Dodaj do ulubionych

Policja ostrzega przed oszustami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:45
operator będzie tylko udawał, że cos robi, a przy obecnych srodkach
technicznych nie ma większego problemu ze złapaniem takiego oszusta ( tak
bywa w np. w przypadku fałszywych alarmów), bo po prostu ma z tego kasę.
Podobna sytuacja jest z kradzieżami telefonów komórkowych, gdzie operatorzy
nic nie robią aby wraz z policją złapać złodzieja. Dzięki temu rośnie
sprzedaż nowych telefonów i interes kwitnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: MAŁOROZUMNY Re: Policja ostrzega przed oszustami IP: 62.233.145.* 09.02.06, 10:03
      o CO CHODZI PRZECIEŻ NUMER TELEFONU OSZUSTA JEST JAK NA WIDELCU , CZEGO TRZEBA
      JESZCZE,pOLICJA POWINNA WAM WYKRYWALNOŚC WZROSNAĆ A WY OSTRZEGACIE TYLKO PRZED
      OSZUSTAM , NIE ROZUMIEM W CZYM PROBLEM.
      • dusza16 Re: Policja ostrzega przed oszustami 09.02.06, 10:18
        Mała szkodliwość czynu.Bo jak kraść to albo grosz do grosza, albo miliony
    • Gość: Agatonka Biedna bezradna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:11
      Mnie też oszukano, doładowałam jakiemuś palantowi konto.Sms który przyszedł z
      informacją o darmowych 20 minutach był podpsany jako ERA ale uwaga miał
      literówki! Drugi z informacją ze doładowałam komouś konto był już od prawdziwej
      ERY.Oczywiście zadzwoniłam zaraz do BOA i wiecie co mi pani z informacji
      powiedziała? Że mogłam do nich zadzwonić przed wysłaniem smsa z kodem(czyli
      doładowaniem oszustowi) Teraz to oni już nic nie mogą zrobić, ale łaskawie
      zanotowała nr telefonu oszusta.Dzwoniłam pod ten numer przez 2
      tygodnie,niestety nikt nie odbierał telefonu.Czy taka firma nie potrafi sie
      zabezpieczyć przed tym że oszuści się podpisują w smsach jej nazwą? Z tego
      wynika ze przed kazdym wysłaniem smsa mam sie kontaktować z ERA, a każde
      połaczenie z Panią z BOA kosztuje 1,00 zł!Poprostu na wymioty mnie zbiera
      • Gość: 2006 Re: Biedna bezradna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:18
        To nie operator ten czy inny jest biedny tylko ten co nie brał udziału w żadnym
        konkursie a jak tylko zobaczy, że za nic coś wygrywa to zaraz biegnie albo
        wysyła sms-a. Żaden operator ani nikt inny nie naleje nikomu do łba rozumu i
        wynikającej z tego ostrożności. To tak jak z wyłudzeniami "na wnuczka", gdy
        oszust wychodzi z kasą poszkodowani przypominają sobie nagle, że przecież oni w
        ogóle nie mają wnuczka itp. itd. Naiwnych nie sieją...
        • Gość: Orange User Re: Biedna bezradna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:11
          Przykro to stwierdzic..no ale nie badzcie takimi glupolami i nie dawajcie sie na te glupie promocje nabierac ..czy to w plusie czy w erze czy oragne... zanim jakiekolwiek promocje wybierzecie proponuje zaopatrzyc sie w regulamin i go dokladnie przestudiowac ...
          Myslce chociaz troszke to sie bedzie wam latwiej zylo :)
        • Gość: Agatonka Re: Biedna bezradna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:22
          Kurczę, tylko że ja dstawałam właśnie od ery wtedy smsy ze mi dodają do konta
          minuty za staż itd i dlatego dałam sie nabrać. Normalnie inaczej bym zareagowała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka