw.
      nadwyżka operacyjna, czyli różnica, jaka zostaje po odjęciu od dochodów wydatków
      niezbędnych na pokrycie bieżących potrzeb miasta (np. utrzymanie szkół czy
      miejskiej komunikacji). Z nadwyżki miasta mają pieniądze na ekstrawydatki, np.
      inwestycje." No właśnie. Miasto ma w efekcie reformy administracyjnej obowiązek
      utrzymania szkół, a tych w Szczecinie jest po prstu za dużo. Kurator oświaty,
      przedstawiciel rządu w terenie, nie zgodził się na likwidację części ZBęDNYCH I
      DROGICH W UTRZYMANIU szkół. Matematyka to prosta nauka. Wystarczy chcieć myśleć.
      Gdyby miasto nie musiało łożyć tyle na szkoły, to nadwyżka operacyjna na
      inwestycje byłaby wyższa. Porównując Szczecin i inne miast uczciwie byłoby
      sprawdzić ile wydają na szkoły w przeliczeniu na mieszkańca, jaki to procent
      budżetu i ile szkół udało się tam w ostatnich latach zlikwidować.
      • Gość: andreas Re: Wystarczy chcieć myśleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:47
        czasami oprócz myslenie i czytac trzeba...
        tam wspomnieli, ze ta nadwyzka powstaje po zaspokojeniu podstawowych potrzeb!
        Takim podstawowym wydatkiem jest... szkolnictwo!
        Rzeczywiście statystycznie ile wynosi nie wiem...
        ale wyniki matur w zachodniopomorskiem nie wypadły dobrze,
        ba najgorzej!
        A w miescie Szczecinie troche lepiej, ale tez zgroza!

Wydaje mnie sie, iz gdyby było wiecej mądrych ludzi w Szczecinie,
        to żyłoby sie i takim móżdżkom jak ja lepiej!
        Przeciez to że nawet Lublin wyprzedził nas....
        że bezrobocie mamy jedne z najwyzszych...
        że wszystkie wskaxniki leca tu na łeb!
        A połozenie mamy wydaje sie idealne...
        na styku Szwecja, Polska, Niemcy, ba i duzo rosyjskojęzycznych!
        Mamy port, mamy stocznię.... czym lepszy od nas Gdańsk!!

A jak jest każdy widzi!!
    • Gość: andreas Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:54
      Czy zarezerwowane są pieniądze na odszkodowanie ? IP: 83.168.120.*
      Gość: Ekspans 21.12.05, 10:35 + odpowiedz

Jeszcze dla przypomnienia tu wszystkim na tym forum podaje że, toczy się
      sprawa
      w sądzie o odszkodowanie Begdasowi i Gondorowi za poniesione szkody i
      zerwanie
      umowy. Na obecną chwilę suma ta wynosi już około 35 milionów i cały czas
      rośnie. Miasto niech szykuje kasę na wypłacenie odszkodowania. Czy w budzecie
      na przyszły rok takie pieniądze są zarezerwowane ? Faceci nie popuszczą to
      jest
      pewne i sprawę mają wygraną na 100 % Ciekaw jestem kto za to zapłaci ? Moim
      zdaniem powinni zapłacić Marian z Lubińską i radnymi. W Polsce powinna
      obowiązywać odpowiedzialność za decyzje które wyrządzają miastu szkody,wtedy
      tak wolną ręką nie szafowałoby się miejskim majątkiem.

• Re: Czy zarezerwowane są pieniądze na odszkodowan IP: 83.168.120.*
      Gość: Ekspans 21.12.05, 10:49 + odpowiedz

Jeszcze dla przypomnienia. Kiedyś tu na tym forum pisałem o tym że, miasto
      przegra sprawę w związku za zerwaną umowę i wypłaceniem odszkodowania firmie
      Euro Invest Caler 10 mln zł. Na tym forum aż 90 % rozpisywało się że ja nie mam
      racji itd.... Jak sprawę miasto przegrało to 90 % pisało tu jaka to
      niekompetencja, wręcz sabotaż ze strony rządzących miastem.Ale mądry po
      szkodzie Polak a przecież samych tu mamy mądralińskich i ekspertów na tym forum.
      • Gość: piotruś Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internet.v.pl 22.12.05, 12:51
        andreas ale tak naprawdę sią nam odbije czkawką za rok albo i za dwa wtedy tu
        bedzie naprawde źle - bo zamiast na gwałt teraz ratować szczein to ise mu wzuca
        kameyczek po kamyczku do plecaka.

więc nie dziadek zbieże żniwno złego zarządzania lecz jego następcy

a dziadek jak to dziadek dalej może opowiadać nam bajki przy kominku ;)

pozdrawiam
        • Gość: andreas Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:22
          tak to prawda, ze bedziemy zbierac jeszcze pare lat te gromy!!
          I ten nastepny moze sobie nie poradzić...
          a ucierpimy niestety, jak zawsze... MY!
          • Gość: piotruś Re: Ekspans ma dobre pytanie!!! IP: *.internet.v.pl 22.12.05, 18:44
            ten następny powinien byc lotny a taki u nas naprawde mało

zazwyczaj gadaja gadaja adaja ale prawdziwej wizji u nich brak

tacy niby prezydenci
            • xxtoja co jesteście zdziwieni, może wreszcie dno bedzie 22.12.05, 20:00
              Od Sochańskiego budżet zaczął być antyrozwojowy dla szczecina Ten mały ganster,
              pokazał kierunki jak iść ku przepasci, robiąć dla siebie dobrze. Proszę, a kto
              pokazał jak się bierze prawnie zwolnienia i dziwić się Czesnemu. należy się
              dziwić szczecinianom co głosowali na Jurczyka i ma Runowicza. Przecież to dno
              było i jest dno. sami mieszkańcy ciągną do dna, a teraz budźet niespodzianka???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka