Dodaj do ulubionych

W piątek strajk lekarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:02
Za ciagłe spoźnienia do przychodni (bo pracują w prywatnych gabinetach), za
opieszałość w wydawaniu zleceń na badania (trzeba wyprosić!), za słabą wiedzę
medyczną - często pacjent wie więcej, za wypisywanie drogich leków - bo mają
ukąłdy z firmami, za wiele, wiele innych grzechów...... NIC IM NIE DAĆ! To
nieroby!
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:36
      a może inne grupy zawodowe zaczną żądać takich podwyżek , przede wszystkim w
      stosunku do lekarzy. Skoro chcą zarabiac po europejsku, niech równiez płacą po
      europejsku. I tak np. za usługe hydraulika nie 50 zł tylko 100 euro, itd.
      Ale może najpierw zostanie wykonany audyt dotychczas świadczonych usług przez
      lekarzy. Może z niego wyjdzie, że duża część lekarzy już teraz za EFEKTYWNIE
      przepracowany czas pracy otrzymuje eropejskie wynagrodzenie.
      • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 09:14
        Oficjalny cennik państwowy....
        Badanie techniczne samochodu - robocizna, hamownia, analiza spalin, śiatła.. 92
        zł.
        Badanie pacjenta - robocizna, ekg,usg, rentgen, badanie krwi....... 20 zł.
        W obu przypadkach prywatne działalności gospodarcze
        • Gość: Kris Wypchaj się,i tak za wszystk płacę!Nieroby i tyle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:45
        • Gość: klak Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:00
          Ale od przeglądu samoch trzeba zapłacić podatek a lekarze prywatni nie płacą
          nawet 1 zł. A te twoje ceny są za 5 min wypisania karty pacjenta, skoro wizyty
          umawiane są co 5 min.
      • Gość: FuFu Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:20
        Na własnej skórze można się przekonać jak cięcia budżetowe wpływają na
        leczenie. Zamiast tygodnia leżenia w szpitalu - miesiąc bo brakuje tego, tego i
        tego. Najzabawniej jest w momencie gdy lekarz musi wybierać nowoczesny
        antybiotyk (którego np jest 7ampułek na cały szpital :)) czy staroć którego
        jest w ch*** (bo darowany). Nie polecam nikomu takiej wizyty.

Od szpitala z dala najlepiej na 20km.
      • Gość: józek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 16:59
        Mirek, masz rację. Jeśli za godzinę pracy będę zarabiał 500zł to bardzo chętnie, Tobie - hydraulikowi zapłacę 100. Tak jest wszędzie na świecie, tylko u nas jest inaczej, masz rację trzeba to zmienić!
      • Gość: mirek Wybaczcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:19
        nie wiedziałem co piszę. Dzisiaj czuję się lepiej. Wziąłem nowe leki.
        • beatrix13 Re: Wybaczcie mi 07.04.06, 21:24
          KTÓRY KONCERN FARMACEUTYCZNY WSPARŁEŚ?
          • Gość: mirek Re: Wybaczcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:26
            amerykański
            • beatrix13 Re: Wybaczcie mi 07.04.06, 21:32
              to dzięki tobie jakiś lekarz na Hawaje pojedzie,
              dobry człowiek z Ciebie
              • Gość: mirek Re: Wybaczcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:35
                Lek mi pomógł, a doktory w USA zwykle bywają na Hawajach.
                • beatrix13 Re: Wybaczcie mi 07.04.06, 21:44
                  zafundowałeś komuś motywacyjny instrument materialny
    • Gość: jeszcze chyba zdro Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:32
      Odbija kolesiom , za mało się nałykali! Wpadli na zarobku na trupach to teraz
      chcą jeszce wiecej! Farmaceutyczne firmy dają za mało? Nqajpierw uczą sie za
      społeczne pieniądze potem nic nie robią tylko wynajduja choroby u ludzi i lecza
      dopóki pacjent ma kasę! Podobno to powołanie prawie ma być? A tu co w dupie maja
      pacjentów tylko kasa sie liczy! Byłem u takiego co mi chyba z 5 razy powtarzał
      żebym kupił ten lek akurat i jeszcze w tej aptece! Kpiny po prostu! Po co mam
      płacić zus ? Przez 10 lat płace a jak jestesm chory to idę do lekarza za kasę !
      Bo przecież w tym co jest to się ne da! ZA to co zapłaciłem do zusu to bym do
      Ameryki pojechał się leczyć i pewnie jeszce by mie w tyłek pocałowali ! Zenujące
      to jest !
      • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 10:13
        Jakieś nieporozumienie. Na ZUS płacisz po to aby w przyszłości dostać
        emeryturę, rentę lub obecnie zasiłek chorobowy jeśli bedziesz odpowiednio długo
        chorował (powyżej 30 dni). Całe lecznictwo utrzymuje się z podatków. Część
        podatku które i tak musisz zapłacić zamiast do Urzędu skarbowego wpłacasz
        poprzez ZUS do NFZ. Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą to w tej chwili
        jest to ok. 160 zł miesięcznie. Za te pieniądze możesz być leczony Ty i Twoja
        rodzina. Za bezrobotnych i rolników do NFZ wpłaca bezpośrednio skarb państwa
        lecz znacznie niższe sumy. Policz sobie jak długo byś musiał oszczędzać aby
        zgromadzić środki na sfinansowanie np swojego (lub rodziny) kilkumiesięcznego
        leczenia w dobrym szpitalu. I w tym czasie nie powinieneś korzystać z żadnych
        innych form opieki zdrowotnej i finansowania leków. Oczywiście możesz się
        ubezpieczyć. Wtedy twoje pieniądze muszą także zapracować i na zysk
        ubezpieczalni.....
        • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:30
          akurat nie masz racji. Gdyby powstały konkurencyjne systemy finansowania służby
          zdrowia, to tych pieniedzy wpłacanych poprzez składke zdrowotną, łapówki dla
          lekarzy, prywatne wizyty i dopłaty z budżetu wystarczyłoby aż nadto dla
          DOBRYCH lekarzy. Natomiast cała reforma służby zdrowia od wielu lat
          przygotowywana jest i realizowana przez LEKARZY ( popatrz na skład sejmowej
          komisji zdrowia i pracowników merytorycznychw mininsterswie zdrowia) pod
          hasłem, ze pracownicy służby zdrowia nie mogą na tym stracić. A pacjent jest
          tylko przedmiotem w tej rozgrywce i wcale sie nie liczy.
          A jak wielkie pieniądze idą z mojej kieszeni na służbę zdrowia to widzę o tej
          porze roku wypełniając zeznanie podatkowe.
          • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 10:59
            Moim zdaniem problem nie leży w konkurencji płatników. Problemem jest raczej
            brak konkurencji wśród szpitali. I ten brak konkurencji jest wynikiem działań
            polityków. Obecnie pieniądze przydziela się tak, aby każdy coś dostał - no bo
            jak to - zamknąć szpital? Dla specjalisty płaci się za kilku pacjentów
            dziennie. Stąd do dobrego specjalisty kolejka kilka miesiecy ale także i słaby
            nie upadnie bo ma przydzielony podobny limit.
            Z drugiej strony - jaki to problem powiększyć sobie grono pacjentów - "przyjdź
            pan za tydzień do kontroli", lub " a za to weźmiemy się innym razem".
            Ale tak do końca problemów ochrony zdrowia to jeszcze nikt w świecie nie
            rozwiązał w zadowalający sposób. Więc bez kompleksów......
            Jakimś rozwiązaniem byłoby współpłacenie za usługę przez pacjentów. Szczególnie
            potrzebne jest to u lekarzy rodzinnych. Kilka złotych (3 -5) od wizyty być może
            ograniczyłoby wizyty tych co są w przychodni przynajmniej raz w tygodniu (po
            receptę, przebadać się, "coś mnie niepokoi").
            • Gość: fuzzy Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 06.04.06, 19:21
              Satry, jak to jest, że lekarz nie widział mnie przez 18 lat a kasę brał ( 18
              lat nie chorowałem) jak poszedłem do przychodni to klamkę pocałowałem bo za
              dużo pacjentów na dziś, na jutro proszę się dowiedzieć jutro rano a
              zarejestrować się to i owszem ale na pojutrze...
              Podobał mi się jeden dziadek w szpitalu, robili mu EKG, miał wizytę na jakiś
              termin ale limitów zabrakło i go przesuneli. Pigułka się go pyta czemu tak
              późno przyszedł, a on na to, że szpital był zamknięty, pielęgniarka się
              zdziwiła "my nigdy nie zamykamy, szpital jest otwarty non stop !", na to
              dziadunio " no tak ale jak dzwoniłem miesiąc temu to mi powiedziano, że nie ma
              pieniędzy i mnie nie przyjmą...". Jak to więc jest, limitów nie ma zabiegów
              bezpłatnych nie wykonujemy, a pensyjka leci?!
              NIE PRACUJESZ TO CI SIĘ PENSJA NIE NALEŻY, A NIE PRYWTĘ TRZEPIĄ NA PAŃSTWOWYM,
              NASZYM SPRZĘCIE!!!
              • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 23:38
                W ochronie zdrowia obowiązuje reguła 20/80.tj 20% populacji wykorzystuje 80%
                zasobów systemu. U lekarza rodzinnego system przewiduje przeciętnie 3,5 wizyty
                rocznie na jednego pacjenta. Niemowlę w 1 roku życia jest przeciętnie u lekarza
                22 razy. Są staruszkowie co są u lekarza przynajmniej raz na tydzień. I to
                właśnie te osoby robią tłok. Przy 2000 zapisanych pacjentów do przychodni
                zgłasza się przeciętnie ok. 50 osób dziennie.1700 zapisanych pacjentów jest tą
                granicą poniżej której lekarz musiałby dołożyć do interesu. Ci co rzadko
                chorują i nie znają tych zasad są przerażeni....EKG robi zwykle lekarz rodzinny
                sam lub kieruje (i płaci z własnej kieszeni) do innych. Za każde badanie i
                leczenie ktoś płaci. Albo NFZ bezpośrednio - wtedy skierowanie jest tym
                dokumentem do rozliczeń z NFZ, albo lekarz kierujący albo pacjent jak ma taką
                fantazję.
                • Gość: Skowronemk Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:27
                  I tu masz rację. Pacjent nauczył się żądać. Są pacjenci, dla których -
                  szczególnie rencistów i emerytów, a także bezrobotnych jedyną troską jest
                  wymyślanie sobie chorób i walą jak w dym do lekarza, robią sztuczny tłok w
                  poczekalniach i wydłużają kolejki do specjalistów przez co naprawdę chory
                  człowiek jest skazany na długie oczekiwanie na wizytę lub w ostateczności iść
                  prywatnie. Dopóki społeczeństwo nie nauczy się, że lekarz jest od leczenia, a
                  nie od wysłuchiwania wyimaginowanych dolegliwości, to nie zmienimy wiele.
                  Lekarz będzie zawsze za mało zarabiał w stosunku do ilości przyjęć. Znam
                  osobiście jedną panią emerytkę, która dopiero byłaby "chora", gdyby
                  przynajmniej raz w tygodniu nie odsiedziała swojego w przychodni. Biega nawet
                  do lekarza z niby egzemą, a ręce miała tylko wysuszone od przyjemnej pracy na
                  swojej działce. Zastanawiam się kiedy poleci do lekarza, żeby sprawidził
                  dlaczego ma już trzecią zmarszczkę a ma dopiero 78 lat. I tu jest paradoks.
                  • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.04.06, 09:45
                    Koleżanka nie wytrzymała jak ten sam pacjent zaczął bywać w przychodni po dwa
                    razy dziennie. Do jednego razu na dzień już się przyzwyczaiła........
      • Gość: józek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 17:01
        masz rację, jedź się leczyć ... do Ameryki
    • Gość: zuza Strajkują bo nie mają za co pić! IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 06.04.06, 10:32
      Proponuję przeglądnąć majątki posłów lekarzy - domy, kilka samochodów, setki
      oszczędności. Biedactwa! A jak na dużur to na bańce co? Kasy fiskalne dla
      lekarzy! To największa szara strefa w tym kraju!
    • Gość: lek zarobki ?! lekarzy IP: 155.37.231.* 06.04.06, 14:57
      www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063
      pozdrawiam
    • Gość: Ja Re: W piątek strajk lekarzy IP: 155.37.222.* 06.04.06, 15:25
      Jesli pacjenci wiedza wiecej od lekarzy to po jaki ciul przylaza i truja d...?
      • Gość: FUZZY Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 06.04.06, 19:25
        idę do lekarza bo on jakoś żyć, idę do apteki, bo pigularz musi jakoś żyć, a
        potem... a potem to co kupię wywalam do kibla ... bo ja też muszę jakoś żyć!
    • Gość: JA Re: W piątek strajk lekarzy IP: 155.37.222.* 06.04.06, 15:26
      Bardzo dobrze ze wyjezdzaja to teraz polskie spoleczenstwo bedzie sie leczyc
      samo, po przeciez od wiekow wiadomo ze wszyscy Polacy znaja sie najlepiej na
      dwoch rzeczach POLITYKA I MEDYCYNA
      • Gość: mirek kto wyjeżdża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:48
        wyjazd kilku procentlekarzy to jeszcze nie powód do paniki. Z Polski niestety
        nie wyjeżdżają natomiast ci którzy skutecznie blokuja przemiany w służbie
        zdrowia, tj ordynatorzy i profesorowie. Gdyby oni wyjechali to zrobiliby
        miejsce dla młodszych i zdolniejszychlekarzy, a teraz ci nie mając wielkich
        szans na rozwój w Polsce szukają szczęścia za granicą.
        • Gość: H Re: kto wyjeżdża? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.04.06, 23:50
          Szykuje się inny znacznie poważniejszy problem. Opracowano dyrektywę unijną
          określającą maksymalny dopuszczalny czas pracy lekarza podobnie jak mają to
          kierowcy ciężarówek. Dotychczas lekarze są wyłączeni z kodeksu pracy i mają
          obowiązek dyżurować do 6 dyżurów w miesiącu. Daje to około 110 obowiązkowych
          nadgodzin miesięcznie. Dyrektywa ma to zakazać. Po jej wdrożeniu natychmiast
          zabraknie 20 000 lekarzy w szxpitalach. Jest to problem ogólnoeuropejski stąd
          taki obecy run na zatrudnianie lekarzy z Polski Polepszy to niewątpliwie
          bezpieczeństwo pacjentów (kto chciałby być operowany przez lekarza w 26
          godzinie jego pracy) ale znacznie skomplikuje działanie szpitali.
    • Gość: józek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 16:57
      to po co było reformować rynek handlu? za kolejki do sklepów, za kartki na mięso, za sprzedawanie spod lady itd trzeba było nic nie robić i dalej stać w kolejkach i wykrzykiwać na ekspedientki!!! (Kris jeśli nie zrozumiałeś, przeczytaj jeszcze kilka razy, czasem to pomaga :)
    • Gość: pozdro usmle IP: 155.37.231.* 06.04.06, 17:50
      usmle.strona.pl/
    • Gość: surfer Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:34
      Uwazacie ze lekarze zarabiają dużo?Podajeci mi przykłady jakis cwaniaków co na lewo robią kase?Takich wszędzie można znalezc ! Ja nie czuje sie w żaden sposób za nich odpowiedzialny! Jesli ktoś uważa że 1700zl - wynagrodzenie lekarza specjalisty (6 lat studiów + 1 stażu + 4-5 specjalizacji) jest godne to chyba ma krzywo pod sufitem.Ciężka ,odpowiedzialna praca wymagająca non stop szkolen , za które w większości sie płaci z własnej kieszeni.Widzieliście może kiedykolwiek operację na żywo ? Nie uważam tego wcale za łatwiejsze od pracy pomocnika murarza (który de facto może już pracowac od 18r.ż).Polska to jest kraj w którym proporcjonalne (!)zarobki służby zdrowia są na jednym z najniższych poziomów europejskich!Zwykła pensja urzednika jest wyższa.Trzeba na chwile zapomniec o swoich kompleksach i zachować zdrowy rozsądek zamiast psioczyć na lekarzy poprzeć protest , bo za 5 lat na wizytę do specjalisty bedziecie czekać w 2 letnich kolejkach a prywatni będą mieć stawkę wyższą niż wasza rata za samochód.
      • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:05
        jeżeli uwazasz, że zwykły urzędnik więcej zarabia od lekarza, to jesteś w dużym
        błędzie. Urzędnik z 20-letnim stażem pracujący ponad 40 godzin tygodniowo
        otrzymuje wynagrodzenie rzedu 1500zł ( netto) Za ten sam czas - przepracowany -
        a nie nominalny lekarz dostaje więcej.
        W Polsce problemem jest nie ilość środków przeznaczanych na służbe zdrowia,
        lecz ich idiotyczna dystrybucja. NFZ jest wymysłem lekarzy i jest najgłupszą
        formą finansowania służby zdrowia. Dla zaoszczędzenia kilkudziesięciu złotych w
        jednym miejscu wydaje sie niepotrzebnie setki w innym. Podpisywanie na rok
        naprzód kontraktów określających dokładną liczbę pacjentów jest idiotyczne, bo
        kto może dokładnie określić ilość pacjentów, którzy np. złamią sobie nogę lub
        będą mieli operowany wyrostek.
        Wprowadzenie konkurencji wśród płatników czyli konkurencyjne firmy
        ubezpieczeniowe, pozwolą na znacznie lepsze wykorzystanie zbieranych środków.
        Tak jak su\ie to dzieje np, w dziedzinie ubezpieczeń komunikacyjnych. To przez
        konkurencję PZU musi sie liczyć z klientem, bo inaczej przejdzie do konkurencji.
        • beatrix13 Re: W piątek strajk lekarzy 06.04.06, 22:10
          Koszty administracyjne wprowadzenia i utrzymania kas chorych,przekształconych
          potem w oddziały nfz są niewyobrażalnie kolosalne;
          przyczyny ich powstania były polityczne,buzkowy tkm i nic nie miało to
          wspólnego ani z poprawą doli personelu medycznego ani pacjentów
          • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:09
            bo przekształcenie kas chorych w NFZ to tylko zmiana szyldu. To tak jakby
            monopolistyczne PZU zmieniło nazwe na np KFU i nie pozwolonoby na powstawanie
            nowych firm ubezpieczeniowych. Jezeli masz samochód , to możesz sobie wybierac
            firme, która za ciebie pokrywa koszty zdarzeń, czy to OC, czy auto casco.
            Wyobraź sobie ile płaciłabyś za ubezpieczenie i jak byś była traktowana gdyby
            był zakaz tworzenia innych firm ubezpieczeniowych i byłaby tylko jedna firma
            państwowa PZU.
            • Gość: surfer Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:27
              Mylisz się ,że mało lekarzy wyjeżdża.W śląskim wyjechało już ponad 25% pracujących w szpitalach anestezjologów i 10% chirurgów.Wiem ile osób kończących studia chce wyjechac i jest to liczba , która może poważnie zachwiać proporcje.Zgadzam sie z tobą,że NFZ i jego limity to rzecz głupia , często przyjmuje sie do szpitala chorego tylko dlatego , że można za niego otrzymać dużo punktów z NFZ a niewiele wydać w rzeczywistości na jego leczenie.System refundacji leków też pozostawia wiele do życzenia.Mnie najbardziej irytuje system miejsc specjalizacyjnych - mimo braku specjalistów w danej dziedzinie , zablokowane sa miejsca na specjalizację.Lekarz zmuszony do robienia jakiejś specjalizacji nigdy nie będzie w tym tak dobry , jak ten co kieruje się swoimi zainteresowaniami.Uważam ,ze w Polsce nie szanuje sie pracy lekarza.Często tez pojawiają sie głosy , że nie ma biednych lekarzy.Powiem tak : lekarz jako osoba z wyższym wyszkształceniem i ponad przeciętną inteligencją umie lepiej gospodarowac (generalnie)tym co ma.Sa osoby ,co zarabiaja tyle samo a lokują kasę i oszczędności (sic!)w drogie auta,spłacając wiele lat raty.
              • beatrix13 Re: W piątek strajk lekarzy 06.04.06, 23:30
                absolwenci innych kierunków też wyjezdżaja,bo właśnie bezrobocie i emigracja za
                chlebem dotyka najbardziej ludzi młodych i wykształconych,
                • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:57
                  zgadza się. Młodzi absolwenci są bez pracy gdyz maja ograniczone przez
                  starszych kolegów możliwości rozwoju. patrz korporacje adwokackie, notariuszy
                  itp. Obecny system finansowania służby zdrowia faworyzuje grupe profesorów i
                  ordynatorów, którzy zrobia bardzo dużo aby system ten sie nie zmienił. Przeciez
                  ordynatorzy również dostaną 30% podwyżki. I zamiast 12 tysiecy bedą zarabiac 16
                  tysiecy miesiecznie. A jakość ich pracy nie ulegnie zmianie, bo kto ich wyrzuci?
                  Koledzy z układu?
            • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.04.06, 00:09
              W ubezpieczeniach i ty wybierasz firmę i firma wybiera Ciebie. Jeśli jesteś
              młody i niedoświadczony kierowca to albo zapłać wiecej albo idź do konkurencji.
              Podobnie w ubezpieczeniach zdrowotnych - jeśli jesteś młody, zdrowy i dobrze
              zarabiający to chodź do nas. A jeśli jest inaczej? Spróbuj się ubezpieczyć
              będąc starym i chorowitym.......W tej chwili na administrację w systemie idzie
              ok. 5% środków. Pewnie za dużo. Ale czy zwielokrotnienie tej admninstracji
              zmniejszy te koszty?
              • Gość: Lekarz Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 01:01
                Nie dostaję nic od firm farmaceutycznych. Moja specjalizacja wyklucza kontakty z przedstwaicielami tych firm, nie jestem im do niczego przydatny, bo nie wypisuję recept. Pracuję w szpitalu i tylko w szpitalu. Nie powiem ile zarabiam, bo się wstydzę. Koleś z podwórka został hydraulikiem i zarabia więcej. Jeżdżę 9 - letnim autem, mieszkam w mieszkaniu komunalnym. Czasem padam na ryj ze zmęczenia, umiem dużo, lęczę skutecznie. I co?
                • Gość: marian paździoch to jakiś protest. strajkuje się w miejscu pracy IP: *.chello.pl 07.04.06, 09:16
                  wziąć urlop i protestować przecież to farsa.
                  wypowiedzi pacjentów pod przychodniami są nieszczere. żaden pacjent nie powie
                  nic złego pod przychodnią komentując tą zenująca sytuację, niechcąc sie narazić
                  pani doktor a może tak kasy fiskale dla lekarzy.
                  choć tak na próbę, jak taksówkarzom.
                  będzie wiadomo komu podwyżka a komu zmiana opodatkowania.

wypowiedź nie dotyczy pielęgniarek.

mp
                  • Gość: H Re: to jakiś protest. strajkuje się w miejscu pr IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.04.06, 09:57
                    1. Usługi medyczne są zwolnione z VAT i jako takie nie podlegają rejestracji na
                    kasach fiskalnych. Pacjent lub NFZ nie płaci VAT za wykonaną usługę a
                    jednocześnie lekarz lub pielęgniarka nie może odliczyć VATu zapłaconego.

2. Protestujący lekarze wystawiają miesięcznie 1 fakturę dla NFZ za wykonane
                    usługi. To co mieliby rejestrować na kasie. Ci co są zatrudnieni na etacie
                    dostają normalną wypłatę jak inni pracownicy.
                • Gość: też lekarz Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:38
                  Stary! to dobrze, że czasem nie wiesz jak się nazywasz i mąci Ci się w głowie
                  (znam to uczucie), ale w takich momentach łatwiej wmówić nam prawdy objawiane
                  przez G.W.
              • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:56
                są bardzo proste sposoby aby firmy ubezpieczeniowe nie mogłyby odmówic
                ubezpieczenia dowolnej osoby. To tylko demagogia, że firma ubezpieczeniowa
                odmówi przyjecia kolejnego kandydata. Wystarczy wprowadzić zakaz ustawowy
                warunkujacy przyjęcie kandydata do konkretnej firmy ubezpieczeniowej. W
                przypadku stwierdzenia, że nie może przyjąć np 90 letniej osoby to firma ma
                zakaz przyjmowania WSZYSTKICH
                • Gość: H Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.04.06, 13:16
                  Przy obowiązkowym ubezpieczeniu OC samochodu także nie odmawia. Jedynie młody
                  lub problematyczny kierowca płaci znacznie więcej (nie ma zniżek a ma zwyżkę
                  składki za wiek). Znajdzie się jakiś podobny sposób na ubezpieczenie tych
                  chorowitych.......
          • Gość: fuzzy Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 07.04.06, 09:18
            W USA ja chcesz to płacisz jak nie to nie( cóż niektórych nie stać...)państwo
            utrzymuje z podatków podstawowe świadczenia lekarskie a za pozostałe płacisz ze
            swojej kieszeni lub ubezpieczalnia pokrywa. Każdy Płaci Za Siebie

MAM W DUPIE SOLIDARNE PAŃSTWO, OPRÓCZ WOJSKA NIC OD NIEGO NIE DOSTAŁEM.
        • Gość: fuzzy Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 07.04.06, 09:16
          nie pisz dyrdymał, bo urzędas ze stażem 20 lat to 20 % samej wysługi ma, do
          tego regularnie co rok podwyżka o inflację, nagrody, trzynastki itp. średni
          urzędas państwowy ( nie miejski tu nie wiem) zarabia brutto 2300 PLN + 1%
          wysługi za każdy rok pracy minimum. Więc nie płacz na los urzędniczyny, bo
          często jego rola życiowa polega na byciu ofiarą losu co jak etet zlikwidują to
          tylko sobie w łeb strzelić...
          • Gość: mirek Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:00
            w przeciwieństwie do lekarzy ja posługuję się faktami a nie bajeczkami dla
            grzecznych dzieci. Te dane pochodzą z zeznania rocznego w/w urzednika.
            Natomiast żaden lekarz nie pokazał swojego zeznania rocznego. Natomiast są do
            poczytania oświadzcenia majatkowe lekarz będących np. radnymi itp. I z nich
            wynika, ze lekarz majacy takie dodatkowe obowiązki zarabia znacznie wiecej niż
            mówi.
    • Gość: lekarz Re: W piątek strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:33
      Za chamów co przychodzą pijani, zachamów co przychodzą w czapkach, za chamów co
      na biurku przy którym pracuje lekarz z pielęgniarką - po środku stawiają kubek
      z gorącą kawą kupioną w automacie, etc. można by jednak trochę....
    • Gość: lek Jeszcze raz wszystkim radze zajzec na ta stronke IP: 155.37.231.* 07.04.06, 14:35
      www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063
      nie chodzimi o wysokosc ale o relacje
      w najbogatszym satanie w USA sredni przychod na rodzine podkreslam rodzine gdzie pracuje maz i zona
      to ok 50 000$
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka