persyda 10.11.06, 17:01 Czy któraś z dziewczyn może wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arabela27 Re: ile kosztuje zzo w Zdrojach? 11.11.06, 12:42 ale w zdrojach nie ma zzo na zyczenie( chyba, że na lewo umówisz się z anestezjologiem to może wtedy cos załatwisz) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka74 Re: ile kosztuje zzo w Zdrojach? 12.11.06, 11:57 Jest za darmo ale sama raczej nie mozesz sobie zarzadac, oni musza widziec potrzebę. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ulaa4 Re: ile kosztuje zzo w Zdrojach? 12.11.06, 13:52 podobno tylko w Policach mozna mieć na zyczenie?? ok. 600 zł. ale moze coś się zmieniło, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pola06 Re: ile kosztuje zzo w Zdrojach? 23.11.06, 15:58 tylko w Policach, 500zł kosztuje. ale odradzam szpital, fatalna opieka juz po porodzie, w najgorszych snach nie spodziewałam sie tak niemiłych połoznych oraz opieki i pomocy przy dzieciach (pomocy praktycznie nie ma, a jak jest to z łaską) Przebywałam tam 16 dni po urodzemiu córki, jeden wielki koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: ile kosztuje zzo w Zdrojach? 24.11.06, 21:01 W zdrojach nic nie kosztuje zzo, ale nie ty decydujesz, czy je zastosują, ale oni decydują. Co do szpiala , to ja polecam, porodówke, położne, opiekę po itd. Wiem , ze są podzielone opinie na temat każdego szpitla, ale wydaje mi się, że to zależy od zmiany na jaką sie trafi, na humor położnych, pań od noworodków itp. Każdy szpital ma swoje plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
persyda Re: Do mamka22 27.11.06, 11:56 A czy mogłabyś wyrazić swoją opinię nt dra Rąpały? Oczywiście jeśli coś wiesz i miałaś z nim doczynienia Odpowiedz Link Zgłoś
martini100 Re: Do mamka22 29.11.06, 21:18 dr Rąpała to chyba najgorzeja jak można tam trafić. Jednak nie trzeba się tak przejmować bo on głównie na ginekologii jest (tam jest z-cą ordynatora). Na położniczym był w zastępstwie jak dr Ira był na urlopie, ale to już było więc raczej się nie powtórzy w najbliższym czasie. Ja trafiłam akurat na moment gdy "rządził" Rąpała na oddziale, lecz jednak są na obchodach i przy badaniach także inni lekarze więc oni też mają baczenie na pacjętkę. Inne dziewczyny mówią , że jest bardzo niedelikatny ale to chyba kwestia wrażliwości bo mnie żadne z jego badań nie bolało. To co mogłabym mu zarzucić to że jest dość nieprzyjemny i podchodzi do każdego rutynowo. Zawsze jak będziesz miała jakieś pytania pytaj na obchodzie gdzie są też inni. Zawsze jak nie on to kto inny ci odpowie. Reszta OK. A przy samych porodach on raczej nie asystuje. Z resztą przy porodzie najważniejsza jest położna bo lekaż przychodzi w ostatniej chwili. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania wal :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Do mamka22 29.11.06, 21:27 Nie miałam z nim do czynienia . Przykro mi, ale nawet nic o nim nie słyszałam . Mój poród odbierał dr.Boruciński - nie mam zastrzeżen. Właście nawet nie pamiętam, że on tam był (mąż mnie potem oświecił), bo w 100% są przy porodzie położne, a lekarz co jakiś czas wpada zbadać, potem wpada tylko na sam koniec (kiedy ty już nie zwracasz uwagi co sie dzieje wokól Ciebie) i potem Cie zszywa. Odpowiedz Link Zgłoś