Dodaj do ulubionych

Michalkiewicz i Harvard

IP: *.bazapartner.pl 03.04.06, 23:13
USA: Burza wokół artykułu o lobby izraelskim
Zagorzały spór wywołał w USA artykuł politologów, w którym twierdzą oni, że
lobby izraelskie odgrywa nieproporcjonalnie dużą rolę w amerykańskiej polityce
zagranicznej, wskutek czego kieruje się ona czasem interesami Izraela kosztem
bezpieczeństwa USA.
Autorami tej tezy są dziekan J.F.Kennedy School of Government na Uniwersytecie
Harvarda profesor Stephen Walt oraz profesor Uniwersytetu Chicagowskiego John
J.Mearsheimer. Opublikowali oni swój artykuł na stronie internetowej
Uniwersytetu Harvarda.(...)
wiadomosci.onet.pl/1300559,12,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: schlimazel Re: Michalkiewicz i Harvard IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 23:47
      no Panowie Ameryki nie odkryli, wypada im tylko pogratulowac odwagi. Pewnie
      marnie skoncza tak jak Chomsky czy Bobby Fisher. Tu nie tyle chodzi o polityke
      zagraniczna a o sytuacje wewnetrzna w kraju i co tam sie dzieje. Glownie chodzi
      o pazernosc klasy rzadzacej a raczej jej czesc. Od 2 lat niestety mieszkam w
      Stanach i troche widzialem...
      • Gość: zeneris Re: Michalkiewicz i Harvard IP: *.orange.pl 03.04.06, 23:59
        Mieszkam w stanach a ip mam szczecinskie? A tak, tylko do kolegi wpadłem...
      • Gość: the.bill Chomsky ma się bardzo dobrze! IP: *.bazapartner.pl 04.04.06, 00:22
        Piszesz "pewnie marnie skoncza tak jak Chomsky czy Bobby Fisher."
        Nie wiem jak Bobby, ale Chomsky nie może sie opędzic z wykładami w USA. Z
        większości rezygnuje, bo po prostu nie wyrabia fizycznie (ciągłe latanie i
        gadanie). Walą na jego wykłady dosłownie tłumy - chyba, że ma je w kameralnych
        wnętrzach;-)
        Tak więc Chomsky ma się bardzo sobrze. Swoją drogą na Harvardzie też miewa wykłady.

• Gość: Michalkiewicz spox Re: Michalkiewicz i Harvard IP: *.chello.pl 04.04.06, 00:40
      Nie mają w USA Rady Etyki Mediów? :)))
    • the.bill1 Jakas epidemia kneblowania ust... 04.04.06, 23:33
      CI, którzy używaja wytrychu antysemityzmu do kneblowania publicznej dyskusji
      uwłaczają ludzkiej godności.
      Nie długo słowo antysemityzm stanie się rsynonimem słowa "nie podoba mi się".
      Zamiast mówić nie podobaja mi sie twoje buty, będa mówić jesteś antysemitą...;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka