Dodaj do ulubionych

Jak Piechota walczył o pokój z Reaganem :)))))

26.05.06, 11:07
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=22951066&v=2&s=0
Z liceum pamiętam, że kolesie z ZSMP to najgorsze mendy były. System gnił,
bili
ludzi na ulicach, w szkole na lekcjach PO jawne kłamstwa do głów wciskali, w
Jarocinie piosenki cenzurowali. Jacek Piechota - już jako aparatczyk
harcersko-
pezetpeerowski - przychodził do nas na apele i wołał: Panie prezydencie
Reagan,
my się pana rakiet nie boimy” albo Trzeba walczyć o ten pokój”. (koleś
krzyknął z kuchnią!” - to go o mało ze szkoły nie wypie..li). I właśnie w
tych pięknych czasach te ku.. w czerwonych krawatach na pochody komunistyczne
chodziły po to, aby mieć fory u belfrów lub pojechać na ohap do enerdowa.
Na uniwerku pod koniec lat 80. szefem ZSMP był niejaki Jacek Mikicin, który w
nowych czasach gnił na Kaszubskiej za ordynarne przekręty. Nie jest jedynym
pensjonariuszem ze Szczecina, który w latach 80. był w ZSMP.

Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Felix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:34
      Doskonały tekst :-)
      Tak. Trzeba pamiętać, że niewielu było tzw ideologicznych komunistów. Przede
      wszytskim działano w komunizmie dla korzyści. Tak jak piszesz : mieszkanie,
      talon na auto, w młodym wieku OHP w NRD z wynagrodzeniem za 2 tygodnie jak
      nauczyciel w pół roku itp. Tak więc dzisiejszy problem to wbrew pozorom nie
      problem komunistów ale zepsutych moralnie ludzi, którzy wcale nie są i nie byli
      komunistami ale byli i niestety są ludżmi pazerności na korzyści wynikające z
      władzy, układu itp Na to właśnie choruje SLD i xyz. Inaczej nie potrafią zyć
      stad tacy teraz nerwowi, bo to się urywa
      • felix_edmundowicz Galoty to cytat z wolyn5 26.05.06, 13:42
        ale na tyle ważny że postanowiłem go przywrócić pamięci z archiwum.
        Tym bardziej że Słońce Gospodarki pupa świerzbi by zająć stołek po Magazynierze
        Miejskim.
        Niech społeczeństwo wie ,kto skąd przychodzi...
        Ten Kosmiczny Umysł był w PZPR od 19 roku życia,zniszczył koncepcję Gazoportu i
        energetyki atomowej, przetracił dotacje z UE jako minister gospodarki ,bo
        otwierał swoje Cafe ,gdzie K.F. wręczał mu projekty autostrad - serio :)))))-
        gdy na rzecz Łodzi wygonił Della z Goleniowa, obrońca pijanych starostów z SLD,
        którzy zdobyli Brukselę
        Oto jak się prezentuje Słońce Gospodarki.
        A przecież on walczył z Reaganem! i z jego rakietami!
        • xyz-xyz Re: Galoty to cytat z wolyn5 26.05.06, 13:57
          Teraz zaś wolyn5 wzorem tych ZSMPowców, ugrywa własne gierki. O taki typowy święty:)
      • xyz-xyz Re: Felix 26.05.06, 13:56
        "Trzeba odrzucić chęć utożsamiania się jedynie z bezgrzesznymi. Trzeba unikać
        aroganckiej pozy sędziów minionych pokoleń, które żyły w innych czasach i innych
        okolicznościach. Potrzeba pokornej szczerości, by nie negować grzechów
        przeszłości, ale też nie rzucać lekkomyślnie oskarżeń bez rzeczywistych dowodów,
        nie biorąc pod uwagę różnych ówczesnych uwarunkowań."

Ciekaw jestem Galocie, co Ty robiłeś za PRLu. Jak budowałeś swoja firmę. Jak się
        dorabiałeś. I nie chodzi o tą maskę, którą na forum założyłeś. Łatwo jest Tobie
        wydać na mnie wyrok, nic o mnie nie wiedząc. Może podsumujesz swoje dokonania? Z
        doświadczenia życiowego wiem, kto najgłośniej krzyczy "łap złodzieja"... Josue
        ibn Joseph rzekł do Galotów: „Ten który jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci
        kamieniem”.
        • Gość: Galoty Re: Felix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:59
          Za PRLu , po internowaniu (krótkim) , pracowałem w prywatnej firmie jako
          pracownik fizyczny gdyż nikt nie chciał mnie zatrudnić. Żle mi z oczu
          patrzyło :-)) czy co ?
          • xyz-xyz Re: Felix 26.05.06, 14:37
            To samo chcesz teraz zrobić z komuchami. Fajne to nie?:) Zemsta jest słodka. A
            jak budowałeś swoją firmę?
            • Gość: Janko Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:46
              Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ?
              • Gość: Ty ZYX masz cos z Re: Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:47
                Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ?
    • Gość: er Re: Jak Piechota walczył o pokój z Reaganem :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:48
      Przecież to kundle ostatniego autoramentu.
      Za niemieckiej okupacji dla szmalu oddaliby na Gestapo Akowca czy Żyda.
      • ja_aska Re: Jak Piechota walczył o pokój z Reaganem :)))) 26.05.06, 13:54
        masz na mysli lpr?
        • Gość: Galoty aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:00
          Nie asko . Twoje ulubione , zbrodnicze ugrupowanie polityczne.
          LPRowi zarzucasz czyny , które może dokonać a ta frakcja , która tutaj bronisz
          dokonała już złych czynów i zbrodni.
          • ja_aska Re: aśka 26.05.06, 14:05
            miałam na myśli sprzedawanie innowierców. paru by slalomem leciało.
          • xyz-xyz Re: aśka 26.05.06, 14:38
            A jakichże to zbrodni dopuścił się Sojusz Lewicy Demokratycznej? Wiem! Nie
            przeprasza, że istnieje. I to was wqria do białości:)
        • Gość: er Re: Jak Piechota walczył o pokój z Reaganem :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:08
          Obojętna mi organizacja.
          Mam na myśli takich ludzi.
          Fakt, ze są organizacje, do których bardziej ciągną.
    • felix_edmundowicz wróćmy do Słońca Gospodarki 26.05.06, 14:07
      czy tak otwarcie jadowicie antyamerykański Dżek może reprezentować nasze miasto
      w kontaktach z St.Louis ?
      Marian Jurczyk zadzieżgnął tam bardzo dobre kontakty biznesowe.
      I co teraz nastawiony antyamerykańsko SLDowiec ma to zniszczyć?
      • Gość: Galoty Re: wróćmy do Słońca Gospodarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:11
        Recz w tym iż Słoneczko Gopodarki nie jest antyamerykańskie. Takie było
        kiedyś . Gdyby doszło do powstania jakiegos nowego bloku i od tego zależało czy
        dalej będzie posłem to byłby znowu antyamerykański. To jest felixie istota tego
        problemu
        • felix_edmundowicz Re: wróćmy do Słońca Gospodarki 26.05.06, 14:21
          rozumiem,że chcesz mi przekazać ważną konstatację:
          Słońce Gospodarki jak i wielu jego współtowarzyszy mają cenną i szlachetną
          cechę: wyznają takie poglądy jakie są aktualnie i oficjalnie wyznawane przez
          Władzę!
          czy dobrze zrozumiałem?
          walczył z amerykańskimi rakietami jako PZPRowiec, a teraz jako SLDowiec popiera
          amerykańskie rakiety w Iraku!
          elastyczność, czy ewolucja poglądów?
          • Gość: ufoludek Re: wróćmy do Słońca Gospodarki IP: *.orange.pl 28.05.06, 10:41
            A ty ,,gamoniu,, popierasz rozlokowanie us bazy w polsce?
      • Gość: ufoludek Re: wróćmy do Słońca Gospodarki IP: *.orange.pl 28.05.06, 10:39
        A po h.. . nam pajacu ameryka?
    • Gość: kos Re: Jak Piechota walczył o pokój z Reaganem :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:21
      Też pamiętam jak lizodupy ochoczo ZSP w SZSP przemianowywali .
      • xxtoja i co dalej z tym Piechotą 27.05.06, 09:56
        najpierw był harcerzem i wojował z Reganem, a później kim dalej był, a kiedy
        zapisał się do jedynej słusznej partii i kim tam był, może tak precyzyjnie
        napiszcie o tym Piechocie.
        • felix_edmundowicz Re: i co dalej z tym Piechotą 27.05.06, 10:10
          jak miał 19 lat doznał iluminacji Kosmicznego Umysłu,że PZPR jest przewodnią
          siłą narodu i wstąpił do PZPR ,jeszcze w latach 70tych, a potem w latach 80tych
          walczył z Reaganem a potem w 1992 roku na wzór Dickensa kurde felek opisała noc
          wigilijną Słońca Gospodarki który jako jedyny sprawiedliwy zgodził się przyjąć
          wędrowca,którym okazał się podstawiony dziennikarz.
          a potem został Słońcem Gospodarki i jest wykreowany na światowego menedżera od
          niebudowania Gazportów i który uważa że energetyka atomowa to bzdura.
          Teraz chce objąć stolec miejski po wykreowanym przez siebie Marianie Jurczyku.

• xxtoja Re: i co dalej z tym Piechotą 27.05.06, 10:15
            życiorys ma lepszy od jurczyka, bo kosmiczny, jeszce jak wygra to sprowadzi
            ławicę mgieł na Szczecin. Ale bądźmi dobrej myśli, że preziem bedzie ktoś inny,
            bo wtedy latarnie morskie by były w modzie.
            • Gość: Warszawiak Bardzo, bardzo ciekawe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:21
              Muszę przyznać, że z dużym zainteresowanie przeczytałem o waszym Piechocie,
              choć w innych miastach, w tym i u mnie w Warszawie, takich orłów jest na
              pęczki, tylko nikt o nich nie pisze a oni sami się jakoś nie chwalą. Widocznie
              z wrodzonej skromności!
              • Gość: Ty ZYX masz cos z Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:47
                Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? ..........
        • Gość: Ty ZYX masz cos z Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:48
          Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? //////////////
          • Gość: gitars bojs Re: Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? IP: *.chello.pl 28.05.06, 09:46
            Może z Lemmym Krawitzem
          • xyz-xyz Re: Ty ZYX masz cos z deklem z tym Lemem ? 28.05.06, 11:01
            Czegoś nie zrozumiałeś? Mam tobie napisać dużymi literami?
            • Gość: Xawier Rąbanka Re: Ty ZYX - mózg Ci się zsamplował ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:05
              Zapętliło Ci się coś w mózgu ?
              • xyz-xyz Re: Ty ZYX - mózg Ci się zsamplował ? 28.05.06, 14:19
                Siła twoich argumentów powaliła mnie na kolana... Czy możesz jednak wyłuszczyć
                mi, co się tobie nie podoba w wypowiedzi Stanisława Lema?
    • Gość: Urbi Boisz sie ze prace stracisz ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:08
      U Dziaduniea ciepło- a Jacek moze Wam fitry na necie załozyć w robocie-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka