Dodaj do ulubionych

Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:12
Wybiórcza nie ma tematów i odgrzewa stare kotlety, bo o tym tunelu wiadomo od
dawna. Są ludzie, którzy tam byli i opisali wszystko, ale GW ma tak
nieletnich pisnmaków, że dla nich papier na chodniku też jest nowścią...
Obserwuj wątek
    • Gość: rzorrzeta Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: *.sysnet.pl 28.03.06, 10:12
      A swistak w ten papier....

Pozdraiawm wszystkich fanow tuneli ze Szczecina do Berlina i Monachium oraz
      zwolennikow teorii ze pod Odra mozna spacerowac w kilkunastu miejscach i tych
      ktorzy nie widza roznicy miedzy mitami a konkretaqmi i o ktorych Krasnicki
      napisal...
      • hehenio Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim 28.03.06, 13:15
        Nareszcie ktos opisuje to, co widział. a niej ak pon G. z Jednej Gazety, od lat
        bredzący w temacie w oparciu o to, co "jedna pani powiedziała"
        • Gość: Enuzjasta Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: 195.117.158.* 29.03.06, 11:21
          Hehenio pisze nieprawdę. Tam są i: "jedna pani?-często naoczny świadek jak i opisy bezpośrednich
          wędrówek autora po podziemiach.
          Entuzjasta
    • Gość: Malgorzata Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: *.chello.pl 28.03.06, 15:21
      Slyszalam od pasjonata, osoby która interesowala się historią Szczecina ze pod
      Odrą jest tunel tak wysoki ze może przejechać wagon kolejowy.Niestety osoba
      która moglaby to potwierdzić jużnie żyje.Ale tunele wzdluż Walow Chrobrego i
      przez Odrę to nic nowego,zawsze mówili o tym ludzie starsi.Ja mieszkam w
      Szczecinie od urodzenia tj od 45 lat i wiem że tunele byly zawsze wpisane w
      historię mojego miasta.
    • Gość: Rafciu Od starej drukarni też!!!! IP: 83.168.96.* 28.03.06, 16:37
      Od starej drukarni obok dworca też jest tunel pod Odrą i rozmawiałem z kims kto
      nim chadzał tuz po wojnie. To pewne!!! Zaczepił mnie kiedys nad Wartą koło
      Gorzowa starty kloszard (na bank nie umiejący czytać) i gdy dowiedział sie skąd
      jestem to spytał czy Szczecin już odbudowali (było to w drugiej połowie lat 90-
      tych)? Gdy ze śmiechem odpowiedziałem, że tak...spytał czy nadal jest tunel pod
      Odrą spod drukarni obok dworca??? Ten facet miał z 70 lat i mieszkał w piwnicy
      na ziemniakach, pił tanie wina od kilkudziesięciu lat...ale aby o czyms takim
      pamiętać to musiało mu to sie wyryć w pamięci, więc musiał tam być i tak
      twierdził. Pozdrawiam miłośników Szczecina, rbunkiewicz@o2.pl.
    • Gość: coco "Swietlana idea" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:48
      Caly Szczecin! W innych miastach juz od dawien dawna takie tunele sa atrakcja
      turystyczna, a u nas "swietlana" idea swiatlowodow. No pogratulowac tworczych
      pomyslow.
      • Gość: bONO Re: "Swietlana idea" IP: 217.153.6.* 28.03.06, 17:36
        Zgadzam się, niestety. To jest wizytówką naszego miasta. Umiejętność niewykorzystania atrakcji, możliwości naszego miasta.
      • Gość: rzorrzeta Re: "Swietlana idea" IP: *.sysnet.pl 28.03.06, 18:09
        A w jakich ?
        Moge prosic o przyklady - bardo mnie to interesuje...
        • dawidek7 Re: "Swietlana idea" 28.03.06, 19:44
          Np. w Kłodzku, Jarosławiu, w Berlinie przy metrze, w MRU.
          • Gość: K Re: "Swietlana idea" IP: *.atrax.pl 05.04.06, 18:05
            Ale nie mylmy tutaj pojec. Klodzko - zwiedza sie kazamaty twierdzy oraz chodniki minerskie (kawalek), a takze przejscie pod centrum (tzw. labirynt) - tyle, ze tamte tunele sa znacznie starsze i w polaczeniu z innymi rzeczami stanowic moze atrakcje. Np. w Bystrzycy Klodzkiej jest podobnie, ale tam dodatkowo dziala mini muzeum, sa dyby, itd.

MRU to juz w ogole inna parafia, ale to szczegol...
    • Gość: andreas moze to nie tunel IP: *.centertel.pl 28.03.06, 18:18
      moze to nie tunel ze swiatełkiem na koncu...
      a kanał, co w niego jedna noga wpadł pan redaktor prawie....
      znczy prawie wpadł!
    • Gość: Karolak Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: 83.168.66.* 28.03.06, 23:08
      W połowie lat 60, jako nieletnie chłopię latałem z kolegami, z latarkami w ręku
      po podziemnych kanałach. Najpopularniejsze wejście było spod kotwicy, na placu
      Tobruckim teraz wejście zakratowane, inne popularne wejście było spod nabrzeża,
      naprzeciwko Poczty przy ul Dworcowej. Było tam na pół zasypane wejście do
      lochów, którymi można się było przedostać na teren spalonego Czerwonego Ratusza.
      Dzisiejszy Urząd Morski.
      • Gość: K Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: *.atrax.pl 05.04.06, 18:07
        Gość portalu: Karolak napisał(a):

> W połowie lat 60, jako nieletnie chłopię latałem z kolegami, z latarkami w ręku
        > po podziemnych kanałach. Najpopularniejsze wejście było spod kotwicy, na placu
        > Tobruckim teraz wejście zakratowane, inne popularne wejście było spod nabrzeża,

Przeciez spod kotwicy nigdzie sie nie da dojsc, sprawdzalem organoleptycznie w 1999...

> naprzeciwko Poczty przy ul Dworcowej. Było tam na pół zasypane wejście do

A w ktorym miejscu, jesli mozna spytac ??

> lochów, którymi można się było przedostać na teren spalonego Czerwonego Ratusza
        > .
        > Dzisiejszy Urząd Morski.

Pozdro
    • Gość: gosia do krisa IP: 217.96.3.* 28.03.06, 23:41
      warto popularyzować takie ciekawostki wśród osób, które jeszce nie miały okazji
      o tym słyszeć, bo młode, bo dopiero od jakiegoś niedługiego czasu tu mieszkają
      albo dopiero się tym zaczęły interesować. sama dopiero od niedawna takie rzeczy
      odkrywam i takie artykuły są mi bardzo pomocne w odkrywaniu piękna i wielu
      tajemnic naszego miasta.
      a ty jakiś zawsze niezadowolony, krytykancki, nawet w neutralnych artykułach.
      żal mi ciebie niemiłosiernie, bo żadnej radości w życiu chyba nie masz, taki
      cały czas skwaszony :/ a jeszcze bardziej żal mi wszystkich forumowiczów,
      którzy te twoje żałosne komentarze muszą czytać...
      • Gość: Karolak Re: do krisa IP: 83.168.66.* 29.03.06, 17:41
        Gosiu, najważniejsze to umiejętność szybkiego omijania na forach takich
        osobników ja Kris, wiec niedługo i Ty nabędziesz tej cennej umiejętności
        ignorowania takich osobników, jak wyżej wymieniony K.
        Pozdrawiam ;)
        • Gość: K Re: do krisa IP: *.atrax.pl 05.04.06, 18:10
          Gość portalu: Karolak napisał(a):

> Gosiu, najważniejsze to umiejętność szybkiego omijania na forach takich
          > osobników ja Kris, wiec niedługo i Ty nabędziesz tej cennej umiejętności
          > ignorowania takich osobników, jak wyżej wymieniony K.
          > Pozdrawiam ;)

Przepraszam bardzo, jak cos to pisz pelne ksywy, bo K to ja... ;))))

Pozdro
    • Gość: bebe Re: Tajemniczy tunel pod Urzędem Wojewódzkim IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:03
      Święte słowa. Kiedy w tym tunelu sikałem jakieś 40 lat temu nie miałem pojęcia
      że to takie tajemnicze miejsce ! Wybiórcza ! Zlituj się !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka