Dodaj do ulubionych

Mam problem ze ściąganiem pokarmu

17.08.06, 19:38
Witam!!!
Dziewczyny napiszcie proszę jak to sie robi!!!
Kupiłam sobie laktator Avent isis, oczywiście od razu po przyjściu do domu
zabrałam się za ściąganie pokarmu... - nic.
Myślę sobie może wieczorem... - nic.
Nie przejmując się nieudanymi próbami spróbowałam znowu rano, bo wtedy mam
najpełniejsze piersi i znowu nic. Nie wiem dlaczego mi sie nie udaje może
któraś z Was miała podobny problem, a teraz już wie jak to sie robi. Proszę
poradźcie.
Obserwuj wątek
    • kiniamum Re: Mam problem ze ściąganiem pokarmu 17.08.06, 21:07
      mialam to samo-ale ja zaczelam zciagac juz w szpitalu.. moze zacznijmy od tego
      kiedy urodzilas i koniecznie sprawdz czy masz dobrze zlozony laktator..
      przedewszystkim czy to koleczko z zabkami-to male gumowe, biale wlozylas od
      spodu, zabkami do gory bo ja tak wlasnie zrobilam i dobe zciagalam a tam nic:)
    • monika9990 Re: Mam problem ze ściąganiem pokarmu 17.08.06, 21:36
      Złożony laktator przykładasz do policzka i tak sprawdzasz czy zasysa. Reszta to
      sprawa relaksu. Mi bardzo trudno było zassać pokarm. Najlepiej jest karmić jedną
      a z drugiej ściągać, albo od razu po karmieniu.
      • e_mak1 Re: Mam problem ze ściąganiem pokarmu 18.08.06, 13:59
        Koreczek jest dobrze założony, ssanie też niby jakieś jest, bo widzę jak mi się
        brodawka lekko wciąga do środka (rodziłam 3 miesiące temu). Dzisiaj kilka
        kropel wypłynęło gdy odciągałam podczas karmienia mojego dziecka. Generalie nie
        radze sobie z laktatorem gdy karmię - nie mam go gdzie podziać a moja Weronisia
        się denerwuje, bo jej nie wygodnie albo brodawka jej wypada. Na leżąco też nie
        potrafie znaleźć pozycji tak żeby karmić jednocześnie dziecko i ściągać pokarm,
        a po karmieniu spłynęło dosłownie kilka kropel. Dziwne bo jak próbuje sciągnac
        reką to leci ładnie - tylko ze piers mnie pozniej boli.

z Góry dziękuję za rady pozdrawiem Ewka
    • lindan Re: Mam problem ze ściąganiem pokarmu 18.08.06, 13:18
      Ja na początku sciagałam bez tej gumowej nakładki masującej, laktator lepiej
      zasysał. Potem jak już to opanowałam to nie było problemu. Pozdr
      • izaazi Re: Mam problem ze ściąganiem pokarmu 21.08.06, 21:02
        Spróbuj przed ściąganiem pokarmu wymasowac lekko piers i wymyć ją w ciepłej
        wodzie. Mi to pomagało - a piers tak naprawde musi sie przyzwyczaic do
        laktatora. Uważam też ze to sprawda relaksu - i uważam też ze Avent to jeden z
        lepszych laktatorów. Wiec napewno wszsytko bedzie dobrze bylebyś sie nie
        denerwowała:) Mojej niuni sciągam pokarm od 3,5 miesiąca laktatorem. To znaczy
        nie cały czas bo wracałam w 3 miesiącu do karmieia wyłacznie piersią i udało mi
        sie to w 90%. Teraz sciągam jej pokarm i mroże bo spiewam raz w tygodniu w
        soboty i wtedy mąż podaje jej mleczko odciągniete wczesniej. Bedzie dobrze,
        Tylko cierpliwości. Spróbuj zastosować wg zaleceń w instrukcji np zeby na
        poczatku zrobic pare ruchów szybszych a pozniej przytrzymać piers w w laktatorze
        i powtórzyc to pare razy. Z resztą w intrukcji jest napisane zeby sie nie zrażać
        jak cos nie wyjdzie za pierwszym razem.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka