Gość: Nerv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:21 Nowakowa nie odpuszcza, nie udało się zawładnąć Pałacem, to trzeba dorobić ideologie. Już znaleźli to o czym wszyscy wiedzieli, ale miasto wyciąga to co jest wygodne w danej chwili... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niedowiarek Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.system.szczecin.pl 07.09.06, 18:24 Nowakowa pozbywa się następnego niewygodnego dyrektora ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 kolejny absurdalny wymysł urzędasow 07.09.06, 18:48 zażądano 20 osobowych grup, ciekawe, np. w pracowni lingwistycznej bądź komputerowej (8 komputerów), nie wspomnę o 20 gitarzystach, skad taka niechęć u Nowakowej do edukacji i kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: kolejny absurdalny wymysł urzędasow 07.09.06, 18:53 > skad taka niechęć u Nowakowej do edukacji i kultury? skąd tak niechęć Nowakowej do podwładnych , którzy nie są wystarczająco ulegli Jurczyk pozwala jej na wszystko, miłość czy strach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia może się uwzięłi, ale chyba są nieprawidłowości IP: 217.96.3.* 07.09.06, 19:50 kontrole, rozliczanie, pokontrolne uwagi i zalecenia w podległych placówkach to normalna rzecz. w szkołach też się one odbywają. a że nie jest prowadzona dokumentacja to skandaliczna rzecz w placówce oświatowej. w naszej szkole jest zasada - jeśli temat nie jest wpisany, nie ma odpowiednich zapisków w dzienniku, to nie ma pieniędzy za tę godzinę. I WSZYSCY WPISUJĄ, CO TRZEBA. w szkołach zresztą, gdy klasa topnieje, łączy się ją z inną też topniejącą lub parceluje uczniów. edukacja kosztuje cięzkie pieniądze i nie można wyrzucać pieniędzy w błoto, bo płaci za to każdy podatnik. a że sprawy te wyszły w gorącym momencie... mam nadzieję, ze uda sięto wszystko jakoś naprawić, żeby i dzieci dalej mogły korzystać z dodatkowych zajęć w atrakcyjnej formie, i nauczyciele mogli się realizować przy zachowaniu praw narzuconych przez organy nadzorując pracę placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: może się uwzięłi, ale chyba są nieprawidłowoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:05 a to normalne i spodziewane działanie władz szczecina. po trupach a willa bedzie urzędnicza i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a jak mozna połaczyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 01:38 a jak sobie wyobrazasz połaczenie grupy malarskiej i gitarzystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony niepokorna pogoniona? IP: *.system.szczecin.pl 07.09.06, 22:09 Widzę, że Dyrektorka, która się odważyła mieć inne zdanie jest teraz ładniusio "kontrolowana i wytykana" przez "nicnierobiącą" Panią Prezydent... W sumie Pałacu Młodzieży mi nie żal - lepiej te pieniądze przeznaczyć na 5 szkół i w nich zorganizować sensowne zajęcia dla dzieci w rejonach... Jednak jak znam życie - to nie chodzi ani o dzieci ani nawet o jakość zajęć - chodzi o przejęcie willi a dzieciakom nie zorganizuje się żadnych zajęć w zamian... ja bym się raczej Pani Prezydent zapytał jak to jest, że szkoły w tym mieście po południu stoją puste??? Może ją obciążyć kosztami za niewykorzystanie ich??? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: niepokorna pogoniona? 07.09.06, 22:18 nie obciążaj jej, bo biduli na ponad stumetrowe mieszkanie w cenrtum nie wystarczy i kolejne rozbijane samochody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: niepokorna pogoniona? IP: 83.168.96.* 08.09.06, 00:32 Bardzo żałuje Pałacu, bo spędziłam tam dużo czasu w szkolnych czasach. Nie mieszkałam w pobliżu, ale dojeżdżałam tramwajem i przechodziłam od przystanku na Bohaterów warszawy. Te zajęcia były dużo ciekawsze niż te organizowane w szkole (tzw. "kółko plastyczne"). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 07.09.06, 22:40 Warto dostosować obiekty do funkcji edukacyjno-kulturalnej. Przy tym konflikcie tylko traci Pałac Młodzieży i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 01:42 warto tez pamietac, ze pewnego ducha ukrytego w zabytkowych murach nie da sie odnaleźć w płycie na osiedlu! Sztuka jest czyms nie dajacym sie okreslic i przeliczyc! To jest cos duchowego i nie w kazdym miejscu da sie tworzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:34 za małe grupy ;-) ja osobiście nie mam nic przeciwko płaceniu z moich podatków za grupę nawet 2 osobową, jż. dzieci są zadowolone i czegoś się uczą, a bardzo niechętnie przyjmuję do wiadomości, że z tychże podatków jest opłacana pani Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:49 tychże podatków jest opłacana pani Nowak. ale ją rozlicza TYLKO prezydent Jurczyk, a on ma widoczną słabość do niej Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie 08.09.06, 07:51 Uprzejmie donoszę, że dopłacaliście także na mojego starszaka bawiącego sie w teatr (tu mój niski uklon w stronę Pani Chudzianki), czasami na próbach były tylko trzy, cztery osoby - taka obsada. A i do mnie daaaawno temu ktoś dopłacał. Dobrze mi tam było, pachniało trochę kurzem, trochę lizolem, trochę starą kanalizacją, schody trzeszczały, słabe żarówki - a mi sie podobało, było inaczej jak w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. legenda o tym jak odebrac dzieciom palac.. 08.09.06, 08:28 .. tak to sie zapewne skonczy .. wiekszosc rodowitych mieszkancow miasta szczecina .. korzystala z palacu i wie jak tam bylo .. .. a jak ktos mowi ze cos nie przystaje do potrzeb czasow to ma racje .. ale czasy maja to do siebie ze sie zmieniaja, a w Polsce szczegolnie czesto bo co 3-4 lata ... stad dla zmian, ktore maja charakter chwilowy .. Palac moim zdaniem nie ma po co sie zmieniac .. zwlaszcza, ze zajmuje sie sprawami ktore sa niezmienne od wielu lat i pokolen a dotycza kultury,wiedzy, sportu .. Jako przyklad podam:, ze jak jest akcja Lato, czy Zima, to jak sie dziecka nie zapisze odpowiednio wczesniej to brak jest miejsc .. a grupy i tak sa po kiladziesiat osob.. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:29 najsmutniejsze jest to,że pani Nowak nie chodzi o dzieci, ktoś stanął na jej drodze i zostanie zmieciony, jak inni, których już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla uczennica Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.system.szczecin.pl 08.09.06, 08:45 Przeciez chodzi tylko o sprzedaz willi komus z forsa, szukaja dla siebie miejsca pracy czy co-Nowak i Masojc.Chodza jak dwie papugi-pilnuja zeby Jurczyk znowu byl prezydentem.Tragedia -takich mamy urzedasow. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. latwe zycie polityka .. 08.09.06, 09:12 .. jak ktos pusci baka na pojedyncza swietosc / nazwisko .. to zaraz cala Polska leci i prostestuje, sklada podpisy pod apelami .. itd .. .. ale jak ktos pojedynczy robi zakusy na cos co sluzy wszystkim to puszczamy baka jedynie w wlasne gacie i tyle .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:36 a jak zobaczysz oświadczenie majątkowe pani prezydent, to stwierdzisz, że za jej pieniądze można zatrudnić wielu prowadzących zajęcia. Nawet w trzyosobowych grupach. Szukania pieniędzy trzeba zacząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrośnik Re: przeciez ukryty tam duch nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:41 pani Nowak jest omnibusem, ma czas na kierowanie miastem, "wspieranie" prezydenta, kierowanie uczelnią, zajęcia ze studentami, organizacje społeczne Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia działacze 08.09.06, 10:05 Anna Nowak: "Urodziłam się 21 maja 1949 roku w Stargardzie Szczecińskim. Mam troje rodzeństwa - dwie siostry i brata. W Stargardzie Szczecińskim ukończyłam szkołę podstawową oraz liceum ogólnokształcące. Po ukończeniu szkoły średniej studiowałam socjologię na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu, tam też doktoryzowałam się z zakresu socjologii. Po ukończeniu studiów podjęłam pracę zawodową w Szczecinie. Pracowałam w Instytucie Zachodniopomorskim Polskiej Akademii Nauk, a obecnie pracuję w Instytucie Socjologii Uniwersytetu Szczecińskiego na etacie adiunkta. Prowadzę zajęcia ze studentami socjologii, pracy socjalnej, doradztwa psychospołecznego. Obszar moich zainteresowań to problemy patologii społecznej, społeczne aspekty zdrowia, techniki doradztwa społecznego. Niezależnie od pracy na Uniwersytecie Szczecińskim zajmowałam się od 1995 roku problematyką profilaktyki HIV/AIDS. Jestem autorką innowacyjnych programów z tego zakresu, m.in. założyłam ogólnopolską organizacę pozarządową zajmującą się promocją zdrowia, opracowałam i koordynowałam programem działalności Punktów Konsultacyjno-Diagnostycznych HIV w Szczecinie i Koszalinie, pracowałam w charakterze Kierownika Działu Oświaty Zdrowotnej Wojewódzka Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Szczecinie, a w latach 2000-2002 byłam Pełnomocnikiem ds. Narkomanii i HIV/AIDS przy Wojewodzie Zachodniopomorskim. Za swoją pracę otrzymałam pięć nagród Ministra Zdrowia, a także Honorową "Czerwoną Wstążeczkę" - za całokształt pracy na rzecz osób zakażonych HIV i chorych na AIDS. Od dziesięciu lat jestem wdową. Mam dwoje dzieci - córkę Magdalenę, która jest z zawodu prawnikiem i syna Adama - studenta IV roku prawa na Uniwersytecie Szczecińskim." Artur Szałabawka: "Współzałożyciel i członek zarządu Stowarzyszenia na rzecz prewencji HIV / AIDS "TADA" Początek organizacji sięga roku 1995, kiedy to w Szczecinie rozpoczął funkcjonowanie program TADA. Stanowił on jeden z komponentów szczecińskiego programu profilaktyki HIV/AIDS. Skrót TADA powstał od pierwszych liter imion "rodziców" organizacji: Tatiana Duklas, Anna Nowak, Darek Wojtko, Artur Szałabawka. Początkowo program działał tylko na terenie województwa zachodniopomorskiego. Prowadzono działania edukacyjne w środowisku kobiet świadczących usługi seksualne, uczestniczono w imprezach młodzieżowych (np. podczas Festiwalu FAMA), gdzie zajmowano się edukacją na temat bezpieczniejszych zachowań seksualnych, współpracowano z niemieckimi edukatorami w zakresie profilaktyki HIV/AIDS. Działania organizacji zaowocowały otwarciem pierwszego w Polsce punktu anonimowych badań w kierunku zakażenia wirusem HIV i choroby AIDS. Rok 1997 to powołanie stowarzyszenia, które wtedy otrzymało historyczną już nazwę Stowarzyszenie Na Rzecz Prewencji HIV/AIDS i Innych Chorób Przenoszonych Drogą Płciową TADA. Stowarzyszenie działa we wszystkich większych miastach w kraju oraz współpracuje z ośrodkami w Europie, a szczególnie WNP. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa łże-urzędasy szukają haka, a moje dziecko IP: *.chello.pl 08.09.06, 10:41 chce dostać się do grupy gitarowej, w której w ub. roku był TŁUM! zamiast promować i rozszerzać działalność Pałacu Młodzieży urzedasy dążą usilnie do jego likwidacji to się nazywa wygaszanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: łże-urzędasy szukają haka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:51 i zaplecza, gdyby Jurczykowi się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Przedszkole na Jasnych Błoniach w prywatne rączki IP: *.system.szczecin.pl 08.09.06, 15:21 A pamiętacie jak kilka kadencji temu niszczała willa na Jasnych Błoniach, w której było przedszkole? Teraz przedszkola tam nie ma, mimo doskonałej komunikacji autobusowej i położenia... za tą są pywatne firmy euro-lisingowe... piękna pocztówka, co? I wtedy nikt nie beknął ani się nie zakrztusił i teraz też tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Pałacu Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodzieży IP: *.globalconnect.pl 14.09.06, 01:02 Witam, jestem pracownikiem tej napastowanej ostatnio instytucji :( Z wielkim żalem przyglądam się nagonce na Pałac Młodzieży. Tylko ci, którzy tam pracują i dzieci, które korzystają z naszych zajęć wiedza jak bardzo nie prawdziwe i krzywdzące sa te wszystkie artykuły i debaty. Pałac to ostatnia szansa dla dzieci ze Szczecina na korzystanie z różnorodnych zajęć prowadzonych na wysokim poziomie za symboliczne składki. A jak zapędy władz Szczecina pójdą dalej to za rok , najpóźniej dwa tańczyć, śpiewać czy grać w Szczecinie będą tylko dzieci z bogatych domów :( Motywacja władz pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 14.09.06, 16:22 Zgłaszam, że Pani dyr. wydziału oswiaty i prezydent miasta Szczecina Pani Nowak pragnie zmusić dyrekcję PM do sworzenia sytuacji "trudnych". Osoby te zmuszają do wykonywania zajęc z 20-osobową dzieci. W małej sali nie uda się przeprowadzić bezpiecznie zajęc np. z rytminki. Czy rodzice chcą aby ich dzieci uczyły się języków angielskiego z 20 małymi dziecmi? Gdzie sens zajęć? A nauka na gitarze? Gratuluję Pani dyr. wydziału kultury - Pani polityka jest beznadziejna. Apeluję - nie niszczyć tradycję miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gideon Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.dyn.optonline.net 14.09.06, 18:26 Ani ty ani Palac Mlodziezy nie macie nic wspolnego z tradycja miejsca. Zajecia byly gdzie byly, bo takie miejsca palac dostal. Tradycja miejsca, czyli przywrocenie pamieci o jego historii i znaczenie w kulturze jest dzielem historykow sztuki. Monografie willi lentza ilustruja zdjecia Grzegorza Soleckiego a nie twoje, a filmy o willi i dzialajacej w niej galerii krecila Teresa Modelska. Ty w tym czasie zalatwiales kase miejska na swoja ksiezke portretow slawnych szczecinan, a palac miales gdzies. Wiec sie nie odzywaj i nie klam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 15.09.06, 07:14 Blelelele... Oczywiscie zróbmy to - rozwalmy ten Pałac Młodzieży. Te obiekty trzeba sprzedać! A forsę przeznaczyć na głodujące dzieci. Przecież coraz mniej jest dzieci (po co Pałac Młodziezy) - zrobimy zajęcia dla dzieciaków w szkołach, niech siedzą 10 godzin w jednym miejscu. Tak lepiej? Od dziecka chodziłem do PM na plastykę, uczył mnie Wojtek Kazana. I myślę, że dużo dobrego dostałem od tej instytucji i od tego człowieka. Z Wojtkiem utrzymywałem kontakty aż do jego śmierci. Był dla mnie ojciem i mistrzem. Dlaczego np. PM nie może stać się instytucją kulturalno-edukacyjną? Dlaczego m.in nie może zarabiać organizując przeróżne wydarzenia kulturalne, konferencje w will Lentza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atykoncepcja Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:37 Dlaczego > m.in nie może zarabiać organizując przeróżne wydarzenia kulturalne, konferencje > > w will Lentza. bo pani Nowak ma inną koncepcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gideon Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.dyn.optonline.net 15.09.06, 13:02 czolowieku, co ty bredzisz? skad u ciebie te majaki o sprzedazy willi? to jest demagogia taniego populisty, ktory mruga do publicznosci, juz my wiemy co chca zrobic z tym miejscem, chca nam dobrym zabrac, a dac zlym bogatym... Bo co moga chciec urzednicy, tylko zniszczyc, bo nic nie rozumieja. Jestes albo cynicznym oszustem, albo idiota, a najpewniej pomieszaniem jednego i drugiego. Ci wszyscy, ktorych oskarzasz o chec "sprzedania" willi, zrobili dla niej wiele, aby ja ocalic, a TY NIE ZROBILES NIC. I teraz kontynuuja swoje dzilania, ktorym ty przeszkadzasz. Wszedzie wciskasz swe paluchy, wszedzie mieszasz i przeszkadzasz, czy to w muzeum techniki, czy w palacu mlodziezy. nawet z twojego tekstu wynika ze o wartosci twoich zajec jest decyduje osoba pedagoga, a nie miejsce ich prowadzenia, co to ma do willi lentza, ze dobrze pamietasz swojego nauczyciela? Skonczylo sie zarabianie na marnych fotografiach z kasy miejskiej, z anticonu szmal juz nie plynie, to cie wcinasz wszedzie gdzie mozesz i szkodzisz, jak szczur... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 15.09.06, 20:05 Antikon, nie przez c. Dobre miejsce na takie konferencje w Pałacu Młodzieży. Ale nazwa jakaś taka kiepska. Znamy lepszą ;) A i bankieciki można tam sobie urządzić, wykładowców połozyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gideon Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.dyn.optonline.net 16.09.06, 15:30 No to przynajmniej wiemy o co ci chodzi. Tylko teraz to juz tylu sie na tobie poznalo, ze moga cie nie wpuscic frontowymi drzwiami, tylko kuchennymi, zebys bankiet fotografowal. To chyba potrafisz, co? a szmal to szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 16.09.06, 17:03 Gość portalu: gideon napisał(a): czolowieku, co ty bredzisz? skad u ciebie te majaki o sprzedazy willi? to jest > demagogia taniego populisty, ktory mruga do publicznosci, juz my wiemy co chca > zrobic z tym miejscem, chca nam dobrym zabrac, a dac zlym bogatym... Bo co moga > > chciec urzednicy, tylko zniszczyc, bo nic nie rozumieja. Jestes albo cynicznym > oszustem, albo idiota, a najpewniej pomieszaniem jednego i drugiego. Ci > wszyscy, ktorych oskarzasz o chec "sprzedania" willi, zrobili dla niej wiele, > aby ja ocalic, a TY NIE ZROBILES NIC. I teraz kontynuuja swoje dzilania, ktorym > > ty przeszkadzasz. =============== Abstrahując od stylu tej wypowiedzi, która utrzymana jest w stylu bolszewickim, pragnę zauważyć, że stan techniczny budynku, o którym mowa jest taki jaki jest dzięki urzędnikom, którzy nie dbali o miejskie mienie i dopuścili do tego stanu choćby przez ograniczanie dotacji dla PM. O planach co do przyszłości mówił jakiś czas temu taki wyglancowany fircyk, nie pomnę jak się nazywał, chyba Orzeł czy Orel - jakoś tak. Otóż ten erudyta własnie nie ukrywał, że willa Lentza jest mu potrzebna do spijania szampana, który jak wiadomo jest napojem ludu spijanym ustami swoich przedstawicieli. Dla tego panicha formuła PM była przestarzała, ale wielkopańsko zapewnił, że jakieś miejsce dla PM znajdzie byleby lud nie szarpał go za nogawki. > Wszedzie wciskasz swe paluchy, wszedzie mieszasz i > przeszkadzasz, czy to w muzeum techniki, czy w palacu mlodziezy. nawet z > twojego tekstu wynika ze o wartosci twoich zajec jest decyduje osoba pedagoga, > a nie miejsce ich prowadzenia, co to ma do willi lentza, ze dobrze pamietasz > swojego nauczyciela? > Skonczylo sie zarabianie na marnych fotografiach z kasy miejskiej, z anticonu > szmal juz nie plynie, to cie wcinasz wszedzie gdzie mozesz i szkodzisz, jak > szczur... ================ Do tego tekstu się nie odniosę, ponieważ ma charakter osobistej nienawiści do osoby podpisującej się imieniem i nazwiskiem. Twoja "odwaga" aby ubliżać pod pseudonimem jest tyle warta ile ty sam(a). To znaczy nic. J. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 dlaczego Nowakowa dąży do zlikwidowania 16.09.06, 17:16 jedynego miejsca edukacji kulturalnej dzieci i młodzieży za umiarkowane ceny? ciągle nasyłane kontrole,zlikwidowanie kilkunastu etatów,nakaz co najmniej 20 osobowych grup ( ciekawe w pracowniach językowych czy komputerowych,gdzie stanowisk o połowe mniejsza,nie wspomne o nauce gry na instrumentach) prowadzi wprost do likwidacji Pałacu, a za co ta zawziętość? otóż dyrekcja i pracownicy,a także rada rodziców potulnie nie zgodzili sie na oddanie największego budynku Nowakowej, odrażająca cała wiceprezydentura tej pani (ku pamięci skandal z zasiłkami słynny na cały kraj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: dlaczego Nowakowa dąży do zlikwidowania IP: *.system.szczecin.pl 16.09.06, 20:53 > odrażająca cała wiceprezydentura tej pani (ku pamięci skandal z zasiłkami > słynny na cały kraj) za te zasiłki Szłabawka został dyrektorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gideon Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.dyn.optonline.net 17.09.06, 19:26 Bolszewickie sa lgarstwa, ze ktos chce zabrac palac nam, "ludowi" i sprzedac bogatym i ze Oryl nie ukrywa iz mu willa lentza podtrzeba do picia szampana. Akurat Orylowi miejsc do tego nie brakuje, w przeciwenstwie do zzeranych zazdroscia was, przasnych forumowych krzykaczy. A najgorsze jest to ze te brednie i klamstwa mozna trabic podpisujac sie imieniem i nazwiskiem, bo to znaczy ze taki palant sie publicznego klamstwa nie wstydzi. Uczicwsze byloby chowac sie za anonimowym nickiem, bo to oznaczaloby ze sie posiada resztki godnosci. A juz porownywanie Oryla, dosc znanego dziennikarza i konferansjera, od lat obecnego w kulturze szczecinskiej z prostakiem i klamca , ktory ubiera sie i mowi jak lajza, oraz utrzymuje ze jest fotografikiem, jest zalosnie zabawne. Na braku lazowskiego kultura szczecinska nic nie straci. Moze stanie sie mniej smieszana. Banda badziewiarzy jemu podobnych robi z tego miasta prowincje. taka jest prawda. I ciszcie sie ze nie mowie jej pod nazwiskiem, bo moze ktoryc musialby zareagowac jak mezczyzna, i mialby klopoty z odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz 17.09.06, 20:23 Gość portalu: gideon napisał(a): > Bolszewickie sa lgarstwa, ze ktos chce zabrac palac nam, "ludowi" i sprzedac > bogatym i ze Oryl nie ukrywa iz mu willa lentza podtrzeba do picia szampana. ================ Widziałeś "o prawdomówny" lokalny program telewizyjny poświęcony PM jakies pół roku temu? Ja widziałem... Dziękuję za przypomnienie nazwiska tego "panicza", który wprawdzie nie powiedział dosłownie o piciu szampana, ale powiedział, że willa Lentza potrzebna miastu jest na spotkania z radnymi z innych miast. Rzeczywiście, wycieczki radnych i udział w przyjęciach są istotną częścią sprawowania mandatu. Co tam zajęcia KULTURALNE dla dzieci. Zasłużony dla kultury wie lepiej co dla chamów jest ważniejsze. Tak, dla chamów właśnie. Sposób, w jaki wypowiadał te słowa świadczy dobitnie w jakim poważaniu ma pania dyrektor PM i obecną przy rozmowie radną Jacynę - Witt. Tak więc mój wściekły Oponencie daj sobie na wstrzymanie, bo jeszcze pomyślę, że to ty właśnie jesteś tym (g)Orylem. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gideon Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.dyn.optonline.net 18.09.06, 01:45 to co sobie pomyslisz nie wydaje mi sie szczegolnie istotne, zwlaszca ze mam watpliwosci, czy myslisz zbyt czesto. W kazdym razie widze, ze reprymenda dziala, bo zaczynasz, co prawda nieudolnie, ale uzywac argumnetow, zamiast tylko wyzwisk pod adresem osob sobie nieznanych. Myslisz ze jak obrazasz osoby trzecie, ktore z racji swej funkcji publicznych nawet nie moglyby ci odpowiedziec, przynajmniej w sposob na jaki zaslugujesz, to masz cos wspolnego z kultura? ja nie tylko widzialem rozne programy ale znam historie ratowania willi lentza. Dzieje jej niszczenia przez palac mlodziezy, i ratowania przez wydzial kultury i konserwatora miejskiego. To jest sprawa znacznie starsza od oryla i obecnego zarzadu. Ty tych spraw nie znasz, ale jape rozdarles. Wymieninie wsrod przyszlych funkcji willi lentza funkcji reprezentacyjnych miasta nie jest niczym zdroznym, ale jest dobrym pomyslem. Zajecia mlodziezowe moga sie odbywac wszedzie, np w pustych po poludniu szkolach, niekoniecznie wsrod zabytkowych boazerii. jesli dyrektorka palacu mlodziezy chce sie bawic w polityke i grac z radnymi opozycji przeciw swoim zwierzchnikom, zapominajac ze nie jest od ratowania zabytkow, bo do innych celow ja powolano, to sama pcha palec miedzy drzwi i niech sie nie dziwi. Poniewaz powolanie dostala od prezydenta miasta, jej postawa jest zwyczajnie nielojalna. A o inteligencji i projektach politycznych radnej jacyny-witt nic specjalnie senspownego powiedziec sie nie da. ma swoje interesy do ugrania i palac malo ja obchodzi. a ze dyrektorka daje sie w to wciagac... widac nominacja nie byla trafiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.system.szczecin.pl 14.09.06, 18:57 andrzej.lazowski napisał: > Zgłaszam, że Pani dyr. wydziału oswiaty i prezydent miasta Szczecina Pani Nowak > > pragnie zmusić dyrekcję PM do sworzenia sytuacji "trudnych pani prezydent Nowak jest specjalistką w tworzeniu sytuacji "trudnych" w podległych sobie placówkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama oli Re: Miasto wzięło pod lupę zajęcia w Pałacu Młodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:04 Dowiedzialam sie, ze musi byc 20 dzieci na zajeciach, zrezygnowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony homo sovieticus IP: *.system.szczecin.pl 17.09.06, 00:57 No i macie jak się prymitywnie załatwia zajęcia w polskiej oświacie - należy dowalić maksymalne grupy, ludzie się zniechęcą, zmniejszy się liczba grup i w końcu się okaże, że nie ma potrzeby istnienia pałacyku do którego nikt nie chodzi... Od lata obie Panie nie robią nic, aby szkoły rozgęścić a co dopiero jak mają za cel przejąć budynek Pałacu... to chorągiewki - trzeba redukować wydatki na oświatę, to robią co się da, by to uzyskać... i nie stracić stanowisk. Jak w szkołach, w klasach było po 35 dzieci, to się mówiło "jest wyż" a jak jest okazja lepiej kształcić w mniejszych grupach, to "się tnie wydatki". Odpowiedz Link Zgłoś