Dodaj do ulubionych

Zima bezdomnych

21.01.06, 10:13
albo uznamy bezdomnych za atrakcję turystyczną, albo trzeba będzie ich
uprzątnąć. bo tak być nie może! ja osobiście jestem za ostatecznym
rozwiązaniem kwestii bezdomnych... ciepłe chatki na Syberii. tam niech sobie
żyją, pędzą własny bimber, cieszą się wolnością. zobaczymy, czy chcą pracować,
zbierać drewno na opał, szukać pożywienia. jak który zmieni zdanie, i nie będą
mu przeszkadzać te "nieludzkie" warunki, jakie dyktują ośrodki pomocy
bezdomnym, będzie mógł zawsze wrócić.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziad Nalezy wykorzystac temperatury!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:52
      I pozbyc sie tej ropiejacej rany ze zdrowej tkanki katolickiego narodu. Pija
      denaturat, nie placa podatkow, nie chodza do kosciola, zebrza zabierajac
      pieniadze ktore moglyby trafic na tace, nie maja rodzin, sa patologia... Dzieki
      takim warunkom pogodowym mozna w koncu pozbyc sie takich jak oni. Mam nadzieje
      ze PiS zacznei w koncu realizowac swoj program odbudowy ojczyzny i budowy nowej
      RP, IV RP bez mentow, meneli i ludzi z dysfunkcjonalnoscia spoleczna...
    • Gość: szaza Re: Zima bezdomnych IP: *.tvk.torun.pl 23.01.06, 09:07
      gzegze! Zycze ci zebys mial dane tak pozyc D..U!!
    • Gość: Gośka Re: Zima bezdomnych IP: *.chello.pl 23.01.06, 09:54
      Pracuję w MOPR, wcześniej zajmowałam się też bezdomnymi. PRawda wygląda niestety
      tak, że oni mają gdzieś noclegownie, które mają sporo wolnych miejsc, bo tam nie
      można pić alkoholu. Sporej większości siłą tam nie zaciągniecie, widziałam to
      wielokrotnie. Dlatego, jeżeli w wiadomościach mówią, że jakiś bezdomny zamarzł
      wcale mi go nie żal. Bo dlaczego miałoby być?
      • Gość: felerynka Re: Zima bezdomnych IP: *.stargard.mm.pl 24.01.06, 20:03
        no cóż ....i jeśli tacy ludzie pracowali w MOPR którzy nie są wrażliwi na cudzą
        krzywdę i uzależnienie to o czym My tu możemy rozmawiać.? Tak właśnie wygląda w
        Szczecinie pomoc społeczna.Zwyczajnie jej nie ma.A ludzi prawdziwie
        zaangazowanych w działanie na rzecz biednych i bezdomnych czy choćby pomocy
        rodzinie" można na palcach jednej ręki policzyć. Tylko czemu taka długa lista
        płac w MOPR???....za jakie to usługi...??? bo jeśli nie udzielanie pomocy to
        ....nasuwa sie proste pytanie za co?
        • Gość: evita Re: Zima bezdomnych IP: *.chello.pl 24.01.06, 21:46
          nie wiesz za co ? za picie kawy!
          • Gość: felerynka Re: Zima bezdomnych IP: *.stargard.mm.pl 24.01.06, 22:27
            kolejny Dzień Pracownika Socjalnego w MOPR należałoby uczcić minutą ciszy" za
            tych, którym mógłby pomóc ale nie ma ochoty i czasu...bo zajmuje sie
            bzdurami.Może tu na forum pracownik Mopru opowie czym, bośmy tych zasług bardzo
            ciekawi...a tu zima aż piszczy!a podatki grzecznie oddajemy...z nadzieją
            naiwnych mieszkańców tego miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka