Dodaj do ulubionych

AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona!

08.08.06, 15:35
Szanowni Akcjonariusze akcji pomocy Domowi Samotnej Matki i Dziecka w Policach!
Pragnę Wam donieść, że wyposażanie dzieci w nowe podręczniki szkolne jest już prawie skończone!
A teraz konkrety:

1. Sandra została wyposażona we wszystko co potrzebuje przez naszego hojnego darczyńcę, który
samodzielnie kupił dziewczynce cały ekwipunek do szkoły. Co więcej ta sama osoba - chce pozostać
anonimowa - zawiozła do Domu swoje dary o wartości kilkuset złotych (soczki, etc.) oraz przekazała
do puli funduszu książkowego kolejne 400 zł. W związku z tym...

2. ... w naszej kasie łącznie znalazło się 1045 zł. Na zakupy wydałem już 890, 29 zł (mam rachunki
do wglądu gdyby ktoś chciał sprawdzić). Ciągle brakuje kilku książek, więc suma ta wzrośnie. Jeśli
zabraknie dołożę ze swoich względnie podeprę się "Hojnym Darczyńcą":)

3. Okazało się (po przysłaniu przez Panią kierownik list podręczników), że potrzebujących je dzieci
jest nie czworo a pięcioro. Co było robić?:) Przy okazji dowiedziałem się jak ciężka to robota
kupować książki do szkoły dla dzieci: ile trzeba się nachodzić, nadźwigać... Nauka to ciężka sprawa.
Dosłownie.

4. W obu księgarniach, w których dokonałem zakupów udało mi się uzyskać rabaty: 10 i 15 proc. za
co Panią sprzedawczyniom bardzo dziękuję. Jedna z nich dorzuciła też dwie paczki zeszytów-
reklamówek jednego z wydawnictw.

5. Czego jeszcze potrzeba? Książki to jedno, ale miło by było dorzucić do tego jeszcze jakieś
zeszyty, pisaki, kredki, gumki, etc. Książki dobrze mieć też w czym nosić, a więc może jakieś
plecaki? Słodycze na osłodę? Rzucam tylko hasła. Bardzo proszę o odzew czy jesteście się w stanie
włączyć jeszcze do akcji. Pamiętajcie, że to wszystko jest dobrowolne i anonimowe za co osobiście
ręczę.

Z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania dotyczące akcji, książek (jestem już ekspertem),
finansów, etc.

Pozdrawiam ciepło wszystkich Przyjaciół i bardzo Wam dziękuję!
Milseog

PS. Wizytko! przesyłka doszła! Kłaniam się nisko:)
Obserwuj wątek
    • kakq Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 17:22
      dołacząm ołówki, długopisy,kredki wcześniej wspomniane gadżety , ubranka jakieś
      i słodkości też sie znajdą
      pzdr
      • hanka41 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 18:26
        Wyglada na to, ze spelni sie rowniez (czesciowo ) marzenie Sandry. Nie poplywa
        wprawddzie z delfinami ale bedzie mogla je dotknac i pokarmic w delfinarium w
        Holandii.
        Jak wszystko dobrze pojdzie ( sprawy paszportowe ) to juz 19-20 sierpnia.
        Miejmy nadzieje, ze sprawi jej to duzo radosci, ktorej zapewne nie ma zbyt
        wiele.
        pozdrawiam wszystkich przyjaciol dzieci z domu w Policach.
        Hanka
        • kakq Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 18:29
          ekstra
          brawo brawo brawo
        • milseog Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 21:42
          Hanko Kochana! mowe mi odjelo! BRAWO!!!!!! marzenia sie spelniaja a po tej historii z Sandra widac, ze
          warto robic takie rzeczy a czasem nawet rzucac sie z motyka na slonce! Kto by pomyslal, ze po tym jak
          opisalem jej marzenie - tak bardzo przeciez kosztowne do spelnienia - zisci sie.
          Pozdrawiam i sciskam,
          Milseog
          • hanka41 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 23:15
            Bez przesady, koszty nie beda " Tak" duze a dobrzy ludzie pomoga. To zbiorowe
            przedsiewziecie.prosze nie zrzucaj na mnie calej odpowiedzialnosci.
            Podziekowania naleza sie przede wszystkiem Tobie, za serce, inicjatywe,
            zainwestowany czas ( ktorego masz tak malo)i wiare w ludzi.
            usciski
    • andreas.007 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 21:50
      ja jestem bardzo nieufny, znam zbyt wielu oszustów...
      podaj adres, zapotrzaebowanie, kupie i wysle paczke...
      no nie wszystko, ale cos!
      • oktomvre Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 22:00
        Andreas, nie wysyłaj, lepiej zawieź lub przekaż komuś, kto dostarczy (zbawienny
        wpływ metaxy? heheh)

Mils, miło Cię "widzieć", jakby co - jestem pod kom., a i od siebie coś jeszcze
        dorzucę.
        • andreas.007 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 22:05
          dajcie adres najlepiej tu na forum,
          to moze jeszcze ktos jest pod wpływem...
          Liste rzeczy kupie i wysle!
          • oktomvre Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 22:11
            Dom Samotnych Matek z Dziećmi w Policach przy ul. Kosynierów Gdyńskich 25.
            Tel./ fax do Ośrodka: 091/317 65 91
            e-mail: domsamotnychmatek@poczta.onet.pl.
            • andreas.007 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 22:33
              ale co mam nakupowac ołówków i długopisów czy czegos szkolnego i wysłac!
              Bop tak za kilka stów tego kupie....
              Według mojego uznania?
              • hanka41 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 23:06
                Andree drogi mam pomysl, przejedz sie do Polic. Uwierz mi na slowo- warto.
                Na miejscu Ci powiedza czego najbardziej potrzebuja, wez ze soba troche
                slodyczy i sokow.Zobaczysz w oczach tych dzieciakow co to jest prawdziwa radosc.
                Wrocisz zadowolony.
                pozdrawiam
                • hanka41 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 23:41
                  zapomnialam dodac : nie zapomnij o bananach , koniecznie !!!!
      • zyggi2 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 22:06
        W przeciwieństwie do Sz.P. Andreasa, darzę pełnym zaufaniem Pana Miselog.
        W związku z tym apelem, proszę o informacje, w jaki sposób mogę przekazać pewną
        sumę pieniędzy.
        pzdr.
      • kiciara11 andreas 09.08.06, 10:58
        bardzo sie ciesze, ze rowniez sie wlaczyles w akcje...

pozdrawiam
    • ja_aska Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 08.08.06, 23:15
      pamietaj, że jeszcze ja zostałam.
      • wizytka1 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 09.08.06, 07:37
        Milse, pieniądze wysłałam pod konic ubiegłego tygodnia.
        Zaorałeś kawałek pola. Jesteś wielki :)
    • Gość: Historyk Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! IP: *.pl / *.sysnet.pl 09.08.06, 12:10
      Akcja żniwa , każdy kłos na wagę złota , akcja zima , akcja... jak za komuny -
      same akcje a dlaczego nie gospodarka , wzrost PKB , inwestycje a tym samym
      wzrost bogactwa narodu . Starczy socjalistycznych akcji . Cofniemy sie do
      komuny .
      • milseog Wszystkie książki kupione!!!! 09.08.06, 13:03
        zanim do meritum to najpierw do Historyka: od gospodarki, wzrostu PKB i inwestycji są specjalnie
        powołane do troski o te sprawy ministerstwa i agencje rządowe. Jeśli naszą akcję nazywasz
        socjalistyczną to może zastanów się nad tym jeszcze raz, bo jak widzisz daje ona efekty, podczas gdy
        Twoje marzenia spełniają się jedynie w rocznikach statystycznych.

Meritum: Szanowni!
        Z niekłamaną satysfakcją i dumą ogłaszam, że dzisiaj dokupiłem brakujące książki i mamy już
        wszystkie podręczniki dla całej piątki skompletowane!!!! Ci co mają dzieci pewnie wiedzą jaki to trud
        wszystko dostać w księgarniach, a ci, którzy nie mają niech mi wierzą na słowo.
        Książki zatem są. Dzisiaj jeszcze zadzwonię do Domu i powiem o tym Pani Izie.

Dla skrupulatnych: na książki wydaliśmy łącznie: 1025, 40 zł (z rabatami). Zostało jeszcze: 19,60 zł.
        Dodam coś od siebie i kupię do Domu jakiś ładny atlas świata. Myślę, że moglibyśmy zacząć im też
        kompletować rzeczy takie jak: słowniki ortograficzne, gramatykę języka polskiego, etc. - słowem
        pomoce, których na pewno nie mają. Kto wie? a może w Domu mieszka dziecko, które odkryje
        lekarstwo na nieuleczalną chorobę? Trzeba w dzieci inwestować.

Haniu, ja wszystko wiem:) Tak czy owak: BRAWO! Oktomvre, mnie również miło:) zawieziemy książki
        razem? im wcześniej je dzieci dostaną tym lepiej. Sam też lubiłem mieć książki wcześniej:)

Co do dalszej części Akcji "Wyprawka":

1. potrzebne jest wszystko: kredki, plastelina, pisaki, farby, bloki, długopisy, ołówki (pewnie różne
        twardości - starsze dzieci mają plastykę), zeszyty, wycinanki, kleje, notesy, tornistry-plecaki (5 szt.)
        etc.

2. Proponuję wpisywać się na forum w tym wątku tak jak to było w przypadku akcji zbierania darów, co
        kto daje. Ja będę to zbierał i układał z tego listę, żebyśmy się nie dublowali. Dla porządku BŁAGAM:
        zaczynać od nicka i datę, ok? będzie mi łatwiej. dzięki

3. Andreas: witaj na pokładzie!:) adres ktoś już podawał, co jest potrzebne z grubsza opisałem. daj
        nam cynk na co się zdecydowałeś. Wtedy ktoś inny kupi może coś innego.
        4. Zyggi: mailem na adres gazetowy wyślę Tobie namiary na siebie. dziękuję za zaufanie i ofertę
        wsparcia!:)
        5. Ja_Aśka: pamiętałem o Tobie, ale nie odzywałaś się a trzeba było działać:) nic straconego - zawsze
        możesz dołączyć teraz. dzięki za czujność:)
        6. Wizytko: nie przesadzaj - byłem tylko parę razy w księgarni.:)

Dziękuję wszystkim jeszcze raz za wszystko! A przede wszystkim za powierzenie mi wcale niemałych
        pieniędzy.

Na zakończenie szybki ranking księgarni z podręcznikami dla zainteresowanych:
        1. Zamkowa - bardzo miła obsługa, dobre zaopatrzenie, ale niestety wszystkiego nie było. Rabat przy
        dużych zakupach.
        2. Księgarnia na deptaku Bogusława: przemiła obsługa, bardzo dobre zaopatrzenie, ale wszystkiego też
        nie ma, choć było blisko do pełni szczęścia. Rabat nawet wyższy niż w Zamkowej.
        3. Księgarnia w C.H. Turzyn - mało podręczników, polecam w sytuacji konieczności dokupienia
        pojedynczych sztuk. Kompletu tam raczej nie kupicie.
        4. Szkolna przy ul. Jagiellońskiej: bodaj największy wybór, dostałem tam wszystko czego mi brakowało.
        Mam jednak wrażenie, że najdroższa z wymienionych.

Serdeczności dla wszystkich;)!
        Milseog
        • milseog do adminów 09.08.06, 13:27
          Wielkie dzięki za przyszpilenie wątku!
          serdeczności ;)
          Milseog
      • hanka41 Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 09.08.06, 13:06
        Wypchaj sie, ty pseudo-historyku. Dzieci potrzebuja pomocy i tak dlugo jak dlugo
        choc jedno dziecko jest glodne lub nie ma ksiazek do szkoly, ludzie pokroju
        Milsea sa na wage zlota.Na pomoc zlozylo sie wiele osob, czesto a przewaznie
        niezbyt zasobnych, ktorych zachecil i zainspirowal wlasnie Mils, wspanialy
        czlowiek , zyczliwy i oddany kolega.
        Zamiast wymyslac nie trafione analogie sam wlacz sie i zawiez cos dzieciakom.
        Wlasnie udalo sie zwerbowac pana jajcarza i pana wlasciciela sklepu. W czwartek
        dzieciaki dostana znow male co-nieco.
        A to wszystko zasluga inspiracji Milsea !
        pozdr
    • kurde.felek Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 09.08.06, 13:13
      Będę Ci wdzieczny, jak mi podrzucić na pryv. to co jest jeszcze potrzebne,
      przeznaczyłem nieco grosza na tę akcję, więc wydam. Nie jest tego dużo, ale
      zawsze coś tam jakiemuś dzieciakowi kupię. Najchetniej kupiłbym rzeczy trwałe,
      nie do jedzenia - zeszyty, ksiażki, wyposażenie uczniowskie. Muszę wiedzieć do
      jakiej klasy i czy dla dziewczynki czy dla chłopca, dla mnie to obojętne, ale
      jak dołoze jaką np. maskotke to wolę wiedziec komu, by trafic mniej więcej w
      dzieciece marzenia.
      Podaj mi też adres(wyślę paczką) lub miejsce gdzie mam kupione rzeczy
      dostarczyć. Wole zachowac anonimowość.
      Mam też nieco książek z domowej biblioteki typowych dla dzieci i chętnie dołążę.
      • kakq Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! 09.08.06, 13:17
        ok ja kupie ołówki i kredki i małe co nieco do pogryzienia
        jakieś ksiązki w domu sa a my z bratem juz nie w wieku szkolnym więc pewnie
        karton się zawiezie
        gratuluję pomysłu i realizacji
        pzdr
        • ja_aska miles 09.08.06, 15:59
          pamietaj o mnie. albo zaległe spotkanko (późno w nocy bo tyram) albo na priv nr
          konta. popsuło mi się wiec nie mam dawnej poczty.
          • hanka41 Re: miles 11.08.06, 08:34
            Wczoraj dzieciaki otrzymaly 900 jajek (!). Zasponsorowal Leszek, dowiozl Pawel.
            Jak widac akcja trwa i rozwija sie.
            • exman Re: miles 11.08.06, 09:21
              Rany, dadzą radę tym 900 jajom ?
              • kakq Re: miles 11.08.06, 09:43
                dadza dzadzą:)
                witam
                więc z cosmica- jedziemy 16 sierpnia tak popołudniu ok 17 do domu w Policach
                wieziemy ksiązki międzyinnymi:
                nauka ortografii i interpunkcji
                leksykony
                encykolopedie mateatyczna , języka polskiego
                małe atlasy geograficzne , historyczny ,
                nowoczesna polszczyzna
                ABC UNII EUROPEJSKIEJ
                przyjaciele z zoo
                i cos tam jeszcze napewno co sie przyda dzieciakom
                długopisy, ołówki, kredki
                i banany :)
                jeśli ktoś ma coś chętnie zabierzemy
                pozdrawiam
                • hanka41 Re: miles 11.08.06, 17:10
                  Jacek S., wlasciciel sklepow z galanteria przekazal mamom i ich corkom pokazna
                  ilosc ozdob do wlosow, czapeczek, kapelusikow, chusteczek i tp wspanialosci.
                  Wychodzac z zalozenia, ze nie samym chlebem czlowiek zyje, mial racje, radosc
                  byla nie do opisania.Niestety chlopcy nie mogli z tego skorzystac. Moze ktos
                  inny o nich pomysli ?
                  Pozdrowienia
                  • swantevit Pieniadze rozliczone, czas zwinac watek. 17.08.06, 13:25
                    ntx
                    • kakq Re: Pieniadze rozliczone, czas zwinac watek. 17.08.06, 13:27
                      zamknij sie i nie pisz w temacie w ktorym nie uczestniczysz
                      akcja jeszcze trwa
                      pzdr
                      • swantevit Re: Pieniadze rozliczone, czas zwinac watek. 17.08.06, 13:32
                        a co tak brutalnie?
                        grzecznie nie potrafisz?
                        • kakq Re: Pieniadze rozliczone, czas zwinac watek. 17.08.06, 13:35
                          swantevit napisał:

> a co tak brutalnie?
                          > grzecznie nie potrafisz?
                          Bardzo Ciebie proszę o nie wypowiadanie sie ww temacie
                          dziękuję

>
                          >
                          >
                          >
                          • swantevit Re: Pieniadze rozliczone, czas zwinac watek. 17.08.06, 13:36
                            za pozno - zostalem obrazony.
                            • Gość: milseog Svantevit: szkoda gadać! IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 18.08.06, 15:11
                              Svantevit, ja doprawdy nie rozumiem o co Tobie chodzi? Do tego jeszcze ta poza urażonej prima baleriny
                              - nieważne czy z przymrużeniem oka czy na serio - jest po prostu żałosna. Zawsze starałem się unikać
                              konfrontacji w ramach tego wątku, ale nerwy mi pusciły. Nie bierzesz w tym udziału, ba! nie bierzesz
                              nawet udziału w tej dyskusji, więc rzeczywiście: po prostu się zamknij i zostaw ten wątek tym, którzy się
                              tu udzielają. Całe szczęście nie tacy jak Ty będą decydować o jego zwijaniu. Następnym razem dwa razy
                              się zastanów zanim napiszesz podobną bzdurę.
    • milseog Książki zawiezione! 11.08.06, 12:33
      Witam,
      przepraszam wszystkich za opóźnienie, ale nie miałem dostępu do komputera od wczoraj.
      Śpieszę poinformować, że wczoraj z Oktomvre i jej kolegą, który okazał się również moim znajomym:)
      zawieźliśmy dzieciom podręczniki i małe co nie co od Szanownych Oktomvre i kolegi w postaci soków i
      sam nie wiem czego jeszcze.

Pani Iza podziekowała wszystkim Wam za książki. W międzyczasie okazało się, że rodzeństwo (dwoje
      chłopców) wyprowadziło się już z domu, ale książki mają zostać im dostarczone tak czy siak.

Otrzymałem kilka maili na adres gazetowy od osób, które także chcą pomóc, ale najwyraźniej
      niekoniecznie w "kolektywie". Ich wybór i niemniejsze dzięki. Tym, którym obiecałem kontakt mailowy i
      przesłanie informacji o które prosili postaram się to zrobić po południu. Po prostu nie mam czasu. Jeśli
      za to Wy macie go trochę więcej, proszę, przeczytajcie kilka postów z tego wątku i wszystko będziecie
      wiedzieć: co trzeba, adres domu, etc. Ja nie mam niestety tak dużo czasu, żeby każdemu pisać to samo
      w osobnych mailach. Proszę o odrobinę własnej inicjatywy i zrozumienia:) Umowa jest taka: ja wyślę
      info po południu, Wy do tego czasu najwyżej czytajcie wcześniejsze posty, ok?:)
      Dzięki:)

Dalsze działania w ramach akcji będą pojawiać się w tym wątku.
      Serdeczności:)
      MIls

PS. Oktomvre: wielkie dzięki za wszystko!:)
      • Gość: andreas Re: Książki zawiezione! IP: 217.116.110.* 18.08.06, 16:41
        informuje, ze kupiłem kilka plecako-tornistrów, piórników z kalkulatorami,
        kompletów ołowków i długopisów, kalkulatorów, kilka zeszytów...
        dokupie jeszcze słodycze i paczke w na poczatku nastepnego tygodnia wysle,
        jako z Forum!

A informuje, by wyrazic swoje czynne poparcie dla tej akcji!

Wydaje mi sie, iz jak ktos moze komus pomóc, to powinien to zrobic
        niezależnie czy jakas pomoc winna byc obligatoryjnie urzedowa...

Gdy kogos bija nie przechodźmy obok mrucząc,
        że powinna tym zając sie policja!
        • milseog Andreas! 19.08.06, 10:32
          Andreas, brawa dla Ciebie i Twoich pomocników!:) bardzo Tobie dziękuję za pomoc! i zgadzam się z tym,
          co napisaleś o pomocy urzędowej. to wspaniałe uczucie móc robić takie akcje z takimi ludźmi jak Wy
          wszyscy. pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze!
          Milseog
          • hanka41 Re: Andreas! 20.08.06, 22:32
            To wspaniale ze sie wlaczyles!!!
            Pozdrawiam
        • kakq Re: Książki zawiezione!moje wysłane 19.08.06, 11:24
          :)
          ksiazki, ołówki, długopisy, kredki wysłane poczta :)
          pzdr
          • milseog Re: Książki zawiezione!moje wysłane 19.08.06, 11:29
            Dzięki Kakq!:)
            pozdrawiam również!
            Mils
            • Gość: KF. Re: Książki zawiezione!moje wysłane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:16
              Masz na pryw. inf. dot. Anetki i jej tornistra. Jest już wszystko! Kredki,
              zeszyty itp.
              • hanka41 Re: jak zapewniaja 20.08.06, 22:44
                Leszek i Pawel - beda dalsze dostawy jaj a moze takze k u r c z a k o w !
                NO prosze, powiedzcie sami, czyz ludzie nie sa wspaniali a najwspanialszy
                Mils ?? :-))
                Jakies gaduchy o piffku ? Gdzie, kiedy ???
                Chetnie sie napije piweczka ze wspanialymi ludzmi .
                pozdr
                • Gość: milseog hanka! IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 21.08.06, 09:11
                  Olaboga! a ja napisałem Kakq po naszej rozmowie telefonicznej, że Ty na piwo już nie będziesz miała
                  czasu.:) po prostu błąd we wnioskowaniu:) oczywiście cofam te brednie i przepraszam. Teraz Twoje
                  zadanie polega na wyznaczeniu terminu. Do dzieła!:)
                  MIlseog
                  • kakq Re: hanka! 21.08.06, 09:17
                    Mils termin juz jest wtorek 22 o godz 20 KLUBIK
                    • Gość: milseog Re: hanka! IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 21.08.06, 09:21
                      Dzieki, Kakq! kłopot w tym, że do 22.00 pracuje i to w okolicach Twardowskiego. Zanim dojade... no coz,
                      zobaczy sie. w kazdym razie dzieki za cynk! pozdrawiam,
                      milseog
                      • kakq MILS 21.08.06, 09:54
                        pozyjemy zobaczymy
                        jak nie to wypijemy z Hanka Twoje zdrowie
                        miłej pracy
                        pzdr
                        • Gość: milseog Re: MILS IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 21.08.06, 10:11
                          no jasne! na pewno sie nie zmarnuje:) jak bedzie, tak bedzie.
                          rowniez milego dnia zycze:)
                          pozdrawiam,
                          milseog
    • milseog Zyggi2: przelew doszedl! 21.08.06, 12:44
      Zyggi, wielkie dzieki za wplate:) pieniadze sa juz na moim koncie i jesli nie napiszesz tutaj co chcesz,
      zebym za nie kupil, sam zdecyduje a nastepnie napisze na co je wydalem. cwiczylem ten scenariusz z
      Duha i chyba sie udalo.
      dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie,
      Mils
    • Gość: KF. Re: AKCJA "Wyprawka" prawie zakończona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:52
      Mils - zgodnie z zapowiedzią zawiozłem dzisiaj pleczczek-tornister z pełnym
      wyposażeniem szkolnym do Polic (klasa V, dla dziewczynki).
      • milseog KF: podziękowania i pozdrowienia:) 22.08.06, 12:54
        Bardzo się cieszę i dziękuję. :)
        pozdrawiam i do miłego,
        Milseog
        • ja_aska Re: KF: podziękowania i pozdrowienia:) 22.08.06, 13:36
          nadal nie dostałam obiecanego maila:-(
          • milseog aska 22.08.06, 13:40
            bo nie bardzo wiem co mam w sumie napisac?:) kompletujemy wyprawkę. zrób zakupy, umowimy się na
            spotkanie/dostarczenie i sprawa załatwiona. termin uzgodnimy na spotkaniu albo w tym watku po
            środzie. i gotowe. :)
            jakieś pytania dodatkowe?:)
            pozdrawiam,
            m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka