Dodaj do ulubionych

Zbieram ofiary na pomnik

IP: *.chello.pl 03.03.07, 13:36
Kto jest za? Ja podpisuję się obiema rękami! Wygramy!

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3948595.html
Obserwuj wątek
    • Gość: babinicz Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.chello.pl 03.03.07, 13:51
      Może dołączą się szczecińscy Ukraińcy?
    • absztyfikant Re: Zbieram ofiary na pomnik 03.03.07, 14:30
      Ten pomnik w takiej formie i w tym miejscu to pomylka.
      • Gość: monty Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.chello.pl 04.03.07, 13:32
        Konieczny na około pomnika powinień zrobić wianuszek z polskich dzieci
        wiszących na drucie kolczastym, częsty widok podczas eskalacji mordów
        UPA na ludności cywilnej.
    • Gość: X Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.globalconnect.pl 03.03.07, 15:10
      Proponuję dodać fontannę z krwią niewiniątek.
      • Gość: labatt beznadziejny pomysl.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 03.03.07, 15:27
        "Tylko cos niebywale wstrzasajacego - jest w stanie dzis przyciagnac uwage"...:(
        Jak zwykle w naszym kraju - pomyslmy o 'dzis" i "wczoraj"...Jutro?...Jakos to
        bedzie....Pomysl z pomnikiem proporcjonalny do naszej frustracji i agresji...
      • Gość: kresen Banderowcy na forum! IP: *.chello.pl 03.03.07, 20:57
        Gość portalu: X napisał(a):

> Proponuję dodać fontannę z krwią niewiniątek.

I co jeszcze, rezunie?
    • Gość: Kresowianka Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.globalconnect.pl 03.03.07, 20:53
      Po tym, co mi dziadkowie opowiadali, do dzisiaj na dźwięk słowa Ukrainiec,
      cierpnie mi skóra. Moim dzieciom już nie i niech tak pozostanie. Na taki pomnik
      nie dam.
    • sobiepan1 Re: Zbieram ofiary na pomnik 03.03.07, 23:53
      Kobiety i dzieci też?
      czy samych mężczyzn tylko?
      • hanka41 Re: Zbieram ofiary na pomnik 04.03.07, 01:24
        Rachunkow krzywd nie da sie wyrownac stawianiem krzykliwych pomnikow. Jedyny
        sposob naprawy to pojednanie, zrozumienie ze wszyscy dzis juz jestesmy
        europejczykami i oby tak juz zostalo na zawsze.I oby dzieci naszych dzieci
        nigdy juz nie musialy miec takich dylematow.
        pozdrawiam
    • absztyfikant Katolicy posluchajcie 04.03.07, 01:26
      www.grafkom.pl/wizyta/osiem_blogoslawienstw.mp3
      • Gość: abc Re: smierdzielu posluchaj IP: *.galaxy-anon.net 04.03.07, 14:11
        ktos puscil bąka czy to znowu od ciebie wali czosnkiem ???
        • Gość: SromotnikBezwstydn Katolicy,opamiętajcie się! IP: 83.168.124.* 04.03.07, 15:26
          To nie Ukraińcy/Rusini/ skolonizowali Zięmię nad Wisłą!
          To nie Polacy zbydowali Lwów!To Polacy uczynili z Ukraińców/Rusinów/ niewolników i tam założyli swoją KOLONIĘ zwaną "Kresy"!
          Anglicy umieli w miarę elegancko wycofać się ze woich kolonii w Kanadzie,Australii,na półw.Dekan i innych.
          Ale to są PROTESTANCI.....
          Jątrzenie i nienawiść,nie prowadzi do pojednania...
          Ukraińcy poszli na wiele ustępstw,np.w sprawie "Orląt Lwowskich" i in.
          • absztyfikant Sromotnik ma racje! 04.03.07, 15:54
            www.racjonalista.pl/kk.php/s,4321
            Prześladowania religijne prawosławnych w II RP
          • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Katolicy,opamiętajcie się! 04.03.07, 16:02
            Ukraincy tez nie zbudowali Szczecina, Koszalina, Bytowa, Slupska a tam
            mieszkaja.
    • Gość: . Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:59
      Czy ofiary (zwłaszcza te szczecińskie) godne są pomnika?
    • kresen Kto podszywa sie pod mój nick KRESEN 04.03.07, 23:03
      jakim prawem podszywasz sie bęcwale moim nickiem " kresen"
    • kresen ten post nie pisał KRESEN 04.03.07, 23:06
      Gość portalu: kresen napisał(a):

> Kto jest za? Ja podpisuję się obiema rękami! Wygramy!
      >
      > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3948595.html
      Kresen nie pisał tego tekstu tylko jakiś bęcwał podszył sie pod mój nick
      • Gość: Gość Re: ten post nie pisał KRESEN IP: *.chello.pl 05.03.07, 00:09
        To znaczy, że się nie podpisujesz pod ideą tego pomnika?
        • kresen Re: ten post nie pisał KRESEN 05.03.07, 13:13
          jakim prawem podszywasz sie pod mój nick
    • afilipinka Re: Zbieram ofiary na pomnik 05.03.07, 13:48
      Pomnik na podstawie zdjęcia z mordu w Łozowie już dawno powstał, stoi na cmentarzu wojskowym w Przemyślu; zdjęcie na dole strony:
      www.kki.pl/pioinf/przemysl/zabytki/narodowej/narodowej.html
      • eryk2 Re: Zbieram ofiary na pomnik 05.03.07, 15:03
        Zaintrygował mnie podpis pod zdjęciem: "jedno z drzew polnej alei, nad którą
        terroryści z OUN-UPA zawiesili transparent z napisem w przekładzie na język
        polski "Droga do samostijnej Ukrainy". Na każdym drzewie oprawcy tworzyli z
        polskich dzieci tzw. wianuszki". Na KAŻDYM drzewie? Na Ukrainie? To chyba tam
        nie został żywy nie tylko ani jeden Polak, ale w ogóle ani jeden człowiek.
        • Gość: I co? Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:49
          Jak my kochamy rozpamiętywać przeszłość i martylorogię. Zgoda postawmy taki
          pomnik - o ofiarach zbrodni zawsze trzeba pamiętać. Ale nigdy już nie próbujmy
          oburzać się na innych jak postawią pomniki ofiar ludzi zamordowanych przez
          Polaków. Jak my głośno potrafimy krzyczeć, że nie dają nam naszych cmentarzy np.
          we Lwowie. A sami - liżąc d... sowietom, zniszczyliśmy tysiące cmentarzy
          niemieckich. Naród który niszczy nekropolie niczego nie jest w stanie uszanować,
          nawet pamięci o swoich zmarłych.
          • Gość: S.B Re: Zbieram ofiary na pomnik IP: 83.168.124.* 05.03.07, 23:13
            Po 89 zlikwidowaliśmy pomniki pamięci chłopców z gwiazda,którzy tu zostali na wieki wieków...
            Ich matki i ojcowie nawet nie wiedzieli gdzie ta Polska,co to Stettin......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka