Dodaj do ulubionych

Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległych ...

IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 16.05.06, 17:51
czy ta pani Ewa to ktoś z rodziny jakiegoś redaktora Wyborczej? Bo nie wiem
dlaczego dalej temat głupiej kobiety jest wałkowany. Bo Jurczyk jej powiedział
żeby nie płaciła, to się bidulka posłuchała. A gdyby jej powiedzła "skacz z
mosty pod pociąg" to pewnie też by skoczyła. Nawet dziecko wie, że za handel w
miejscu niedozwolonym nakładane są kary. I o co ten krzyk, zlicytować samochód
i mieszkanie i będzie spokój.
Obserwuj wątek
    • Gość: zed Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 16.05.06, 18:04
      a moze jeszcze rozstrzelac?
      • maciej.popielarz Powinna zapłacić 16.05.06, 18:32
        Jesli fakty wyglądają tak jak to przedstawiono w powyższym artykule - to moim
        zdaniem kara powinna zostać wyegzkwowana w pełnej kwocie. Ewentualnie można
        rozłożyć nalezność na raty.

Dlaczego? Bo było to działanie z pełną świadomością konsekwencji.

Inna decyzja oznaczała by że mozna sobie postawić sobie wszystko co się chce i
        gdzie się chce za darmo.

A to są pieniądze wystarczające na spłacenie bezsensownych i nieuzasadnionych
        wydatków prezydenta Jurczyka - np. pomnika na pl. Solidarności.
        • ja_aska Re: Powinna zapłacić 16.05.06, 19:55
          powinna zapłacić karę.
        • Gość: Galoty Ta kara byłaby zbyt duża dla KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 07:32
          Kolego. Tak potężne kwoty są nieściągalne. To czysta teoria i teretyczne
          pieniądze. Takie kary to mogą być dla spółek telefonii komórkowych czy dla
          spółki paliwowej bo stacja benzynowa prywatna takiej kary mogłaby nie wytrzymać
          a co dopiero budka z kurczakami. Jedno KFC czyli wielka buda z kurczakami samo
          w sobie jedno też by takiej kary nie wytrzymało. Przecież tu mowa o milionie
          złotych. Poza tym czy znane są Ci praktyczne konsekwencje naliczenia takiej
          kary ?
          To (w duzym przybliżeniu) wygląda tak. Kara jest naliczona i jest uwzględniona
          po stronie przychodów budżetu. Tak więc budżet może wydać pieniądze , któych
          nie ma i nie będzie miał.
          • maciej.popielarz No i co z tego? 17.05.06, 10:16
            Kara jest konsekwencją umyślnego działania a nie wpadki.

Za przetępstwa popełnione z premedytacją kary są zdecydowanie większe i
            bezwzględne, to samo jest z wykroczeniami.

Pamiętaj też, że duża część tej kwoty to nalezna miastu opłata + odsetki za
            nieterminowe wpłaty.

Uważam, że miasto powinno bezwzględnie wyegzekwować całą kwotę. Inaczej da
            sygnał wszelkiej maści cwaniakom, że płacić nie trzeba.
      • Gość: wkurzony Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.iscnet.pl 17.05.06, 18:39
        To znak czasów.Wszelkiej maści cwaniaczkowie nie płacą,ta kobieta
        udaje pierwszą naiwną.Ile ma jeszcze bud i straganów ? Nie płaciła za
        taki sam punkt na Komuny Paryskiej i co też łaskawie umorzyli.To duży
        przekręt.Poszukajcie głębiej a znajdziecie.....
    • Gość: e.beata Piotr Kęsik ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:09
      >Ciekawe, że przez tyle lat pięciu dyrektorów wydziałów i trzech
      wiceprezydentów nie potrafiło rozwiązać tej sprawy, np. siłą przestawić
      samochód. To pokazuje, że władze naszego miasta nie mają żadnego autorytetu.

Przestawienie siłą samochodu ma być oznaką autorytetu ;-)))))))))
      Samochód ma właściciela, którego urzędnicy znają, ta pani nie ukrywała się.
      Dlaczego nie przysyłano jej rachunku za miejsce co miesiąć???? Rachunku z
      odsetkami?? Dlaczego POZWOLONO aby przez lata nikt nie płacił??
      Dlaczego urząd nie podjął kroków gdy zwlekano z płaceniem np. 3 miesiące? W
      stosunku do innych handlarzy miasto też jest tak pobłaźliwe?? Nic tylko stawiać
      w dobrych punktach stragany, dorobić się i zamykać interes ;-)

Poza tym, nie przez tę sprawę "władze naszego miasta nie mają żadnego
      autorytetu". Władze autorytet straciły już dawno, w związku z wieloma, wieloma
      poważniejszymi sprawami, niż kurczaki...
    • Gość: andreas to dobry biznes IP: *.centertel.pl 16.05.06, 20:11
      te kurczaki to dobry biznes!
      powinni jej rozbic na raty...
      na całe zycie i jej dzieci chyba... licząc z odsetkami...
    • Gość: andreas miasto powinno IP: *.centertel.pl 16.05.06, 20:16
      miasto powinno zamiast szukac inwestorów,
      to robic te kurczakowe numery...
      Bylibysmy jednym z bogatszych miast...
      albo mieszkańcy by bardzo byli grzeczni,
      bo komornik by trzymał miasto w ryzach...
    • Gość: cwaniara... Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.iscnet.pl 16.05.06, 21:24
      Najlepiej jak zapłacimy za tą pania wspólnie ..dobra cwaniara...a
      teraz co smaruje wybiórczej za tendencyjne artykuły....tak trzymać !!!!
    • Gość: Krzysztof Bazan Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.chello.pl 16.05.06, 21:47
      pan v-ce prezydent Zalewski powinien milczec ja nie znam sprawy tej pani ale za
      to inny wydział mu podlegający. Ci ludzie są tak beszczelni i czują się tak
      bezkarnie i na każde moje zapytanie mają gotową wyświechtaną formułkę że aż
      mnie to przeraża.Jest to wydział Mieszszkalnictwa i Lokali Użytkowych,zgłosiłem
      im pustostan przy ul. Bogusława 26/13 w Szczecinie nie zamieszkały od około 10
      lat może trochę mniej albo więcej to mi odpisali że o nim wiedzą i prowadzą
      postępowanie.załamac się można jest tam 2 pokoje i kuchnia.Tak im zależy na
      mieszkaniach dla ludzi zapraszam zainteresowanych pod ten adres. Ja mam takie
      poczucie krzywdy rodzice moi po wojnie tu przyjechali wszystkie mieszkania
      stały puste rodzice zajęli willę przy ul. Jaworowej lecz ojca zamordowali tak
      zwani nieznani sprawcy za czasów u-becji,moja matka wystraszona uciekła stamtąd
      z małymi dziecmi do 30 metrowego mieszkania w śródmieściu na 3 piętrze bez
      łazienki i ubikacji i tak żyjemy do dzisiaj jak bydło po kilka metrów na
      głowę.Pionierzy tej ziemi od 55 do 60 lat w Szczecinie , piszę to dlatego że
      zaistniała sytuacja lekkiej poprawy bytu niczyjim kosztem ponieważ umarli
      rodzice mojej żony oraz jej brat z którym mieszkał nasz starszy syn żadna
      rewelacja 25m. powierzchni mieszkalnej oficyna tylko że mogli byśmy zajśc do
      syna się wykąpac bo jest tam wanna no i ubikacja tylko że oni wymyślili takie
      prawo żę ci umarli to żadna rodzina no i mówią nam wont ciekawi mnie jak sami
      mieszkają albo jaką rodziną dla zmarłych będą ludzie namaszczeni
      przez "lokalówkę".Panie Prezydencie Jurczyk ja się nie mogę do Pana dostac ale
      Bóg mi śwadkiem jak nam zrobicie krzywdę to się przykuję łańcuchem do drzwi
      magistratu urządzę strajk głodowy na tydzień przed wyborami żeby cała Polska
      usłyszała o tej niesprawiedliwości bo co zgodne z prawem wcale nie oznacza że
      sprawiedliwe.Niech państwo sobie przypomną że zgodnie z prawem powieszono za
      kradzież mięsa ojca znanego aktora Pana Wawrzeckiego.Krzysztof Bazan Szczecin
      ul. Bogusława 25/33
      • Gość: Henryk Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:47
        Czy tobie coś się nie pochszaniło masz pretensje roszczeniowe, że nie dano ci
        tyle ile sobie zawłaszczyłes. A coś ty wybudował i było to twoją własnościa i
        ci bezprawnie zabrano , walcz o to ale nie miej pretensji że obcięto si łapy za
        wyciaganie po cudzą własnośc. A do kaloryłera to możesz się przykuć ale do
        własnego.
    • Gość: cwaniara Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.iscnet.pl 16.05.06, 21:55
      brawo wybiórcz..szybko zdejmujecie niepochlebne opinie o waszych
      pismakach... jakis macie interes w pisaniu tendencyjnych artykułów?
    • Gość: Krzysztof Bazan Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.chello.pl 17.05.06, 07:24
      Panie Henryku niech Pan tak nie pisze Pan nie zna tematu i nie ma moralnego
      prawa ja się teraz spieszę do pracy jutro opiszę wszystko dokładnie. Tam w
      urzędzie były manipulacje w postępowaniu ja mam dowody a pozatym nie mam
      kaloryfera Krzysztof Bazan
      • ja_aska Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc 17.05.06, 07:44
        te pustostany mogą nie mieć uregulowanej sytuacji prawnej i już.
    • Gość: Ciekawska Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:24
      Niech "cwaniara" sprzeda pozostałe trzy budy z kurakami(m.in. przy
      PKP,"Kaskada") to będzie ją stać na spłacenie kary,w końcu mamy w tym kraju
      "prawo i sprawiedliwość" więc niech płaci.Czy w pozostałych przypadkach też
      najpierw postawiła budę, a dopiero póżniej starała się o zezwolenie ???.Czyżby
      Pan Prezydent był miłośnikiem pieczonego drobiu ...???
      • Gość: jurczyk Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:42
        powiedzialem, aby nie placila!
    • Gość: Krzysztof Bazan Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 01:38
      Te pustostany są własnością Gminy Miasto Szczecin bo dostałem podziękowanie od
      v-ce dyrektora wydziału za ich wskazanie i mieszkania nadal stoją puste jedno
      już 10 lat oni całą energie skupiają na walce z takimi ludźmi jak my , nic
      nikomu nie zawłaszczyliśmy te mieszkanie dostali nasi rodzice od urzędu
      repatriacyjnego po niemcach za zbombardowane mieszkanie na rogu ulic Wolskiej i
      Młynarskiej w Warszawie zbombardowane przez niemców. W Każdym normalnym kraju
      były by już uwłaszczone tylko nie w Polsce a gmina drogi panie też tych
      mieszkań nie budowała ani nie remontowała tylko my. Swego czasu Sejm iSenat
      R.P. uwłaszczył te mieszkania to było za rządów AWS tylko kwaśniewski na prośbę
      towarzyszy zawetował tę ustawą bo w mętnej wodzie nic nie widać i jest pole do
      korupcji nie twirdzę że teraz bo na razie nie mam dowodów ale w lokalówce
      kiedyś były już takie przypadki aresztowano nawet Dyrektorkę wydziału. Ja też
      chyba zgłoszę sprawę do Prokuratury bo pracownice lokalówki nakłaniały
      świadków do zmiany zeznań bo w pierwszej wersji były kłamstwa a innych z koleji
      zastraszały. Ma pan rację trzeba walczyć ale chyba tylko jedyną skuteczną
      metodą w tym państwie to jest tą jaką zastosowali górnicy pod Semem. Proszę
      Państwa wiem że forum jest na inny temat ale piszę to kiedy usłyszę nazwiska
      Zalewski ,Jurczyk albo Urząd Miejski w nadzeji że przeczyta to jakiś prawy
      człowiek który może nam pomóc.Krzysztof Bazan
      • Gość: kapitanas Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.iscnet.pl 18.05.06, 02:18
        rozumiem Pana krzywdy i wysiłki. Mam nadzieję, że jakoś uda się Panu to
        załatwić. uwłaszczenie w takich sytuacjach powinno być. koniec i kropka!
    • Gość: Krzysztof Bazan Re: Czy Ewa Nowak zapłaci milion złotych zaległyc IP: *.chello.pl 18.05.06, 09:59
      Szanowni Państwo na dowód że urzędnicy Wydziału Mieszkalnictwa i Lokali
      Użytkowych ignorują prawo i procedury sądowe przytoczę kolejny przykład.Właśnie
      dosłownie przed chwilą doręczono mi list z tego wydz. A zaznaczam że jeszcze
      nie ma prawomocnego wyroku I instancji w sprawie którą wytoczyłem Gminie Miasto
      Szczecin o wstąpienie w stosunek najmu w/w mieszkania bo prawo mówi że mam 2
      tygodnie na złożenie apelacji do Sądu Wyższej Instancji od chwili doręczenia mi
      uzasadnienia wyroku przez Sąd Rejonowy w Szczecinie do którego to Sądu się w
      tym celu właśnie zwróciłem zachowując 7 dniowy wymagany przez prawo termin.Ale
      co tam dla nich prawo ja może zacytuję Z-ca DYREKTORA WYDZIALU Iwona
      Jasionowska do Pana Zbigniewa Turbo DYREKTOR ZARZADU BUDYNKOW i LOKALI
      KOMUNALNYCH w Szczecinie.W.M.iL.U U.M. Szczecin zwraca się o wszczęcie
      procedury sądowej mającej na celu wydanie lokalu mieszkalnego przy ul.
      mazurskiej 25/33 na rzecz Gminy Szczecin po zgonie itd.Nasz znak WMiLU-
      IV/AB/71404/804/05. i co Państwo na to ja jestem zwykłum kierowcą i wiem że nie
      mogą się toczyc dwie sprawy o jedno mieszkanie . Ale co tam Panie Zalewski albo
      Panie Prezydenie Jurczyk przyznajcie znowu roczne nagrody za gnębienie ludzi bo
      dobrą pracą Pan chyba tego nie nazwie.Boże a ja na Pana głosowałem.Krzysztof
      Bazan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka