Dodaj do ulubionych

brutalnie napad na Polaka w Irlandii

29.05.06, 23:12
<dziś w Derry pobito Polaka,
*jest w b. ciężkim stanie,
*w ub. tygodniu w tym samym mieście pobito polską rodzinę;
*twierdzono,że być może to ofiary wojny katolicko-protestanckiej,
a dzisiejszy napad ?
nie jest być może Irlandia dla nas tak przyjazna jak my tu na miejscu myślimy
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 29.05.06, 23:15
      miało być :brutalnie napadnięto na ....
      ale nie zmieściłoby się w tytule wątku
      • exman Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 07:01
        Bea, nie znamy szczegółów, z tego co mi wiadomo, Derry nalezy do najbardziej
        zanarchizowanych i antykatolickich hrabstw Irlandii Pn., być może facet
        sprzedawał święte obrazki albo został jako Polak wzięty za żarliwego katolika,
        no i ... stało się.
        • beatrix13 Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 07:40
          może i tak być,
          ale 2 przypadek w ciągu 2 tyg nie rysuje obiecannego raju
          • Gość: ubu Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:03
            a jeszcze dobrze byłoby żeby zaczęto odróżniać Irlandię Półnpcną od
            Irlandii.szczególnie jak parę nickó siedzi całymi dniami na forum to wystarczy
            wrzucić w wyszukiwarkę jak w podstawówce nie nauczyli
            • exman Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 08:37
              ubu, nie wymądrzaj się...
              • Gość: ubu Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:50
                nie wymądrzam.ale odróżniać to może pora się nauczyć...
                • exman Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 09:04
                  Wiesz, można zwrócić uwagę-to jasne, ale użyj następnym razem jakiejś
                  dyplomacji, żeby nie powiedzieć kultutry, zostanie to cieplej odebrane i nie
                  zarazisz sobie nicka. pozdrawiam.
                  • menel1 Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 16:05
                    szkoda ze nie polegl za wiare.
                    ale bysmy jojkowali, ojojoj!
                    • absztyfikant Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 16:12
                      Chyba w Londonderry:)))) Jestes zwolenniczka przylaczenia Irlandii Polnocnej do
                      republiki?:)))
                      • Gość: gienekx Jak się jedzie do Irlandii IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 30.05.06, 17:17
                        to może sobie jakąś książkę kupić i poczytać o historii, marszach, IRA itp.
                      • exman Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 30.05.06, 18:35
                        Londonderry to miasto, a napad był na wsi, w hrabstwie Derry, panie Absztyf.
                        • absztyfikant Nie do konca... 30.05.06, 19:01
                          en.wikipedia.org/wiki/County_Londonderry
                          Derry to nazwa uzywana przez Irlandczykow, natomiast Londonderry to forma
                          uzywana przez unionistow. Powiedz mi jak mowisz, a powiem ci kim jestes:)

Ja tam mowie Londonderry:)
                          • exman Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:04
                            Niespecjalnie mnie to akurat interesuje, wiem za to jak mówią Irlandczycy. A ta
                            hołota od oranżystów może sobie mówić jak chce, oni są tam najeźdżcami i
                            najwyższy czas ich stamtąd wystrzelić do Królowej Matki.
                            • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:11
                              Gdyby nie ta holota, to Irlandczycy dalej byliby zapitym ludkiem bez pradu i
                              cywilizacji. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Francuzi sa najezdcami w
                              Strasburgu, albo ze Amerykanie wciaz okupuja tereny Indian.

Zolnierze brytyjscy nie wysadzaja obiektow cywilnych jak kochali to robic do
                              niedawna bandyci z IRA.

A Irlandia Polnocna to immanentna czesc UK i tak bylo, jest i bedzie!
                              • Gość: exman Do Absztyfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:15
                                Świat
                                Irlandia Płn.: Polak brutalnie pobity w Derry

W mieście Magherafelt w hrabstwie Derry w Irlandii Północnej doszło w sobotę do
                                brutalnego pobicia Polaka, w wyniku którego doznał on wielokrotnego złamania
                                czaszki i obrażeń twarzy - podała w poniedziałek Ulster Television (utv), a za
                                nią BBC. »
                                ...dotarło ?
                                a ty tu spamujesz i jakimś zasranym Londonderry...
                                • absztyfikant Re: Do Absztyfa 30.05.06, 20:19
                                  Jedni mowia Kaliningrad, a inni Krolewiec. A jesli meczy Cie moje pisanie, to
                                  nie czytaj.
                              • exman Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:19
                                a odpowiadajac na Twój przemądrzały ostatni post, powiem Ci tylko tyle, że nie
                                masz bladego pojęcia o historii tego kraju, a posługiwanie się wikipedią w celu
                                związania ogniem przeciwnika, trąci wiochą.
                                • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:22
                                  Znam ten kraj bardzo dobrze, wierzaj mi lub nie. Zreszta cos Ci opowiem. Kilka
                                  lat temu dostalem z zaskoczenia w zeby od irlandzkiego pijaczka w Dublinie, bo
                                  wzieto mnie za Anglika. Nic na to nie poradze, ze mowie z silnym londynskim
                                  akcentem.
                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:42
                                    I zeby bylo jasne: nie uwazam Irlandczykow za podludzi. Wrecz przeciwnie, to w
                                    sumie sympatyczny narod, choc nie pozbawiony pewnych wad.
                                    • exman Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:45
                                      Nie, no fajnie fajnie.....
                                  • beatrix13 Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:45
                                    oddałeś za te "w zęby"?
                                    • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:48
                                      Lekko odepchnalem, 'Paddy' byl tak narabany, ze grawitacja zrobila swoje.
                                      • beatrix13 Re: Nie do konca... 30.05.06, 20:49
                                        czyli westernowego zakończenia sporu nie było
                                  • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 00:11
                                    absztyfikant napisał:

> Znam ten kraj bardzo dobrze, wierzaj mi lub nie.

nie wierzam bo pieprzysz bzdury...

>Zreszta cos Ci opowiem. Kilka lat temu dostalem z zaskoczenia w zeby od
                                    irlandzkiego pijaczka w Dublinie, bo wzieto mnie za Anglika.

teraz smieje ci sie w twarz patafianie bo zwyczajnie pieprzysz coraz wieksze
                                    bzdury

>Nic na to nie poradze, ze mowie z silnym londynskim akcentem.

a teraz tarzam sie po podlodze ze smiechu burku, mowisz w cockney, west czy
                                    east ????

zalosna jestes penero....
                              • Gość: WzK Re: Nie do konca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:56
                                > Zolnierze brytyjscy nie wysadzaja obiektow cywilnych jak kochali to robic do
                                > niedawna bandyci z IRA.

A krwawa środa w 1919, krwawa niedziela w latach `70, wielki głód w XIX wieku
                                (porównywalny ze stalinowskim), wymordowanie 600.000 Irlandczyków przez
                                Cromwela, podatek od wielkości łóżka i wielkości okna, tysiące Irlandczyków
                                zamordowanych przez brytyjskie bojówki, pacyfikacje katolickich dzielnic w
                                Belfaście i Derry, zagłodzenie 10 więźniów przez Thatcher...
                                BRITS OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 21:03
                                  :))))))) Znam te murale 'Brits out, peace in'. Jednak ta historia nie jest taka
                                  prosta.

Nie ma narodu na swiecie bez 'grzeszkow' na sumieniu. Co nie zmienia faktu, ze
                                  w kwestii przynaleznosci tzw. Ulsteru mam wyrobione zdanie.
                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 21:05
                                    Za wspomnianym lordem protektorem tez nie przepadam:)
                                    • exman Re: Nie do konca... 30.05.06, 21:14
                                      Mam w du...pie Twoje upodobania. I truj już człowieku ...
                                  • Gość: WzK Re: Nie do konca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:11
                                    Ja też! Wychowałem się na filmach "Michael Collins" i "Bloody Sunday" i nie
                                    będę się silił na obiektywizm, bo nie jestem w stanie... :)
                                    W lipcu mam plan wybrać się do sześciu hrabstw na północy Irlandii, chłopaki z
                                    Sinn Fein mają nas oprowadzić ;)
                                    • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 21:14
                                      'I can't believe the news today...' bedziesz intonowal?:)))
                                      • Gość: WzK Re: Nie do konca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:20
                                        Najlepiej podoba mi hasło: "I still hate Margaret Thatcher". Koszulka z nim to
                                        prawdziwy hit wśród działaczy Sinn Fein :)
                                        • absztyfikant Re: Nie do konca... 30.05.06, 21:27
                                          A mi sie podobaly nieco inne:))) Odtwarzam z pamieci.

Its proven that JESUS was IRISH!
                                          He had twelve drinking friends.
                                          He was living with his parents till his death.
                                          He never got married.
                                          He was always telling stories.
                                          He loved green pastures.
                                          He thought that his mother was a virgin.
                                          His mother thought that he was a GOD:))))
                                          • Gość: WzK Re: Nie do konca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:38
                                            Niesmaczne. Że też to przeszło przez te heretyckie brytyjskie usta ;)

Co nie zmienia faktu, że ze strony ściśle technicznej całkiem dobre. Jak znasz
                                            więcej takich "kwiatków" to możesz zapodać...
                                            • absztyfikant A to znasz? 30.05.06, 21:44
                                              Irish Diplomacy: the ability to tell a man to go to Hell in such a way that
                                              he'll look forward to the trip...

Tutaj masz wiecej:
                                              www.basicjokes.com/dtitles.php?cid=54
                                              • Gość: WzK Re: A to znasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:01
                                                Tak to już jakoś jest w tych konfliktach narodowościowych, że ci co biją lubią
                                                się śmiać ze swoich przeciwników, a ci co są bici czują tylko nienawiść.

Nie dziw się, że dostałeś w Dublinie. Ja też miałem kiedyś podobną historię -
                                                będąc trochę wypitym i rozmawiając z rudym mówiącym po angielsku, myślałem że
                                                to Irlandczyk, więc zacząłem bardzo brzydko mówić o Brytolach ;) A okazało się
                                                że to Anglik z Londynu... :))
                                                • absztyfikant Re: A to znasz? 30.05.06, 22:08
                                                  'Better be safe than sorry' jak mowi stare przyslowie:)))
                                                  • Gość: WzK Re: A to znasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:13
                                                    Zmyliło mnie jeszcze to, że wypił ze mną na stojąco toast za Michaela Collinsa.
                                                    Ale z dzisiejszej perspektywy wydaje mi się, że on chyba jednak nie usłyszał za
                                                    kogo pijemy :)))
                                          • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 00:15
                                            absztyfikant napisał:

> A mi sie podobaly nieco inne:))) Odtwarzam z pamieci.
                                            >
                                            > Its proven that JESUS was IRISH!
                                            > He had twelve drinking friends.
                                            > He was living with his parents till his death.
                                            > He never got married.
                                            > He was always telling stories.
                                            > He loved green pastures.
                                            > He thought that his mother was a virgin.
                                            > His mother thought that he was a GOD:))))

klamiesz frajerze... to sa koszulki pamiatki z Irlandii... pocztowki zreszta
                                            tez... kopiuj - wklej ???

frajer z ciebie niesamowity....
                                            • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:04
                                              WzK pisal o koszulkach z Maggie Thatcher. Ja na to napisalem, ze mi sie
                                              podobaly nieco inne - w domysle - koszulki i podalem z pamieci ten tekst o
                                              irlandzkim Jezusie. A teraz ladnie przepros no i moglbys sie nauczyc kiedys
                                              czytac ze zrozumieniem.
                                              • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:40
                                                jestem 100% pewien, ze nie napisales tego z pamieci i wlasnie o to mi chodzi...
                                                jestes zwyklym plagiatorem, ktory do perfekcji (jako takiej) wyszliwowal
                                                umiejetnosc poslugiwania sie internetem, z ktorego pochodzi ok 90% niby twoich
                                                wypocin.

zatem zamiast przeprosin mozesz jedynie uslyszec: spadaj szczawiu...
                                                • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:44
                                                  Wyszliwowal?:))))))) Naucz sie chlopczyku najpierw jezyka polskiego, a potem
                                                  zwracaj mi uwage. Napisalem z pamieci, nie wierzysz? Twoja sprawa. W ogole
                                                  tekst byl zdecydowanie dluzszy i pewnie cos zgubilem.
                                                  • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:48
                                                    absztyfikant napisał:

> Wyszliwowal?:))))))

literowka baranku

>W ogole tekst byl zdecydowanie dluzszy i pewnie cos zgubilem.

jest dokladnie taki sam...co do litery....:)))

wiec podtrzymuje: spadaj szczawiu

P.S. nie odpowiedziales mi na pytanie , ktorym Londynskim (silnym!!!!) akcentem
                                                    wladasz.... - prosze o odpowiedz mam ochote troche sie posmiac...:)))
                                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:49
                                                    Udowodnij. Daj link do google'a skad Twoim zdaniem zerznalem ten tekst:))))
                                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:53
                                                    Mowie co do zasady poprawnym so-called BBC English, jednak z racji tego, ze
                                                    przebywalem kiedys sporo z Londonerami uzywam 'wrzutek' rodem z tego miasta.
                                                  • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 11:58
                                                    absztyfikant napisał:

> Mowie co do zasady poprawnym so-called BBC English

ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>uzywam 'wrzutek' rodem z tego miasta

a teraz taki ROTFL, ze az nie chce mi sie tak dlugo trzymac wykrzyknika....
                                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 12:00
                                                    No dobrze, a teraz usiadz spokojnie i zazyj swoje leki (zapewne psychoytopy),
                                                    bo jeszcze cos sobie (lub komus) zrobisz.
                                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 12:01
                                                    Psychotropy oczywiscie.
                                                  • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 12:12
                                                    www.newsaskew.com/forums/archive/index.php/t-526.html
                                                    i teraz spadaj na szczaw Mr Ctrl+C...
                                                  • absztyfikant Re: Nie do konca... 31.05.06, 12:16
                                                    Moj tekst jest kompletnie inny. A teraz wdech, wydech, wdech, wydech, wdech
                                                    wydech i policz do dziesiecu. Persecution complex daje sie zwalczyc:)))
                                                  • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 12:19
                                                    absztyfikant napisał:

> Moj tekst jest kompletnie inny. A teraz wdech, wydech, wdech, wydech, wdech
                                                    > wydech i policz do dziesiecu. Persecution complex daje sie zwalczyc:)))

zalosny jestes palancie, swoje zdanie o tobie mam jak zreszta i polowa tego
                                                    forum...

nara
                                • konrad.jasinski Re: Nie do konca... 31.05.06, 00:12
                                  nie rozmawiaj z debilem bo jeszcze nie doszedl do tego wikipedii
                                  :))))))))))))))))))
                              • Gość: jania Re: Nie do konca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:39
                                Tak jak szczecin od wieków zawsze NIEMIECKI był...
                                Jakieś Pomorze "Zachodnie" -to wymysł komuny.
                                Szczecin należ o należał zawsze do Przedpomorza!!!
                                Ta sama argumentacja ja Twoja w sosunku do Irlandii Pn!!!
    • Gość: dziad Jak sie jest debilem to takie sa efekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:50
      No trzeba byc naprawde debilem zeby lazic po protestanckiej dzielnicy i
      proponowac katolickie pamiatki!!! gratuluje...
      • mamoniowa303 Re: Jak sie jest debilem to takie sa efekty 30.05.06, 21:47
        ale przecie protestanci sa uosobieniem ekumenizmu, przynajmniej tak ostatnio
        jeden z forumowiczow twierdzil...
        • Gość: dziad buahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:47
          spalili na stosach tyle samo jak nie wiecej co katolicy... ogolnie bez jaj
          prosze... jak gdzies jade to dla wlasnego bezpieczenstwa staram sie wiedziec co
          moge a czego nie moge robic no i gdzie nie lazic - jak ktos w US z Europy
          (bialy) idzie do murzynskiej dzielnicy i zaklada bluze z symbolika KKK to raczej
          nie powinien miec zalu do afroamerykanina ze mu w najlepszym razie rozwali glupi
          leb...
          • mamoniowa303 Re: buahahaha 30.05.06, 23:09
            zgadza sie, wykazali sie wyjatkowa skrupulatnoscia w polowaniu na czarownice i
            bezsprzecznie w kwestii palenia na stosach czy topienia kobiet posadzonych o
            czary, przescigneli KK.
            Zgadzam sie z Toba, ze ostroznosci nigdy za wiele. Ale jesli nawet facet
            wystapil z rodzimymi dewocjonaliami, to czy to jest powod do tego, aby go
            sponiewierac ? U nas, przynajmniej nie przypominam sobie, aby byly odnotowane
            analogiczne sytuacje w stosunku do Swiadkow Jehowy...
            • Gość: dziad Niestosowne porownanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 01:22
              to troche tak jakby w 1946 po domach lazil facet mowiacy lamana polszczyzna z
              wyrazna nalecialoscia niemieckiego i proponowal sprzedaz fotografi Adolfa
              Hitlera z jego autografem... kto wie czy te emocje nie sa podobne...
              Tam konflikt polityczny zmieszal sie z konfliktem religijnym - dla obu stron to
              sprawa zycia i smierci, po obu stronach zginely setki ludzi...
              Moim zdaniem to i tak cud ze ten facet zyje... cud ze nie ma ofiar smiertelnych,
              naprawde Polacy nie zdaja sobie sprawy jak silne sa tam emocje i laduja sie z
              buciorami by zarobic pare funtow... sprzedawac w protestanckiej dzielnicy
              obrazki Papieza albo Maryji - to trzeba miec fantazje...
    • Gość: WzK Beatrix!!! podrzuć jakiegoś linka do tego art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:25
      • beatrix13 Re: Beatrix!!! podrzuć jakiegoś linka do tego art 30.05.06, 21:32
        sorry Winnetou,
        ale nie mam jak,
        był jeszcze rano w wiadomościach tego portalu,
        ale już przez inne został wyrugowany
    • Gość: er Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:30
      O kurde!!
      Może wlali mu za tego gościa w Warszawie?
      • pia.ed Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii 31.05.06, 01:06
        Moze ktos mi powie, czy ten pobity Polak sprzedawal OBRAZKI
        czy tez SWIETE OBRAZKI?
        • Gość: zelek Re: brutalnie napad na Polaka w Irlandii IP: 83.168.96.* 16.06.06, 09:37
          SWIETE OBRAZKI:-)
    • Gość: andreas bija nas bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:30
      bija nas, bo jestesmy ksenofobami, homofobami i nietolerancyjni!
    • pinup zaloze sie ze mu rodacy nakopali 16.06.06, 15:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka