Dodaj do ulubionych

ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 23:19
slyszelisci o rozbiorce sciany placzu. Ja mam troche mieszane uczucia. Jednak
to bylo fajne miejsce, ale rzeczywiscie juz dawno trzeba bylo cos z tym zrobic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 11:30
      Kurczę, to już się odlać nie ma gdzie.....;-)
      R.
    • Gość: grogreg Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: 212.160.165.* 26.11.01, 10:18
      Bedzie takie duze poidelko w formie dzbana. Srednio to wyglada, ale coz.
    • Gość: Maciek Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 14:15
      Przechodziłem tam niedawno i zobaczyłem
      wielką kupę g....

Potwierdza się, że tutaj gorsze wypiera lepsze.
      Ciekawe kto na tej zamianie zarobił
      bo jako mieszkaniec straciłem coś autentycznego.
      • rabarbarian Re: ŻEGNAJ ŚCIANO PŁACZU! 03.03.02, 15:24
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Przechodziłem tam niedawno i zobaczyłem
        > wielką kupę g....
        ...a mi to g... nawet sie podoba:) na pewno nie tesknie za wilkim murem cuchnacym uryną oblepionym pijaczkami

pozdrawiam:)
        • Gość: Waldi Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 16:49
          rabarbarian napisał(a):

> murem cuchnacym urynš oblepionym pijaczkami

W tym miejscu była esencja Szczecina z lat 70-tych.
          Zawsze prowadzałem tam znajomych szukajšcych prawdy o miejscach,
          które odwiedzajš. Teraz to mniejsce jest sztuczne - podobnie jek deptak Bogusława.
          Zbyt łatwo negujemy w Szczecinie własnš przeszło�ć i tożsamo�ć.
          Popieram Maćku twojš opinię.

• stettiner Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! 04.03.02, 09:30
            Naprawdę płaczecie po tej obskurnej "Scianie Płaczu"? Moim zdaniem- pomijając
            być może jakieś względy sentymentalane ("tak wyglądały fontanny z czasów mojej
            młodości....") nie ma po czym. A że sztuczne? Po prostu świeci w oczy nowością,
            ot tyle. Zestarzeje, się, przykurzy, wrośnie w krajobraz i przestanie wyglądać
            obco. No, a "Ściana płaczu" jako swiadectwo naszej tradycji i dziedzictwo
            narodowe to lekka przesada :)))
            • mike102 Re: ŻEGNAJ �CIANO PŁACZU! 04.03.02, 10:03
              stettiner napisał(a):

> Naprawdę płaczecie po tej obskurnej "Scianie Płaczu"? Moim zdaniem- pomijając
              > być może jakieś względy sentymentalane ("tak wyglądały fontanny z czasów mojej
              > młodości....") nie ma po czym. A że sztuczne? Po prostu świeci w oczy nowością,
              > ot tyle. Zestarzeje, się, przykurzy, wrośnie w krajobraz i przestanie wyglądać
              > obco. No, a "Ściana płaczu" jako swiadectwo naszej tradycji i dziedzictwo
              > narodowe to lekka przesada :)))

Ja tam mielam przyjemosc mieszkac przez wiele lat. I wcale jej nie zaluje. Moze
              ktos ma sentymenty, ale tak naprawde to ten mur zamykal Sciegiennego i tworzyl
              meline pod chmurka - wstretne miejsce pelne zuli.
              Obecnie bardziej to przypomina wloskie badz francuskie placyki, jest estetycznie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka