Dodaj do ulubionych

Furia o Baszte wśród Homosowietikus ustała ?

IP: *.szczecin.mm.pl 07.03.07, 22:07
Tak własnie widze że chwilowy atak furii na Drońskiego usiadł- a ja juz
myslałem że go pćwiartują biedaka - a najlepiej za to że kupił sobie nowe
auto- Szczecin to jednak gorzej niż wioska- Też kiedyśtego doświadczyłem-
jedni sasiedzi zrzucili mi dawno temu stary maszt antenowy z dachu na moje
auto- potem w innym porysowali mi maske. Nie należy się dziwić że normalni
biznesmeni omijaja naszą wioskę szerokim łukiem- zamiast gratulowac
Szczecinianowi dorobku- zaraz chca go utopić- Postuluje żeby z zabytków zdjąć
napisy PKO, HOTEL itd. z Poczty na Niepodległosci napisy i szyldy . Na
głównych ulicach miasta na budynkach wisza obmierzłe szmaty i napisy na
syfiastych deskach, pełno banerów na przescieradłach .Miasto wygląda jak
jarmark w Kabulu .
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbędny Albin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:46
      :-)
      Przyłączam się do Twojej wypowiedzi w jej całości.
      Droński nie jeżdzi po Szczecinie starą Nubira a extrasauto niech trzyma w
      garząu i wyjeżdza nim tylko jak jest ciemno, bo zniszczą.
      • Gość: Andrew Re: Albin IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 06:57
        Albin, akurat Drański ma tyle za uszami i tak zszarganą opinię, że kupują u
        niego tylko naiwni niezorientowani nowobogaccy. Ludzie z kasą i z klasą omijąją
        go łukiem. To nie zazdrość ludzka, Albin, to rozsądek. Ale nie winię gościa:
        jest naturalnie chamski (przepraszam - miało być - przebojowy) trudno. Po
        prostu prawo ne powinno takim ludziom na za wiele pozwalać. A co do reklamy: to
        może wymalujemy Coca Colę na zamku, zamiast zegara? a w kasetonach wokół
        dziedzińca będą się reklamowały inne firmy? A może jakiaś kolorowa tablica na
        drzwiach bramy królewskiej? proponuję: "ksero najtaniej, albo "kantor 100m",
        albo "kredyty bez poręczycieli". A na katedrze: "pasztecik + barszczyk w
        zestawie taniej". No Albin proszę cię. Uważam, że takie miejsce jak Baszta
        NIEGDY nie powinno zostać sprzedane w prywatne ręce. No ale to już inna
        historia.
        • Gość: Zbędnydlaregionu Re: Albin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 07:26
          W każdym razie wszystko co robi robi na własny rachunek i własne ryzyko a nie w
          ryzyko podatnika. Własnie niechęć szczecińskich tzw elit do prywatnych
          przedsiębiorców to przyczyna stagnacji w mieście.
        • krzysztofsf Re: Albin 08.03.07, 07:51
          na Baszcie spokojnie moze byc reklama - ale utrzymanaw klimacie "epoki".
          wg mnie tam idealne by byly jakies duze choragwie na blankach u goty, pasy materialu (szarfy to sie nazywa?) pionowo po scianach, jakas nocna reklama swietlna .

A nie wstretne literki przybite do Baszty - kojarza mi sie z ryciem napisow w korze drzew.
          • Gość: Zbędnydlaregionu Re: Albin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 07:55
            Jak najbardzie masz rację. Tylko, że rzucające się w oczy jest to, że takich
            przypadków w mieście są dziesiątki a ten został bardzo wyrózniony.
            O reklamach wyborczych na zabytkach nie wspomnę.
          • ex Re: Albin 08.03.07, 07:58
            w pelni sie zgadzam. reklama na baszcie byla pozbawiona gustu i wyobrazni. to
            mozna zrobic, ale majac w pamieci, ze to jeden z najbardziej charakterystycznych
            zabytkow miasta oraz dopasowanie do architektury budynku.
            no i pomijam fakt, ze totalna bzdura bylo zrobienie tego bez pytania o
            czyjakolwiek zgode.

a co do reputacji dronskiego i jego biura, to juz calkiem inna kwestia, ktora na
            tym forum juz byla poruszana wiele razy...
            • krzysztofsf Re: Albin 08.03.07, 08:15
              ex napisał:

> w pelni sie zgadzam. reklama na baszcie byla pozbawiona gustu i wyobrazni. to
              > mozna zrobic,

Czlowiek z wyobraznia wciagnalby Baszte do logo firmy, stosowal symbolike rycesrska - tarcze herbowe, trabki hejnalowki, sredniowieczna stylizacja na papierach firmowych i stronach internetowych - wiadomo. A tu...szkoda mowic...

ale majac w pamieci, ze to jeden z najbardziej charakterystycznyc
              > h
              > zabytkow miasta oraz dopasowanie do architektury budynku.
              > no i pomijam fakt, ze totalna bzdura bylo zrobienie tego bez pytania o
              > czyjakolwiek zgode.
              >
              >
              > a co do reputacji dronskiego i jego biura, to juz calkiem inna kwestia, ktora n
              > a
              > tym forum juz byla poruszana wiele razy...
              • Gość: steffan Re: Albin IP: 153.95.95.* 08.03.07, 09:16
                Ten Dronski jak kazde biuro nieruchomosci to najdrozsza ksiazka teleadresowa.
                Mniej odrazy wzbudza u mnie nawet zdechly szczur niz agent nieruchomosci.
                Ale bez przesady, odnowil zabytek za wlasne to mu sie cos nalezy. Jak Wam tak
                te literki przeszkadzaja topostulujcie o rozebranie trasy zamkowej-ta dopiero
                namieszala z zabytkami.

• Gość: ciekawska Re: Furia o Baszte wśród Homosowietikus ustała ? IP: *.centertel.pl 08.03.07, 11:38
      fajny ma nowy samochód ?
      jaki?
      • Gość: Zbędny Re: Furia o Baszte wśród Homosowietikus ustała ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:19
        Nie napiszę bo anonimy "wolnorynkowych" Szczecinian zablokuja pracę urzędów.
    • Gość: zmęczony lepszy homo sovietiucus niż homo erectus IP: *.sysnet.pl 08.03.07, 15:17
      To ja już wolę homo sovieticusa niż takich "z kręgosłupem" dorobkiewiczów w pierwszym pokoleniu, którzy takie teksty pożal się piszą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka