Dodaj do ulubionych

Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:59
Chwile temu media podaly ze byla minister finansów Teresa Lubińska umorzyla
dlugi poslowi Bernardowi Ptakowi z Samoobrony. Teraz posel Ptak razem z calym
Ruchem Ludowo-Narodowym jest filarem rzadu Jaroslawa Kaczynskiego.
Wyglada na to ze za umorzenie dlugów PIS kupil sobie posla!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wyborca Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.chello.pl 07.11.06, 14:04
      I mamy uczciwość św. Teresy. Czy naiwni jeszcze w coś wierzą TKM działa
      obojętnie od posiadanej ligitymaci. Już kiedyś ktoś powiedział ( Kurski )"
      szary lud wszystko kupi ". Przecież Pisuary za darmo nie popierają św.Teresy
      • Gość: I Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:07
        Słyszalem o tym w TVN 24 chwile temu. Ale robi se gorąco. Lubinska bys sie
        wstydziła!
        • mlodzi_dla_demokracji Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! 07.11.06, 14:09
          kurcze, to może i mi by Tereza coś niecoś umorzyła, hihihihi :D:D:D:D za
          publiczne pieniądze oczywiście :D:D:D
          • Gość: Galoty Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:13
            Tu masz wniosek i pamiętaj, że procedura jest jawna, długa i wymaga
            cierpliwości :
            www.mf.gov.pl/dokument.php?dzial=104&id=10963
        • Gość: Polak Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:09
          I co PISowcy???!!! Uczciwośc i moralnośc PISU!! Co to jest?
    • Gość: Galoty Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:06
      Ależ się to poKrzystkowe po PO miota.
      Informacje o "umorzeniach" między innymi jako formie pomocy publicznej
      znajdziesz na stronie Ministerstwa Finansów. Korzystały z niej również inne
      firmy, osoby w tym szczceicńskie zarówno za tego rządu jak i poprzedniego.
      Poszukam Ci jak tak bardzo będziesz sie upierał jakiejś firmy z kółka Piechoty
      i decyzje z czasów rządów SLD.
      Mylisz się. To znana , otwarta procedura z której korzystały setki, tysiące
      firm. Sprawdż na stonie MF i nie miotaj się. Lepiej się zastanów co tu zrobic z
      tym Krzystkowym jajem, z którym zostaliście.
      • Gość: mada Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: 217.98.72.* 07.11.06, 16:40
        Tylko,ze wczoraj pan galoty potępiał Krzystka przypisując mu czyn niemoralny
        choc zgodny z prawem.Pełne oburzenia uwagi wypisywali pisowcy i tzw.komitet
        wyborczy Lubińskiej a w zasadzie ludzie,którzy jakze "moralnie" mają
        ochotę "cos skubnąc" w wypadku zwycięstwa (fuj przez lewe ramię).Dzisiaj
        oburzają się ,że ktos smie zarzucic niegodny czyn świętej Teresie.Co za
        relatywizm moralny - jakze zwykły u pisowców!!!
        • Gość: Galoty Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:45
          Mada. jakiż to czyn niemoralny popełniła pani Lubińska. Co masz na myśli. Wskaż
          mi bo nie wiem o czym mówisz. Jeżeli o tym umorzeniu to już wiemy, że Minister
          Finansów nie umarza tylko publikuje. Zacytowałem Ci fragment prawa w tym
          zakresie w jednym z postów.
        • konrad_wasilewski Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! 07.11.06, 16:54
          I to wlasnie najbardziej denerwuje mnie u Galota i innch zwolenników PISu. To
          wlasnie taka moralność.
      • Gość: pik Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.chello.pl 09.11.06, 13:18
        nie chodzi o firmy, ale o rolników. wielu złożyło ale w tym wojew. umorzono
        dwóm. akurat trafiło(!!!) na jednego posła. min. mówi że nie wiedziała...
    • Gość: Kaja Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:18
      Archiwum:
      "Poseł Bernard Ptak nawet nie pamięta, ile ma długów: - Straciłem rachubę
      dziesięć lat temu - wyznaje "Gazecie". "
      "Bernard Ptak z Kalisza też narzeka na los: - Komornik zabiera mi część pensji
      za niespłacone kredyty agencji rolnej. A ja padłem ofiarą systemu. Nie wiem już
      nawet, ile tego było. Chyba jakieś 300 tys. zł. "

No to Lubinska uzdrowila Ptaka i juz po sprawie!!!

No
      • Gość: Galoty Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:21
        Zapoznaj się z ta procedurą bardzo Cie proszę.Jest na stronie MF. Jest
        trudniejsza niż uzyskanie kredytu bez zabezpieczeń :-)
        W pierwszej kolejności jest realizowana przez właściwy urząd skarbowy.
        • Gość: :))) Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: 195.117.158.* 07.11.06, 14:34
          Zapoznać się? Za wiele zachodu. Im łatwiej i przyjemniej bić pianę:)
          • Gość: Galoty Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:42
            To tylko jatka wyborcza. Zadnych argumentów i analizy
            • Gość: adam Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:49
              taa, jatka, jatka a biale jest czarne?
      • Gość: QUADY Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:21
        Lubinska KIEDY SIE WYPOWIESZ NA TEN TEMAT!!!!
        • Gość: ania Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:28
          I ona chce zostac prezydentem naszego miasta?!
          • absztyfikant Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! 07.11.06, 14:31
            Ta sprawa byla juz wielokrotnie opisywana na forum - dziwie sie, ze wyplynela
            dopiero teraz.

Suuuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeeeeer:)))))))) Sw. Tereza Odnowicielka jest juz
            skonczona:)))))))))
            • Gość: as Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:36
              Swieta nie jest taka swieta!!!
              • Gość: xxx Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:47
                Śmieszy mnie ten caly PIS!! Kryminalista w rzadzie, pedofil filarem IVRP,
                Umorzenia, kretacwa, korupcje, klamstwa. ludzie opamietajcie sie . Boga nie
                macie?
                • Gość: Marika Lubinska - Skuteczna ? No tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:13
                  Skutecznie umorzyla Ptakowi dlugi. Taki prezydent to "skarb" hehe
                  • Gość: Galoty Poczytaj paszkwilancie ze straconej kampanii PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:15
                    Minister Finansów nie wydaje decyzji w sprawie umorzenia zaległości podatkowych
                    W związku z doniesieniami prasowymi mogącymi wprowadzić Czytelników w błąd,
                    dotyczącymi wykazu umorzeń zaległości podatkowych dokonywanych przez organy
                    podatkowe, Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje.
                    Od chwili wejścia w życie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Ordynacja
                    podatkowa, tj. od 1.01.1998 r., Minister Finansów nie posiada uprawnień do
                    wydawania decyzji indywidualnych w sprawie umorzenia zaległości podatkowych, w
                    związku z czym zarówno w latach 2004 - 2005, jak i w 2006 r. nie mógł
                    podejmować i nie podejmował żadnych decyzji w tych sprawach. Upoważnionymi do
                    wydawania decyzji w tych sprawach są wyłącznie naczelnicy urzędów skarbowych
                    oraz - jako organ II instancji - dyrektorzy izb skarbowych.
                    Ustawa o finansach publicznych nakłada na Ministra Finansów obowiązek
                    publikowania w Dzienniku Urzędowym Ministra Finansów wykazu podmiotów, którym w
                    roku poprzednim umorzono znaczne zaległości podatkowe ( wykazem objęte są
                    umorzone zaległości osób prawnych od 40 tys. zł oraz osób fizycznych i
                    jednostek organizacyjnych nie mających osobowości prawnej - od 20 tys. zł.).
                    W myśl art. 14 § 1 pkt 1 Ordynacji podatkowej Minister Finansów sprawuje ogólny
                    nadzór w sprawach podatkowych, nie podejmuje natomiast rozstrzygnięć w
                    indywidualnych sprawach.
                    Obowiązujący stan prawny może tworzyć nieuzasadnione sugestie kierowania przez
                    Ministra Finansów polityką podatkową prowadzoną przez Naczelników Urzędów
                    Skarbowych w zakresie umorzeń podatkowych.

• Gość: trenik Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:16
              Sw Teresa dobroczynna. Chciala dobrze umorzyc Ptaka a co wyszlo kazdy widzi!
    • Gość: Galoty Konkretna i rzetelna informacja w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:49
      Minister Finansów nie wydaje decyzji w sprawie umorzenia zaległości podatkowych
      W związku z doniesieniami prasowymi mogącymi wprowadzić Czytelników w błąd,
      dotyczącymi wykazu umorzeń zaległości podatkowych dokonywanych przez organy
      podatkowe, Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje.
      Od chwili wejścia w życie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Ordynacja
      podatkowa, tj. od 1.01.1998 r., Minister Finansów nie posiada uprawnień do
      wydawania decyzji indywidualnych w sprawie umorzenia zaległości podatkowych, w
      związku z czym zarówno w latach 2004 - 2005, jak i w 2006 r. nie mógł
      podejmować i nie podejmował żadnych decyzji w tych sprawach. Upoważnionymi do
      wydawania decyzji w tych sprawach są wyłącznie naczelnicy urzędów skarbowych
      oraz - jako organ II instancji - dyrektorzy izb skarbowych.
      Ustawa o finansach publicznych nakłada na Ministra Finansów obowiązek
      publikowania w Dzienniku Urzędowym Ministra Finansów wykazu podmiotów, którym w
      roku poprzednim umorzono znaczne zaległości podatkowe ( wykazem objęte są
      umorzone zaległości osób prawnych od 40 tys. zł oraz osób fizycznych i
      jednostek organizacyjnych nie mających osobowości prawnej - od 20 tys. zł.).
      W myśl art. 14 § 1 pkt 1 Ordynacji podatkowej Minister Finansów sprawuje ogólny
      nadzór w sprawach podatkowych, nie podejmuje natomiast rozstrzygnięć w
      indywidualnych sprawach.
      Obowiązujący stan prawny może tworzyć nieuzasadnione sugestie kierowania przez
      Ministra Finansów polityką podatkową prowadzoną przez Naczelników Urzędów
      Skarbowych w zakresie umorzeń podatkowych.

• Gość: ateo Re: Konkretna i rzetelna informacja w tej sprawie IP: *.chello.pl 07.11.06, 15:04
        tereska!!!
        aleluja i do przodu, ale jak zona towarzysza z PZPR i sama członkini Unii
        Wolności tak łatwo wchodzi do koscioła?. Ktos tu jest popaprany
        ateo
      • Gość: Galoty No co paszkwilanci od cwaniaczka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:06
        cisza jak makiem zasiał ?
        • Gość: iii Re: No co paszkwilanci od cwaniaczka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:26
          Jaka cisza?, tego tak szybko nie przykryjecie.
          • Gość: Galoty Re: No co paszkwilanci od cwaniaczka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:30
            Nic nie przykrywam Masz konkretny tekst. Minister Finansów nie podejmuje w tej
            sprawie już od 1997 roku decyzji. Słowa pisanego nie potrafisz zrozumieć.
            Powtórzyć ? Przeciez możesz wyżej przeczytać.
            • Gość: iii Lubińska - korupcja polityczna!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:34
              Może i sama nie podejmuje decyzji ale minister finasów nadzoruje prace Urzedów
              skarnbowych. Czy to nie dziwne ze posel PTAK popiera teraz rząd PISu? Dziwne co?
              • Gość: Galoty Re: Lubińska - korupcja polityczna!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:40
                > Może i sama nie podejmuje decyzji ale minister finasów nadzoruje prace
                Urzedów
                > skarnbowych.
                No to już ustaliliśmy, że nie Lubińska podjęła tę decyzję. to już sukces.
                Teraz Ci powiem, że okres kiedy ta decyzja przez MF była opublikowana to w
                tamtym województwie cała kadra US była związana z dawnym koalicjantem
                samoobrony , SLD
              • Gość: iii Re: Lubińska - korupcja polityczna!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:46
                Sprawa trafila dzis do prokuratury. Sa mocne dowody na to ze Lubinska maczala
                paluchy. Poczekamy zobaczymy!!!
                • Gość: Galoty Re: Lubińska - korupcja polityczna!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:49
                  >Sprawa trafila dzis do prokuratury.
                  Kto złozył ? :-))
                  Ja jutro rano mogę zozyc wniosek do prokuratury, zawaidomienie itp o to aby
                  sprawdzic czy konkordat nie był podpisany wskutek korupcji :-)
                  Czy moge mamic to forum tekstem, że sprawa trafiła do prokuratury ?
                  Nawet walke polityczna na forum trzeba umieć prowadzić. Takie teksty do
                  zasadzaj na forum dla małolatów.
      • Gość: loki Re: Konkretna i rzetelna informacja w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:04
        Konkretna tylko nic nie wnosi i nikogo nie usprawiedliwia.
        • Gość: dziecko Re: Konkretna i rzetelna informacja w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:27
          Jak to nic nie wnosi. Zarzut brzmiał - Lubińska umorzyła. Informacja podaje, że
          to nie Minister Finansów podejmuje w tej sprawie decyzję. To tak trudno pojąć ?
    • Gość: jania a taki Jurczyk umarzał i umarzał........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:50
      w 2005r. udzielił ulg w zakresie podatków i opłat lokalnych
      dla ponad 5.500 osób fizycznych i prawnych(!), czyli - firm
      poczytajcie sobie:
      bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11129
      • Gość: Roman Kluk Re: a taki Jurczyk umarzał i umarzał........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:53
        Dla Skolwina czyli związanego z Piechota Witolda S. to było chyba z 5 mln
        złotych !!!
        • Gość: lina Lubinska - korupcja polityczna?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:56
          Jurczyk jest skończony, Lubinska dopiero sie rozkręca. Skadal. Jak mozna
          popierac taką babe.
          • Gość: Michalik Re: Lubinska - korupcja polityczna?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:02
            a kto ja popiera. ja nie!
            • Gość: Michalska Re: Lubinska - korupcja polityczna?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:07
              Nie no to wszyscy na forum wiemy. Piszesz tu od dłuższego czasu i twoje poglady
              są tu znane. Według sondaży popiara Lubińska około 1/4 wyborców a to jeszcze
              nie koniec
    • absztyfikant radio.szczecin.pl 07.11.06, 16:05
      S. Nitras odpowiada na zarzuty (nazwa pliku: 2006-11-07_1162910135.MP3,
      wielkość: 0,153 MB)
      Walka wyborcza między kandydatami PO i PiS na prezydenta Szczecina nabiera
      ostrości. Dzisiejszy dzień był festiwalem wzajemnych oskarżeń i zarzutów.
      Wszystko wskazuje na to, że oba ugrupowania spotkają się w sądzie, nie tylko w
      trybie wyborczym. Przed południem poseł PO Sławomir Nitras, zarzucił kandydatce
      PiSu na prezydenta Szczecina Teresie Lubińskiej, że jako minister finansów
      nienależnie umorzyła posłowi Samoobrony część zaległych zobowiązań. Po południu
      przedstawiciele PiS oskarżyli Sławomira Nitrasa, że za 10 dni pracy w
      Wojewódzkim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach zainkasował 10 tyś. zł.
      Na przedpołudniowej konferencji prasowej poseł Platformy Obywatelskiej zarzucił
      Teresie Lubińskiej, że jako minister finansów umorzyła 300 tyś. zł. zaległych
      zobowiązań Bernardowi Ptakowi, ówczesnemu posłowi Samoobrony. Poseł Nitras
      twierdzi, że ma dowody i świadków na to, że pod decyzją podpisała się właśnie
      ona. Teresa Lubińska twierdzi, że to nieprawda i jutro wszystko wyjaśni. Na
      konferencji prasowej Tomasz Hinc i Andrzej Hoehle zapowiedzieli, że złożą do
      sądu wniosek o zniesławienie, jakiego dopuścił się poseł Platformy. Wniosek w
      trybie wyborczym planuje złożyć również Sławomir Nitras. Poseł powiedział, że
      czeka aż Lubińska nazwie jego zarzuty kłamstwem. Po południu przedstawiciele PiS
      kontratakowali. Andrzej Hoehle - szef sztabu wyborczego PiS zadał publicznie
      kilka pytań Sławomirowi Nitrasowi. Zdaniem Andrzeja Hoehle - Nitras za 10 dni
      pracy zarobił około 10 tysięcy złotych. Tymczasem Sławomir Nitras przyznaje, że
      był dyrektorem Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach przez
      dwa miesiące. Poseł PO twierdzi, że doświadczenie rolnicze nie było mu
      potrzebne, bo odpowiadał za integrację europejską i pozyskiwanie funduszy
      unijnych. Nitras twierdzi, że nie otrzymał trzymiesięcznej odprawy. Dodaje, że
      jego wynagrodzenie wynosiło miesięcznie około 3,5 tysiąca złotych brutto.
      • Gość: Galoty Re: radio.szczecin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:10
        Brakuje mi Twojego stanowiska absztyfikant. Tuszę, że sam już nie wierzysz w te
        PeOwskie brednie
      • Gość: jakin PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:32
        Jak zwykle PIS chce przykryc afere. Tak to agenci, to WSI, to uklady to
        krzyzacy. Dobre!!!
        • Gość: Galoty Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:34
          Ty o mnie ? No to powiedz przynajmniej jaką afere chce przykryć ?
          Bardzo mi sie podoba dzisiejszy dzień na forum bo swiadczy o krańcowej
          frustracji PO z pwoodu plajty z Krzystkiem.
          • konrad_wasilewski Re: PIS chce przykryć afere!!! 07.11.06, 16:49
            wybory2006.wp.pl/kat,59562,wid,8588268,wiadomosc.html
            • Gość: Galoty Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:02
              Ok dziekuję juz wiem o co chodzi. Na całe szczęście Lubińska nie zachowała się
              jak populistyczny demagog i nie zawiadomiła , że Krzystek cos "przewalił" bo
              rozumiem, że ma godność i świadomośc, że są od tego inne niż kandydat na
              prezydenta słuzby.
              No zawiadomił Pan Nistras czekamy. Prosże jednak tego nie nazywac korupcja
              dopóki w pilnym trybie tego nie wyjasni prokuratura.
              Swoją droga ciekawym czy Nitras będzie umiał powiedziec przepraszam.
              • konrad_wasilewski Re: PIS chce przykryć afere!!! 07.11.06, 17:05
                Z calym szacunkiem to politycy PISu nie umieją powiedziec przepraszam!!! Afera
                tasmowa, afera bilboardowa i kilka jeszcze innych juz nie wspominając o
                klamstwach i oszustwach Kaczynskiego.
                • Gość: Galoty Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:07
                  Ja nie jestem politykiem PiSu.
                  Dyskutujemy o konkretnym problemie. Mnie interesuje czy Nitras będzie umiał
                  przeprosić.
                  • konrad_wasilewski Re: PIS chce przykryć afere!!! 07.11.06, 17:45
                    No ja nie jestem Nitrasem i nie wiem. Narazie wielce prawdopodobne jest ze to
                    Lubinska bedzie musiala przeprosic.
                    • Gość: galoty Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:48
                      OK Konrad więc czekamy i mam nadzieję, że wrócimy do rozmowy.
                    • Gość: słuchacz Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.chello.pl 07.11.06, 19:00
                      A propos Nitrasa - podobno za 10 dni pracy w Barzkowicach zainkasował 10 tysięcy
                      zł (szczecińskie radio dziś podało).
                • Gość: klin Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:58
                  tylko kręcić umieją
        • Gość: verni Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:59
          Juz przeciez dzis PIS zaatakowal PO. Szkoda gadać. Taki PIS!
          • psychol_ogia Re: PIS chce przykryć afere!!! 07.11.06, 19:01
            Bardzo merytoryczna kampania.
            • Gość: fibak Re: PIS chce przykryć afere!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:19
              jednych i drugich
      • Gość: beti Re: radio.szczecin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:42
        No i Lubinska milczy!
    • Gość: Mariczka Jak wyxbzykać 13.000 oczekujący na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:09
      Mieć w rodzinie ustawionego księdza, zapisać się do PO, pracowac u
      Lisewskiego i Jurczyka, mieć dobre stosunki z Piechotą i z każdym kto ma władze
      i może cos DAĆ.
      Tylko jak taki facet może goląc się patrzyc lustro i nie zacinać.

• Gość: Glupi Re: Jak wyxbzykać 13.000 oczekujący na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:55
        Alez ty glupi jestes!
        • Gość: Ceto Lubińska umarzala dlugi!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:53
          Jak szybko prokuratura jest w stanie zajac sie ta sprawą? Druga tura wyborów za
          ponad 2 tygodnie.
          • Gość: Galoty Re: Lubińska umarzala dlugi!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:58
            Sądzę, że inne niz prokuratura okoliczności wyjasnią sytuację. Dajcie czas pani
            Lubińskiej na wyjasnienie sprawy do końca. Jak dziś podała w TV poprosiła o
            pilne pismo w tej sprawie z ministerstwa zaprzeczając jednak stanowi
            faktycznemu zaprezentowanemu przez Nitrasa, któremu sie biznesplan zburzył :-)
            • Gość: ja sld umorzalo dlugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:07
              wystarczy ze dzialalo sie charytatywnie na rzecz miast np sponsorowanie pogoni
              a dlug umorzony ...stare jak swiat...
              • Gość: PISak Re: sld umorzalo dlugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:31
                No czyli widać jak blisko jest SLD do PISu.
            • Gość: kali Re: Lubińska umarzala dlugi!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:19
              o tym zburzeniu planu nitrasa raczej bym nie przesądzal. PISaki sami daja mu
              ramaty do reki.
    • Gość: esik nitras kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:02
      nitras to kłamca
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=51721833
    • Gość: jasne, jasne A pamiętacie jak Nitras wykrył w sejmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:11
      A pamiętacie jak Nitras wykrył w Sejmie "Drugą Grupę Trzymającą Władzę", albo jak był zastraszany przez faceta od SKOKów (który jak się okazało miał przepustkę wystawioną na wniosek PO), historia się powtarza....
      • Gość: kliin Re: A pamiętacie jak Nitras wykrył w sejmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:38
        myślę, że ten facet ma duże długi do spłacenia dlatego ma takie parcie
        • Gość: sss Kto PTAK z Samogwaltu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:03
          Ptak z samoobrony juz nie ma dlugów. Lubinska mu zalatwila za poparcie dla
          Kaczyńskiego!
    • Gość: Jola Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:37
      Poczytajcie tekst z gazety. To kawalek który mnie zaciekwail:
      " Proszę bardzo, niech pani Lubińska nazwie mnie kłamcą, niech zaprzeczy, wtedy
      uzyskam wyrok w trybie wyborczym - mówił na konferencji prasowej Nitras. - My
      nie angażujemy się w brudną kampanię, ale na takie rzeczy przymykać oka nie
      wolno."

Dlaczego Lubinska nie nazwala Nitrasa Klamcą? Moze jednak nie jest taka swieta?
      • Gość: miro Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:53
        Pewnie ze nie. Jest glupia i tyle. Dala sie wciagnąc w gierki Kaczynskiego.
        • Gość: iti Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:40
          nie ma juz pisu, jest samoobrona
        • Gość: Fabian Re: Lubińska PIS - korupcja polityczna na calego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:19
          Caly PIS to jakis koszmar.
          • Gość: stary apel do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:25
            wyluzuj
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=51728446&a=51737566
            • Gość: ana Re: apel do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:00
              Zamiast apelowac do PO lepiej chyba dbac o uczciwośc partii. Gdyby nie Wasze
              przekrety to nie trzeba by apelowac do nikogo. Zastanówcie sie Panie i panowie
              z PISu.
              • Gość: as Lubińska nie taka swięta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:52
                przeciez oni nie myślą!
                • Gość: Wyborca Re: Lubińska nie taka swięta! IP: *.chello.pl 08.11.06, 13:01
                  Czy ich wybierając ktoś liczył na zmianę, przecież większość z nich była już u
                  władzy tylko pod innymi sztandarami. Oni nie mają ideolodgi tylko ciąg do kasy.
                  • Gość: as Re: Lubińska nie taka swięta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:22
                    dlatego idzmy glosowac i wybierzmy lepiej.
                  • Gość: Maiki Re: Lubińska nie taka swięta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:05
                    Najpierw ideologia potem kasa. Jedno i drugie niszczy państwo.
    • Gość: UWAGA UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:17
      każdy kto wypisuje brednie na temat Lubińskiej już niedługo będzie się musiał pokajać z posłem Nitrasem na czele
      • Gość: Marylka Re: UWAGA na PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:29
        Narazie Lubińska nie zrobila nic aby sie oczyścic. Czy to nie dziwne?!
        • Gość: Max Odpowiedź Lubińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:01
          www.radio.szczecin.pl/serwis_informacyjny/pliki/2006-11-08_1163000268.MP3
          • Gość: figo Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:21
            Lubińska miala dzis wyjaśniuc wszystkie zarzuty. Miala dostac z ministerstwa
            odpowiednie dokumenty. I co? I NIC!!! Nawet nie może stanowczo zaprzeczyc!
            • Gość: Gostek Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:37
              Co ma wyjasniac? Pogubila sie bidulka i nie wie co sie dzieje>
              • Gość: Galoty Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:43
                Wyjaśniła. Śledż pilnie media.
                • Gość: latur Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:11
                  Wyjaśniła że nitras w każym słowie KŁAMAŁ! przedstawiła też na to odpowiednie
                  dokumenty.
                  • Gość: :) Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.chello.pl 08.11.06, 20:31
                    Okazuje się, że dokumenty o umorzeniu długu zostay podpisane, gdy p. Lubińska
                    już nie była ministrem finansów. I co na to ci wszyscy krzykacze? Gdzie przeprosiny?
                    • Gość: endy Re: Odpowiedź Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:03
                      Nie manipuluj, dokumenty o umorzeniu w ogóle nie zostały jeszcze podpisane.
                      W OGÓLE, rozumiesz?
                      • Gość: max Lubińska PIS -korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:21
                        Sami PISowcy klóca sie ze soba: kiedy podpisala i czy podpisala. Ale przeciez
                        to Nitras wymyslil?
                        • Gość: endy nitras kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:33
                          PiSowcy się nie kłócą. Po prostu jedno jest pewne - Lubińska nic nie podpisała
                          a poseł nie dostał żadnego umorzenia. Ten co napisał o umorzeniu, to nie żaden
                          PiSowiec tylko może prowokator?
                          • Gość: Galoty Re: nitras kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:40
                            Wkurza mnie Lubińska tym , że nie wykorzystuje przyspieszonej procedury sądowej
                            w okresie wyborczym !!!
                            • Gość: Mati Lubińska PIS- korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:22
                              Ja uważam jednak ze cos na rzeczy jest. W innym razie mielibysmy juz
                              konferencje za konferencją PISu na szczeblu regionalnym i centralnym. kaczynski
                              by krzyczal ze znowu PO klamie. A tu cisza. Jakieś tam niby sprostowanie w
                              radiu ale bez zadnych dowodów.
                              • Gość: pieszy na śmietnik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:42
                                o co krzyczeć? o niktosia? wszystko bedzie wyjasnione (było pełne dementi na
                                dzisiejszej konferencji prasowej) i sprawa trafi tam gdzie powinna, a niktoś
                                także tam gdzie powinien (na śmietnik historii mam nadzieję - liczę na
                                peowiaków)
                                • em-biz Obłudnicy-politycy 1 08.11.06, 23:03
                                  Udają bezpartyjnych !Taka Lubińska udaje że nie jest Pisiorem,a na jej bilbordach stoi jak krowa:PiS !
                                  Ten fałszywy uśmieszek pasuje do tej obłudy !
                                  Powiem Wam,że na tle tej plejady przedziwnych gęb, szczerzących się do nas nieszczerymi uśmiechami,Jurczyk jawi się jako NORMALNY !

• Gość: pieszy Re: Obłudnicy-politycy 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:06
                                    proponuję poczytać ogłoszenie państwowej komisji wyborczej, a nie pleść głupot
                                    przemieszanych z brukowym słownictwem
                                    • em-biz Re: Obłudnicy-politycy 1 08.11.06, 23:07
                                      "Prawda kole w aureolę"???
                                      • Gość: pieszy Re: Obłudnicy-politycy 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:09
                                        chłopie, czytać, czytać
                                        • em-biz Re: Obłudnicy-politycy 1 08.11.06, 23:24
                                          Widać KTO pisze,więc nie ma co czytać !
                                          -
                                          • Gość: pieszy Re: Obłudnicy-politycy 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:29
                                            mowa o pkw, chłopie co ty chcesz udowodnić?
                                    • Gość: siur obłudnik-nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:08
                                      Ale on czytać nie umie... a co dopiero ze zrozumieniem...
                              • Gość: dyzio korupcja wewnątrzpartyjna w PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:58
                                mmichałku czy inny areczku, resztami sił bronicie swojego nitrasa bo
                                zorganizował wam kasę na wybory? nie zapominajcie, że pozostali członkowi PO
                                nie mieli tak dobrze, jak wy. Jak to jest, że młodzutki członeczek PO z 2
                                miejsca dostaje kilka razy więcej bilboardów niż pierwsza na liście zasłuzona
                                działaczka PO? dodajmy do tego, że kasa jaką musi zapłacić członeczek jest mała
                                jak ten członeczek...
                                • em-biz korupcja wewnątrzpartyjna ????? 08.11.06, 23:21
                                  Kiedyś oglądałem stado psów,którym pewna babcia rzuciła kilka kości...
                                  Ujadanie i wzajemne żarcie się bez oglądania się na otoczenie rozlegało się po całej okolicy.
                                  Gdy czytam,słucham,oglądam tych którzy zburzyli PRL-ową KOŚĆ,to staje mi przed oczyma obrazek z tamtego podwórza....
                                  Liczę jednak ,że za lat kilka zaczną wracać z "saksów" nasi młodzi ,obyci w świecie,światli,młodzi ludzie. Liczę,że dadzą kopa tym popłuczynom PRL podającym się za tych, którzy realizują ideały "Solidarności" ! De facto z "S" zrobili nie sztandar a wiecheć!
                                • Gość: Janik Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:22
                                  Jezeli Lubińska jest niewinna (w co wątpie)to sie oczyści. Mijaja dni a
                                  Lubinska tego nie robi.
                                  • Gość: pieszy Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:27
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=354&w=51699287&a=51811226
                                    • Gość: gość Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:55
                                      link ne działa!
                                      • Gość: g Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:12
                                        normalnie dziala
                                        • Gość: syfo Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:07
                                          Podobno Lubinska miala zlozyc takze wniosek do prokuratury na Nitrasa. z tego
                                          co wiem nie zlozyla.Czyżby bala sie odpowiedzialności za falszywe skladanie
                                          zeznań. Wyglada na to ze Nitras mial racje.
                                          • Gość: klin Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:20
                                            Nic nie zlozyla, bo i po co jak to wszystko co Nitras mówil to prawda.
                                            • Gość: Dyklanowski Re: Lubińska PIS- Korupcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:11
                                              Pewnie ze prawda. Wyglada na to ze Lubińska chce przetrzymać bez rozglosu ten
                                              fakt.
                          • Gość: maiki Nitras ma racje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:49
                            Nitras przedstawil dowody w prokuraturze. juz za kilka dni okaże sie jak
                            Lubińska bedzie sie tlumaczyla.
                            • Gość: Mandel Re: Nitras ma racje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:55
                              Chyba własny dowód ale osobisty pokazał w prokuraturze
                              • Gość: aska Re: Nitras ma racje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:15
                                Poczekamy zobaczymy. Nitraj jak dotąd nie rzucal slów na wiatr.
                                • Gość: PanJan Re: Nitras ma racje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:22
                                  Jak mógł rzucać słowa na wiatr jak sika pod wiatr i ciepły mocz tryska mu na tę
                                  niehonorową twarzyczkę
    • Gość: Galoty Jest wyrok sądu oszczercy bez honoru z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:00
      Nitras kłamał z dowodów to miał własny dowód osobisty. Ma przeprosić panią
      Lubińską do czego zobowiązał tego szmaciarza sąd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka