Gość: dyzio Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:10 Dalszy ciąg reklamy z niemieckiego Media Marktu: niemiecki sprzedwaca mówi do swoich kolegów: patrzcie jacy uczciwi Polacy, nawet mi nie ukradli zegarka. A byłoby szkoda, bo to pamiątka po dziadku. Ma tu taką dziwną dedykację w jakimś dziwnym języku, napisane jest: "na pamiatkę matury, czerwiec 1939 rok"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:13 Brawo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi TAk jakby oni byli idealni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:20 ja mam propozycję, jak niemcy drukują kartki o polakach-złodziejach to my możemy sie im odwdzięczyć tym samym sprzedajac w Berlinie kartki niemcy-mordercy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 195.164.127.* 09.08.06, 14:21 A nam w czasie II wojny światowej skradziono setki tysiecy dzieci na zniemczenie (no. dzieci Zamojszczyzny). Obecnie wielu starszych ludzi żyje w Niemczech nie wiedząc nawet, że są zniemczonymi Polakami. Co za straszny naród te Niemiaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erica Jedżcie do Niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:22 Jedźcie do Niemiec, majątki ukradzione Waszym dziadkom już tam są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Szczeciniak Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.bredband.skanova.com 09.08.06, 14:36 I co tak Was bulwersuje ? Niemcy to wymyslili? Zarobiliscie sobie sami na taka opinie ! Jedźcie do Niemiec, majątki ukradzione Waszym dziadkom już tam są... A to ma byc niby argument powalajacy Niemcow na kolana? I to pisza ludzie ,ktorzy zyja na niemieckiej ziemi w niemieckich domach i willach ! I zyja lepiej jak ci w tych domach pobudowanych po wojnie :)) Majatki ukradzione Waszym Dziadkom czy dziadom? naraz kazdy cham zza Buga mial majatek? A Babcia byla oszalamiajaco bogata-posiadala krowe i koze na zasyfionej wiosce pod Wilnem ? Troche umiaru ! Mniej podskakiwania i wiecej opanowania ! maja prawo tak pisac jak chca i nie ma sie co obrazac.Nikt nikomu w PL nie zabrania wypisywania glupich dowcipow o Niemcach.Tylko obawiam sie ,ze Oni nawet nie zwroca na to uwage.I nie podskakiwac ! To Wy jezdziliscie i jezdzicie i kto wie jak dlugo jeszcze bedziecie jezdzic do pracy w Niemczech a nie Niemcy do Was. W Niemczech im w dupe wlazicie ale na necie to jestescie odwazni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliliana Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:43 Ex szczeciniak wstyd mi za takich ludzi jak ty.pewnie o swoich dziadazh mówisz ,opierając się na histori swojej rodziny.ale szkoda komentarzy , bo nie chce zniżac się do poziomu magla a taki reprezentujesz wypowidając takie słowa. wstyd jesze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Szczeciniak Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.bredband.skanova.com 09.08.06, 14:58 Gość: zliliana 09.08.06, 14:43 + odpowiedz Ex szczeciniak wstyd mi za takich ludzi jak ty.pewnie o swoich dziadazh mówisz ,opierając się na histori swojej rodziny.ale szkoda komentarzy , bo nie chce zniżac się do poziomu magla a taki reprezentujesz wypowidając takie słowa. wstyd jesze raz wstyd. Dzieciaku,Ty nawet pojecia nie masz o czym sie tu dyskutuje.Idz na loda albo do parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliliana Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:07 Dzięki za dzieciaka ,owszem jestem dzieckiem swoich rodziców -Polaków przez duże "P". A na marginesie zastanawiam sie z jakiego kraju wygłaszasz swoje "kontrowersyjne" delikatnie mówiąc opinie.Bo chyba nie w Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Jedżcie do Niemiec IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:20 Won volksdeutschu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Jedżcie do Niemiec IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:21 Ex szczeciniak, zniemczona gnida Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Jedżcie do Niemiec 09.08.06, 17:53 >To Wy jezdziliscie i jezdzicie i kto wie > > jak dlugo jeszcze bedziecie jezdzic do pracy w Niemczech a nie Niemcy do Was. > W Niemczech im w dupe wlazicie ale na necie to jestescie odwazni ? O sobie mówisz, volksdeutscher? Nigdy w życiu nie byłem w Niemczech pracować. Byłem tam wiele razy jako turysta i byłem obsługiwany jak wielki pan (co tylko dobrze świadczy o niemieckiej branży turystycznej). No, ale jak ktoś jest "chamem zza Buga" i musi "włazić Niemcom w dupę" to jego (twój?) problem. BTW- bardzo duzo Niemców pracuje w Polsce. Nie zawsze jako szefowie Polaków. Mimo wszystko pozdrawiam, choć na to nie zasługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.06, 15:20 Jest umysl tworczy i odtworczy. wiekszosc tych postow swiadczy o tym, ze Polacy to narod wylacznie o umysle odtworczym. Niemiec kartke wymyslil, a Polak sie zlosci i zaczyna go przescigac w wyrafinowaniu. Tylko dlaczego Polak nie wpadl na pomysl szkalowania Niemcow, jak sami proponujecie? Bo najlepiej mu do twarzy w roli ofiary i bohatera. Moze od czasu do czasu pociagnac z flaszki i pomachac szabelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tallboy Re: Jedżcie do Niemiec IP: *.pl / 80.51.191.* 09.08.06, 15:31 Szbelka mozna uciac glowe. W twoim przypadku byloby to zbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliliana Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:24 Jedź do Niemiec majątek twoich dziadków juz tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.08.06, 14:31 Przecież w Polsce złodziejstwo to sport narodowy, więc skąd te obawy i oburzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliliana Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:37 Nie ma to jak napluć we własne gniazdo,ale każdy mówi z perspektywy własnej osoby.Nim wygłosi się taką opinie nalezy może pomysleć czasami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:23 A u niemcow nie? od czasow barbarzynskich grabili i mordowali. Zlodzieje i do tego bandyci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy trudno ci to bedzie zaakceptowac IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 15:51 > A u niemcow nie? od czasow barbarzynskich grabili i mordowali. Zlodzieje i do > tego bandyci ale to wlasie niemcy ucywilizowali Polske, przyniesli tu prawo, rzemioslo, nauke. to oni zbudowali wiekszosc miast, mlynow itd. to niemiec wit stwosz wyrzezbil oltarz mariacki, niemiec kopernik (poddany polskiego krola) stworzyl rewolucyjna teorie, niemiec krol august zbudowal piekna warszawe - os saska. najlepiej widac wplywy niemieckie patrzac po zaborach, tam gdzie byli niemcy to cywilizaja, porzadek, poszaownie prawa, czystosc, gospodarnosc, tam gdzie ruscy to typowa azja. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 18:01 > Przecież w Polsce złodziejstwo to sport narodowy Taaa? A tyś jest Polak? To w takim razie muszę uważać na portfel i trzymać sie za kieszeń jak cię spotkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Po cholerę kraść szwabom samochody, 09.08.06, 14:32 skoro mozna je od nich kupić za psi pieniądz. To nie oni wykupują naszą ziemię, tylko my ich samochody. Co? Prawda w oczy kole, szanowni sąsiedzi zza Odry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak a niech sie walom na ryi IP: 217.153.86.* 09.08.06, 14:40 i dlatego jadac na lazurowe wybrzeze omine niemcy i zostawie swoje pieniadze w austrii i we włoszech, gdyby wszyscy polacy zaczeli niemiaszkow olewac, to rura by im zmiekla Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: a niech sie walom na ryi 09.08.06, 15:10 Gość portalu: polak napisał(a): > i dlatego jadac na lazurowe wybrzeze omine niemcy i zostawie swoje pieniadze w > austrii i we włoszech, > > gdyby wszyscy polacy zaczeli niemiaszkow olewac, to rura by im zmiekla Synku o jakich pieniadzach ty majaczysz i o jakim wybrzezu ? Ty nie masz na autobus by dojechac do miasteczka nie wspominajac o polskim wybrzezu !Kogo Ty biedoto straszysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: a niech sie walom na ryi IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:24 Na zachodzie niemiaszkow uwazaja za przyglupow, Nuiemcy maja wielki kompleks anglosasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: a niech sie walom na ryi IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 15:52 a w austrii to pewnie slowianie mieszkaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 87.193.5.* 09.08.06, 14:43 Przyczynek do tematu: moj maz pracowal w latach 90-tych jako przedstawiciel firmy niemieckiej w Polsce.Wraz z nim rozpoczelo prace dwoch przedstawicieli w dwoch inny krajach "postkomunistycznych", obaj Niemcy, wiek sredni, wyksztalceni.W ciagu pol roku obaj dopuscili sie powaznych naduzyc finansowych, utracili prace, w jednym przypadku prokuratura. Trzeci Niemiec, pracownik tej samej firmy, rowniez w Polsce, zaslynal nieuczciwym wyludzaniem od firmy macierzystej, a tuz przed wyjazdem zostal "okradziony (auto i wiele wartosciowych przedmiotow, w tym bizuteria). Ubezpieczenie wyplacilo, (Polska- kraj wysokiego ryzyka), tyle, ze niektore ze skradzionych przedmiotow byly pozniej widziane przez pracownikow biura. Nawiasem mowiac, mnie rowniez uderza ekstremalnie negatywny wizerunek Polakow na lamach GW oraz na forach czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 14:52 ok! dobra, niech im będzie. mozemy być złodziejami, antysemitami i kartoflami. Ale koniecznie niech Gazeta tę fotkę skomentuje właściwie. Bo ktoś jeszcze pomyśli że stał się cud i znaleziono piewrszą ładną Niemkę. Co jak wie każdy jest surrealizmem i niedorzecznoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 14:55 w tych "kradzieżach" było dwóch współników. Polak kupował za niską cenę samochód, który sprzedawał Niemiec chcąc uzyskać odszkodowanie na zakup nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys11 Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.06, 14:56 a czemu rosjanin kradnie 2 auta w niemczech ? bo wraca przez polske. niestety na opinie trzeba sobie zapracowac Odpowiedz Link Zgłoś
commo28 Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 14:59 Co wy sie niemcami przejmujecie. Im gorzej o nas mysla tym lepiej dla nas. Niemcow nikt na swiecie nie lubi. Oni maja cholerne kompleksy z tego powodu i chca sie wyzyc na innych. Pozdrowienia z Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 193.19.114.* 09.08.06, 16:33 a australijczycy to potomkowie zjodzieji i bandytow zeslanych z anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jedzcie do Niemiec .. IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.06, 15:01 Jedzcie do Niemiec, zobaczcie jak wygladaja potomkowie mordercow i przy okazji obejrzcie skradzione meble ktore Szwaby zrabowaly w Polsce. Zreszta niewinnych mordercow mozna obejrzec w niemieckich autobusach turystycznych przetaczajascych sie przez Polske, powitajmy ich sedecznie wysoko podniesiona prawa dlonia, niech sie poczuja za mlodych lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: ... ale dlaczego post-komuna wpakowala nas w t IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 09.08.06, 15:18 o bagno. "ue" , przyjazn z .. niemcami, to pomysly wypranych mozgow liberalow skupionych wokol SLD I Michnikowskiej "gw" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanysek Jakie meble, czlowieku IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 15:56 Gość portalu: gosc napisał(a): > Jedzcie do Niemiec, zobaczcie jak wygladaja potomkowie mordercow i przy okazji > obejrzcie skradzione meble ktore Szwaby zrabowaly w Polsce. Czlowieku, jakie meble? W polskich czwarakach to zadnych mebli nie bylo, ludze na zapieckach spali w jednej izbe. Mable to Polacy zobaczyli jak zaczeli ze Slaska do Warszawki cale pociagi szabru zwozic! Odpowiedz Link Zgłoś
kalowa_gazeta Meble - takie do siedzenia, jedzenia na nich itp.. 09.08.06, 16:28 Wiem ze u was na Sląsku w familiokach zbijaliscie cztery deski i bylo lozko - ale w Warszawie bratku byly kamienice, PASTA, Teatr Narodowy, Muzea, Zamek itp. itd. W innych polskich miastach bylo podobnie. Po przejsciu waszego bratniego narodu zostaly tylko ruiny i to co udalo sie Polakom schowac. Szaber byl uzasadniony - niemiaszki zniszczyly wszystko w Polsce centralnej to trzeba bylo uzupelnic stan biorac gorsze - poniemieckie. Nawet kot z centralnej Polski byl lepszy od poniemieckiego, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanysek Re: Meble - takie do siedzenia, jedzenia na nich IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 17:20 > Wiem ze u was na Sląsku w familiokach zbijaliscie cztery deski i bylo lozko - > ale w Warszawie bratku byly kamienice, PASTA, Teatr Narodowy, Muzea, Zamek itp. > itd. W innych polskich miastach bylo podobnie. Po przejsciu waszego bratniego > narodu zostaly tylko ruiny i to co udalo sie Polakom schowac. > > Szaber byl uzasadniony - niemiaszki zniszczyly wszystko w Polsce centralnej to > trzeba bylo uzupelnic stan biorac gorsze - poniemieckie. Nawet kot z centralnej > Polski byl lepszy od poniemieckiego, wiesz? nie opowiadaj mi tu bajeczek. prawie 70% polakow mieszkalo na wsi. w wies IIRP to byla nedza z bida. 1 izba, 7 dzieci, stol na nim micha z ktorej sie rekami jadlo. analfabetyzm byl ogromny. kamienice to w miastach mieli niemcy albo zydzi. jak te chlopskie masy po wojnie ryszyly na ziemie odzyskane to ani nie umialy kosiarek uruchomic, ani yzywac silnokow i pasow transmisyjnych, w miastach studnie kopali i piece budowali bo nie wiedzieli co to kuchnia gazowa. szaber to byl w druga strone - bo bylo co krasc. Odpowiedz Link Zgłoś
archivario Re: Meble - takie do siedzenia, jedzenia na nich 09.08.06, 17:34 Od pocztowek do szabru.Od mordercow do modelek....prawdziwie polska dyskusja.I jak mlodemu pokoleniu wyjasnic ,ze Ziemie Zachodnie to byla kopalnia dla niezliczonych brygad szabrownikow z centralnej Polski a szczegolnie zrownanej z ziemia Warszawy.Co nie wywiozla "bratnia armia" dokonczyli szabrownicy.Ale to juz zupelnie inna historia...i nie ma nic wspolnego z histeria pocztowkowa,ktora o zywo przypomina sprawe "kartoflana" dajcie sobie na luz i smiejcie sie razem z Niemcami-oni to tez na powaznie nie biora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Meble - takie do siedzenia, jedzenia na nich IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.08.06, 17:46 Ale ten spokoj,ktory zapanuje przy wlasciwym podejsciu do tematu - jest dla naszych rodakow nie do zniesienia...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo A wiesz jak jest "mebel" po niemiecku? 09.08.06, 17:59 Moebel. Widzisz? Nie dość, że sami wymyśleć nie potrafili, to jeszcze nazwę nam ukradli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piast Gazeta Wyborcza szczuje narody IP: *.telia.com 09.08.06, 15:18 Gazeta Wyborcza usiłuje szczuć Polaków i Niemców przeciw sobie. Ogień nienawiści na forum nie palił by się bez dokładanych drzazg. Komu to na rękę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Gazeta Wyborcza szczuje narody IP: 148.106.128.* 09.08.06, 15:27 Ja sie z Niemcami nie chce jednac...Nie zasluzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Szczeciniak Re: Gazeta Wyborcza szczuje narody IP: *.bredband.skanova.com 09.08.06, 15:59 Gość portalu: Kevlar napisał(a): > Ja sie z Niemcami nie chce jednac...Nie zasluzyli... Tu macie Polske jak na dloni: Prymitywna,szczeniacka,ksenofobiczna ! Nie slyszalem by Niemcy palali checia jednania sie z Polska... nawet by im to nie moglo sie przysnic w najczarniejszych snach. I nic dodac .."nie zasluzyli" masz Ty petaku nasrane w glowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molim Re: Gazeta Wyborcza szczuje narody IP: *.telia.com 09.08.06, 15:32 GW by nigdy czegoś takiego nie robiła. To gazeta zwana potocznie "koszerną". Odpowiedz Link Zgłoś
nie.lze.elita Re: Gazeta Wyborcza szczuje narody 09.08.06, 15:49 Gość portalu: piast napisał(a): > Gazeta Wyborcza usiłuje szczuć Polaków i Niemców przeciw sobie. > Ogień nienawiści na forum nie palił by się bez dokładanych drzazg. > Komu to na rękę? dlaczego GW-no plajtuje? - bo Polski nie szanuje - bo Polaków obszczekuje - bo łże i oklamuje - bo to same szuje - bo jadem pluje - bo nikt tego g... nie kupuje - bo na co komu antypolskie szczuje - bo normalnych gazet nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Gazeta Wyborcza szczuje narody 09.08.06, 20:19 Już ci pisałam ,żebyś nie rymował...Nobla i tak nie dostaniesz, a te rymy na "-uje" buhaha ROTFL. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tallboy Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.pl / 80.51.191.* 09.08.06, 15:28 Bardzo trudno zmienic zla opinie lub falszywe wyobrazenie. Wild East!!! 13 lat Niemcy potrafili zbudować fabryke w Polsce bez zezwolenia budowlanego, itd. Do konca zycia nie zapomne twarzy niemieckiego managera, kiedy dowiedzal sie, ze w Polsce mamy prawo BPH. Byl kompletnie zaskoczony, myslal, ze my sie w to nie bawimy. Wiecie co zrobil? Uciekl do Niemiec, a nam zostawil caly ten pasztet do odkrecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deq Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:31 Proponuje zrobic polska pocztowke na niemcow z rownie "inteligentnym " haslem np. "Przyjedz do Niemiec , zobaczysz obrazy i kosztownosci sowich dziadkow" Odpowiedz Link Zgłoś
ohnedich O Niemcach -szmaciarzach z własnych obserwacji.. 09.08.06, 15:31 W zeszłym roku byłem kilka dni na campingu we francji.W bungalowie na przeciw mojego mieszkała niemiecka rodzinka z dziecmi.Na dzień przed ich powrotem do Rzeszy przydarzyła im sie stłuczka pod marketem.Jakież było moje zdziwienie gdy ta Dobra Niemiecka Rodzina,solidni i pracowici, potomkowie Goethego i Klausa Bachmanna własnoręcznie i w biały dzień przed bunagalowem odłupali prawe lusterko i listwę drzwiową;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 15:38 Niemiecki zart wcale nie jest z reguły tępy tylko zależy do kogo jest skierowany. W Polsce też mamy wiele "tępych" zartów opartych na stereotypach - nawet mam wrażenie że bijemy wiele europejskich narodów (a Niemców na pewno) na głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Jak reagować? 09.08.06, 15:46 Wydać widokówki z Niemcem - mordercą. Najlepiej na tle płonącej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamojszczanka Re: Jak reagować? zdjecie niemca zabijajacego pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:58 polskie niemowle trzymajac je za nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanysek Oj, zeby ci ukraincy nie wydali IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 16:00 kartki z ukrainckim dzieckiem trzemanym za nogi przez polaka gdzies na wolyniu albo podolu, alo izrael zeby nie wydal jakichs obrazkow z pogromu kieleckiego Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Oj, zeby ci ukraincy nie wydali 09.08.06, 16:35 A to wcale by naszemu narodowi na złe nie wyszło. Ot taka brutalna edukacja historyczna. Niektórym się wydaje że Polak jest niepokalanie poczęty i już za swoje pochodzenie idzie do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Oooops, paluszek mi się omsknął..... 09.08.06, 20:24 I wyszło mi takie brzydkie hasełko. Sorry, nie chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Ja bym proponowal taka pocztowke... IP: *.eranet.pl 09.08.06, 15:53 Jest takie slynne zdjecie kilkunastu zolnierzy Wehrmachtu jak wylamuja polski szlaban graniczny. Zrobic z tego pocztowke z dopiskiem - 'Najwiekszy włam z kradzieżą w historii świata'. Ewentualnie 'Burgler nation paying a friendly visit to their neighbours' czyli po polsku 'Narod wlamywaczy/zlodziei z przyjacielską wizytą u swoich sąsiadów'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busch Re: Ja bym proponowal taka pocztowke... IP: 193.19.114.* 09.08.06, 16:35 i amerykanow napadajacyh na irak wraz z durnymi polakami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.81-167-84.customer.lyse.net 09.08.06, 15:53 Te kartki nie sa zadna nowoscia. Pracowalam na plazy w Zinnowitz na Uznamie dobrych 6 lat temu i juz wtedy one tam byly sprzedawane ale jakos wtedy nikomu nie przeszkadzaly bo byl to ogolenie znany proceder. Przeciez kartka nie powstala z NICZEGO?? Zanim zacznie sie walczyc z kartkami moze nalezaloby spojrzec prawdzie w oczy i pogodzic z faktem ze wlasnie tak jest, moze tak jak mowi artykul, nie jest to juz na az TAKA skale ale nadal jest to zjawisko obserwowane i nie tylko w nadmorskich kurortach.....nigdzie nie jest bezpiecznie jesli chodzi o samochody w Polsce:( co tylko napawa smutkiem :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dlaczego w burde..ch nie zatrudniaja Niemek ? 09.08.06, 15:56 Bo własciciele musieli by klijentom dopłacać do usługi Odpowiedz Link Zgłoś