Dodaj do ulubionych

Internet drogą radiową

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 09:18
W Szczecinie są firmy, które podłączają grupy ludzi do internetu drogą radiową
na dość atrakcyjnych warunkach.Interesuje mnie jak się to sprawdza w praktyce.
Może ktoś polecił by jakąś firmę ?
Obserwuj wątek
    • gregus Re: Internet drogą radiową 29.10.01, 12:28
      Gość portalu: Mirek napisał(a):

> W Szczecinie są firmy, które podłączają grupy ludzi do internetu drogą radiową
      > na dość atrakcyjnych warunkach.Interesuje mnie jak się to sprawdza w praktyce.
      > Może ktoś polecił by jakąś firmę ?

sprawdza się, sprawdza...ale finansowo - chyba niezbyt...;-)
    • Gość: ZetKa Re: Internet drogą radiową IP: *.robotics.ntua.gr 29.10.01, 12:41
      > W Szczecinie są firmy, które podłączają grupy ludzi do internetu drogą radiową
      > na dość atrakcyjnych warunkach.Interesuje mnie jak się to sprawdza w praktyce.
      Akademickie Centrum Informacyjne, przy Polibudzie.
      wiecej informacji na www.aci.com.pl
      Skrotowo, najtansza radiolinia to 1,6 MB, 1800 zl na wstepie, 10.000 zl rocznie...
      Sprawdza sie podobno dobrze, zarowno do pojedynczego uzytkownika, jak i jak dla
      sieci blokowej (cale family4.net na Niebuszewie dziala na tej radiolinii, tylko
      nie wiem jakie maja lacze). O tyle dobra firma, ze dostep maja przez
      lacze "uczelniane", wiec moze troche wolniej dziala Szczecin, za to bardzo szybko
      tzw. "reszta swiata"
      • gregus Re: Internet drogą radiową 29.10.01, 12:48
        i "Szczecin" i "reszta świata" działa szybko - szczególnie jak ma się przesył
        3Mb...:-) pozdrawiam
        • Gość: ZetKa Re: Internet drogą radiową IP: *.robotics.ntua.gr 29.10.01, 13:01
          > i "Szczecin" i "reszta świata" działa szybko - szczególnie jak ma się przesył
          > 3Mb...:-) pozdrawiam
          A to zalezy... wiem, bo sam czesto korzystam z laczy Politechniki, zwlaszcza na
          uczelni ;)
          Znaczy jak w domu jestem, nie teraz!

I problem jest taki, ze z punktu widzenia informatycznego, to pomiedzy
          Szczecinem, a Politechnika, jest kilka miast po drodze... ot chociazby Poznan
          (jak mamy szczescie) czy Krakow (to jak nie mamy), i nasza (nie)kochana TPSA nie
          chce nic z tym zrobic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka