Gość: wojtek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 23:19 slyszelisci o rozbiorce sciany placzu. Ja mam troche mieszane uczucia. Jednak to bylo fajne miejsce, ale rzeczywiscie juz dawno trzeba bylo cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 11:30 Kurczę, to już się odlać nie ma gdzie.....;-) R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: 212.160.165.* 26.11.01, 10:18 Bedzie takie duze poidelko w formie dzbana. Srednio to wyglada, ale coz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 14:15 Przechodziłem tam niedawno i zobaczyłem wielką kupę g.... Potwierdza się, że tutaj gorsze wypiera lepsze. Ciekawe kto na tej zamianie zarobił bo jako mieszkaniec straciłem coś autentycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarian Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! 03.03.02, 15:24 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Przechodziłem tam niedawno i zobaczyłem > wielką kupę g.... ...a mi to g... nawet sie podoba:) na pewno nie tesknie za wilkim murem cuchnacym uryną oblepionym pijaczkami pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 16:49 rabarbarian napisał(a): > murem cuchnacym urynš oblepionym pijaczkami W tym miejscu była esencja Szczecina z lat 70-tych. Zawsze prowadzałem tam znajomych szukajšcych prawdy o miejscach, które odwiedzajš. Teraz to mniejsce jest sztuczne - podobnie jek deptak Bogusława. Zbyt łatwo negujemy w Szczecinie własnš przeszło�ć i tożsamo�ć. Popieram Maćku twojš opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! 04.03.02, 09:30 Naprawdę płaczecie po tej obskurnej "Scianie Płaczu"? Moim zdaniem- pomijając być może jakieś względy sentymentalane ("tak wyglądały fontanny z czasów mojej młodości....") nie ma po czym. A że sztuczne? Po prostu świeci w oczy nowością, ot tyle. Zestarzeje, się, przykurzy, wrośnie w krajobraz i przestanie wyglądać obco. No, a "Ściana płaczu" jako swiadectwo naszej tradycji i dziedzictwo narodowe to lekka przesada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! 04.03.02, 10:03 stettiner napisał(a): > Naprawdę płaczecie po tej obskurnej "Scianie Płaczu"? Moim zdaniem- pomijając > być może jakieś względy sentymentalane ("tak wyglądały fontanny z czasów mojej > młodości....") nie ma po czym. A że sztuczne? Po prostu świeci w oczy nowością, > ot tyle. Zestarzeje, się, przykurzy, wrośnie w krajobraz i przestanie wyglądać > obco. No, a "Ściana płaczu" jako swiadectwo naszej tradycji i dziedzictwo > narodowe to lekka przesada :))) Ja tam mielam przyjemosc mieszkac przez wiele lat. I wcale jej nie zaluje. Moze ktos ma sentymenty, ale tak naprawde to ten mur zamykal Sciegiennego i tworzyl meline pod chmurka - wstretne miejsce pelne zuli. Obecnie bardziej to przypomina wloskie badz francuskie placyki, jest estetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś