kiciara11 26.03.06, 14:34 a tam ksiadz powiedzial, ze u Szwedow jest najwyzszy odsetek oblakanych a w Szwajcarii najwiecej popelnia samobojstwo - to w kontekscie, ze pieniadze szczescia nie daja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marian paździoch Re: wrocilam z kosiola IP: *.chello.pl 26.03.06, 14:58 a tu na forum mowią,ze tylko ja. a tu masz! mp Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: wrocilam z kosiola 26.03.06, 15:01 A czy ow ksiadz wspominal cos o szczesciu w Etiopii, Somalii czy Czadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: wrocilam z kosiola 26.03.06, 21:17 marian... duzo osob chodzi do kosciola tylko nie wszyscy chca sie przyznac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona.mamba to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 16:08 z samobójstwami najgorzej jest na Węgrzech. Taki film jak kontrolerzy oddaje wiele ze smutnego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 20:58 ksiadz byl w bledzie sporym. najwiecej samobojstw jest na Wegrzech w przeliczeniu na 100 mieszkancow bo i to warto podkreslic. co do ilosci oblakanych - co mial ksiadz na mysli, moze ateizacje spoleczenstwa? drugim najbardziej szczesliwym narodem na swiecie sa Nigeryjczycy - zreszta kraj mocno podzielony pomiedzy katolikow i musli, ktorzy tocza ze soba czesto wewnetrzne konflikty, kraj bardzo bidny itp. chyba ta wlasnie Nigerie chcial ksiadz podac jako przyklad pozytywny, bo inaczej to ja juz nie kumam o co mu chodzilo. A i srednia wieku w Nigerii to jest taka ze ja nie wiem czy bym byl jeszcze wsrod zywych. No ale dla ksiedza moze byc okej, bo oni tam prezertwatyw nie stosuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: to cie w błąd wprowadził IP: *.chello.pl 26.03.06, 21:00 czesc albert. nie głupi z ciebie chłopak wiec dlaczego wycinasz moje posty? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:18 czesc, chyba juz dawno tego nie zrobilem, wiem ze kiedys cialem kilka, ale ostatanio to nie pamietam kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:18 albert czy to oznacza, ze ksiadz klamie czy ze zlego zrodla bral dane?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:19 nie wiem skad bral dane, ale wiem ze byl w bledzie. i nie bardzo wiem co chcoial tym udowodnic. znaczy ze niby pieniadze szczescia nie daja, ale widac to szczescioe daje krotki sredniw iek zycia, wojna domowa, setki tysiecu chorych na aids i takie tam inne jeszcze, to daje szczescie wg badan. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:22 raczej chcial powiedziec, ze gonitwa za pieniadzem summa summarrum jest nieoplacalna bo sie rodzine i sens zycia gubi Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:24 znaczy sie nie kasa szczescia nie daje, tylko nadmierna pogon za ta kasa, do zatracenia siebie i rodziny. teraz kumam i sie zgadzam rzecz jasna. ale co do tego maja ci samobojcy i oblakani - moze oni sie wlasnie zabili czy tez stali sie oblakani bo byli sfrustrowani wlasnie z powodu braku kasy, a nie dlatego ze za nia gonili. no ja tylko ze nie mozna tak latwo wyciagac takich wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:33 albert_c napisał: > ale co do tego maja ci samobojcy i oblakani - moze oni sie wlasnie zabili czy > tez stali sie oblakani bo byli sfrustrowani wlasnie z powodu braku kasy, a nie > dlatego ze za nia gonili. tego ksiadz nie powiedzial - ale sluchajac go mialam tyle samo argumentow na to, ze kasa szczescie daje wiec z przymruzeniem oka sluchalam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: to cie w błąd wprowadził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:43 Może ze szczęściem jest jak z tą naszą dumą narodową ? Im bardziej przedmiotowo doń podchodzisz,postawa roszczeniowa itp A tak naprawdę mozna byc szczęśliwym "nie widząc" szczęścia innych, doceniając swoje malutkie - to proste jak barszcz. Z duma jest podobnie, albo ją masz w sobie, albo rozgladasz sie na boki i załamujesz ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:48 mysle, ze kazdy kto chodzi do kosciola inaczej odbiera kazanie (to slowo chyba ma pejoratywne znaczenie?). Ja mam dusze przekorna wiec szukalam argumentow przeciw ale tak naprawde tez cos wyciagnelam dla siebie mimo, ze sluchalam z przymruzeniem oka. Moim mottem zyciowym jest "nie przesadzanie w niczym" i "zadnych skrajnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: to cie w błąd wprowadził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:50 A juz mi sie wydawało,że te obszary są zarezerwowane dla nudnej jak flaki w oleju wizytki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: to cie w błąd wprowadził 26.03.06, 21:55 to przynudzajmy teraz we dwie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna mamba Re: wrocilam z kosiola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:53 Współczuję takiego kazania... naprawdę współczuję... i wstyd mi za tego księdza... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: wrocilam z kosiola 26.03.06, 21:56 alez daj spokoj... nie bylo tak zle i mam nadzieje, ze mimo wszystko ludzie tez na to spojrza we wlasciwy sposob a nie doslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Pieniądze szczęścia nie dają ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 07:38 No to może kardynał Dziwisz sprzeda swój gruby złoty, śieżo otrzymany pierścień i pieniądze odda na biednych. Uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiro Re: Pieniądze szczęścia nie dają ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:09 A ty sprzedaj swój siedmioramienny świecznik i też daj na biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Pieniądze szczęścia nie dają ? 27.03.06, 11:15 te Galoty to tyś taki prawicowiec, zamiast krzyżem leżeć w kosciele, to wypominasz pierścień złoty Dziwisza, a może to jest pamiątka i symbol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Pieniądze szczęścia nie dają ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:03 Jesteś obciążony (-ona) potocznym polskim rozumieniem prawicy. Pewnie widzisz nade mną jakiś ZChN czy LPR. Nie myl poglądów gospodarczych i państwowych z tym czy razi mnie rozpasanie materialne kleru czy też nie. Otóż razi mnie i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś