Dodaj do ulubionych

Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe ?

22.12.06, 23:57
Szukam dobrego endokrynologa (dość skomplikowany przypadek).Dr Syrenicza znam
(i zwątpiłam w niego- niestety )ale oprócz niego czy jest ktoś godny polecenia?
Miłych Świąt życzę :)
Obserwuj wątek
    • wodni.k Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe 23.12.06, 16:21
      bika6 napisała:

> Szukam dobrego endokrynologa (dość skomplikowany przypadek).Dr Syrenicza znam
      > (i zwątpiłam w niego- niestety )ale oprócz niego czy jest ktoś godny polecenia
      > ?
      > Miłych Świąt życzę :)

Jedź do przychodni przyszpitalnej na Arkońskiej (Oddział Internistyczny na samej
      górze) i zapytaj o profesor PILARSKĄ.

• Gość: bika6 Uffff- a jednak- Ciesze sie bardzo !!! IP: *.globalconnect.pl 06.01.07, 00:43
        Dopiero teraz miałam troche czasu zeby sprawdizc forum. Dzieki za info- bardzo
        bardzo. TO nie jaj potrzebuje endokrynologa tylko maoja mama wiec nie wiem jakie
        badania co i jak, ale na pewno skorzystawy z waszych wiadomosci. Mamę akurat
        przyjęsli do szpitala po 6 m-cach czeaknia!!!! Skandal . Syrenicz sam tak
        przeciagal - bo przez ten czas mama raz czy nawet dwa musiala! stawic sie u
        niego prywatnie w gabinecie ...i kolejne 2 stówki polecialy. Napisz ecos wiecej
        po wyjsciu mamay ze szpitala. Jeszcze raz dzieki- a juz zwatpilam bo my nie
        jestesmy ze Szczecinai a nikt z lekarzy nie polecal innego lepszego lekarza. pa
      • Gość: Marta Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:19
        Idz do przychodni przyszpitalnej na ulicy Arkońskiej i zapytaj o dr FUKSA-jest
        niezły w tym co robi.Przyjmuje nie tylko w Szczecinie,ale także w innych
        miastach i z tego co słyszę ma bardzo dobrą opinie,jako specjalista.
    • Gość: CiezkoChory Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:06
      Pilarska jest ok. Polecam tez bardzo pania dr. Liliane Majkowską. N a
      Arkonskiej Ciebie nie przyjma, bo to klinika nie przychodnia i z marszu nie
      biora obcych.
      Dr. Majkowska przyjmuje prywatnie w czwartki na ul. Królowej Jadwigi 15. Od 17-
      tej do 20-tej. Wez wszystkie badania ze soba i zrob moze nowe przed wizyta.
      Najlepsze laboratorium i w miare tanie [o polowe tansze od medicusa] jest na
      Pomorzanach w klinice. Laboratorium Centralne. Przyjmuja klientow z zewnatrz. W
      stowie powinnas sie zmiescic oczywiscie jesli zrobisz wiele roznych badan. nie
      wiem co ci jest wiec nie wiem co powinnas robic. Dla przykladu badania
      tarczycy - wszystkie 3 kosztuja 66 zlotych, po 22 od kazdego. Ale PTH nie
      robia. Kora nadnerczy i inne tez nie sa drogie, ale zazwyczaj tez powinnas
      zrobic morfologie z rozmazem, watrobe i enzymy bo hormony strasznie wala po
      tym, oraz jonogram. Ale strzelam w ciemno bo nie znam problemu twojego. Mozesz
      zadzwonic do pani doktor do kliniki przed wizyta, ale jak juz zaklepiesz
      wizyte i spytac od razu jakie badania wczesniej zrobic - inaczej bedziesz
      biegac tam i spowrotem - niepotrzebnie.
      Zdrowia i

Wesolych Swiat!

PS. Jak jeszcze cos bedziesz chciala to napisz i od razu odpowiem. OK?
      • Gość: iridia Mozliwe IP: 83.168.122.* 23.12.06, 20:11
        Korzystalam z uslug dr Syrenicza... i zrezygnowalam.
        Polecam Dr. Majkowska /przyjmuje prywatnie w czwartki na ul. Królowej Jadwigi
        15. Od 17-tej do 20-tej/ Od lat jestem jej pacjentka i jestem baardzo zadowolona ;)

pozdrawiam
        • azik333 Re: Mozliwe 23.12.06, 22:59
          oprócz pilarskiej jeszcze ogonowski na arkońskiej... ja go sobie bardzo chwalę -
          ale on nie wszystkim się zajmuje
          • Gość: tina Re: Mozliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:32
            jak sprawy z tarczyca to dr wieliczko tkacka58/1
            • Gość: bika6 endokrynolog IP: *.globalconnect.pl 06.01.07, 21:47
              z tego co sie orientuje to na pewno przysadka :( i jeszcze inne sprawy tez ale
              to juz mama tylko wie, a do tego wszystkeigo to nerwica !!
            • Gość: kaska Re: Mozliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:28
              Również polecam dr Wieliczko. Jest świetna tylko baaaardzo niepunktualna.
              • Gość: Wanda Re: Mozliwe IP: *.slowianin.pl 07.01.07, 13:21
                Tylko dr Wiesława Wieliczko,niepunktualna niesypmatyczna,czasami coś powie
                niemiłego,ale specjalistka jedyna w Szczecinie i w okolicy.
                Byłam Jej pacjentką i chwalę bardzo,pozna sie na wszystkim.SUPER
                • Gość: tara Re: Mozliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:45
                  czemu niesympayczna?
                • Gość: pacjent Re: Mozliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:16
                  Gość portalu: Wanda napisał(a):

> Tylko dr Wiesława Wieliczko,niepunktualna niesypmatyczna,czasami coś powie
                  > niemiłego,ale specjalistka jedyna w Szczecinie i w okolicy.
                  > Byłam Jej pacjentką i chwalę bardzo,pozna sie na wszystkim.SUPER

Ty Wieliczko! Co Ty taką autoreklamę uprawiasz?! Jak to "jedyna w Szczecinie i
                  w okolicy", a co innych endokrynologów tu nie ma? Szczecin miał dobrych
                  zazwyczaj poniewaz byl tu kiedys swietny profesor i znawca edokrynologii na PAM-
                  ie. Nie zyje juz od dawna ale wychowal wielu dobrych lekarzy i naukowców.
                  Więc bez przesady.

Na endokrynologii pracuje wielu dobrych lekarzy więc takie gadanie, że "jedyna
                  w Szczecinie i w okolicy" to zwykła arogancja.
                  Rozumiem, że ktoś poleca Wieliczko jako dobrego endokrynologa, ale pisanie
                  że "jedyna" - to już gruba przesada i zwykłe grubiaństwo, nietolerancja i
                  faszyzm. Albo zaburzenia hormonalne. Tu tez polecono innych lekarzy, któzy
                  różnież się sprawdzili. Co więcej są punktualni i kulturalni.
                  • Gość: Do "pacjent" Endokrynolog- IP: *.globalconnect.pl 07.01.07, 18:41
                    A czy może Ty znasz jeszcze kogos godnego polecenia? Wspomniałes/laś o nie
                    żyjacym prof.-który wyedukował dobrych lekarzy- a konkretnie? :)
                    • Gość: pacjent Do Endokrynolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 01:57
                      Pilarska, Majkowska etc. Przejdz sie na oddzial endpkrynologii w klinice na
                      Arkonskiej i wez liste starszych lekarzy po doktoratach. Nic prostszego.
                      • Gość: bika6 Re: Do Endokrynolog IP: *.globalconnect.pl 08.01.07, 09:15
                        odwiedze na dniach mame to spojrze.thx
                        • Gość: moniaka Re: Do Endokrynolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:57
                          absolutnie nie polecam lekarz wieliczki zostawia pacjentow w samopas , wyniki
                          sa dostarczane do niej nie do pacjenta , gdzie je przetrzymuje nie informujac
                          pacjenta...bardzo niesympatyczna pozatym to nie jest endykrynolog !!!
                  • gosianowa2 Re: Mozliwe 16.02.07, 13:36
                    Witam .Do wątku w sprawie dr Wieliczko.Dobrego lekarza poznaje się po tym,że
                    widzi w pacjencie człowieka a nie ...................dopowiecie sami.
    • Gość: pacjent Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: 83.18.220.* 08.01.07, 10:17
      Bardzo polecam Pania doktor Wieliczko. Kompetentna, bardzo zaangażowana, pomoc prawie w każym momencie- oprócz nocy. Zawsze można na Nią liczyć, jeśli zapomni się o czymkolwiek- sama dzwoni. Wizyta trwa około 40minut najkrócej, bardzo dokładnie wszystko sprawdza. Niesympatyczna ?- chyba dla osób niesymatycznych - ale też nie zauważyłam. Niepunktualnie, tak, ale nie znam drugiego lekarza, który nie wyjdzie z gabinetu dopóki ktoś siedzi i czeka- nie jest ważne czy jest godzina 20 czy 23.
      Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia akurat do Niej.

Ja od 3 lat jestem zadowoloną pacjentką.
      • Gość: monika Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:25
        najpiewr piszesz tak ,pozniej tak?.....powtarzam bardzo niesympatyczna i nie
        jest endykronologiem i nie jest na pewno doktorem tylko lekarzem
        • Gość: pacjent Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:04
          Gość portalu: monika napisał(a):

> najpiewr piszesz tak ,pozniej tak?.....powtarzam bardzo niesympatyczna i nie
          > jest endykronologiem i nie jest na pewno doktorem tylko lekarzem

Monika. Sorry ale ktoś tu użył mojego nicka - "pacjent". Ja tej Wieliczko nie
          znam osobiście, nie słyszałem o niej i nie wiem jaka jest. Dobra czy zła???
          Znam wielu z endokrynologii na Arkonskiej. Od 1981 roku. I żyję! Moja stara
          uczyla sie tez u tego wczesniej wspomnianego profesora, zapomnialem jego
          nazwisko. On mnie konsultowal, bo codziennie przychodzil na oddzial tak sobie
          popatrzec i pomoc swoim uczniom. Byl juz na emeryturze. To byla klasa sama w
          sobie. I ci ludzie cos po nim odziedziczyli. Zreszta zachowywali sie jak
          dzieci, musieli go bardzo lubić, a on ich chyba kochał jak własne bachory.
      • Gość: monika Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:27
        przedewszystkim nie doktor tylko lekarz ...pozatym jest niesympatyczna co
        zostalo juz przez kogos napisane ...no i nie jest endykronologiem
        • trudno_tak Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe 08.01.07, 16:58

Niesympatyczna to mało powiedziane, potrafi obrazić człowieka i potraktować
          jak ...
          Nie raz czekałam po kilka godzin, mimo że przychodziłam prywatnie i byłam
          umówiona na "konkretną" godzinę.
          Ale to stare dzieje.
          Fachowcem w każdym badź razie jest dobrym. I o ile wiem JEST endokrynologiem
          • Gość: tina Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:10
            cooo? sprobowala by mnie obrazic ...a kim ona jest do licha ?jest specjalistka
            chorob wewnetrznych i nie ma tytulu doktora....co za lekarze w tym kraju...
    • Gość: barbara Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:50
      dzieki za podanie choć kilku nazwisk. jestem akurat na etapie szukania
      endokrynologa w Sz-nie dla córki-22 lata.nie podpada jej dolegliwośc pod
      zadnego innego specjalistę, tzn. inni rozkładaja ręce nic nie rozumiejąc.
      jak skorzystam i bedzie efekt, to poinformuje, zdrowia dla nas wszystkich!
      • Gość: agaa35 Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:17
        A dlaczego niektórzy zrezygnowali u dr Syrenicza?Podobno to świetny
        fachowiec.Leczę się u niego już w lata, nie narzekam, ale dla mnie jest za
        drogi i mało komunikatywny. Napiszcie ci którzy się u niego leczyli lub leczą
        jak to widzicie.
        • Gość: hmmmm....... Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.chello.pl 16.02.07, 22:30
          kiedyś jak cesarz zachorował to zabijano jego lekarza, bo znaczylo że był złym
          fachowcem,
          teraz piszecie o świetnych lekarzach do których chodzicie latami???
          to nie powinno być tak , że świetny fachowiec wyleczy jak najszybciej?
          • mamoniowa303 Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe 16.02.07, 22:46
            znasz takich cudotworcow, ktorzy potrafia wyleczyc astme badz cukrzyce I typu ?
            • Gość: bika6 Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.globalconnect.pl 23.02.07, 08:53
              Są choróbki i choróbska!!! Czasami można kogos wyleczyć dosyc szybko a innym
              razem wychodzenie z choroby zajmuje dluuuuugi okres czasu. A co do Syrenicza to
              tez moja mama poszla do niego sie "leczyc". I po paru wizytach miala go dość ale
              i tak chodzila bo byla zdana na niego bo on ja kierowal do szpitala bo to on
              jest ordynatorem i ma "wiele" do powiedzenie. A leczenie mojej mamy wygladalo
              tka ze co pol roku chodizla PRYWATNIE - 200zł za wizytke - I NIC NOWEGO JEJ NIE
              MóWIL- bo tj pisalam przypadek dosc skomnlikowany- TYLKO przepisywal co rusz
              nowe leki jesli poprzednie nei dawaly rezultatów- i nie wazne czy to steryd czy
              jakies inne g.... tylko pakowal i pakowala ale mama sie postawila jemu pare
              razy, ze sie nie zgadza i ze po takim a takim leku zle sie czuje, to niby troche
              lagodnial i "staral" sei pomyslec doglebniej co z tym fantem zrobic".CYRK!!! a
              INNA historia tyczy sie kierowanie na oddzial do szpitala- wystarczylo ze mamam
              przypuścmy zamiat o 8 ranao zadzwonila o 9 to juz sie wykrecala ze przeciez
              maial dzwonic wcześniej a teraz to juz miejsc w szpitalu nie ma!!!! A ona bidna
              umawiala zei na dany dzien czekala nawet ponad 6 m-cy a on jej mowil ze niech
              zadzwoni ponownie za 2 m-ce to moze cos sei zwolni. To w tym momencie ja pytam
              jak moja mama moze zostac wylecozna skoro Pan S nie wie ze w szpitalu ma wolne
              miesjca i mozeby zająl sie chorą kobieta a nie wedlug humoru ustawial ja.
              prepraszam za literowki ale trzymam dzidzie na reku,
              • Gość: ala Redobry prokurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:36
                by sie przydało CBA
      • Gość: jagoda Re: Dobry endokrynolog w Sz-nie - Czy to możlliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.18, 12:27
        Ja byłam z mężem u p. dr Wieliczko, przeczytałam kilka opinii, że niemiła, niesypmatyczna, krzyczy, niepunktualna i takie tam..
        Na wizytę umówiła nas na 24.00 a przyjęła o 01,30, wizyta trwała do 2,40 w nocy...dziwne może, ale podziwiam kobietę za poświęcenie, bo któremu lekarzowi chciałoby się o tej porze przyjmować nowych pacjentów?
        Tak jak ona zbadała męża to chyba jeszcze nikt nie badał, sprawdzała wszystko, rtg płuc, obojczyka, serce, żylaki, naprawdę wszystko, co wydawać by się mogło nie ma nic wspólnego z guzem na tarczycy...a jednak ma.
        PO badaniu skierowała męża od razu na dodatkowe badania i pokierowała gdzie udać się na operację usunięcia guza, bo usunąć go trzeba. To chyba była najbardziej wyczekiwana wizyta i mega konkretna. Czytała nawet ulotkę leku, który mąż przyjmuje na stałe na białaczkę.
        Jeżeli ktoś jest nastawiony na szybkie badanie i szybkie przyjęcie to nie polecam, natomiast jeżeli ktoś chce poświęcić swój czas na oczekiwanie na DOBRĄ diagnozę i kompleksowe badanie to polecam z serca. Tym bardziej, że przyjeżdżają do niej pacjenci z całego województwa, a nawet z poza..( Kraków)
        polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka