Dodaj do ulubionych

Jeden z powodów dla istnienia CBA. Wstrząsające.

17.02.06, 17:34
www.pb.pl/content.aspx?sid=2289&guid=3401ACA4-A5CB-4166-A6D4-65ED7D947155

zapraszam do rzeczowej dyskusji i wyrażania opinii na ten temat.
To nie spamowski wątek wielonickowca Popławskiego/ej...
Bez politycznych połajanek i podjazdów kto jest czyj, a kto jest naprawdę
swój.
a więc do lektury
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz ciekawe nieprawdaż??? 17.02.06, 17:46
      W Łodzi coraz głośniej o pewnej nieformalnej „Spółdzielni”. Jej członkowie
      stworzyli ponoć „short listę” mocnych firm z regionu — wyznaczonych do
      przejęcia za 10 proc. wartości.

to cytat z powyższego linku.
      Dlaczego tak inwestowano w te łódzkie województwo???????????????
      Nawet nasza skromna inwestycja pilotowana przez Państwową Agencję Inwestycji
      Zagraniczych podlegającą Ministerstwu Gospodarki, kierowanego wówczas przez
      Jacka Piechotę ze Szczecina, zamiast w naszym regionie wylądowała w łódzkim
      województwie.....
    • enancjo Re: Jeden z powodów dla istnienia CBA. Wstrząsają 17.02.06, 17:47
      .. no i akurat bo uwierze ze nowa agencja cos tu
      zdziala,
      .. wniosek jest jeden wielosc oragnow powoduje ich
      nieskutecznosc ... co mozna przeczytac ...
      Enancjo
    • piotr33k2 Re: Jeden z powodów dla istnienia CBA. Wstrząsają 17.02.06, 17:58
      ziobro zamiast groteskowo oszczerczo i kłamliwie oskarżać porządnych ludzi
      którym do pięt nie dorasta niech sie weżmie do roboty , ma szerokie jak widać
      pole do popisu.
    • Gość: andreas Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:04
      w Ameryce do walki z Al Capone powołali specjalna brygadę!
      w Szczecinie w ciagu chyba 5 lat 2 włamywaczy spokojnie obrabiało mieszkania,
      az trafili na mieszkania waznych VIPów (prokurator?) i zginął komp...
      specjalne brygade powołali i sie znalazło wiele rzeczy, a chłopaków złapali!
      Kilkaset włamań i nie mozna było złapać!
      Normalne organa nie mogły!

Wszyscy znamy "koperta", "omega"... i inne!
      I co?
      I nic!!

Nie wiem czy nowy organ pomoze,
      ale wiem NA PEWNO, że stare organa tego nie zrobia NA PEWNO!

Ja jestem za korupcja i złodziejstwem!
      Taki sam biznes jak kazdy!
      Wiekszość biznesmenów to w zasadzie zodzieje!

• Gość: dziadek Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:12
        Wiekszość biznesmenów to w zasadzie zodzieje!
        chyba myslisz osobie
        • albert_c Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! 17.02.06, 18:28
          Mocny artykul.

Mysle ze w Szczecinie mamy do czynienia z podobnymi sytuacjami, bo przeciez skad
          inaczej bys ie tu wzial Ptak ze swoim kolega Czesnym, ktory sie umoczyl w kilka
          podejrzanych spraw w Lodzi i Rzgowie.

Podobnie jak Andreas nie wiem czy nowy Urzad pomoze, raczej watpie.
          Chyba nie w ten spososb powinno sie zalatwiac takie kwestie. To jest wg mnie
          droga na skroty i mamienie spoleczenstwa idee fix pod tytulem, ze 'rzadzacy
          zalatwia za nas wszytsko' - gowno prawda nic poza wlasnynmi interesami nie
          zalatwia z takim podejsciem.
          Bardzo szkodzi powolaniu nowego urzedu atmosfera jaka temu towarzyszy, w tym
          m.in. gowniarskie zachowania zarowni min. Ziobro jak i Gosiewskiego. To jest
          skandal i to cale CBA bedzie torpedowane nie dlatego ze ci ktorzy beda je
          torpedowac beda sie bali go, ale bede w nie walic to to jest PISowskie oczko w
          glowie...
        • Gość: andreas Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:31
          a tam o sobie ja jestem drobny złodziejaszek...
          mam na mysli biznesmenów, a drobnych wyrobników!

{ierwszy milion trzeba ukraść potem juz mozna byc uczciwym...
          no do pewnych granic rzecz jasna.

Nie bede tu napataczał nazwisk biznesmenów
          nawet z naszego miasta, co siedzieli lub siedziec będą!
          • Gość: dziadek Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:37
            a widzisz
            a ja mam 400luxow na biurku pracownika
            i wszystkie plagi swiata moga mi naskoczyc
            ...chyba ze...
            na podstawie domiemania.... $$4a nakladamy domiar w wysokosci?????????
            • Gość: andreas Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:45
              a tera uwaga!!
              Podobno lampka może byc... przenosna!!!
              I masz co swiatła ich z głowy!
              • Gość: dziadek Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:48
                i co to mialo znaczyc
                oswiec mie nie kumam
                lampka jest przenosna,jest przenosna
                • Gość: andreas Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:07
                  myslałem, z ta lampka ze chodzi Tobie o PIPe...
                  jest norma lux na biurko!
                  U mnie problem z regałami...
                  pracownicy musza mieć badania do prac na wysokosciach...
                  instrukcje obsługi do urzadzeń...
                  i taki tam...
                  • Gość: dziadek Re: Al Capone czuje sie w Polsce bezkarny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:20
                    sorrrry
                    masz racje
    • Gość: Walerian Popławski Ty sobie Popławskim gęby nie wycieraj szmondaku IP: *.iscnet.pl 17.02.06, 20:45
      bo sam spamujesz jak mało kto tutaj.

No i rzeczywiście ty piszesz zawsze "Bez politycznych połajanek i podjazdów kto
      jest czyj, a kto jest naprawdę swój"

• felix_edmundowicz apeluje Popławski/ka o kulture ! 17.02.06, 22:47
        Gość portalu: Walerian Popławski napisał(a):

> bo sam spamujesz jak mało kto tutaj.
        >
        > No i rzeczywiście ty piszesz zawsze "Bez politycznych połajanek i podjazdów
        kto
        > jest czyj, a kto jest naprawdę swój"
        >

A kto to jest szmondak??????????????
        bo my ,ludzie inteligentni nie znamy takiego określenia.
        odpowiedz popławski/ka !
        i jeszcze jedno , nie twierdzę że "zawsze piszę bez...." tylko ty tak
        twierdzisz, a zamierzam właśnie taką poważną sprawę jak tu zalinkowaną dla
        przykładu "wypłukać" z czynnika ideologicznego ,żeby nie zamazywał dyskusji i
        nie zwekslował jej na boczny tor.
        I na koniec Popławski/ka, jak ci się wątek nie podoba , to kliknij na czerwony
        kosz, albo załóż swoj , albo pisz na innym. i nie zaglądaj tu jak masz zamiar
        zaogniać i pieniactwo nakładać.
        to moja prośba, a jak chcesz na spokojnie pisać to zapraszam.
        • Gość: Walerian Popławski Re: apeluje Popławski/ka o kulture ! IP: *.iscnet.pl 18.02.06, 12:11
          Pogięło cię?!

Najpierw rzucasz rękawicę a potem krzyczysz, że ktoś bije. Szmondak!

Z reguły nie odpisuję na twoje wątki bo ociekają pisuarską wazeliną, ale jak
          zaczepiasz po nicku to siedział cicho nie będę. A co do ideologii to bardziej
          zindoktrynowanej jednostki niż ty na tym forum trudno dostrzec.

I nie chwal się tą inteligencją, bo jeszcze wszyscy na prawdę uwierzą.
    • felix_edmundowicz piotr 33 k2 17.02.06, 22:43
      panie piotrze zgadzam sie z panem ,że odpowiednie organa mają co robić.
      Ziobro zamiast rozpalać wiele frontów powinien zająć się jednym dużym frontem.
      czyli zmianą w strukturze sprawiedliwości i to raczej skłaniając prawników do
      siebie,a nie odstręczając.
      Choć chłop i tak ma dużo pary wg mnie, jego poprzednicy uważali przecież że
      wszystko jest ok. Ziobro uważa to co zwykli ludzie wiedzą od dawna,że wcale nie
      jest dobrze....
      Zastanawia mnie panie piotrze to,że opisany układ w linkowanym reportażu jest
      przecież dobrze znany władzom regionu. I co ? i nic! ktoś ten układ kryje,ktos
      z tego czerpie zyski.
      Namierzanie biznesemenów aby "skroić" ich nieco z gotówki przypomina i ten
      sposób działania z Romanem Kluską!
      Czyli to nie jest zbieg okoliczności...
      andreas twierdzi że i w naszym regionie to ma miejsce.
      No na pewno z bazą paliwową w Świnoujściu byli menedżorowie stoczni twierdzą że
      też to było spektakularne przejecie....
      • Gość: andreas Re: piotr 33 k2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:25
        nie wiem gdzie lezy przyczyna, że wszyscy wiedza,
        ba głosno mówia, a...nic sie nie dzieje!
        Nasze organa nie potrafia zebrac dowodów, nie potrafia skazać,
        a moze nie chca...

Powtarzam w Polsce łapie sie złodziejaszków... radii samochodowych!

Przepraszam, ale gdybym ja spotykał sie dilerami narkotyków,
        to pewnie nikt by sie nie zastanaiwł po co chodziłem na spotkania
        z nimi do hotelu przy autostradzie, na uboczu miasta!

Podejrzewam, ze zwykłych bandytów nie złapali na przestepstwie...
        ale poskazywali!

A przy tych białych kołnierzykach, jakies niesprawne te nasze organa!

• piotr33k2 Re: piotr 33 k2 18.02.06, 01:27
          to fakt takie rzeczy miały miejsce ,brylowała w tej "tolerancji" ostatnia
          ekipa millera ale nie tylko, te próby bezczelnego i prawie oficjalnego
          sciągania haraczy zaczeły się już za ekipy aws-u a za millera przybrały
          monstrualnych rozmiarów dodatkowo nagłasniane i tropione przez media co
          przedtem nie było takie częste,apogeum początkującym medialną rozprawę z tego
          typu praktykami dodatkow na najwyższych szczeblach miał zdecydowana postawa
          adama michnika który pierwszy odważył sie publicznie oskarżyć i dochodzić
          prawdy za co zresztą spotykaja go gromy i bezzesnowne niezasłużone (nie
          wiedzieć czemu) oskarżenia do dzisiaj .Nikt rozsądny nie neguje walki z tego
          typu patologiami rownież przez min.ziobro ,wszystko jednak musi odbywać z
          zasadmi poszanowania obowiązującego prawa i z zasadami demokracji której nawet
          dla najszczytniejszych celów nie mozemy łamać bo za cieżko ją zdobyliśmu i
          wypracowaliśmy zeby ją teraz niweczyć. rewolucji nie mozemy ani nie nie zrobimy
          bo rewolucja to zawsze krew i łzy nie warte samej rewolucji i prznoszące wiecej
          szkody niż idea jej przyświecająca, wszystko musi być wyważone rozważne acz
          stanowcze i konsekwentne ,to jest jedyna droga aby przyniosła zamierzony
          długofalowy i strukturalny sukces .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka