Gość: kresen IP: *.chello.pl 03.03.07, 13:36 Kto jest za? Ja podpisuję się obiema rękami! Wygramy! miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3948595.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babinicz Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.chello.pl 03.03.07, 13:51 Może dołączą się szczecińscy Ukraińcy? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Zbieram ofiary na pomnik 03.03.07, 14:30 Ten pomnik w takiej formie i w tym miejscu to pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.chello.pl 04.03.07, 13:32 Konieczny na około pomnika powinień zrobić wianuszek z polskich dzieci wiszących na drucie kolczastym, częsty widok podczas eskalacji mordów UPA na ludności cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.globalconnect.pl 03.03.07, 15:10 Proponuję dodać fontannę z krwią niewiniątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt beznadziejny pomysl.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 03.03.07, 15:27 "Tylko cos niebywale wstrzasajacego - jest w stanie dzis przyciagnac uwage"...:( Jak zwykle w naszym kraju - pomyslmy o 'dzis" i "wczoraj"...Jutro?...Jakos to bedzie....Pomysl z pomnikiem proporcjonalny do naszej frustracji i agresji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Banderowcy na forum! IP: *.chello.pl 03.03.07, 20:57 Gość portalu: X napisał(a): > Proponuję dodać fontannę z krwią niewiniątek. I co jeszcze, rezunie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresowianka Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.globalconnect.pl 03.03.07, 20:53 Po tym, co mi dziadkowie opowiadali, do dzisiaj na dźwięk słowa Ukrainiec, cierpnie mi skóra. Moim dzieciom już nie i niech tak pozostanie. Na taki pomnik nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Zbieram ofiary na pomnik 03.03.07, 23:53 Kobiety i dzieci też? czy samych mężczyzn tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka41 Re: Zbieram ofiary na pomnik 04.03.07, 01:24 Rachunkow krzywd nie da sie wyrownac stawianiem krzykliwych pomnikow. Jedyny sposob naprawy to pojednanie, zrozumienie ze wszyscy dzis juz jestesmy europejczykami i oby tak juz zostalo na zawsze.I oby dzieci naszych dzieci nigdy juz nie musialy miec takich dylematow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Katolicy posluchajcie 04.03.07, 01:26 www.grafkom.pl/wizyta/osiem_blogoslawienstw.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: smierdzielu posluchaj IP: *.galaxy-anon.net 04.03.07, 14:11 ktos puscil bąka czy to znowu od ciebie wali czosnkiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn Katolicy,opamiętajcie się! IP: 83.168.124.* 04.03.07, 15:26 To nie Ukraińcy/Rusini/ skolonizowali Zięmię nad Wisłą! To nie Polacy zbydowali Lwów!To Polacy uczynili z Ukraińców/Rusinów/ niewolników i tam założyli swoją KOLONIĘ zwaną "Kresy"! Anglicy umieli w miarę elegancko wycofać się ze woich kolonii w Kanadzie,Australii,na półw.Dekan i innych. Ale to są PROTESTANCI..... Jątrzenie i nienawiść,nie prowadzi do pojednania... Ukraińcy poszli na wiele ustępstw,np.w sprawie "Orląt Lwowskich" i in. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Sromotnik ma racje! 04.03.07, 15:54 www.racjonalista.pl/kk.php/s,4321 Prześladowania religijne prawosławnych w II RP Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Katolicy,opamiętajcie się! 04.03.07, 16:02 Ukraincy tez nie zbudowali Szczecina, Koszalina, Bytowa, Slupska a tam mieszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:59 Czy ofiary (zwłaszcza te szczecińskie) godne są pomnika? Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Kto podszywa sie pod mój nick KRESEN 04.03.07, 23:03 jakim prawem podszywasz sie bęcwale moim nickiem " kresen" Odpowiedz Link Zgłoś
kresen ten post nie pisał KRESEN 04.03.07, 23:06 Gość portalu: kresen napisał(a): > Kto jest za? Ja podpisuję się obiema rękami! Wygramy! > > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3948595.html Kresen nie pisał tego tekstu tylko jakiś bęcwał podszył sie pod mój nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ten post nie pisał KRESEN IP: *.chello.pl 05.03.07, 00:09 To znaczy, że się nie podpisujesz pod ideą tego pomnika? Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: ten post nie pisał KRESEN 05.03.07, 13:13 jakim prawem podszywasz sie pod mój nick Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Zbieram ofiary na pomnik 05.03.07, 13:48 Pomnik na podstawie zdjęcia z mordu w Łozowie już dawno powstał, stoi na cmentarzu wojskowym w Przemyślu; zdjęcie na dole strony: www.kki.pl/pioinf/przemysl/zabytki/narodowej/narodowej.html Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Zbieram ofiary na pomnik 05.03.07, 15:03 Zaintrygował mnie podpis pod zdjęciem: "jedno z drzew polnej alei, nad którą terroryści z OUN-UPA zawiesili transparent z napisem w przekładzie na język polski "Droga do samostijnej Ukrainy". Na każdym drzewie oprawcy tworzyli z polskich dzieci tzw. wianuszki". Na KAŻDYM drzewie? Na Ukrainie? To chyba tam nie został żywy nie tylko ani jeden Polak, ale w ogóle ani jeden człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I co? Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:49 Jak my kochamy rozpamiętywać przeszłość i martylorogię. Zgoda postawmy taki pomnik - o ofiarach zbrodni zawsze trzeba pamiętać. Ale nigdy już nie próbujmy oburzać się na innych jak postawią pomniki ofiar ludzi zamordowanych przez Polaków. Jak my głośno potrafimy krzyczeć, że nie dają nam naszych cmentarzy np. we Lwowie. A sami - liżąc d... sowietom, zniszczyliśmy tysiące cmentarzy niemieckich. Naród który niszczy nekropolie niczego nie jest w stanie uszanować, nawet pamięci o swoich zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.B Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: 83.168.124.* 05.03.07, 23:13 Po 89 zlikwidowaliśmy pomniki pamięci chłopców z gwiazda,którzy tu zostali na wieki wieków... Ich matki i ojcowie nawet nie wiedzieli gdzie ta Polska,co to Stettin...... Odpowiedz Link Zgłoś