Dodaj do ulubionych

usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczniu??

30.07.06, 18:33
Witajcie Babki
Poczytałam sobie co niektóre wątki i tak dla potwierdzenia pytam o usg3d - czy
to prawda, że na unii już nie można go zrobić z nagraniem??? I ta cena 170 zł
z nagraniem na Felczaka?? Jak wcześnie trzeba się zapisać?? Jestem w 16
tygodniu więc do 30 jeszcze trochę, choć połówkowe niby też warto u dr
Węgrzynowskiego zrobić...więc kolejna 100. A szpital, jestem ze śródmieścia i
zastanawiam się nad Wojskowym, ale tyle pochlebstw słyszałam na temat
Pomorzan...sama nie wiem... Poradźcie. Pozdrowionka dla wszystkich
niecierpliwie oczekujących.
Obserwuj wątek
    • aerato Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 31.07.06, 11:27
      Cześć! Nie rezygnuj z usg połówkowego jest bardzo ważne, bo pozwala ocenić
      między innymi serduszko i podjąć leczenie jeśli jest to konieczne.U
      Węgrzynowskiego zapłaciłam za połówkowe z video 80 zł bez 3d. Wiem jednak, że
      zdjęcia dzidziusia z 3d są lepsze w 20 tygodniu bo lepiej go widać niż w 30 jak
      już jest duży, mówię to z własnego doświadczenia.Co do szpitala to opinie są
      różne. Ja rodziłam w Miejskim i jestem zadowolona. Pozdrawiam
    • 15tydzien Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 01.08.06, 13:35
      ja jajajajajajaj :) Hura ktos w styczniu:) ale super:) nie jestem smamaa:) Ale
      sie ucieszylam:)
      Ja w pomorzanach.
      Mam juz porownanie z unia Lubelska, bo i tu i tu lezalam juz w szpitalu....
      Pomorzany wygrywaja dla mnie:) a Pan dr Kwiatkowski takiego lekarza ze świecą
      szukać:)
    • 15tydzien PS. do USG3 D 01.08.06, 13:37
      Dr. n. med. Antoni Głaz jr przy kazdej wizycie robi 3d i bierzy tyle samo.
      bada ok jest sympatyczny i zabawny:) ale i tak bede rodzic na pomorzanach.

Jezeli interesuja Pania gdzie przyjuje i za ile i numery telefonow prosze na
      priv napsiac, gdyz danych tak prywatnych ni epodaje na forum publicznym z
      zasady. I nie jest tak astronomiczie drogi jak Unia z tego co przeczytalam
      • aga2831a styczeń 01.08.06, 18:39
        i ja w styczniu! teremin na 20 -22 stycznia!!! Myślę o pOmorzanach więc może
        się spokamy!!!
        • gochnakozik1 Re: styczeń 01.08.06, 20:08
          Witam. Ja mam termin na ok. 4 stycznia 2007r. Jesli wszystko będzie ok to myślę
          o porodzie w Zdrojach albo na Wojska Polskiego wcześniej myślałam o Unii bo tam
          jest dużo specjalistów ale nie polecają tam - poprostu będę musiała sama się
          tam kiedyś wybrać na zwiady hihihi...
          • 15tydzien Re: styczeń 01.08.06, 21:01
            ja na poczatku ciazy mialam krwawienia wyladowalam na Unii
            cytuje jedna z poloznych ktora mnie przyjmwoala:

- pierwsza ciąża?
            - tak - z radością, ale cala wystarszona o moja ciaze
            - a pierwsze zawsze sie porania - i usmiech piszac dalej smsa

;/
          • 15tydzien PS. Styczniowki GóRą:) 01.08.06, 21:02
            Jak w temacie:)
      • joanna796 Re: PS. do USG3 D 02.08.06, 10:39
        Hej czy moge prosić na priv info o dr.Glazie??? Z góry dzięki.
      • m0nalisa Re: PS. do USG3 D 17.09.06, 13:33
        głaz jest rewelacyjny, 6 lat jestem jego pacjentką, nie wyobrażam sobie by kto
        inny prowadził moją ciążę...
        pozdrowienia
    • ania69 Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 02.08.06, 18:12
      Ja też mam termin na stycznia, 23.01. :). Stawiam na szpital na Pomorzanach.
      • 15tydzien Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 02.08.06, 18:50
        ja mam wg miesiaczki na 2.stycznia:)
        • junista Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 07.08.06, 15:46
          hej, ja mam termin na 8 stycznia. Michała rodziłam na pomorzanach i drugie
          raczej napewno też. Na połówkowe idę do Węgrzynowskiego na felczaka, ponoć 120żł
          muszę mieć.
          • edyta.gorzka do Junista 16.08.06, 10:51
            hej, jak pójdziesz na połówkowe to daj znać ile kosztowało i jak doktorek...no
            na przykład czy zdradził płeć.. :) Pozdrowionka
    • gonzolina Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 07.08.06, 15:55
      Cześć

Ja własnie zapisałalm sie na usg 3d do dr Żebiełowcza . usługa ma kosztowac 120
      zl z nagraniem na płytę.Czytałam wiele pozytywnych opinii na jego temat na
      forum. Ale długo się czeka . Umawialam sie 04.08. a usg mam 21 .08. Już sie nie
      moge doczekac. Aktualnie jestem w 21 tygodniu ciązy.

To strona internetowego jego gabinetu www.darmed.net

Pozdrawiam goska
    • edyta.gorzka styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 11.08.06, 14:15
      To nas trochę w tym styczniu się zbiera :o). Ja mam termin według pierwszego usg
      na 21 stycznia, Malenstwo niby ma zrobić specjalny prezent babciom, tyle ze one
      widza w moim brzuchu wnuczkę-intuicja babciana??- bo ja tam myślę, że to
      chłopak, bo mnie do piwa w tej ciąży jakoś ciągnie..hihihi..Ono zobaczymy, chyba
      już nidługo, co?? może we wrześniu się objawi kiomże jest ten co mieszka pod
      moim sercem i którego ruchów już z niecierpliwością wypatruję.
      Co do porodu...to tyle dobrego słyszę o Pomorzanach, żę...chyba jednak tam, choć
      Wojskowy mam blisko domu. A co sądzicie o szkole rodzenia?? Warto??
      • junista Re: styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 11.08.06, 14:57
        Jeśli planujesz rodzić na pomorzanach to mogę Ci polecić szkołę rodzenia w
        tamtejszym szpiatu. Poznasz położne, lekarzy, szpitalne zwyczaje. atmosfera
        bardzo sympatyczna a i cenowo jeszcze dwa lata temu jak chodziłam było bardzo
        przystępnie (20zł za spotkanie)
      • aga2831a Re: styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 12.08.06, 11:37
        Hej! ja też mam termin na 21 i też myślę na Pomorzanach! \może razem będziemy
        tam krzyczały??? hahahhh
        • edyta.gorzka Re: styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 12.08.06, 17:48
          Fajnie wiedzieć, że ktoś będzie się też męczył w Dzień Babci, choć wiadomo, że
          Maleństwo może nie chcieć zrobić prezentu babciom i sobie przedłuży leżakowanie
          w brzuszku no albo się pospieszy... :) Pomorzany...chmmm...albo Wojskowy, choć
          wszystko mi przemawia jednak za Pomorzanami mimo , że dalej... chyba się tam
          przejedziemy i obadamy, bo szkołę rodzenia choć kilka zajęć, chciałabym już tam
          gdzie będę rodzić...
          • 15tydzien Re: styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 12.08.06, 20:15
            ja na samym poczatku stycznia rodze 2 styczen i czy ktos tez rodzi na samym
            poczatku?
            • joanna796 Re: styczniówki,szkoła rodzenia-warto?? 16.08.06, 10:39
              Do aga2831a - ja też mam termin na 21 stycznia i również myślę o szpitalu na
              Pomorzanach(myśl ta swita mi od niedawna, bo zmieniłam lekarza na tamtejszego).
              Oby im sal porodowych starczyło, bo troche nas siee widze może uzbierać hihi;)
              • aga2831a Re: do joanna i innych z term. 21 .01 18.08.06, 14:33
                Dziewczynki może ustalimy jakiś znak rozpoznawczy ??? hahahh?? może czerwone
                kokardy????Trochę nas się juz nazbierało!!!!Do jakiego nlekarza chodzisz????Ja
                do Bielewicza.
                • joanna796 Re: do joanna i innych z term. 21 .01 18.08.06, 16:49
                  Ostatnio byłam w szpitalu tamtejszym na USG u dr.Partyki.Zostanę przy nim.Byłam
                  bardzo zadowolona z wizyty.W planach porodu nie miałam tam ale cos czuje, że
                  tak bedzie.Tylko Ci studenci...
                  • aga2831a Re: do joanna i innych z term. 21 .01 18.08.06, 18:48
                    jacy studenci??? ja sobie nie wyobrażam aby przy moim porodzie były dodatkowe
                    osoby w postaci młodych uczących się chłopacxzków! mysle ze można powiedzic
                    lekarzowi ze sobie tego nie zyczy się!A Ty jak nyślisz??? bo jeśli nie to jua z
                    POMorzam rezygnuje na 100% nie chce dodatkowego stresu a co z akcja rodzić po
                    ludzku???????????????
                • ala303 Re: do joanna i innych z term. 21 .01 18.08.06, 21:35
                  Mnie lekarz powiedział, że jak się decyduje na szpital kliniczny (unia,
                  Pomorzany) to jest to naturalne, że mogą być studenci, bo przecież "muszą się
                  na kimś uczyć". U mojej koleżanki przy porodzie byli (nie życzyła sobie, ale
                  lekarka na nią nakrzyczała i tyle miała do gadania) podobno studenci byli
                  bardziej przerażeni niż ona sama,tj. moja koleżanka, poza tym ona twierdzi, że
                  potem w bólach już się o tym nie myśli.
                  • ala303 Re: do joanna i innych z term. 21 .01 18.08.06, 21:39
                    odnośnie studentów na Pomorzanach:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=44910023&a=45388486
                • edyta.gorzka to ile nas jest z term. 21 .01:) 20.08.06, 11:27
                  to ile juz nas sie uzbieralo z terminem 21.o1 ?? Moja Pano doktor nie jest chyba
                  z Pomorzan, to dr Dębska Jaroszewicz a na połówkowe idę do dr Węgrzynowskiego
                  albo Głaza, jeszcze nie zdecydowałam.Pozdrowionka dla wszystkich styczniówek
                  szczególnie tych z teoretycznym 21 do rozwiązania
                  • junista Re: to ile nas jest z term. 21 .01:) 30.08.06, 15:34
                    hej dziś idę na poówkowe do Węgrzynowskiego, dam znać jak było.
                    • junista Re: to ile nas jest z term. 21 .01:) 31.08.06, 13:26
                      Było bardzo sympatycznie, niestety moje dziecię nóżki złożyło nie chciało się
                      pokazać. Jednak gin stawia na dziewuchę, bo wg niego jeślibyłby chłop to pewnie
                      już cośby tam pajtało.
                • galopciak też z terminemna styczeń 13.10.06, 14:40
                  hej styczniówki!Szukam jakiegoś fora z Wami a tu tylko ogólne styczeń 2007 ;(
                  Nie ma żadnego wątku dla nas abysmy nie musiały szukać.
                  Ja też mam termin na 21.01 ale nie myślę o Pomorzanach,planowałam poród(kolejny
                  raz) na Unii tylko oawiam się tego przeniesienia akurat w tym czasie do Polic.
                  Pozdrawiam!!!
    • ewawiki1 Re: usg3d i jaki szpital? Hej, kto rodzi w styczn 07.09.06, 15:43
      Witajcie
      Ja mam termin na 14 stycznia. Chodzę do dr Bielewicza i będę rodzić w Policach
      (tak jak pierwsze dziecko). W brzuszku na razie siedzi dziewczynka. 13 września
      idę do dr Węgrzynowskiego na 3D, zobaczymy czy zdrowe i czy płeć ta sama.
      Pozdrawiam
      Ewa
      • edyta.gorzka ewawiki1 10.09.06, 19:48
        ja ide 14 do dr Węgrzynowskiego już się nie mogę doczekać, by wiedzieć -wierzę-
        że wszystko dobrze :) No i płeć jakby chciało pokazać, bo babcie uważają że to
        dziewczynka, a my że chłopak :D kto ma rację?
        Pozdrawiam
        E.
        • junista Re: edyta 12.09.06, 12:04
          hej i co wyszło dziewuszka czy chłopak?
          • edyta.gorzka Re: junista 12.09.06, 15:06
            Chmm..jeszcze dwa dni...Dziś zaliczylam dentyste, a w czwartek 14stego o 19stej
            USG...już oboje z mężem się niecierpliwimy...o ile zechce sie pokazać napiszę w
            czwartek...oby tylko wszystko było dobrze...
          • edyta.gorzka Re: edyta 13.09.06, 18:19
            to samo pytanko: i co?? wyczekiwanka to chłopczyk czy dziewuszka?? mi zostało
            jeszcze 25 gdizn czekania hihi, no jeśli się ukaże oczywiście...Pozdrowionka i
            czekam na wieści..
    • ania69 Re: usg3d na Unii 13.09.06, 08:41
      Hej. Bylam wczoraj na USG na Unii. Dostalam płytkę z DVD filmem zrobionym z 4D, więc te informacje o braku mozliwości nagrania to tylko jakaś plotka. Pozdrawiam serdecznie i zyczę samych dobrych wiadomości
      • edyta.gorzka Re: usg3d na Unii 13.09.06, 11:57
        Aniu jesli można zdradź u kogo byłaś i ile dałaś za 4d? No i czy płytkę trzeba
        mieć swoją DVD czy komputerową?Pozdrowionka
        • ania69 Re: usg3d na Unii 13.09.06, 16:09
          USG wykonywał dr Płonka, nie musiałam mieć swojej płytki, (chociaz zabezpieczyłam sie w razie co ;) i trzymalam swoje płyty w torebce), kosztowało mnie to 135 zł. Dzidzia cały czas się wierciła i tylko raz udalo nam się uchwycić w miarę dobre ujęcie twarzyczki , ale za to widziałam jak drapie się za uszkiem albo zakłada jedną noge na drugą. Wspaniały widok. :). Dodam ze badanie odbylo sie w 21 tyg.
          • edyta.gorzka Re: usg3d na Unii-ania69 13.09.06, 18:17
            chmm.. ja mam 22/23 tydzien i nie mogę doczekać się jutra...Widać było płeć??
            Pozdrowionka dla Ciebie i maleństwa
            • edyta.gorzka Będzie chłopiec :D 14.09.06, 22:48
              Będziemy mieć synka :D jest wszystko dobrze, rozwija sie swietnie i oby tak juz
              mu zostalo na zawsze...:D Pozdrowionka
              • junista Re: Będzie chłopiec :D 15.09.06, 11:13
                super, serdecznie gratuluję synka. Macie już wybrane imię?
                • edyta.gorzka Re: Będzie chłopiec :D-junista 15.09.06, 15:20
                  chmmm... no i tutaj pojawia sie zagwozdka, bo cały czas miał być Filip- od
                  zawsze, a ja wczoraj zachorowałam na Kajetan...no ale tym razem to chyba nie
                  przejdzie...więc pewno zostanie Filip...
            • ania69 Re: usg3d na Unii-ania69 15.09.06, 19:45
              Będziemy mieli córcię :)
    • ania69 Samopoczucie 17.09.06, 20:16
      A jak się dziewczyny czujecie? W koncu połowa ciąży już za nami. Mi np. ciągle dokuczają bóle podbrzusza i chyba zaczyna sie do nich przyzwyczajać.
    • ania69 lekarz prowadzący (Hajdasz, Torbe) 17.09.06, 20:24
      Mam jeszcze jedno pytanie: do jakich lekarzy chodzicie i jakie macie o nich zdanie? interesują mnie opinie szczegolnie dot. dwóch nazwisk z tematu posta.
      Pozdrawiam goraco
      • kaatka79 Re: lekarz prowadzący (Hajdasz, Torbe) 18.09.06, 08:40
        Ja polecałabym dr.Torbe'. Według mnie jest świetnym specjalistą. Niektórzy
        odbierają go za człowieka małomównego, niestety taki jest, ale jeżeli się go o
        coś zapytasz odpowie i doradzi w sposób profesjonalny. Z tego co słyszałam jest
        najlepszym doktorem na Pomorzanach.
        Pozdrawiam!!!
        • ania69 Re:kaatka79:lekarz prowadzący (Hajdasz, Torbe) 18.09.06, 10:09
          Dziękuję. :)
          • junista Re:kaatka79:lekarz prowadzący (Hajdasz, Torbe) 19.09.06, 11:20
            Ja jestem stałą pacjentką Kuligowskiego, też polecam.
            Aniu gratuluję córeczki.
            zajrzyjcie czasem na forum styczeń 2007

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka