Gość: zabilem niunie IP: 80.53.41.* 20.09.06, 00:29 j.w. - co kupic??? Ford rzecz jasna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oktomvre Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 00:55 kup mondeo, będziesz miał dylemat z bańki Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 00:57 zapytaj andreasa, on wszystko wie najlepiej, na kazdy temat Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 01:32 alez Beate niedawno chwaliłaś sie jako rekordzista wpisów! Masz tyle watków! Raczej Ty wiesz lepiej! Ja powiem, że scorpio jest klasa wyzej od sierry, ale duzo zalezy od rocznika i wyposazenia! Z dylematu marek widac, ze chodzi o uzywane i starsze modele! Tu trzeba zwrócic uwage na stan techniczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabilem niunie Nie, no wiem o tym ze Scorpio jest najwyzszym w IP: 206.51.229.* 20.09.06, 22:52 klasie u Forda (bylo). Mysle o wielorybie (Mk2). A nei chce nic innego (nowszego) bo wiekszosc to FWD a to mi wybitnie nie pasuje... A Sierrke skasowalem i mam ogormny sentyment do tego samochodu... (prosta konstrukcja, wzglednie tania eksploatacja, przyzwoite osiagi i dobry komfort). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin .S Re: Sierra czy Scorpio? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:07 Jeden i drugi to juz muzealny zabytek na wymarciu..Kup rowr. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Mondeo... 20.09.06, 10:12 Mondeo, po raz trzeci. Nie masz wyjścia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabilem niunie Mondeo odpada bo jest FWD... IP: 206.51.229.* 20.09.06, 22:57 i nie ma wersji z napedem 4WD... Wole za 1200euro sciagnac sierrke czy scorpica z napedem 4x4 i 150KM silnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Mondeo odpada bo jest FWD... 21.09.06, 08:45 Przedni napęd zimą to skarb:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabilem niunie I tak i nie... IP: 80.53.41.* 21.09.06, 22:50 Poza tym szukam samochodu z napedem 4x4 - Sierra i Scorpio sa - Mondeo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wola Re: Sierra czy Scorpio? IP: *.mofnet.gov.pl 20.09.06, 10:30 Jezdzilem kilka lat Scorpio 2.0i DOHC 1990 r. w wersji GHIA i twierdze, ze to naprawde dobry samochod. W Polsce jakby niedoceniany (wzięło się to z Niemiec gdzie generalnie Ford miał zawsze niskie notowania) ale niesłusznie. Np w Wielkiej Brytanii w latach 90tych posiadanie Scorpio było wyznacznikiem luksusu a samochód ten jest bardzo szanowany i ceniony (cała marka Ford w krajach anglosaskich jest ceniona wysoko). Sierra to auto klasę niżej ale tak samo dobre (te same silniki, podobne wyposazenie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabilem niunie Tez tak mysle.... IP: *.adb.pl 20.09.06, 23:02 Wlasne doswiadczenia potwierdzja wysoka jakosc samochodow Forda (w tym niechlubne z niedzieli kiedy skasowalem Sierrke na drzewie - nie mam drasniecia a buda skoszona)... Mysle o Sierrce albo Scorpio i tu mam zgryz bo: Scorpio w wersji Mk1 zdarza sie w wersji 4WD, "wieloryba" juz nie spotkalem z taka funkcjonalnoscia... Sierrka tez jest w wersji 4WD... No i jeszcze mysle o Fordzie Explorerze... tu mnie meczy z kolei ze wlascwie graniczy z cudem ustrzelenie modelu w wersji z reczna skrzynia biegow... no i troche koszty eksploatacji... srednie zyuzycie dochodzi do 27 litrow... (silnik 4 litry swoje robi) Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 11:15 Hłe, hłe... Jak widać 80% forumowiczów jeździ Mondeo...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 11:54 ja latam fiestką ;) a marzy mi się KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubis Re: Sierra czy Scorpio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:58 skorpio ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Sierra czy Scorpio? 20.09.06, 23:01 przynajmniej z wyglądu oba są krowiaste najlepiej nadawają do wożenia warzyw przez bazarowych handlarzy, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Sierra czy Scorpio? 22.09.06, 07:06 Mój ojciec jeźdzł bezusterkowo ponad 6 lat Sierrą 2,3 D, później następne 5 lat tą samą mój kumpel, paliła od pierwszego i była bardzo wygodnym i pojemnym autkiem. Polecam bez skurpułów. Co do Scorpio, kojarzy mi się niemal wyłącznie ze zdezelowanymi taksówkami, choć w dobrych rękach też pewnie może być przedmiotem zazdrości... Odpowiedz Link Zgłoś