Dodaj do ulubionych

Benedetto mój Benedetto:)))))))))))

26.05.06, 07:44
Ciekawe słowa powiedział Joseph:))) Ciekawe zwłaszcza dla różnych Galotów,
tunerów i innych piewców rozliczeń. Ale lepiej zacytujmy:

"Trzeba odrzucić chęć utożsamiania się jedynie z bezgrzesznymi. Trzeba unikać
aroganckiej pozy sędziów minionych pokoleń, które żyły w innych czasach i
innych okolicznościach." Joseph Ratzinger vel Benedykt XVI

Powiedział to człowiek, który w czasach faszyzmu był jednym z niewielkich
trybików niszczycielskiej machiny Hitlera. Wypada więc uznać, iż doskonale
zdaje sobie sprawę z tego, do czego prowadzą takie postawy. Ciekawe więc,
jakie refleksje wywołają w apologetach lustracji i rozliczeń? Ciekawi mnie
też, czy Benedykt, z racji tego, że w młodości był po "ciemnej stronie mocy",
ma nos bardziej wyczulony na odory faszyzmu? Mam namyśli echa ustaw
norymberskich pobrzmiewające w umowie koalicyjnej PiS, Samoobrony i LPR.
Ciekawym też, czy w naszych Galotach (ogólnie rozumianych piewców PiSowskich
zamysłów rozliczeniowych) wiara jest silniejsza od czysto polskiej nienawiści?
Zobaczymy... Jak na razie Benedykt baaardzo pozytywnie mnie zaskoczył. :)))) A
myślę, że to jeszcze nie koniec:)))))))
Obserwuj wątek
    • xyz-xyz I jeszcze to 26.05.06, 07:49
      "Wierni oczekują od kapłanów tylko jednego, aby bylispecjalistami od spotkania
      człowieka z Bogiem. Nie wymaga się od księdza, by był ekspertem w sprawach
      ekonomii, budownictwa czy polityki. Oczekuje się od niego, by był ekspertem w
      dziedzinie życia duchowego."

Co na to nasz forumowy mamba? Przyjmie nauki swojego zwierzchnika? Czy nadal
      zatwardziały będzie skubał emerytki z ich głodnego grosz? Czy może skupi się na
      potrzebach tych ludzi?
      • xyz-xyz A to jest bodaj najmocniejsze:))))) 26.05.06, 07:54
        "Życie duchownych pod wpływem totalitaryzmów mogło zrodzić nieuświadomioną
        tendencję do ukrywania się pod zewnętrzną maską, a w konsekwencji do ulegania
        jakiejś formie hipokryzji".

Mamba powinieneś załkać nad swoja duszą... Myślę, że i świeccy, którzy na swej
        opozycyjnej martyrologii, budują swój dzisiejszy dobrobyt i moralne przewagi,
        powinni wziąć sobie te słowa do serca. Jaka szkoda, że nasz Karol nie wzniósł
        się do takich przemyśleń. Jakże inaczej wyglądałby dzisiejsza Polska...
        • xyz-xyz Ojdyr chyba wyjedzie na misję:) 26.05.06, 07:56
          "Nie bójcie się opuścić waszego bezpiecznego i znanego świata, by służyć tam,
          gdzie brak kapłanów i gdzie wasza wielkoduszność przyniesie wielokrotne owoce."

Mamba! W w Afryce czekają na słowo Jozuły ibn Josepha. Nomen omen...
    • xyz-xyz Re: Benedetto mój Benedetto:))))))))))) 26.05.06, 08:23
      Ordnung must sein!:)))))))
    • Gość: Fugazi Pamietaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:28
      Będzie sie dalej tak działo a B16 zaszczuty wyleci przed czasem.
      Już po pierwszym dniu w TVN24 słyszałem o chłodnym przyjęciu przez rodaków i
      pretensjach ichnich za nieumiejętność wysłowienia się w przecież powszechnie
      znanym języku polskim.

Pamiętaj drogi XYZ, że polski katolicyzm ma się tak do powszechnego jak nie
      przesadzając socjalizm kubański do niemieckiego.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • xyz-xyz Re: Pamietaj 26.05.06, 08:32
        Cóż drogi Fugazi. Benedykt natchnął mnie wiarą. Wiarą w to, że mamby będą dbały
        o swoje emerytki, a nie niemiłosiernie je golić. A sam wiesz jak z tą wiarą
        jest. Bywa bezrozumna:)))))
        • Gość: Fugazi Re: Pamietaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:37
          Jest też możliwość taka, że na wiecu wygaduje jedno a na zapleczu drugie.
          Jak nie wytykając rządzący obiecując obniżki podatków.
          To powszechna doktryna i technika.
          Przeto wiara twa w puste słowa i gesty może być.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • xyz-xyz Re: Pamietaj 26.05.06, 08:48
            Ja na to z drugiej strony popatrzę. Pomyśl co Joseph gada w kuluarach, skoro na
            wiecu mówi takie rzeczy. Obawiam się zwiększonego ruchu mamb na OIOM-ach. Ten
            mamba co zwiał z parafii musiał coś wiedzieć:))))
      • tuner zstąpił Duch? 26.05.06, 10:51
        Tak czy siak trzeba się cieszyć, że w zatwardziałym srcu xyzeta wizyta Benedykta
        uczyniła tak wielkie wrażenie...
        • xyz-xyz Re: zstąpił Duch? 26.05.06, 10:57
          Drogi tunerku. Benedetto zrobił na mnie wrażenie dlatego, że powiedział wiele
          rzeczy, które ja na tym forum głoszę oda lat, a za który ty nie szczędziłeś mi
          wyzwisk i plwocin. I nie myśl, że się równam do Josepha. Myślę jedynie, że tak
          wygląda normalność. Tyle, że w Polsce trzeba aż Papieża, by katolakom uświadomił
          te proste prawdy. Może jego nie nazwiecie „czerwonym skunksem”. Myślę więc, że
          zamiast imputować mi przemianę, która nie nastąpiła, racz przemyśleć własne
          postępowanie.
          • tuner porzućcie wszelką nadzieję! 26.05.06, 11:38
            xyz-xyz napisał:

Myś
            > lę więc, że
            > zamiast imputować mi przemianę, która nie nastąpiła,

Szkoda, już miałem nadzieję...
    • Gość: czarna mamba sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:36
      Od samego rana komuchy cytują Papieża. Śliczne :)))
      • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 09:44
        Komuch cytuje papieża, a jego podwładny zionie nienawiścią. Polska. Nic do
        ciebie mamba słowa twojego szefa nie dotarły?
        • Gość: czarna mamba Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:13
          Nienawiścią? Hehehe, rozumiem, że twoje komusze bełkoty są z miłości do Kościoła?
          • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:19
            Z miłości do normalności. Jak widać Benedykt też wyznaje te wartości. Polskie
            mamby nie.
            • zona.pijaka Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:34
              Przeto szanowny xyz wybaczasz PIS-owi, SO i LPR-owi - ich zachowania. Wybaczasz
              do tego stopnia ze od dzisiaj nie będziesz w kółko podsycał nienawiść do nich.
              No, chyba że żądasz czegoś od tych partii - czegoś czego sam nie stosujesz.
              Wtedy wyjdziesz na szczególnie zakłamanego.
              • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:39
                Droga żono, ja nie podsycam żądnej nienawiści. Ja podsycam miłość! Do
                normalności... A PiSowcom z gębami pełnymi Prawa i Sprawiedliwości oraz
                przywiązania do wartości chrześcijańskich, wytykam wyłącznie odstępstwa do tych
                wartości. Nic nadto:)
                • Gość: Fugazi Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:41
                  Były komuch oraz były faszysta nie maja moralnego prawa...
                  Co innego ja. Były katolik.

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:45
                    Zaraz, zaraz. Sugerujesz mi, że mnie wylali z bractwa komuczego?
                    • Gość: Fugazi Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:50
                      > Zaraz, zaraz. Sugerujesz mi, że mnie wylali z bractwa komuczego?

Myślałem, że jako mój kumpel sam się wywaliłeś...
                      Źle zrozumiałem?

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:58
                        Myślałem, że jako mój kumpel nie wymagasz takich poświęceń...
                        Źle zrozumiałem?

x.

P.S.
                        Poczta
                        • Gość: Fugazi Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:05
                          wyślij jeszcze raz. nic nie dostałem...

Pozdrawiam
                          Fugazi
                • zona.pijaka Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:55
                  xyz-xyz napisał:
                  Droga żono, ja nie podsycam żądnej nienawiści. Ja podsycam miłość! Do
                  > normalności... A PiSowcom z gębami pełnymi Prawa i Sprawiedliwości oraz
                  > przywiązania do wartości chrześcijańskich, wytykam wyłącznie odstępstwa do
                  tych wartości.

No zobacz, A PIS też mówi że nie podsyca żadnej nienawiści. Dązy do
                  normalnosci, uczciwości, przywiązania do wartości chceścijańskiej, optuje za
                  równością społeczną, solidaryzmem, by ci trochę bogatsi dzielili sie z tymi
                  trochę biedniejszymi.
                  A najśmieszniejsze że mam doświadczenia z lat rządów komunistów, czasów ich
                  uwłaszczania się - i za bardzo mi twoje piękne słówka nie przemawiają do mojego
                  pijackiego rozumku.
                  • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 11:03
                    Robi to poprzez IPN, CBA, Komisję Prawa i Sprawiedliwości, rozpolitykowanych
                    prokuratorów i mnichów, czyli instytucje właściwe Związkowi Radzickiemu (mnichów
                    zastąp politrukami), a nie nowoczesnemu Państwu świeckiemu, które rządzone jest
                    przez światłych ludzi otwartych na odmienne poglądy. Zatem niejako gwałci te
                    wartości, które głosi. Ja zaś z wypowiedzi Benedykta zrozumiałem, że właśnie
                    nadszedł czas piętnowania tych odstępstw. Po ojcowsku, ale stanowczo.
                    • zona.pijaka Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 11:23
                      Nie porównuj ty prób stawiania przed oblicze IPN, lub CBA z metodami
                      stosowanymi przez komunistów. Nie ma to się nijak do morderstw skrytobójczych,
                      tortur stosowanych powszechnie za ich czasów.
                      Co nie znaczy że wszystko z tamtych czasów był złe. To w tamtych czasach jednak
                      powstał Szczecin, budownictwo masowe, zakłady pracy, bezpieczeństwo socjalne.
                      itp.
                      • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 11:29
                        Nie porównuj ty prób stawiania przed oblicze IPN, lub CBA z metodami
                        stosowanymi przez komunistów. Nie ma to się nijak do morderstw skrytobójczych,
                        tortur stosowanych powszechnie za ich czasów.

Myślisz, że te instytucje, o których piszesz, te z Sojuza, tworzono informując,
                        że będą mordowały, torturowały itp? Nie twierdzę, że PiSowskie WCZeKa będą to
                        robiły. Ale skazanie starca na dożywocie za sprawy sprzed ponad 50 lat, jest
                        nieomal tak samo nieludzkie. Zwłaszcza, że ten który umarł na raka w więzieniu,
                        nikogo nie zabił.

"Zycie pod wpływem totalitaryzmów mogło zrodzić nieuświadomioną tendencję do
                        ukrywania się pod zewnętrzną maską, a w konsekwencji do ulegania jakiejś formie
                        hipokryzji". To Panie Ratzinger, jest standardowa moralna postawa w Polsce. Bez
                        złudzeń.
                        • zona.pijaka Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 11:35
                          xyz-xyz napisał:
                          > robiły. Ale skazanie starca na dożywocie za sprawy sprzed ponad 50 lat, jest
                          > nieomal tak samo nieludzkie.

Czy ty aby nie konfabulujesz? Uwierze jak mi podasz numer celi w której
                          ów "nieszczęśnik" siedzi.
                          • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 11:41
                            Nie siedzi. Zmarł na raka w celi w wieku 82 lat.
            • Gość: czarna mamba PZPR-PZPR i normalność IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:12
              Mało nie umarłem ze śmiechu, jak napisałeś o normalności. Tak mi się przypomniało hasełko "Przywróćmy normalność" sld.kluby.sejm.pl/pwsldup.html
        • Gość: Fugazi Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:36
          Jego szefamami nie Bendykt a Jezus Chrystus i Bóg w niebie.
          Ten co stworzył mnie i Ciebie.

To wystarczy aby Mamba polskiego pochodzenia zamykała uszy na głos Niemca.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • xyz-xyz Re: sraczka myślowa PZPR-PZPR 26.05.06, 10:44
            Rozumiem, że imputujesz mambom niewiarę w boskie nakazy oraz brak bożej bojaźni?
            Myślisz, że mamby kombinują, że Josua ibn Joseph nie przyjdzie do nich z
            pielgrzymką? Zaraz, zaraz. Jak to było? Już wiem:

"Pamiętaj więc, czego się nauczyłeś i co usłyszałeś, i strzeż tego, i upamiętaj
            się. Jeśli tedy nie będziesz czujny, przyjdę jak złodziej, a nie dowiesz się, o
            której godzinie cię zaskoczę." Strzeż się mamba!
    • tuner Re: Benedetto mój Benedetto:))))))))))) 26.05.06, 10:49
      Ciekawych czasów dożyliśmy...xyz mnie ewangelizuje słowami Papieża. Jak mawiała
      moja mama: Tego jeszcze w kinie nie grali!
      • xyz-xyz Re: Benedetto mój Benedetto:))))))))))) 26.05.06, 10:52
        Mam wrażenie, że Benedetto zagra w tym kinie takie rzeczy, że mambom i ich
        usłużnym politykom pospadają Galoty:)))
        • tuner Re: Benedetto mój Benedetto:))))))))))) 26.05.06, 11:39
          xyz-xyz napisał:

> Mam wrażenie, że Benedetto zagra w tym kinie takie rzeczy, że mambom i ich
          > usłużnym politykom pospadają Galoty:)))

A jeśli tak, to też będę za tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka