polacco2 28.12.06, 21:14 Widać żydokomuna ma się dobrze _ prawda Panie Sochański Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator już ucichło o 1,5 tony teraz temat zastępczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: 80.54.108.* 28.12.06, 22:57 Pewno za polacco ukrywa sie pajacco...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas czy władza moze działac wbrew prawu? IP: 217.116.110.* 28.12.06, 23:10 w tym kraju moze działac... Władza moze umarzac mandaty za złe parkowanie, moze pouczac inną władze za roztrzaskanie auta, władza moze....wszystko! Obywatel bedzie karany za przejscie nie po pasach, a nawet moze zostac zastosowany przymus! Tak było i tak bedzie - taki kraj! Taka władza! Ja musze działac zgodnie z prawem i obywatele inni tez, ale władza nie musi!! Władzy sie prawo nie dotyczy! To jakas głupota, zeby władza była karana... co to sie ku.. porobiło! Dzis nawet dowiezienie VIPa czy hamburgera, to zaraz afera.... Odpowiedz Link Zgłoś
anty_chirlider MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali rozkaz 29.12.06, 03:35 bandyci z MO tak jak i bandyci z SS, twierdza, ze sa niwinni, bo wykonywali tylko rozkazy. Jaruzeliski i Kiszczak tez twierdza, ze sa niewinni. Wiec kto ponosi odpowiedzialnosc za gwalt na Polsce i Polakach ? Kot jest odpowiedzialny za szykanowanie, bicie, morderstwa, zlamanie karier wielu uczciwych ludzi, rozlake rodzin, wymuszona emigracje na obczyzne, degradacje spoleczenstwa, lamanie wszelkich praw czlowieka ? Czy jak zlapia zlodzieja i on powie, ze herszt gangu kazal mu krasc, to tym samym nie powinien ponosic kary za kradziez ? www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 08:00 No właśnie. Facet, który zgwałci i zamoruje małe dziecko też może powiedzieć, że czuł wewnętrzny głos a tak naprawdę to nie chciał (a musiał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:01 Synu , pier......! Lepiej sobie mleko pod nosem wytrzyj a póxniej do klockow LEGo wróc. Umiejętność pisania nie koreluje z umiejętnoscią racjonalnej analizy. Twoje porównania są co najmniej niesmaczne. Wolałbyś zapewne aby wprowdzono w Poslce porządek za pomocą azjatyckich dywizji b. ZSRR? Bo zapewne w Twojej głowie nie mogą pomieścić się oczywiste fakty? Po drodze do szkoły zajdź do kiosku RUCH-u. Szare komórki w promocji sprzedają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skomplikowany Re: MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali r IP: *.chello.pl 29.12.06, 11:17 Rzeczywiście, jesteś BARDZO prostym człowiekiem. Odpowiedz sobie na PROSTE pytanie: czy bohaterem narodowym jest w Polsce por. Piotr Wysocki, który wywołał powstanie listopadowe swoją akcją w Szkole Podchorążych, czy może generałowie, którzy w Noc Listopadową poparli cara (np. Potocki, notabene, byli zabijani na miejscu za zdradę narodową)? Na których wzorcach będziesz uczył dzieci? Kolaborantów, bojących się własnego cienia i "dywizji azjatyckich", czy zwolenników niepodległości Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali r IP: *.telpol.net.pl 29.12.06, 12:41 skąd tacy idioci się biorą ,którzy porównują MO z SS Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: MO = SS, oni niewinni, oni tylko wykonywali r 29.12.06, 19:19 anty_chirlider napisał: > bandyci z MO tak jak i bandyci z SS, > twierdza, ze są niewinni, bo wykonywali tylko rozkazy. a byłeś ty synku kiedyś w wojsku ? Wyobraź sobie , że to dopiero właśnie grudzień 1970 a potem stan wojenny w 1981 roku zmienił mentalność żołnierza- rozkaz należało wykonać a nie dyskutować . Jak jest obecnie w wojsku - stan opłakany . Żołnierz nie wykonuje rozkazu bo religia lub inne zapatrywania mu na to nie pozwalają - jak w takim przypadku widzisz wykonywanie rozkazów na polu walki ? Czyżby najpierw głosowanie ? Pomyśl czy chciałbyś aby twoją dupę bronili tacy żołnierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia98 Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa 29.12.06, 11:51 Za parę lat... jak prezydentem zostanie jakiś biskup a premierem będzie jakiś kardynał, będziemy w kraju zwanym "Katolibanem" to prokuratorzy z IPN bdą ścigać Polaków za brak łańcuszka z krzyżem na szyi. Jak się żyło w kraju zwanym PRL, o obowązywały prawa w nim ustanowione. Kto nie chciał ich przestrzegać, to mógł wyemigrować, Komu nie podoba się w IV RP to też wyjeżdza (chyba w większości) To co, za parę lat będziemy rozliczać Kaczorów i Dorna (a przy okazji Wałęsę i jego następców), że stworzyli taki system w którym nie można normalnie żyć. Że upadł przemysł, rolnictwo, że jest bezrobocie.Każde zwierze przystosowuje się do warunków w jakim przyszło mu egzystować i nie odgryza się na poprzednim pokoleniu które doprowadziłe do tych warunków. Chyba, że część Polaków jest od nich gorsza. Instytut Pamięci Narodowej trzeba by było zaorać i spalić wszystko co się w nim znajduje, Chwała Mazowieckiemu za grubą kreskę MR ED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skomplikowany Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.chello.pl 29.12.06, 11:56 będziemy w kraju zwanym "Katolibanem" to prokuratorzy z IPN bdą > ścigać Polaków za brak łańcuszka z krzyżem na szyi. W IPN pracują też niewierzący, żydzi, protestanci, homoseksualiści - nie tylko Polacy-katolicy rzymscy. Instytut Pamięci Narodowej trzeba by było zaorać i > > spalić wszystko co się w nim znajduje, To twoja rada także dla Niemców po 1945? Nie rozliczać nazistów, nie karać donosicieli, amnestionować gestapowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:49 Szanowny KOlego! Ciekaw jestem, iel altek liczysz? I czy widziales cokolwiek poza książeczka aktywisty(obojętnie jakiej opcji)...? Ja widziałem grudzien 1970 i maj 1982 w Szczecinie. I nigdy więcej się to ma nie powtórzyć. Więc nie opowiadaj mi koszałków-opałków. Wysocki i generałowie: Doskonały przykład. Co spowodowal Wysocki a co generałowie? Od kiedy to tłuszcza ma głos-mordująca generałów??? Jestem pozywtywistą. Jeżeli dla Ciebie bohaterami są idący na bukry w Alei Szucha powstańcy z pistoletami, to gratuluję. Moimi idealami są ci mówiący: Orać i siać trzeba, czepiający się pazurami tej ziemii. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skomplikowany Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.chello.pl 29.12.06, 23:42 I uczysz dzieci na wzorcach kolaborantów z caratem? To się nazywa wg ciebie pozytywizm? a w czasie okupacji co byś robił zamiast iść z automatem w Al. Szucha? małe szmalcowanko jakiegoś Żydka? czy też pozytywistyczna współpraca w donoszeniu do gestapo na baby z cielęciną? albo lojalna pomoc w obsłudze komory gazowej? Niemcy do dzisiaj żałują, że nie palnęli swoim ubekom z RSHA w łeb jeszcze przed 1939... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:52 Gratuluję rozsądku! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa 29.12.06, 15:13 13 grudnia 1981 stojąc pod stocznią myślałem o odpowiedzialności tych zbirów i moskiewskich popleczników.I ten czas nadszedł dziś.Pozno ale przyszedł.Odpowiedzialność nie powinna się zatrzymać tylko na Gen.Wernikowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:51 Najlepiej byłoby rozstrzelać wszystkich służących PAŃSTWU POLSKIEMU w laatch 1945-1989. Nie zapominając o wnukach i prawnukach. Bo urodzili się nie w tych odpowiednich czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:03 Jaki mądry prosty człowek tu się wypowiada, "pozywtywista" pełną gębą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skomplikowany Precz z "kataryniarzami"! IP: *.chello.pl 29.12.06, 23:58 Gość portalu: Prosty człowiek napisał(a): > Najlepiej byłoby rozstrzelać wszystkich służących PAŃSTWU POLSKIEMU w laatch > 1945-1989. Nie zapominając o wnukach i prawnukach. Bo urodzili się nie w tych > odpowiednich czasach... W latach 1945-1989 NIE BYŁO PAŃSTWA POLSKIEGO. Był sowiecki protektorat - ani lepszy, ani gorszy niż Królestwo Kongresowe. Po 1918 Marszałek Pisudski nie rozstrzelał służących caratowi oraz ich wnuków i prawnuków - i nikt normalny nie powinien się tego domagać w odniesieniu do PRL. Ale jednocześnie nie należy dopuszczać do rządów ludzi skompromitowanych w tamtych okresie (jak w Niemczech po 1945 bana dostali hitlerowcy, a jeśli się prześlizgnęli, to był skandal). O Polakach stawiających przed I wojną pomniki Katarzynie II w Wilnie marsz. Piłsudski powiedział "kataryniarze" - i do władzy nie dopuszczał... Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa 29.12.06, 19:12 krokus5 napisał: > 13 grudnia 1981 stojąc pod stocznią myślałem o odpowiedzialności tych zbirów i > moskiewskich popleczników.I ten czas nadszedł dziś.Pozno ale > przyszedł.Odpowiedzialność nie powinna się zatrzymać tylko na Gen.Wernikowskim. z której strony stałeś - bo jak ja pamiętam to do pracy przyszedłem dopiero 14 grudnia bo to był poniedziałek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats wien Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: 83.168.121.* 29.12.06, 20:30 mo....to jak gestapo.nie pamietasz sku..elu jak to bylo.zakute i nafaszerowane lby komunistyczne wszystko by zniszczyly.masz kocia pamiec.pamietasz 2 maja 1982 roku ul.krzywoustego .gowno pamietasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:41 a 4 maja 82 łapanki na ulicach Szczecina niewinnych młodych ludzi i ścieżki zdrowia na kaszubskiej 35 pamiętasz? Czy to nie gestapo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:50 Niewinnych, młodych ludzi: Takich pierdół już dawno nie słyszałem. Jak mawial Pawlak-nie czytaj mi gazet. Sam potrafie. Widzialem biegających gó..arzy z krzyżami. Krzyczących: MO-Gestapo. Sam bym wpier...l im spuścił! A pomyśl dlaczego. Żyje do dziś dzięki temu, że jako gó..arz, cchący pójść popatrzec pod Komitet przy pl. Zółnierzą zostaliśmy zawróceni przez kilku dorosłych z Parku Żeromskiego. Co mieli do szukania gó..arze pod Komitettem czy KW MO przy Małopolskiej? Słuszny gniew ludu roboczego??? Jak ktoś powiedział kiedyś: Na tłuszczę najlepszą odpowiedzią są Maximy. A ja tą tłuszczę widziałem na ulicach Szczecina. Więc powtarzam jeszcze raz: Nie pier.....l mi głupot.Państwo polskie broniło porządku i bezpieczeństwa publicznego. Bajki to proszę opowiadać dzieciom Panie Propagandzisto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Prawdziwa historia "prostego człowieka" IP: *.chello.pl 30.12.06, 15:12 Widzialem biegających gó..arzy z > krzyżami. Krzyczących: MO-Gestapo. Sam bym wpier...l im spuścił! "I dlatego wstąpiłem do ZOMO"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty człowiek Re: Obrońcy generała MO żądają umorzenia śledztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:53 Pier....l dalej, pier.....l Po drodze do budki z piwem kup parę gram szarych komórek. Sa w wyprzedaży. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajer synalek tatusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:05 Borys Poradzewski kolejny synalek dziedziczący kacelarię po tatusiu. Borysek dostał w końcu poważną sprawę. A może jest taki mądry, bo podobno wiedzę prawniczą dziedziczy się w genach? Odpowiedz Link Zgłoś