Dodaj do ulubionych

Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!!

IP: 83.168.120.* 16.10.06, 20:58
Ruszyła budowa masa sprzętu niwelują teren.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:01
      Nikt nie wiedział ani wojewoda ani w Policach ani prezydent ani w lokalnej TV
      wszystkiemu zaprzwczyli że informacja nie prawdziwa i miałem rację ! Będzie
      Auchan,Leroy Merlin,Dekathlon, IKEA Mysle że Krzystek to zmieni i już
      inwestorzy w Szczecinie nie będą ukrywali swoich planów inwestycyjnych bo
      doskonale wiedza jaki tu jest klimat .
    • Gość: ? Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.globalconnect.pl 16.10.06, 21:01
      W którym miejscu?
    • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:02
      Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Ruszyła budowa masa sprzętu niwelują teren.

yes, yes, yes :) Wreszcie... cos wspanialego. Wszyscy na to czekali z zapartym
      tchem. Mozna otwierac szampany :)
      • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:05
        Nie ironizuj kol. Odpowiadam za rondem hakena na pow 35 ha
        • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:21
          alez ja sie bardzo ciesze...

ale dlaczego w zasadzie nie wolno ironizowac??
          • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:27
            Pewnie nic wielkiego ale chyba w TV gadali,że w Goleniowie ze względu na strefę
            ekonomiczna bezrobocie wynosi 4% czyli tyle co normalnie,bo taka część ludzi nie
            będzie pracować nigdy w kazdym społeczeństwie.A ten Auchan to ma mieć jakąś
            otoczkę innych przedsięwzięć.Brawo powiat i gmina.
            • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:32
              Pisałem wybuduje 12 obiektów ( będzie to trzeci w Polsce park handlowy tak
              ogromnych rozmiarów ) przebuduje drogi.zbuduje nową nitkę trasy od ronda hakena
              do wiaduktu w Ustowie,rozjazd bezkolizyjny nad autostradą Poznańską,i nowe
              rondo na terenie parku handlowego. Otwarcie całosci koniec 2007 roku.
              • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:33
                To może i dla szczecinian jakieś miejsca pracy się znajdą.
                • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:36
                  około 1000 miejsc pracy
                  • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:38
                    To jest coś,ale chyba będzie więcej bo sie zazwyczaj jakies usługi doczepiają
                    wokół.No fajnie.
              • Gość: IK Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 12.2.123.* 27.01.07, 18:30
                Co z tą budową????
                • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 28.01.07, 13:04
                  Ca ły czas niwelują teren od października.Otwarcie pod koniec tego roku.
    • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 16.10.06, 21:06
      to chyba powiat Police a gmina Kołbaskowo jak się nie mylę.
      • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:07
        Masz rację tak powiat Police.
        • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:45
          obok na sąsiedniej działce trwa budowa centrum gokardowego ( profesjonalny
          kryty obiekt o długości 400 m ) obok Hotel,stacje bezynow, salon samochodowy,
          centrum sportu itd. Obaj inwestorzy razem chca wybudowac nowy łcznik drogowy od
          ronda Hakena do Przecławia omijając Warzymice.
          • Gość: easy Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.chello.pl 16.10.06, 21:49
            mój boże. jestem tak podniecony, że chyba juz polecę na cudowne zakupy
            • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 16.10.06, 21:51
              tylko bez polucji proszę
    • Gość: Kurka Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 62.69.212.* 17.10.06, 09:04
      Kurka, a gdzie to rondo Hakena?
      Pomóżcie mi zwizualizować to miejsce sobie w głowie.
      • leila78 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 10:44
        stary rozjazd na Poznańską i na Przecław/Kołbaskowo
        • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 13:11
          Najważniejsze że będzie też IKEA ! Pozdrawiam.
          • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 13:14

> Najważniejsze że będzie też IKEA !

odpadnie jeden argument dla tych co nazywali Szczecin wioska... No chyba, ze
            beda nazywac Szczecina wioska z tramwajami i Ikea... :)
            • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 13:19
              No tak ale IKEA nie jest miernikiem czy Szczecin jest wioską czy miastem. W
              przypadku handlu w porównaniu z Poznaniem czy Wrocławiem nie posiada nawet
              połowę sieci handlowych tam działających a, w przypdku ulokowanego przemysłu
              Szczecin jest znokautowany !
              • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 13:25

> No tak ale IKEA nie jest miernikiem czy Szczecin jest wioską czy miastem.

no z Twoich wypowiedzi czasem moglem odniesc takie wrazenie...

> W
                > przypadku handlu w porównaniu z Poznaniem czy Wrocławiem nie posiada nawet
                > połowę sieci handlowych tam działających a, w przypdku ulokowanego przemysłu
                > Szczecin jest znokautowany !

no to spojrz jeszcze ile mieszkancow ma Szczecin a ile maja Poznan i Wroclaw...
                tylko wlicz nie tylko ludnosc miasta ale i sasiednich gmin... zobaczysz wtedy,
                ze w Szczecinie i okolicach mieszka okolo 0.5 mln ludzi a Poznan i Wroclaw sa
                raczej blizej 1 mln.
                • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 13:31
                  Poznań liczy około 700 tys a Wrocław podobnie. Proprcjonalnie w stosunku do
                  ludności Szczein posiada najmniej pow handlowej z innymi miastami nawe tymi
                  małymi! W szczecinie też wszystkie te sieci których nie ma chciały inwestowac
                  ale nie pozwolono na tego typu inwestycje. To tyle tak dla wyjaśnienia.
                  • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 13:33
                    I jeszcze jedno i w tym temacie Krzystek to zmieni.
                  • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 13:43
                    Granica blisko, i dla wielu z przygranicza Szczecin bliżej od Berlina.
                  • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 13:56

> Poznań liczy około 700 tys a Wrocław podobnie.

od Poznaniakow to raczej slyszalem o liczbach typu 900 tys. (Miasto Poznan +
                    okoliczne gminy)

> Proprcjonalnie w stosunku do
                    > ludności Szczein posiada najmniej pow handlowej z innymi miastami nawe tymi
                    > małymi!

pokaz moze jakiegos linka do takich danych. Ja raczej z tego co pamietam zawsze
                    widzialem dane pokazujace, ze Szczecin ma powyzej sredniej nasycenie obiektami
                    handlowymi.

>W szczecinie też wszystkie te sieci których nie ma chciały inwestowac
                    > ale nie pozwolono na tego typu inwestycje. To tyle tak dla wyjaśnienia.

kto im nie pozwolil inwestowac? Moze jakies przyklady podasz?
                    • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 14:21
                      Wszyscy odwiedzali nasz kochany magistrat i byli cały czas zbywani, a to że w
                      szczecinie nie ma terenów, a to ze już więcej takich centrów w szczecinie nie
                      potrzeba itd... Dla przykłady IKEA szukała miejsca od około 8 lat w Szczecinie
                      i słynny list pani prof Lubińskiej do IKEA W magistracie byli przedstawiciele
                      Plaza. E Leclerk,Auchan na lotnisko w Dąbiu,Outlet - rezultat będzie pod
                      Szczecinem,Champion, OBI, Praktiker dalej szuka i chyba juz skapitulował.Tak
                      sami Szczecinianie tez twierdzą ze Szczecin ma i 600 tys mieszkańców a to ze ma
                      500 tys itd podobnie i w Poznaniu wszyscy zawyzaja liczbe ludności swojego
                      miasta i okolic. Pod wzgledem powierzchni handlowych to prawda na początku lat
                      dziewićdziesiatych Szczecin plasował się w czołówce miast polskich ateraz to
                      się zmieniło i to bardzo.Jak będę miał czas prześlę dane jak znajde.
                      Pozdrawiam .
                      • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 14:30

> Wszyscy odwiedzali nasz kochany magistrat i byli cały czas zbywani, a to że w
                        > szczecinie nie ma terenów, a to ze już więcej takich centrów w szczecinie nie
                        > potrzeba itd... Dla przykłady IKEA szukała miejsca od około 8 lat w Szczecinie
                        > i słynny list pani prof Lubińskiej do IKEA W magistracie byli przedstawiciele
                        > Plaza. E Leclerk,Auchan na lotnisko w Dąbiu,Outlet - rezultat będzie pod
                        > Szczecinem,Champion, OBI, Praktiker dalej szuka i chyba juz skapitulował.

no i pewnie byli tez w roznych innych miastach, w ktorych tez nie maja sklepu.
                        Myslisz, ze z kazdej rozmowy "biznesowej" cos musi wyjsc?

Outlet chce w Szczecinie otwierac sklep? Zawsze myslalem, ze outlet to oznacza
                        taki specjalny rodzaj sklepu :) No ale moze sie myle i jest taka marka "Outlet".

W ogole dziwie sie, ze sie tak tymi wszystkimi sklepami emocjonujesz... to tylko
                        sklepy. Na swiecie jest tysiace roznych marek, ktorych nigdy w Szczecinie nie
                        zobaczysz. Bedziesz z tego powodu plakal? :)

>Tak
                        > sami Szczecinianie tez twierdzą ze Szczecin ma i 600 tys mieszkańców a to ze ma
                        >
                        > 500 tys itd

no nie wiem... nigdy nie slyszalem, zeby ktos w Szczecinie takie liczby mowil.
                        Zwyczajowo mowi sie 400 tys.

>podobnie i w Poznaniu wszyscy zawyzaja liczbe ludności swojego
                        > miasta i okolic.

Poznan ma z tego co pamietam ma 570 tys. a cala aglomeracja 850 tys.

>Pod wzgledem powierzchni handlowych to prawda na początku lat
                        > dziewićdziesiatych Szczecin plasował się w czołówce miast polskich ateraz to
                        > się zmieniło i to bardzo.Jak będę miał czas prześlę dane jak znajde.
                        > Pozdrawiam .

cos mi sie zdaje, ze takich danych nigdzie nie znajdziesz... ale jestem ciekawy :)
                        • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 14:38
                          Odpowiadam wszystkie sieci które wyminiłem są w Poznaniu, Warszawie, Krakowie,
                          Katowicach,Poznaniu ba nawet w Gdańsku. Obiecuję przeslę dane. A co do tego ze
                          nie słyszałeś jak ludzie twierdzą ile ma mieszkańców Szczecin to wyglada to tak
                          zleży w jakim srodowisku sie bracasz.
                          • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 14:39
                            a i jeszcze w łodzi za wyjątkiem Auchan i w Bydgoszczy + Focus Park
                            • xxtoja Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 14:57
                              BZDURY GADASZ< A JAK Z GRZYBKIEM? nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, tylko
                              chyba robisz zamieszanie, oczywiście w tej sprawie
                          • gradus2004 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 15:05

> Odpowiadam wszystkie sieci które wyminiłem są w Poznaniu, Warszawie, Krakowie,
                            > Katowicach,Poznaniu ba nawet w Gdańsku. Obiecuję przeslę dane.

no i co z tego, ze sa? Czym tu sie ekscytowac... to tylko wielkie blaszaki
                            usilujace wcisnac ludziom badziewie, starajace sie oszukac na kazdym kroku i do
                            tego placace pracownikom grosze. Chca sie budowac w Szczecinie to niech sie
                            buduja ale nie mam zamiaru rozpaczac, ze jakiegos Auchana albo innego badziewia
                            w Szczecinie nie ma. W Niemczech i w Danii w ogole nie ma Auchana ani Geanta ani
                            nawet Carrefoura i ludzie jakos zyja... :)

Mieszkalem przez pewien czas w Danii w miescie 180 tys i dosyc czesto tam teraz
                            bywam. Miasto mialo troche mniej niz polowe mieszkancow Szczecina. Co ciekawe
                            jest tam tylko jedno duze centrum handlowe. Jeden hipermarket Bilka (w Polsce
                            takiego nie ma... skandal :)) a poza tym najwyzej troche wieksze supermarkety.
                            No i ludzie zyja... i to zyja calkiem dobrze bez tych wielkich blaszakow typu
                            Auchan itp.
                            • skuter70 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 20.10.06, 09:14
                              > no i co z tego, ze sa? Czym tu sie ekscytowac... to tylko wielkie blaszaki
                              > usilujace wcisnac ludziom badziewie, starajace sie oszukac na kazdym kroku i
                              do
                              > tego placace pracownikom grosze.

ja tez sie nie ekscytuje, tylko niesmialo dodam , ze te wszystkie zarzuty
                              odnosza sie tak samo do sklepów malych.
                              Tylko tak dla porzadku mowie, zeby nie powstawalo wrazenie, ze duze jest beee w
                              przeciwienstwie do malego , ktore jest cacy:)
                              • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 29.10.06, 00:27
                                Dzięki Twojemu takiemu myśleniu płacisz w Szczecinie najwyższe ceny w Polsce na
                                wszystko nie przesadzam
                            • piotr33k2 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 28.10.06, 00:50
                              gradus2004
                              >
                              > No i ludzie zyja... i to zyja calkiem dobrze bez tych wielkich blaszakow typu
                              > Auchan itp.
                              ale tam nie ma tez pis-u rydzyka i innych lepperów czy giertychów , he he.
                              • henio56 co Wy z tą IKEĄ ? przecież to straszne badziewie 28.10.06, 05:13
                                ich wyroby są wstrętne i drogie , pasują raczej do drenianych domków
                                skandynawskich.
                                • Gość: Ekspans Re: co Wy z tą IKEĄ ? przecież to straszne badz IP: 83.168.120.* 29.10.06, 22:01
                                  Nikt Ciebie nie zmusza do kupowania.
                                  • Gość: KJ Re: co Wy z tą IKEĄ ? przecież to straszne badz IP: *.smsnet.pl 31.10.06, 18:48
                                    Byłem tam dziś narazie to nie wygląda na budowę potężnego parku handlowego :D
                          • Gość: JANIA Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:09
                            Szczecin śni o potędze (jak w czasach ery parowej) ale te czasy minęły razem z
                            komuną.Teraz moda na osrodki posindustrialne-takie czasy.
                            Szczecin jest przeciętnym miastem niczym nie wyróżniającym się.
                            Nie jest ani ośrodkiem kultury z prawdziwego zdarzenia (nie oszukujmy się!),
                            ani ośrodkiem przemysłu,czy nowych technologii.Położenie w dzisiejszych
                            czasach-niezbyt szczęśliwe-zbyt blisko do Berlina czy Rostocku,nie mamy
                            zabytków klasy światowej (choćby jak Stargard) a do morza około 100 km-Sami
                            musimy coś stworzyć...tylko co?
    • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 14:41
      Ale ogólnie powinniśmy się cieszyć, że jeżeli nie nam to jednak komuś się udało.
      • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 15:10
        We Wrocławiu kończą budowe trzech gigantycznych centrów handlowych na obrzeżach
        śródmieścia i każde warte jest od 100 mln do 150 mln euro i Ty nazywasz to
        badziewiem nie sa to blaszaki . W Szczecinie nawet nie ma jednego takiego. Ja
        się nie podniecam sklepami chcę tylko wyprowadzić z błędu tu na tym firum jako
        rzekomio w Szczecinie jest rozwinięty handekl bo to jest nie prawda.
        • xxtoja Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 15:23
          piepszysz idiotyzmy, a tak nawet nie potrafisz odpowiedziec!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 17:10
            Sam pieprzysz i nie wiesz co. Widzę ze czarne jest dla Ciebie białe a białe
            czarne. Pozdrawiam.
            • xxtoja Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 17:15
              tak????, to gdzie ta budowa hiszpana, co ? może za dwa dni/
              • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 17:21
                Odpowiadam . Budowa ruszy pod koniec tego misiąca. Sprawa się odwlekała ze
                wzgledu na idący tam pod ziemią kabel TP.
                • xxtoja Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 17:31
                  a jak ten kabel TP pod ziemią przenosili, bo ja raczej nie widziałam tego,
                  kiedy to było. A wydaje mi się, że przy bramie jestem dość często, może w
                  pośpiechu tego nie widziałam, a może to w nocy zrobili.
                  • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 17.10.06, 17:39
                    Coś kiedyś kopali ale nie potrafie odpowiedzieć.
                    • praszczur1 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 17.10.06, 18:07
                      Takie najbliższe wielkie centro comercial albo jak kto woli nakoupni zona jast
                      przy Berliner Ringu blisko kreutzu am Spree/droga na Słubice/ jak się nie
                      mylę.To podprzecławskie,że się tak wyrażę będzie miło duży promień rażenia na
                      wchód i zachód.I bardzo dobrze.Jechałem wczoraj przez Bramę Portową i jak
                      człowiek popatrzy na tę cżęść gdzie grzybek,na tę gdzie budy na plecach
                      poczty,na przyległą do pedetu Cetrum, to żal d...ę sciska i żadne bliższe wyższe
                      uczucie mi do głowu nie przychodzi.
                      • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 20.10.06, 08:25
                        IKEA nie zamieszcza oficjalnych informacji co do swoich inwestycji w Szczecinie
                        i tylko robi tak w przypadku Szczecina nigdzie tak nie robi. Dlaczego tak
                        robi ? bo wie jaki jest klimat i wrogość do takich inwestorów w Szczecinie.
                        IKEA będzie w parku handlowym AUCHAN
                        • zona.pijaka Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 20.10.06, 09:37
                          > IKEA nie zamieszcza oficjalnych informacji co do swoich inwestycji w
                          Szczecinie
                          > i tylko robi tak w przypadku Szczecina nigdzie tak nie robi. Dlaczego tak
                          > robi ? bo wie jaki jest klimat i wrogość do takich inwestorów w Szczecinie.
                          > IKEA będzie w parku handlowym AUCHAN

Sruty, pierduty. Ikea, a właściwie jej twórca właściciel - szwajcar z wygody -
                          chciała onegdaj od Szczecina tereny za darmochę. Nie dostał, powiedziano mu
                          spierd.. i dobrze. Towar niestety kosztuje. Zapluł się... i wyłozył mała sumkę
                          na budowę trochę dalej od centrum. Więc nie mówcie że to Ikea robi nasm łaskę.
                          • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 20.10.06, 12:33
                            Brednie piszesz no dobrze to we wszystkich miastach dali IKEA teren za darmo a
                            może ? tylko od Szczecina chcieli za darmo bo Szczecin jest taki wykorzystywany
                            przez wszystkich oj jakie to miasto gnębione przez wszystkich i jacy to
                            wspaniali tu mieszkają ludzie.
                            • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 24.10.06, 20:57
                              Na jednym tylko fragmencie terenu o powierzchni około 3 ha planowanej
                              inwestycji usypują masę ziemi na wysokość sześciu metrów. Spora ilość metrów
                              sześciennych ziemi.
    • Gość: Pipek Różnie o tej IKEA słyszałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:16
      Różnie o tej IKEA słyszałem....ale najpewiejsze źródło - wójt Kołbaskowa-
      potwierdza, że za miesiąc IKEA dostanie pozwolenie na budowę.....zaciema
      straszna - gazety nic nie wiedzą, politycy nic nie wiedzą, Szczecin nic nie
      wie.....Nie chciał Szczecin, ma Kołbaskowo - bez łachy.
      • Gość: Ekspans Re: Różnie o tej IKEA słyszałem IP: 83.168.120.* 26.10.06, 11:38
        Taka polityka dziękujmy naszym mądralińskim z magistratu Tereni i innym jej
        podobnym. Pozdrawiam.
      • Gość: Ajkeeyah Nareszcie IKEA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:17
        Zasrańcy ze szczecińskich sklepów meblowych dostaną nieźle w d.u.p.ę, i dobrze im tak, bo ich oferta przyprawia jeno o płacz i zgrzytanie zębów.
    • Gość: OLA Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 12.2.123.* 28.10.06, 00:11
      W 2007
      miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3707542.html
      • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 28.10.06, 09:00
        Tak właśnie jak wcześniej pisałem kilka miesięcy wcześniej o planowanym
        otwarciu w 2007 roku nie tylko Auchan ale i Ikaea.Wszyscy twierdzili że to
        plotka no i kto miał rację ! To oficjalna wypowiedź przedstawicieli Auchan -
        Nie mamy zwyczaju informować o planowanych inwestycjach. Możemy rozmawiać o
        trzech sklepach, które na pewno do końca przyszłego roku otworzymy pod
        Rzeszowem, Gdynią i Szczecinem - podkreśla Dorota Patejko. Auchan ma teraz w
        Polsce blisko 20 sklepów o średniej powierzchni 12-14 tys. m kw.
        • Gość: qb Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.devs.futuro.pl 11.11.06, 16:49
          dobra wiadomosc, widac juz prace ziemne - czyli wszystko idzie w dobrym kierunku ;)
          • Gość: poloneZ Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.104.* 11.11.06, 17:27
            Tylko że "budy" nie wiadomo kto i kiedy będzie robił. Trwa przetarg.
            • Gość: Kj Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.smsnet.pl 12.11.06, 00:49
              Ja jednak cały czas podchodze do tego z lekkim niedowierzaniem.
              • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 30.01.07, 00:10
                Jedź i zobacz nie wierny Tomaszu.
                • Gość: H56 Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.comnet.krakow.pl 30.01.07, 08:39
                  ciekawe za co, będziecie robvić zakupy w tych sklepach ? zamiast sklepów niech
                  lepiej budują zakłady pracy
                  • Gość: qb Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.devs.futuro.pl 30.01.07, 10:05
                    jak juz sklepy beda, to sie kasa znajdzie
                    nie martw sie ;)
                    • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 30.01.07, 10:55
                      W Szczecinie proporcjonalnie do liczby mieszkańców jest najmniej w Polsce
                      powierzchni handlowej w przeliczeniu na 100 mieszkańców. Wystarczy tylko
                      pojechać do Poznania czy Wrocławia żeby zobaczyć że o wiele mniejszy jest tam
                      ruch w sklepach jak w Szczecinie.
                  • Gość: MK Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:26
                    A sklepy to nie zakłady pracy?
                • Gość: KJ Budowa hehehe... IP: *.smsnet.pl 30.01.07, 14:58
                  A pojechałem i owszem... Samochód do kompletnego mycia, no ale trudno :D Na
                  miejscu zastałem 1 słownie jedną koparke która nakładała ziemie na ciężarówki.
                  Objechałem budowe ze wszystkich stron i nie wygląda mi to na budowe potęznego
                  parku handlowego. Wygląda to raczej na to jak by udawali że coś robią. Tak samo
                  było w przypadku parku fantasia. Zrobiłem kilka fotek, wrzuce je później w
                  odpowiednim miejscu :)
                  • Gość: benek Re: Budowa hehehe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:20
                    a powiesz gdzie wrzucasz z przyjemnością zobaczę ?
                    dzięki
                    • Gość: KJ Re: Budowa hehehe... IP: *.smsnet.pl 30.01.07, 19:45
                      Chciałem w rzucić na forum sky... ale zarejestrowałem się kliknołem w linka
                      potwierdzającego na poczie i dalej wyskakuje mi komunikat:

you do not have permission to access this page. This could be due to one of
                      several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are
                      you trying to edit someone else's post, access administrative features or some
                      other privileged system?
                      If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or
                      it may be awaiting activation.

Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego nie mogę pisać postów :( ??
                      • Gość: KJ Zdjecia sa tu IP: *.smsnet.pl 30.01.07, 19:47
                        Co prawda stare ale nic sie nie zmienilo...

skyscrapercity.com/showthread.php?t=417486
    • diabelek771 Zdjęcia zrobione wczoraj :) 31.01.07, 00:40
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/037e177b671e0f3c.html
      Widok od autostrady poznańskiej

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac0161f0e82c715b.html
      Zbliżenie od strony autostrady na "centrum olbrzymiej budowy"

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/369b8c55ad05b3f2.html
      Centrum budowy widziane od ustowa

• Gość: Ekspans Re: Zdjęcia zrobione wczoraj :) IP: 83.168.120.* 31.01.07, 01:26
        A może ja pojadę i cyknę kilka fotek z wieloma koparkami i kilka wywrotek i
        spychaczy.Te pokazane zdjęcia sa tendencyjne. Zastanawiam się dlaczego ludzie w
        Szczecinie są cały czas przekłamani i jaki maja cel ?
        • Gość: dżigit Re: Zdjęcia zrobione wczoraj :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:51
          to dzieje się tam coś w końcu czy nie, bo dochodzą sprzeczne informacje ?
        • Gość: KJ Re: Zdjęcia zrobione wczoraj :) IP: *.smsnet.pl 31.01.07, 13:50
          Mam tych zdjęć więcej tylko wczoraj była kiepsa pogoda i są złej jakośi, uwierz
          że była tam jedna koparka, słwonie JEDNA. Nie wiem dlacze myślisz że ktoś miał
          by tutej specjalnie pisać że tam nic się nie dzieje. Wybierz się tam, zrób
          zdjęcia... Jeśli będą sie różniły od moich to stawiam Ci skrzynke piwa !!!

P.s. naprawde zdziwił mnie mega mocno twój post, miałem Cię za poważną osobę :|
    • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 31.01.07, 22:14
      To nie wiem może trafiłeś że tego dnia było tak a może czekaja za pozwoleniem
      na budowe hali
      • exman Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! 01.02.07, 06:26
        Gów...o nie żaden kolejny Auchan jeno profesjonalny tor kartingowy plus
        zaplecze SPA-Fitness...oj , kurczę jak ja mam wciąż daleko do IKEA !!!
        • Gość: Paweł Do Exman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 07:44
          Piszesz o dwóch różnych działkach i o dwóch róznych inwestycjach. Hotel i tor
          to jedno, Auchan (w zupełnie innym miejscu) to drugie.
          Co do Auchan - spokojnie ludzie, skoro pracę się rozpoczęły to na pewno będą
          zakończone. Jest zima - pogoda niepewna, nie ma wszystkich pozwoleń i w dodatku
          Auchan cały czas dokupuje ziemię, więc spokojnie....Każdy taki inwestor kasę
          potrafi liczyć i nie wywalałby jej w błoto (nie rozpoczynał inwestycji po to by
          jej nie kończyć)
          • Gość: Kj Re: Do Exman IP: *.smsnet.pl 01.02.07, 09:37
            I tu się mylisz :) Stratedia ich działania MOŻE być taka: przygotowujemy
            wszelkie plany koncepcje i udajemy że coś robimy, żeby potencjalni partnerzy
            widzieli że już coś się dzieje.

Mogą mieć takie założenie że jeśli znajda się jacyś partnerzy którzy będą
            chcieli postawić swoje sklepy obok to inwestycja ma sens ale jeśli nie to
            samego markety nie opłaca się im otwierać.

Może to troche spiskowa teoria. Ale temat budowy oszołoma w tym miejscu
            pierwszy raz poruszony był kilka lat temu. Więc gdyby im bardzo zależało chyba
            już dawno by się ze wszystkimi pozwoleniami uporali :) W tym roku zimy nie
            było, przejeżdżam tam często i naprawde mało się dzieje, nie mówie że nic ale
            widziałem już nie jedną budowe marketu i zawsze wyglądało to TROCHE inaczej :)
            • Gość: Kj Re: Do Exman IP: *.smsnet.pl 01.02.07, 09:44
              Taką właśnie strateGie :) zaprezentowali ludzie którzy chcieli wybudować park
              fantasia. Kto się interesował ten wie. Były wszelkie plany koncepcje, BA !!!
              Nawet "budowa" ruszyła tylko że ta budowa parku fantasia skończyła się na tym
              samym etapie na którym jest teraz budowany auchan :P
              • Gość: Ekspans Re: Do Exman IP: 83.168.120.* 01.02.07, 10:00
                Sami eksperci i fachowcy piszą tu na forum he he
                • exman Re: Do Exman 01.02.07, 10:03
                  Póki co , wychodzi na moje expans..pozdra.
                  • Gość: Ekspans Re: Do Exman IP: 83.168.120.* 01.02.07, 10:30
                    Otwarcie Auchan,Leroy Merlin i Dekathlon planowane jest z końcem tego roku.
                    Faza II salony samochodwe,serwisy samochodowe,dyskont, bezkolizyjne rozjazdy
                    koniec 2008 roku.
                    • Gość: KJ A może jakiś linka?? :) IP: *.smsnet.pl 01.02.07, 11:21
                      Okej a jakiś link lub zródło potwierdzające te informacje. Czy jest to źródło
                      własne. Ekspanos czy ja dobrze pamiętam że jeszcze nie tak dawno pisałes że
                      ikea napewno będzie w tym parku handlowym ?? :) Oczywiście już wiemy że nie
                      będzie...
                      • Gość: Ekspans Re: A może jakiś linka?? :) IP: 83.168.120.* 01.02.07, 11:49
                        Wszystko owiane jest głęboką tajemnicą. Inwestorzy tej branży inwestycyjnej
                        znjąc nie przychylny klimat do tego typu inwerstycji w tym miescie susują taką
                        taktykę. Podkreślam tylko w przypadku Szczecina. Nawet w pismach branżowych nie
                        udzielają informacji. Zapraszam na www.pohid.pl. Tam widac jakim jest Szczecin
                        zaściankiem w tej sferze.
    • Gość: pedro Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:59
      może przespałem ale czy dobrze poinformowany ekspans mógłby napisać czy będzie
      tam ikea? Auchan tak jakby mniej interesuje. Dziękuję z góry za info. Pozdr.
      • Gość: KJ Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.globalconnect.pl 01.02.07, 17:03
        Na 99% nie będzie, ikea zaprzeczyła pogłoską że będzie inwestować w najbliższym
        czasie w szczecinie.
        • Gość: borixon Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:33
          podobno miał też być Leroy Merlin, a na Golisza się buduje. Widać po daszku nad
          wejściem. Czyżby miały być dwa ?
          • Gość: handlarz Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.devs.futuro.pl 02.02.07, 20:05
            nie dwa , a trzy!
            jeden bedzie przy auchan, drugi na golisza, a trzeci na prawobrzezu kolo
            majacego tam powstac carrefoura.
            pozdro
            • Gość: Ekspans Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.168.120.* 02.02.07, 22:49
              Dokładnie tak właśnie ma być.
              • Gość: selawi Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: 83.18.220.* 05.02.07, 13:15
                Leroy Merlin to będzie na bank, już widziałam ogłoszenia o pracę do nich w
                Szczecinie- ale mnie ta IKEA interesuje? U nich na stronie piszą, że do 2008
                planuja otwarcie tu sklepu, ale kiedys pisali, że w 2006, a potem 2007...i nie
                wiem, czy jechac do poznania po upatrzone lampy i bzdety, czy czekać..:)
                • Gość: KJ Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.smsnet.pl 05.02.07, 14:58
                  Zanim się doczekasz to już twoich upatrzonych lamp nie będzie w ofercie :P
                  • Gość: ojciec inwestor Re: Ruszyła budowa Auchan pod Szczecinem !!! IP: *.globalconnect.pl 05.02.07, 19:33
                    leroy merlin to na pewno będzie przy Golisza hala już prawie stoi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka