swojak11 06.03.07, 20:49 O TW Czajkowskim kumlu Tischnera też pamiętamy - Ubeccy kapusie ! Tischner - prawdziwy góral z góry Synaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 20:52 2 lata temu obchodzilem samotnie 100-lecie urodzin Jana STachniuka, czlowieka ktory poczynil wiekszy ferment intelektualny niz cala czarna banda nierobow watykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:55 Stachniuk to był faszysta przecież. Katoswarowi dziękujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 21:57 Tylko glupi i zlej woli czlowiek moze nazwac Jana Stachniuka faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:14 Swar = źródło inteligencji i dobrej woli na forum szczecin. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 22:24 Komunisci zarzucali Stachniukowi faszyzm no i nasz forumowy xionc. nie powinno to nikogo dziwic.. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 22:30 on nie jest komunistą, tylko komunistką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:34 Heniowi stare du.py z KW PZPR się przypomniały. Te esbeckie były wyjątkowo szpetne bleeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:33 Stachniuk i Stalin - bez problemu znaleźliby wspólny język. Pogrobowców jednego i drugiego łączy to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 22:35 raczej nie potrafili, bo stalin rekoma zyda-komucha wyslal Stachniuka na szafot.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:40 O jednego faszystę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 22:43 ty czarny zulu! Stachniuk byl kawalerem krzyza walecznych, a ty walczysz w swojej parafi z polskimi moherami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:07 CZerowny emigrancie, ordery nie chronią przez głupotą i nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Pamiętajmy o Tischnerze 06.03.07, 21:59 dlaczego mamy o nim pamietać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.chello.pl 06.03.07, 23:49 Muszyński się uaktywnił, niech teraz zrobi szoł z księżmi z Płocka są na topie Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Pamiętajmy o Tischnerze 07.03.07, 13:50 Ks. Tischner był w Kościele katolickim niewątpliwie ciekawą osobowością, tego nie da się zaprzeczyć. Ale nie jest akurat wartością ogólnokrajową, ale tylko społeczności katolickiej. I apel winien być do niej adresowany. Zatem tytuł artykułu powinien być adresowany do nich, a nie do ogółu. Nie wszyscy Szczecinianie są katolikami. Po drugie - pojęcie PROJEKT, odnosi się do czegoś co ma być zrealizowane, jest ZAMIAREM. Coś co na zaistnieć, ale nie jest zrealizowane. Dlatego nie ma czegoś takiego jak - projekt "Pamiętajmy o Tischnerze", ale jest projekt cyklu imprez związanych z osoba ks. Tischnera. I ten projekt autorstwa kogoś tam jest teraz realizowany. Jest np. jest PROJEKT mostu. Ale nie buduje się PROJEKTU - buduje się most. PROJEKT , można co najwyżej realizować w postaci budowy wspomnianego mostu. Kochani w GW - czy wy w ogóle rozumiecie to, co wypisujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba ot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:20 Ot i protestanckie kompleksiki... z jakiego jesteś kościoła? Jakoś się tego nie doczytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: ot 07.03.07, 23:35 A co Cię to obchodzi? Ja się Ciebie o Twoja parafię nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:04 Jeszcze większe kompleksy niż mi się wydawało :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: hehehe 08.03.07, 12:00 Biedna Czarna Żabo, jednym z moich bliskich przyjaciół jest proboszczem rzymskokatolickiej parafii w Małopolsce, przeuroczy człowiek. Wyobraź sobie, że on ma identyczne zdanie co ja. Kiedy z nim rozmawiam, goszczę u siebie czy bywam u niego, widzę, jaka ogromna jest przepaść między takimi ludźmi jak Ty a podobnymi do niego. Wybacz, ale zdecydowanie wolę poglądy mego przyjaciela-proboszcza. Nie wiem kim jesteś, ale jeśli nawet księdzem, w co wątpię, to raczej toruńskiej prowiniencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba wzruszające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:58 Naprawdę się wzruszyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Pamiętajmy o Tischnerze IP: *.globalconnect.pl 07.03.07, 14:24 Tak się składa, że myślą ks. Tischnera nie są zainteresowani wyłącznie katolicy, więc tytułowanie artykułu: "Do katolików- przyjdzcie na dni tischnerowskie" byłoby chyba dość głupie prawda?... Po prostu- coś się dzieje w mieście- warto o tym poinformować- jak to może komuś przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Pamiętajmy o Tischnerze 07.03.07, 23:50 Asik, mnie ks. Tischner w niczym nie przeszkadza, napisałem, że to ciekawa osobowość, wiele jego prac czytałem. Zwłaszcza te odnoszące się do tekstów biblijnych. Ale dni Tischnerowskie są imprezą stricte kościelną, z określonym patronatem itp. Dziennikarz pisząc o tym musi pamiętać. Pamiętać także, że nie piszę wyłącznie do społeczności katolickiej, ale informuje społeczeństwo jako takie - wieloreligijne, o różnych światopoglądach. Nie wolno mu pisać informacji z pozycji katolika, który zakłada, ze wszyscy wiedzą, albo się domyślają. Takim notorycznym błędem dziennikarskim, jest nazywanie papieża "ojcem świętym", mianem które w innych konfesjach chrześcijańskich - jest wręcz niedopuszczalne. Katolicki ksiądz w swojej wypowiedzi może tak nazywać papieża, wierny w swojej wypowiedzi - także, bo to jest nazewnictwo przyjęte u katolików. A wypowiedź jest cytatem. Dziennikarz przestrzegając zapisy konstytucji RP, wszystkie wyznania musi traktować tak samo, zatem to co u jednych przyjęte a u drugich - niedozwolone, unikać. W mediach o publicznym zasięgu biskup Rzymu jest wyłącznie papieżem. Inaczej już jest już w prasie katolickiej. Jest ona adresowana jednoznacznie do konkretnego odbiorcy i posługuje się językiem wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś