08.07.06, 22:18
Dziewczyny czy któraś to bierze lub brała? Pojawiło się u mnie plamienie po
dwóch tygodniach od poprzedniego uznałam że to okres i wzięłam pierwszą
pigułkę.Teraz się zastanawiam czy jestem pod ochroną :)))?
Obserwuj wątek
    • monika9990 Re: Cerazette 09.07.06, 20:59
      aerato napisała:

> Dziewczyny czy któraś to bierze lub brała? Pojawiło się u mnie plamienie po
      > dwóch tygodniach od poprzedniego uznałam że to okres i wzięłam pierwszą
      > pigułkę.Teraz się zastanawiam czy jestem pod ochroną :)))?
      Trochę niejasny ten twój post. Cerazette jak pamiętam to tabletki dla matek
      karmiących. Nie czekasz na okres tylko bierzesz bez przerw zawsze o tej samej
      godzinie, co jest bardzo ważne. Może już jest inaczej, albo ja już wszystko
      zapomniałam? Niech mnie ktoś poprawi. No i nie wiem jak to się ma do okresu.
      • aerato Re: Cerazette 10.07.06, 11:45
        Może rzeczywiście niejasno się wyraziłam. JKarmię piersią ale nieregularnie i
        gin twierdzi że powinnam zacząć Cerazette gdy pojawi się okres. Dlatego
        zastanawiam się czy to plamienie to miesiączka.
        • izulka2617 Re: Cerazette 10.07.06, 12:09
          MI lekarz powiedzial,ze moge wziac pierwsza tabletke kiedy zechce,bo wtedy
          jeszcze okresu nie mialam.Wiec zaczelam brac tego samego dnia,po dwoch tyg
          dostalam pierwsza miesiaczke,i biore non stop.To sa tabletyki dla
          karmiacych,wiec wiele z Nas okresu nie ma.trzeba poporstu brac regularnie i o
          tej samej porze:)

buziaki:)
        • monika9990 Re: Cerazette 12.07.06, 21:26
          > Może rzeczywiście niejasno się wyraziłam. JKarmię piersią ale nieregularnie i
          > gin twierdzi że powinnam zacząć Cerazette gdy pojawi się okres. Dlatego
          > zastanawiam się czy to plamienie to miesiączka.
          Może to i nie był okres, ale to nie oznacza, że nie jesteś płodna. Bierz pigułki
          tylko regularnie codzinnie o tej samej godzinie i będziesz zabezpieczona.
          Po drugie zdaje się, ze przez pierwsze 2 tygodnie czy miesiąc masz mniejszą
          ochronę (jakos tak, wybacz ale ja nie w temacie).
          Pozdrawiam.
    • kamelia37 Re: Cerazette 11.07.06, 23:15
      Podczas stosowania preparatu Cerazette krwawienia z pochwy mogą występować nieregularnie. Może to być niewielkie plamienie lub większe zwane krwawieniem międzymiesiączkowym. Miesiączka może również nie wystąpić. Nieregularne krwawienia nie oznaczają, że skuteczność antykoncepcyjna preparatu Cerazette jest obniżona. Zwykle nie potrzeba podejmować żadnych działań i kontynuować przyjmowanie minipigułki. Należy skontaktować się z lekarzem, jeżeli krwawienia są bardzo intensywne i długotrwałe.
    • aerato Re: Cerazette 13.07.06, 09:37
      Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny!Tylko że nadal nie wiem czy opakowanie
      Cerazette rozpoczęte nie w 1 dniu miesiączki zabezpiecza przed ciążą. A gin na
      urlopie, a mąż stracił nadzieję na powrót życia seksualnego.Pozdr. Ania
      • izulka2617 Re: Cerazette 13.07.06, 12:51
        Hej
        Z tego co mowil moj lekarz,to zabezpiecza,bo przeciez mnostwo kobiet po porodzie
        miesiaczki jeszcze nie ma,a zabezpieczyc sie trzeba.Ja zaczelam brac tego samego
        dnia po wizycie,jak dotad wszystko gra:))

buzka
      • monika9990 Re: Cerazette 13.07.06, 14:24
        Zabezpiecza w takim samym stopniu jak bys brała w pierwszym dniu miesiączki.
        • aerato Re: Cerazette 13.07.06, 14:26
          Dzięki!! Może na urlopie odważę się powrócić do życia seksualnego jak się
          trochę odstresuję.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka