Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną

IP: *.chello.pl 16.01.06, 10:36
Kiedyś przy Jagiellońskiej (obok kawiarni Duet) był bar z wietnamskim
(chińskim) jedzeniem. Od jakiegoś czasu go tam nie ma. Czy może wiecie, czy
został gdzieś przeniesiony? A jeśli tak, to gdzie? A może możecie polecić
jakąś inną chińską knajpkę w Szczecinie?

Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.biot.ar.szczecin.pl 16.01.06, 11:38
      Haj Fong przy Woj. Polskiego
    • pm53 Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 16.01.06, 11:48
      "Mandaryn" na Puławskiego (róg Śmiałego)
      • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:53
        Bar czy restauracja?
        Restauracja Gold Dragon przy Malczewskiego,
        od Galaxy jedziesz w kierunku Domu Marynarza
        i nastepny róg za Domem Marynarza!
        "Mandaryn" ma na wynos z dowozem.
        • Gość: degustator Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.chello.pl 16.01.06, 13:05
          Stęskiłeś sie za psim żarciem?
          • Gość: e Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.chello.pl 16.01.06, 13:45
            człowieku, jeśli masz ze sobą problemy, to pomocy szukaj u specjalisty
    • al_magra bar 16.01.06, 14:01
      Smaczna "chińszczyzna" jest w budzie na wyzwolenia /Pl. Kilińskiego/naprzeciwko
      telekomunikacji. Byłam ostatnio w G.Dragon i Haj Fongu strasznie popsuła im się
      kuchnia.
      • Gość: andreas Re: bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:02
        no ja tam juz dawno nie chadzam...
        dawno nie byłem w Bombaju...
        • al_magra Re: bar 16.01.06, 14:06
          Bombaj to nie jest chińska ;)
          • swantevit Re: bar 16.01.06, 14:37
            al_magra napisała:
            Bombaj to nie jest chińska ;)
            '''''''''''''''''''''''''''''''''
            To swarozycowa..
            Tutaj Swarozyc serwuje dziewczetom niezapomniane przezycia..:-))
            • al_magra Re: bar 16.01.06, 14:50
              Stettiner się zapierała, żeś Ty jej cos tam zaserwował, oprócz swoich fantazji
              na forum.
              • swarozyc Re: bar 16.01.06, 14:53
                byla w transie wiec mogla sie mylic..
                :-)
                • al_magra Re: bar 16.01.06, 14:57
                  Łączyłes się telepatycznie?
          • Gość: andreas Re: bar IP: *.orange.pl 16.01.06, 15:20
            PRZECIEŻ wiem, ze nie chińska!!
            Indyjska po europejsku!
            Ale dobra!
    • al_magra Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 16.01.06, 14:30
      Nie jadłam, ale jest kanjpka wietnamska /chyba - lub koreańska/ na ulicy
      prostopadłej do Centrum Turzyna. Nie pamietam ulicy, ale jadac od budynku
      Politechniki Starej Chemii, musisz kierować sie w kierunku turzyna widzac już
      Carefura po prawej stronie budynku.
      • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.orange.pl 16.01.06, 15:25
        ta knajpka była juz tu wymieniona to Mandaryn!
    • nedfan Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 16.01.06, 14:32
      Jest też restauracja Jin Du na Jedności Narodowej.
      Niestety jeszcze nie byłem, więc nie wiem, na jakim poziomie mają kuchnię.
      • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.orange.pl 16.01.06, 15:23
        Byłem tam kilka razy, to na wysokosci komisariatu!
        jedzenie dobre, ale jakos zawsze jak byłem to pusto było!
        Dla mnie najlepiej z chinskich to było
        w Wielkim Murze pod ratuszem...
        • xyz-xyz Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 17.01.06, 15:19
          w Wielkim Murze pod ratuszem...

A czy aby nie na Śląskiej był ten mur? Bizneśmen co go prowadził chciał go
          spalić. Siedzi w ciupie...
          • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.orange.pl 17.01.06, 16:04
            na Ślaskiej był China Town...
            A Mur był pod Ratuszem!
            • nedfan Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 17.01.06, 21:57
              Ten "China Town" na Śląskiej to za zamierzchłych czasów nazywał się po prostu
              "Pekin".
              Tak gwoli przypomnienia :)
              • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:03
                eeee ntam za zamierzchłych czasów, moja mama pamieta,
                to tam była Paloma!
            • xyz-xyz Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 18.01.06, 09:43
              A fakt:) Starość nie radość (xxtoja twierdzi, żem starszy pan, więc z szacunkiem
              proszę:)))) ).
      • goskaa.l Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 20.01.06, 07:20
        Jin DU i bar o którym była mowa (na Piastów) miały tych samych właścicieli.
        Bywam co jakiś czas w Jin Du i jedzenie jest niezmiennie dobre, a nigdy nie
        zauważyłam tam tłoku (co mnie akurat bardzo odpowiada, nie lubię hałasu i
        tłumu).
    • Gość: kamil Podobno schronisko dla psów jest przepełnione. IP: 87.207.254.* 16.01.06, 16:05
      To pewnie niebawem coś otworzą.
    • Gość: e Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 87.207.230.* 17.01.06, 15:05
      Dzięki Wszystkim za podpowiedzi.Pozdrawiam
      • xyz-xyz Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 17.01.06, 15:20
        Najsmaczniejsza chińska buda jest u Ho Nama przy obok szaszłyka na Kordeckiego:)
        Kiedys tez było smacznie na pl. Kościuszki...
        • Gość: andreas Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: *.orange.pl 17.01.06, 16:06
          szczerze to te chińskie maja jakby różne smaki...
          ale mnie smakowało właśnie w Wielkim Murze i...
          była taka mała restauracyjka w poblizu Teatru Polskiego, na rogu!
          • xyz-xyz Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 18.01.06, 09:48
            Znam. Byłem tam raz. Smacznie i ładnie podane żarełko. Zdaje się, że na
            Kapitańskiej. Ale drogawo, jak na posiadacza nieruchomości;) W budzie u Ho Nama
            za 15 zł można się było napchać do oporu:)
    • Gość: ania Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 81.144.230.* 18.01.06, 16:17
      JIN DU na Jednosci Narodowej na przeciwko komendy. Uwielbiam to zarcie. Sie
      troszke z mezem od tego uzaleznilismy.
      Do 16.00 mozna tam zjesc bardzo dobre danie z ryzem i suroweczka za 10.90 zl.
      Nie duzo a objesc sie mozna ze uhuhu... polecam!!!

i jeszcze mozna to samo na wynos do domku sobie zamowic!!! mniam mniam
      • Gość: e Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 87.207.230.* 18.01.06, 19:27
        Właśnie... ten stan uzależnienia:-) Zaczęłam nawet próbować w domu robić. I
        choć smaczne, to jednak nie jest to to samo. Dzięki za tak smakowitą
        podpowiedź:-)
        • beatrix13 Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną 18.01.06, 19:30
          bo z kotów nie próbowałaś robić
        • Gość: ania Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du IP: 81.144.230.* 19.01.06, 12:21
          Nie ma sprawy - Na Pewno nie pozalujesz. Moge serdecznie polecic Chrupicego
          Fileta z Kurczaka po Szanghajsku czy Kurczaka w sezamie w sosie 5 smakow. To
          jest moj ulubiony sos!!!!
          Zupka slodko-ostra tez niest niczego sobie... Kurde ale bym sobie znowu
          zjadla...
          • Gość: easy Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du IP: *.chello.pl 19.01.06, 20:18
            tak żryj mięso tępa.....
            • Gość: easy Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du IP: *.chello.pl 19.01.06, 20:24
              tak. tuczcie swoje truchła kosztem cierpień odczuwających istot które mają
              wieksze prawo żyć na tej ziemi niźli takia szumowina jak wy - mięsożercy.
              zastanówcie się, gdyz nie jest to tylko kwestia uczuć ale przede wszystkim
              zdrowego rozsądku . ICH CIERPIENIE JEST WAŻNIEJSZE NIŻ WASZE UPODOBANIA KULINARNR
              dopuki tego nie pojmiecie doputy będziecie tylko żałosnymi maszynkami do
              przetwarzania mięsa na.... no właśnie na co?
              • Gość: easy Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du IP: *.chello.pl 19.01.06, 20:25
                nie żreć ciał istot!
                • nedfan Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du 19.01.06, 21:28
                  Hey, Easy! Take it easy!
                  Gdyby człowiek miał jeść tylko roślinki, stałby na łące i nazywałby się "krowa".
                • Gość: ania DZIEN BEZ MIESA DNIEM STRACONYM!!!! IP: 81.144.230.* 20.01.06, 09:00
                  • Gość: easy Re: DZIEN BEZ MIĘSA IP: *.chello.pl 29.01.06, 02:35
                    bezrozumne ścierwo
            • goskaa.l Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du 20.01.06, 07:23
              Człowieku, czzy ktoś komuś każe jeść mięso? W Jin Du możesz też zjeść potrawy
              bez tego składnika, mnie smakują.
              • goskaa.l Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną - Jin Du 25.01.06, 11:10
                Byłam wczoraj w Jun Du (po dłuższej przerwie, i bardzo się rozczarowałam.
                Zmienili kucharza i to już nie to samo. W dodatku idą na jakieś uproszczenia.
                Mieli świetne sajgonki (także wegetariańskie), nie w papierze ryżowym, lecz w
                cieście. Chrupiące, pyszne. Wczoraj podali gumowe, chyba z mikrofalówki. Zupa
                była nie pikantna, lecz tak ostra, że nie czuło się jej smaku. Odwołuję to, co
                przedtem napisałam. Nie polecam.
    • Gość: ... Jin Du !!!!!! IP: 81.144.230.* 18.01.06, 16:18
    • Gość: Klaudynka Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 83.168.106.* 20.01.06, 18:35
      Mogę ci polecić bar z chińszczyzna.. w Zdrojach :) buźka :)
      • Gość: e Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 87.207.230.* 20.01.06, 19:12
        jak będę przejeżdżać to nie omieszkam tam wpaść:-) dzięki:-)
    • Gość: milka Re: Czy ktoś wie.... bar z chińszczyzną IP: 212.14.50.* 25.01.06, 12:36
      Pyszne jedzonko na Kapitańskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka