blackexit 05.01.06, 19:18 trzeba tez dodac ze czesc pojdzie na impreze pod tytulem woodstock z czego nie kazdy wplacajacy w dobrej wierze pieniadze na dzieci zdaje sobie sprawe. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Głupiś czarny! Woodstock jest za procenty bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:42 za składowane na koncie pieniądze a nie z datków! Gdyby wszystkie fundacje tego kraju rozliczały się tak jak Owsiak, Polska byłaby uczciwym i bogatym krajem. Nie siej defetyzmu jak nie znasz sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
paprykarz.szczecinski Re: Głupiś czarny! Woodstock jest za procenty ban 05.01.06, 19:46 a skąd te pieniądze Kris ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Zgodnie z prawem każda fundacja ma prawo wziąć 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:17 ze zgromadzonych funduszy, na swoje utrzymanie. Owsiak nawet tego nie bierze co potwierdzają liczne kontrole UKS. Woodstock to także firmy np. piwowarskie, które dają kasę na tę imprezę. Znam szczegóły więc nie mogę ich wyjawiać, ale z zebranych datków nic nie jest przejadane z powodu Woodstocku. Wiesz, że Szczcein dostał od WOŚP sprzęt za 6mln zł? To jest więcej niż zebrał cały nasz region przez te 14 lat... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
paprykarz.szczecinski no i co z tego 05.01.06, 20:23 Nikt niczego nie kwestionuje, więc dlaczego Kris sie denerwujesz. Reagujesz niemal tak nerwowo jak Owsiak, dobrze że nie mam stoiska z okularami. Jestem za Orkiestrą, daję na nią pieniądze, pomagam w zbiórce, i jestem za Woodstockiem. I niemniej uważam ,że każdy może mieć swoje zdanie, np. w sprawie Woodstocka. Ale zauważ, że Woodstock to impreza dla wolontariuszy, a żadni z których ja znam , tam nie pojechali.Niemniej uważam że Woodstock ,jak i Orkiestra są potrzebne młodzieży. Żal że Owsiak przesłania sobą i swoją córką tak tę imprezę, ale inni nie zrobili nawet połowy tego co Owsiak. I jeszcze jedno Owsiak nie jest sam. To także my , co zbieramy i wrzucamy pieniądze. No to siema Kris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www . pajacyk . pl Re: no i co z tego IP: 217.153.6.* 05.01.06, 20:35 Polska Akcja Humanitarna zbiera i przekazuje ok 200 mln zł rocznie, szkoda że tak mało media o tym mówią, trzeba doceniać każdą inicjatywę i ja doceniam orkiestrę mimo że nie lubie Owsiaka. Szkoda tylko że o "PAH" nie mówi się tyle co o WOŚP mimo że zbirera każdego roku kilka razy więcej pieniędzy - dosłownie kilka razy więcej niż WOŚP - każdego roku przekazuje na cele społeczne ok 200 mln www.pajacyk.pl pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aea Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:22 Po za tym zraziła do siebie pół Polski! Kiedy w Bieszczadach i na Warmii głodowały dzieci z biednych wiosek, ta jędza zbierała i woziła na Bałkany. Nie mówię nie, ale zły to gospodarz, który zamiast nakarmić swojego Burka daje żreć psu sąsiada! Dopiero po wielkiej fali krytyki ta małpa zaczęła zbierać na bieszczadzkie dzieci. Choćby złoto za złotówkę dawała, nic jej nie dam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka 72 Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:50 Dokładnie sądzę tak samo.Jest irytująca jak malo kto i ciągle się chwali jak to jedzie na drugi koniec świata pod obstrzałem i robi z siebie na siłę Matkę Teresę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! 05.01.06, 22:17 pomaga. mi to wystarcza. wracając do tematu orkiestry- ani jedna złotówka ze składek nie jest przeznaczona na woodstok. jest on finansowany z odsetek bankowych. mogłabym porównywać to z działalnością np caritasu ale .... po co. wystarczy, że administracja, koszty produkcji puszek i cała organizacja imprez jest finansowana z odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! 05.01.06, 23:00 dokładnie tak jak mówisz ale oszołomstwu kością to w gardle staje ,owsiak zbiera i konkretnie przeznacza oraz kupuje na dodatek ze wszystkiego się skrupulatnie rozlicza a oszołomstwo zbiera setki milionów pod pretekstem ratowania stoczni i defrauduje ,oszołomstwo nie obowiazuje prawo ,podatki sprawozdania itp. itd. ale to owsiak jest zły ,co obłuda i zgnilizna moralna w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 00:39 Nie kwestionuję zasług Owsiaka, ale hasło "Kto zrobił więcej ?" to chamstwo, którego szkoda nawet komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! 06.01.06, 00:50 nie o akcje humanitarną chodziło która jest potrzebna i też wydatnie pomaga ale w innym wymiarze i na trochę innych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! 06.01.06, 06:50 Wyniki pracy Owsiaka są widoczne i realne,Ochojskiej -wirtualne!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! 06.01.06, 07:47 mam gdzieś hasła liczą się efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Ochojska to szalbierz i wredne ma oczy!!!!!!! IP: 87.207.49.* 06.01.06, 08:50 Ochojska widzi krzywdę i biedę ludzką daleko, niewidząc jej bardzo blisko. Owsiak mimo swoich wad,jest mi bliższy. najbardziej autentyczni są te kilkunastoletnie dzieci zbierające do puszek. cała reszta to komercja, reklama i pokazanie sie, bo jest okazja. w sumie to chyba coś z tego zostaje? bo nie wiadomo, ile to w sumie kosztuje? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi nie brałem udziału w tego typu zbiórkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:25 Emitując reklamy w TVP zamiast transmisji z WOŚP, można by zebrać więcej pieniędzy. W zasadzie więc nie chodzi o sama kwotę choć i ona nie jest do pogardzenia. Wydaje mi się, że idzie o ducha pomocy, solidarności z chorymi, kalekami czy też najmniejszymi, ducha której towarzyszy zabawa i muzyka a nie nabożeństwa czy inne polityczne zbiegowiska. Bo WOŚP i sam jej organizator to fenomen, tym większy iż nigdy nie upolitycznił swojej osoby a i nie wykorzystał akcji również. Do tej pory nie brałem udziału w tego typu zbiórkach ale powoli chyba zweryfikuję stanowisko. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: nie brałem udziału w tego typu zbiórkach IP: 87.207.49.* 06.01.06, 09:33 napisałeś. .... nabożeństwa czy inne polityczne zbiegowiska. to świetne porównanie, że też Xyz na to nie wpadł:) mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: nie brałem udziału w tego typu zbiórkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:35 On politycznie wyrobiony. Pewnie uczestniczy w tych drugich. Ja zaś jak pisałem wyłącznie w tych pierwszych. Jak mnie poproszą. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Blacek moher ci się na okulary zsunął 06.01.06, 08:59 Żal dupę ściska, że ludzie na Rydzyka nie dają? Czy może strach, że te 300 tys. małolatów, za parę lat pokończy szkoły i nie będzie takie łatwe do manipulowania jak stuletnie babci? Dla twojej wiadomości rozumku z czarnego moheru: Przystanek jest finansowany ze środków uzyskanych z oprocentowania kont Orkiestry. Zatem blacek: RĘCE PRECZ OD ORKIESTRY! Wyłącz komputer i włącz Radio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZ Re: Blacek moher ci się na okulary zsunął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:04 Czy to nie jest manipulacją że przystanek jest finansowany z oprocentowania kont a te konta czyż nie ze zbiórek?Co do celu WOSP to orkiestra niech gra do końca świata i jeden dzień dłużej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Blacek moher ci się na okulary zsunął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:07 Dostaliście już niechciane i niemoralne zasiłki z budżetu? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Blacek moher ci się na okulary zsunął 06.01.06, 22:54 xyz-xyz napisał: > Wyłącz komputer i włącz Radio... erewan? co tam w swiecie mlodych sldowcow? zbieracie sie w kupe w spolkach i spoleczkach zeby przetrwac ciezkie czasy? kolega widze tak samo obrzydliwy jak zawsze. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Blacek moher ci się na okulary zsunął 09.01.06, 10:36 kolega widze tak samo obrzydliwy jak > zawsze. Mimo mojej obrzydliwości, w odróżnieniu od Ciebie - moralnego wzorca - nie usiłuję torpedować najczystszej i najskuteczniejszej inicjatywy społecznej w Polsce tylko dlatego, że sukienkowe wałkonie nic z tego nie mają. Jeszcze raz apeluję: wyłącz komputer i włącz Radio (Maryja, nie Erewań). W spółeczkach na prezesów twoje kaczki wstawiają takich jak ty gó..arzy bez wiedzy i doświadczenia, tak jak w Porcie Lotniczym w Krakowie. Powodzenia i nie pyskuj, bo ci znowu żona.pijaka dopieprzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Na co pójdą datki zebrane przez Wielką Orkies IP: *.bazapartner.pl 06.01.06, 14:58 Blackexit! czep sie Rydzyka i Jankowskiego! co? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Na co pójdą datki zebrane przez Wielką Orkies 06.01.06, 15:56 .. a dales i nie wiedziales, czy nie dales ale wiedziales ..? .. smieszny watek podpucha .. w bardzo tchorzliwym stylu .. .. niemal typowym .. dla gatunku .. puscic baka i uciec .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Na co pójdą datki zebrane przez Wielką Orkies IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:51 "Kto zrobił więcej ?" Nie starczyłoby miejsca na serwerze, piękna akcja ale też sposób na życie Owsiaka, ja doceniam prawdziwych ideowców typu Marek Kotański, wyprzedzając ataki - popieram samą ideę ogólnonarodowej zbiórki i pomocy, jestem przeciwko ubustwianiu Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit 3 slowa 06.01.06, 22:49 orkiestra jest piekna daje na nia pieniadze, ale w artykuliku mialo byc powiedziane na co ida pieniadze to dobrze jest mowic do konca potem nie rodzi to takiej dziwnej sensacji i podniety jak u niektorych. nie ma przytym znaczenia czy kasa jest z odsetekl czy nie. to kasa tych ludzi ktorzy ja wplacili. wydaje mi sie tez bardzo glupie zestawianie ze soba roznych akcji w tym ochojskiej. w tej pomocy chodzi o gest a nie o jakies normy ilosciowe. to piekne ze komus sie chce czy owsiakowi czy ochojskiej czy caritasowi. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: 3 slowa 06.01.06, 23:01 tak bleki zgadzam sie ale zawsze (w twoich słowach też) jest zawsze jakieś niepotrzebne "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: 3 slowa 06.01.06, 23:13 piotr33k2 napisał: > tak bleki zgadzam sie ale zawsze (w twoich słowach też) jest zawsze jakieś > niepotrzebne "ale". taka natura. cieszmy sie z gilowskiej w rzadzie. pzodrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: 3 slowa IP: *.iscnet.pl 06.01.06, 23:10 ty sie black zdecyduj bo już nie wim czy jesteś za czy przeciw.... a może i jedno i drugie? Każdy kto coś zrobił dla innych jest godny pochwały. Na Owsiaka jadą tylko dlatego, że śmiał kiedyś powiedzieć: robta co chceta, a to w ultrakatolickiej Polsce nie wypada - wszak to Kościół ma monopol na propagowanie zachowań i pouczanie ludzi. Ale facet pokazał, że ludzie nie tylko są wredni i zaściankowi - ale i współczujący i otwarci - tylko trzeba im o tym przypomnieć. Tak, przypomnieć a nie nakazać, pouczyć itd... I za to Owsiakowi wielkie dzięki! sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: 3 slowa 06.01.06, 23:15 Gość portalu: majki napisał(a): > ty sie black zdecyduj bo już nie wim czy jesteś za czy przeciw.... a może i > jedno i drugie? zalezy za czym. pozdrawiam black robta co chceta, a to w ultrakatolickiej > Polsce nie wypada - wszak to Kościół ma monopol na propagowanie zachowań i > pouczanie ludzi. hm pouczac lubi wiele osob z roznych srodowisk. polska nie jest ultrakatolicka ale wolna m in dzieki walce kosciola o wolnosc. mysle ze przy okazji akcji owsiaka i przy innych okazjach rowniez nie ma sensu dzielic sie na ciemnych katolikow i oswieconych bolszewikow. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: 3 slowa IP: *.iscnet.pl 06.01.06, 23:25 blackexit napisał: > Gość portalu: majki napisał(a): > > ty sie black zdecyduj bo już nie wim czy jesteś za czy przeciw.... a może > i > > jedno i drugie? > zalezy za czym. pozdrawiam black zapomniałeś jaki post komentujesz? Czy jak 7 latkowi każde pytanie trzeba podawać w zdaniu wilokrotnie złozonym, przypominając wszystkie poprzednie stwierdzenia? blackexit napisał: > hm pouczac lubi wiele osob z roznych srodowisk. polska nie jest ultrakatolicka > ale wolna m in dzieki walce kosciola o wolnosc. > mysle ze przy okazji akcji owsiaka i przy innych okazjach rowniez nie ma sensu > dzielic sie na ciemnych katolikow i oswieconych bolszewikow. pozdrawiam black przy okazji takich akcji na pewno nie. Podział na dobrych i złych to jednak zdecydowanie domena prawicowców - czy jak to ich nazywasz "ciemnych katolików". A Polska podobno jest katolicka w 99 %. Ciekawe czy dobrowolnie tylu Polaków by się opodatkowało na kościół katolicki - tak jak to mam miejsce w krajach, gdzie rozdział państwa od kościoła jest rzeczywisty. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: 3 slowa 06.01.06, 23:38 Gość portalu: majki napisał(a): >> > zapomniałeś jaki post komentujesz? Czy jak 7 latkowi każde pytanie trzeba > podawać w zdaniu wilokrotnie złozonym, przypominając wszystkie poprzednie > stwierdzenia? pytasz czy jestem za czy przeciwko ale nie wiem czemu. wosp? nie przeszkadza mi. nie wiem czy to za czy przeciw mozesz sobie zaszufladkowac sam. > przy okazji takich akcji na pewno nie. Podział na dobrych i złych to jednak > zdecydowanie domena prawicowców - czy jak to ich nazywasz "ciemnych katolików". nie wiem do kogo ty lubisz sie przypisac ale twoj post akurat byl najbardziej dzielacy i wojowniczy nastawiony do ludzi o innych pogladach. > A Polska podobno jest katolicka w 99 %. co to znaczy jest katolicka w 99 proc i skad ta liczba? Ciekawe czy dobrowolnie tylu Polaków by > się opodatkowało na kościół katolicki - tak jak to mam miejsce w krajach, gdzie > rozdział państwa od kościoła jest rzeczywisty. a co to sa za kraje jakbys mogl mi wspomniec. norwegia w kterej pastor byl premierem czy niemcy w ktorych pastor byl szefem wielkiego panstwowego urzedu czy moze usa gdzie co krok mowa o Bogu i ojczyznie? te demokracje nie sa warte nasladowania prawda? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: 3 slowa IP: *.iscnet.pl 06.01.06, 23:52 blackexit napisał: > nie wiem do kogo ty lubisz sie przypisac ale twoj post akurat byl najbardziej > dzielacy i wojowniczy nastawiony do ludzi o innych pogladach. no tak, twoja uwaga o pieniądzach na woodstock była zapewne przejawem pojednania... ludzi dzielę na głupich i mądrych, dobrych i złych - a nie na antypolskich bloszewików i prawdziwych polaków. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: 3 slowa 06.01.06, 23:17 ciesze bleki z gilowskiej bo też do uczciwej koalicji z platformą bliżej teraz niż dalej a lepper i giertych chyba zawału dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: 3 slowa 09.01.06, 12:05 A co cię to obchodzi kmiotku? Daj coś zamiast wyliczać cudza kasę. Zajmij się lepiej własnymi sprawami impotencie bo juz na forum wypisują o jakichś listonoszach... Odpowiedz Link Zgłoś