Dodaj do ulubionych

Wolna myśl polska

15.02.06, 23:28
Daleki jestem od imputowania x. Bpowi Pieronkowi świadomego dążenia do
zniszczenia Kościoła. To, jednak, że próbuje odgrywać jego wybawcę – jest faktem.
\
www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=publicystyka&nr=2006021220149
Obserwuj wątek
    • Gość: mamoniowa Re: Wolna myśl polska IP: 62.69.202.* 15.02.06, 23:38
      a co twoim zdaniem robi ojciec Rydzyk ?
      • the.bill1 Re: Wolna myśl polska 15.02.06, 23:46
        Jak to co? Tyle rzeczy, że nie ma co tu o nich pisać, bo szkoda czasu.
        Mnie interesuje sojusz medialny z PiS, bez którego kłamcy z mediów a'la Michnik
        dalej zatruwaliby bezkarnie polską świadomośc swoimi manipulacjami, kłamstwami,
        bezczelnościami, podłościami, przekłamaniami, połprawdami, wyolbrzymieniami etc
        i tylko po to, aby mogli sobie spokojnie żyć na starośc, a my jako Naród
        moglibysmy sie degenerować przy współudziale moralnej hołoty z salonu kłamców.
        Szkoda słów, naprawdę
        Wszystko jest jasne
        Dla mnie układ okrągłego stołu pokazuje swe prawdziwe oblicze. Nie liczy sie dla
        niego żadna demokracja. Demokracja koncesojonowana owszem, ale nie ta prawdziwaa.
        mozna by setki stron o tym pisać
        • Gość: mamoniowa Re: Wolna myśl polska IP: 62.69.202.* 16.02.06, 00:06
          Dla mnie nie szkoda czasu, chetnie sie zapoznam z Twoja opinia o ojcu Rydzyku.
          • Gość: the.bill1 Mamoniowa, daj sobie luzu IP: *.bazapartner.pl 16.02.06, 00:17
            Nie tędy droga. Zadajesz michnikowe pytania. Micnikowe, czyli zbaczające z tematu.
            To tak jakbym ja mówił o muzyce Queen, a Ty byś mnie pytała co sądze o
            prowadzeniu się Frediego Merkurego...
            Nie o to chodzi
            Liczy sie układ władzy, który krępuje Polske i ją niszczy. Chodzi tez o walkę
            ideologiczna o wymiarze cywilizacyjno - kulturowym.
            Wystarczy zadać pytanie co robia spadkobiercy komunu w czasie ferii zimowych i
            wakacji letnich i skąd mają środki, a co robia uczciwi Polacy, którzy są
            wypluwani przez chore układy poza margines normalnego zycia.
            Jeśli chcesz, to możemy zrobić dyskusję publiczna o tym
            • Gość: s SŁOWO Boże do wrogów kościoła IP: *.bazapartner.pl 16.02.06, 00:28
              fragment Dziejów Apostolskich: „Gdy to usłyszeli, chcieli ich [Apostołów] zabić,
              lecz pewien faryzeusz imieniem Gamaliel, uczony w Prawie i poważany przez cały
              lud, kazał na chwilę usunąć apostołów i zabrał głos w Radzie: „Mężowie izraelscy
              – przemówił do nich. Zastanówcie się dobrze, co macie uczynić z tymi ludźmi.
              (...) Zostawcie tych ludzi i puśćcie ich. Jeśli bowiem od ludzi pochodzi ta myśl
              czy sprawa, rozpadnie się, a jeżeli rzeczywiście od Boga pochodzi, nie
              potraficie ich zniszczyć, i oby się nie okazało, że walczycie z Bogiem. (Dz, V,
              33-38).
              • Gość: the.bill1 TECHNO-TOTALITARYZM. cYWILIZACJA SMIERCI IP: *.bazapartner.pl 16.02.06, 00:39
                tO ci SZYKUJE "LEWICA LAICKA"
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3166309.html
                pROSZE SPOJRZEć GDZIE O TM PISZą.... GOSPODARKA....

artykuł:
                Po co wam wolność ? Macie przecież bezpieczeństwo!
                www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_5_447_2005_18_1.html
                • absztyfikant Re: TECHNO-TOTALITARYZM. cYWILIZACJA SMIERCI 16.02.06, 04:05
                  Niech zyje radio Al-Marija i wielki mufti Torunia! Salam alejkum!
                  • ohne.zucker Re: TECHNO-TOTALITARYZM. cYWILIZACJA SMIERCI 16.02.06, 04:45
                    Zenujacy pan jestes, panie absryfikant....
                    • absztyfikant Re: TECHNO-TOTALITARYZM. cYWILIZACJA SMIERCI 16.02.06, 04:48
                      Turbanik w glowke uwiera?:)
                      • ohne.zucker Re: TECHNO-TOTALITARYZM. cYWILIZACJA SMIERCI 16.02.06, 04:48
                        pejsy oczy zaslaniaja???
                        • absztyfikant Yes! Yes! Yes! Yes! 16.02.06, 04:54
                          Jak ja uwielbiam egzaltowanych internetowych Utrwalaczy Wladzy Kaczej i
                          Obroncow Al-Marija:) Oglaszaj internetowy dzihad! :)
                          • ohne.zucker Re: Yes! Yes! Yes! Yes! 16.02.06, 06:00
                            to byla mala prowokacja tepa dzido, bo skoro mozna bez zadnych sprzeciwow
                            obrzucac KK blotem to czemu nie mozna tegoz samego czynic wobec przedstawicieli
                            innych wyznan, bo zaraz wielki krzyk sie podnosi , ze tak nie mozna....
    • absztyfikant Szubrawcy i Unia, Brukselska, Smiercionosna,Wielka 16.02.06, 05:12
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3166189.html
      Ha ha ha !
    • ergie debiljeden - czytałeś ? 16.02.06, 08:25
      dzisiaj na stronie gw piszą, że episkopat ma już dość.
      czyli tak samo jak pierunek.
      zmowa czy cóś ?
      • ja_aska jakoś tak 16.02.06, 08:39
        zażenowana się poczułam czytając ten wątek.
        PS cukiereczku a może zaatakujesz (oczywiście przykładowo) np chomeiniego?
        • ohne.zucker Re: jakoś tak 16.02.06, 08:43
          ja_aska napisała:

> zażenowana się poczułam czytając ten wątek

skladnie gramatyczna juz masz z lekka podobna do mistrza Yody,

> PS cukiereczku a może zaatakujesz (oczywiście przykładowo) np chomeiniego?

nie, ja akurat chce zaatakowac dowolnie wybranego Rabina... moge?

P.S.
          Rowniez jestem zazenowany wiekszoscia Twoich wypowiedzi dotyczacych KK...

• ja_aska Re: jakoś tak 16.02.06, 08:54
            rzadko się wypowiadam ale z wielką przyjemnością ostatnio.
            nie jestem na lekcji polskiego by pisać wypracowania. wystarczą krótkie zdania.
            PS oczywiście, że możesz krytykować kogo chcesz. proponowałam pewne
            urozmaicenie.
            • ohne.zucker Re: jakoś tak 16.02.06, 08:57
              ja_aska napisała:

> rzadko się wypowiadam ale z wielką przyjemnością ostatnio.
              > nie jestem na lekcji polskiego by pisać wypracowania. wystarczą krótkie
              zdania.
              > PS oczywiście, że możesz krytykować kogo chcesz. proponowałam pewne
              > urozmaicenie.

no to zacznij urozmaicac, bo wciaz monotematyczna jestes...

a co do Yody, to byl taki zarcik... ale coz, bez rysunku nie przejdzie...
              • ja_aska Re: jakoś tak 16.02.06, 08:58
                yoda - madry gość. mały ale mądry.
                • ohne.zucker Re: jakoś tak 16.02.06, 09:01
                  ...dobszzzz... widze, ze lekcje z obslugi googla przerobilas...

acz nie o madrosc tu chodzilo, lecz nietypowa skladnie, ktora zastosowalas
                  kilka watkow powyzej...

pzdr
                  • ja_aska Re: jakoś tak 16.02.06, 09:28
                    czemu nietypową? luźną. bez napinania.
    • Gość: K.F. Re: Wolna myśl polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:24
      De-Billku - polski Episkopat i Benedykt XVI - też chcą zniszczyć ten Twój
      "Kościół"?
      Co za diabeska zmowa! Sam papież, no,no,no!...
      Chyba będziesz musiał razem z tym Twoim Kościołem jakś schizmę oglosić i się
      wypisać spod jurysdykcji Watykanu i Episkopatu.
      • the.bill1 Re: Wolna myśl polska 16.02.06, 09:34
        Ja jestem agnostykiem od kilku wcieleń i juz o tym pisałem.
        Nie chodzi o kościół i tylko chamskie polityczne zagrywki środowiska Wyborczej.
        • ergie Re: Wolna myśl polska 16.02.06, 09:46
          the.bill1 napisał:

> tylko chamskie polityczne zagrywki środowiska Wyborczej.

czyli papież i episkopat to środowisko wyborczej ???
          • ja_aska Re: Wolna myśl polska 16.02.06, 10:20
            o boże, to też żydzi?
          • the.bill1 Re: Wolna myśl polska 16.02.06, 12:35
            Czy wy jestescie niepoważni czy udajecie idiotów?
            Problem jest jak media o nim trąbią. Skąd czerpiecie wiedze o tym co sie dzieje?
            Dlaczego była cenzura?
            Problem jest, bo trąbi Wyborcza, a mogła by trąbić o wielu innych sprawach, ale
            trąbi w sposób stronniczy i podyktowany politycznym interesem.
            Sedno sprawy nie leży w tym że pisze, tylko O CZYM I DLACZEGO PISZE!
            Każdy uczciwy dziennikarz wie o co chodzi.
            A Wy zachowujecie sie jakbyście się urodzili wczoraj.
            • ja_aska biluś 16.02.06, 12:55
              nie szalej. jedne media piszą tak a drugie owak. na całe szczęście jeszcze nie
              ma jedynej słusznej prasy.
              • the.bill1 Re: Asiu 16.02.06, 12:59
                A czy zauważyłaś, że pwene media kłamią i manipulują?
                Nie o to teraz chodzi.
                Chodzi o merytoryczną dyskusję, która przez kłamstwa polityków i mediów
                zamieniła sie w pyskówke.
                Jak Mawiał JPII. Sprawiedliwośc można zbudować tylko na prawdzie.
                jak ktos bezczelnie kłamie, to sieje zamęt i wprowadza cynizm i niezgodę do życia.
                • ja_aska biluś 16.02.06, 13:14
                  wszystkie media "kłamią" bop opisują swoją rzeczywistość. jedne bardziej moją
                  drugie bardziej twoją. dlatego ty nie tykasz "nmie" a ja "naszego dziennika":)
                  • the.bill1 Re: biluś 16.02.06, 13:22
                    Wiesz na czym polega tragedia?
                    Na ty, mnie nie pytasz tylko wiesz kim jestem i z kim trzymam...
                    Ja nie mam pojęcia kim jestes i nie wiem z kim sympatyzujesz. Pisałem , ze
                    jestem agnostykiem, ale to nikogo nie obchodzi, bo jestem dla nich katolikiem od
                    Rydzyka.
                    To jest własnie to, co niszczy demokrację, dialog i po prostu jest niesmaczne.
                    • Gość: K.F. Re: biluś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:50
                      Skoro jesteś agnoistykiem, to co robi radio Maryja w Twoim życiu!
                      Przecież jest to radio religijne, katolickie, z rózańcami, modlitwami, kultem
                      świętych, obrazów oraz papieża JP II, tekstami faszyzującymi, dużą nutą agresji
                      i polityki skrajnie parwicowej.
                      Objawia wyraźnie tendencje narodowo-katolickie z XIX wieku.
                      Agnostycy takich rozgłośni raczej nie słuchają. Ani nie sięgają po takie
                      pismidełka jak "Nasz dzienniki", które lubisz cytować.
                      • Gość: the.bill1 Re: biluś IP: *.bazapartner.pl 16.02.06, 20:00
                        > Skoro jesteś agnoistykiem, to co robi radio Maryja w Twoim życiu!
                        O prosze i nawet wykrzyknik!
                        Co robi? A to co, polityczna kozetka?;-)
                        Rozumiem, ze agfnostyk nie może czytać, cytować, analizować, pochwalać katolicyzmu?
                        Co do czasu, to się nim nie przejmuję. Dla mnie jest on raczej cykliczny, a nie
                        linearny, ma postać lejka, a nie linii, a tak zwane ekstrapolowanie trendów
                        społecznych jest ideologicznym zabiegiem. Ewenyualnie skłaiałbym się ku
                        metafizyczno -religijnym interpretacjom dziejów. Nie marksistowkim, bo nie
                        wierzę w walke klas w puszczy amazońskiej, choć podoba mi się marksowska metoda
                        analizy rzeczywistości. Nie wiem czy agnostykowi może sie podobać, ale mi sie
                        podoba. Zresztą tu nie zgłosisz pewnie zastrzeżeń, bo to kojarzy sie z lewicą... ;-)
                        W cywilizacji śmierci radio maryja jest potrzebne, bo daje wytchnienie i
                        nadzieje wielu ludziom. Nawet wtedy, gdybym raktował Boga , jao najlepszy
                        pomysł ludzkości, a nie Boga żywego, tez by mi się to radio podobało, ze
                        względów praktycznych - pomoc w uzdrowieniu chorych postprlowskich struktur.

Itd, itp.
                        • Gość: K.F. Re: biluś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:18
                          Mylisz kolego The Billu dwa pojęcia - światopogład (idealistyczy i
                          materialistyczny) z doktrynami społeczno-politycznymi (np. marksizm)
                          Zkładam, ze natomiast - człowiek, ktory siebie kreśla jako agnostyka,
                          teoretycznie - posiada jakiś tam stopień świadomosci różnic owych dwóch pojęć.
                          Nie kładę Cię na politycznej kozetce (to raczej adekwatne u psychoanalityka lub
                          psychiatry) ale zastanawiam się jak można łączyć poziom intelektualny Radia
                          Maryja z postawą człowieka, który zastanawia się nad własnym światopoglądem i
                          własnym stosunkiem do bytów absolutnych.
                          Oczywiście, zę agnoistyk może, a nawet powinien dla dobra swego intelektu -
                          czytać, mysleć itp. Ale chyba nie na poziomie RM?...
                          A jeśli tego nie dostrzega, to co mam o tym sądzić?
                          Wole jednak nie uajwniać....
                    • ja_aska Re: biluś 16.02.06, 14:02
                      nie mój drogi, to był przykład. jeżeli uraziłam to sorry. ale z tego co
                      pamiętam w wielu wpisach powołujesz się na teksty naszego dziennika.
    • Gość: Fugazi kto i z kogo robi głupka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:13
      Bilu nie bądź dzieckiem. Spieszę Ci donieść, że żaden "normalny" duchowny ręki na radyjko nie podniesie. Cały ten szum to ordynarny kamuflaż mający wprowadzić w błąd opinię publiczną.

Radio miało, ma i będzie się miało znakomicie. Do czasu oczywiście dokończenia dzieła ewangelizacji naszego państwa.

Pierdzenie tego czy innego Pieronka to zwykła ściema aby ogłupić i Ciebie, skonfundowanego, zatroskanego o los ulubionego ojca dyrektora ale szczególnie pozostałych katolików, którym z różnych względów ojciec nie pasi.
      Ci są głupkami do kwadratu wierząc w szczere intencje Episkopatu.

Pozdrawiam
      Fugazi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka