Dodaj do ulubionych

SCR wykancza Płonkę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 18:02
Sąd przychylił się do SCR-u i wyrzuca Płonkę z Cafe Praha plus
Niebieszczański goni na drzewo wszystkich co podskakuja SCR-owi. No do czasu
Niebieszczański. Do czasu.

A Pechorzewskiego czeka obecność w sądzie jeszcze nie raz. Uważam, że
przegranie spraw jest dobre, należy się odwoływac i niech wszystkie instancje
jak najszybciej to uwalą. Wtedy spokojnie już polecimy do Strasburga. Juz nad
tym niektórzy pracują i robią sobie drogę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:45
      a kim Ty jesteś, żeby przypuszczać, że jakikolwiek Sąd w Polsce, a tym bardziej
      Trybunał Praw Człowieka zakwestionuje prawo własności? czytałeś jakieś
      dokumenty, byłeś na rozprawach w tej sprawie? jeżeli tak, to wskaż, co takiego
      niezgodnego z prawem jest w postępowaniu SCR-u i Pęchorzewskiego?
      • Gość: verite;) Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:10
        widziałam dokumenty pacanie , dobrze wiemy ile płonka poniósł nakładów na ten
        lokal...a scr chce sprytnie mu to ukraść. co ty na to?
        • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:06
          wiemy? a to ilu Was jest? Pan Płonka chodzi i rozdaje dokumenty finansowe? A
          Jego umowę podnajmu też widziałaś? A umowę najmu, na podstawie której zawarła
          swoją umowę też? Płonka dobrze wie, komu powinien podziękować za to wszystko,
          ale to nie SCR, a może sama go zapytaj...

A i dziękuję za epitet... Cóż, gdzie brak argumentów, trzeba się zniżyć do
          poziomu błota,prawda?
          • Gość: verite Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:13
            może sie zdziwisz ale widziałam. moge to tylko skwitować jednym słowem,SCR=
            korupcja. tam rączka ręczkę myje, i nie tylko ,bo pan pęchorzewski podstarzały
            fircyk ma długie rączki i ciekawe układziki,dzieki czemmu może sprytnie
            rozgrywać swoją partyjkę na szczecińskiej szachownicy ;)
            • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:21
              skoro widziałaś wszystkie dokumenty, to widać, że nie rozumiesz, kto i wobec
              kogo może i powinien mieć roszczenia...
      • Gość: gość Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:25
        > a kim Ty jesteś, żeby przypuszczać, że jakikolwiek Sąd w Polsce, a tym
        bardziej
        >
        > Trybunał Praw Człowieka zakwestionuje prawo własności? czytałeś jakieś
        > dokumenty, byłeś na rozprawach w tej sprawie? jeżeli tak, to wskaż, co
        takiego
        > niezgodnego z prawem jest w postępowaniu SCR-u i Pęchorzewskiego?

Pytanie za pytanie. A kim Ty jesteś? Jak odpowiedsz to masz moją odpowiedź jak
        w szwajcarskim banku.
        Ale dziękuję za pytanie. Uwazam ze jest bardzo ważne w tym sporze. Oprócz
        kretactwa które zarzucono Pechorzewskiemu a tym samym SCR-owi, co powtarza się
        jak zgrana płyta w ciąż i na okrągło, mam inne pytanie.
        SCR niejest faktycznym właścicielem nieruchomości Praha i London, tylko miasto.
        Prawda? SCR wyłącznie administruje, chyba że ma jakiś ciekawszy statut.

Prawo własności miejskiej nie podważam. Jak i żadnej własności. teraz ty mi
        odpowiedz dobrodzieju, czyl 1,5 mln zl środków kapitałowych zainwestowanych w
        nieruchomosc przy pl. Grunwaldzkim posiada własciciela czy nie? Czy była to
        własnośc czy nie?

Obawiam sie ze TBC, (akurat dlaczego ten w przypadku scr i um) uzna prawo
        wlasnosci 1,5 mln zlotych również. jesli Płonka ma udokumentowane w formie nie
        tylko faktur ale ekspertyz i materialu dowodowego ze tam an pl. G. jest jego
        1,5 mln zl, to miasto bedzie musialo mu zwrocic:)))))))))

Postepowanie Pechorzewskiego jest na pograniczu p....a i balansuje bardzo
        niebezpiecznie. Ze mna sie tez spotka. W zupelnie innej sprawie. Poza tym
        zapowiadam, ze zorganizujemy sie wszyscy razem, i nie odpuscimy P. i SCR-owi.
        • Gość: boli Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 23:31
          To dal Plonki i przeciwników SCR-u i Pęchorzewskiego:

www.nobilis.com.pl/kancelaria.html
          Dariusz Niebieszczański - radca prawny, były sędzia Sądu Rejonowego w
          Szczecinie Wydziału Cywilnego. .........

hahahahahahaha

.........Na co dzień udziela porad prawnych zarządom wielu spółek prawa
          handlowego, syndykom masy upadłości. ..........
        • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:02
          odpowiadasz zbyt emocjonalnie, ale jeżeli Pęchorzewski Cię obraził czy zrobił
          coś innego, co w Twojej ocenie było wątpliwe prawnie, to masz prawo walczyć
          przed sądem.
          A SCR jest właścicielem lokalu, gdzie mieści się Cafe Praha i London Pub, to
          nie jest żadne zarządzanie, STBS zarządza wspólnotami, gdzie Gmina ma
          większość. Jeżeli mi nie wierzysz, to sprawdź w Wydziale Ksiąg Wieczystych.
          A to, że Płonka zainwestował jakąś kwotę (skąd informacje, że akurat 1,5 mln
          złotych?), nie mając żadnej umowy z właścicielem lokalu, nie mając żadnych zgód
          w znaczeniu cywilnoprawnym, to niestety pokazuje, jak słaba jest jeszcze
          świadomość prawna w Polsce.
          • Gość: gość Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:17
            > A to, że Płonka zainwestował jakąś kwotę (skąd informacje, że akurat 1,5 mln
            > złotych?), nie mając żadnej umowy z właścicielem lokalu, nie mając żadnych
            zgód
            >
            > w znaczeniu cywilnoprawnym, to niestety pokazuje, jak słaba jest jeszcze
            > świadomość prawna w Polsce.

To może być prawda. Sprawdzimy. Ciekawe że Pęchorzewski chciał jednak uznać ten
            wkład ale komu innemu, jak to wyjaśnić? Co on też nie zna prawa cywilnego?

Na razie Pęchorzewski pozwolił sobie w sądzie pod adresem Chochulskiego
            powiedzieć o dwa słowa za dużo. Będzie więc wesoło. Sprawę z Pechorzewskim mam,
            jak najbardziej i chcę go zobaczyć w sądzie. Nie do wiary jak długo może ktoś
            taki sobie poczynać z ludźmi bez żadnych konsekwencji. Do czasu.

Ciekawe co z Chief'em? mając dzierżawę wieczystą też nie mieli prawa inwestować
            w lokal bez specjalnego pozwolenia ? ... :))))))))))))
            Czy zainwestował Płonka 1,5 mln złotych, to jak wczesniej napisałam należy
            wykazać i jego w tym interes. Sprawa się nie zakończyła i będzie odwołanie od
            tego wyroku. Ale spraw i tak będzie więcej.
            Szczerze, to wolę przegrać swoją sprawę - i nie jest to bynajmniej sprawa o
            obrazę, na razie - bo ostatecznie mogę zawlec ten przypadek przed orzecznictwo
            UE, akurat sprawa, która mnie czeka jest dobrze osadzona w prawie unijnym i
            miałam konsultacje w odpowiednim urzedzie w Wiedniu, w polskich ustawach też
            będę miała przewagę, więc bardzo będzie mi na rękę, jesli to ja będę stroną
            odwołującą się od niekorzystnych wyroków sądu rejonowego. Czekam na to
            niecierpliwie.
            • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:44
              jak powiedziałem, każdy ma prawo do Sądu... Jeżeli masz dowody, to pewnie
              wygrasz.
              Co do Chiefa, to nie wiem, o co chodzi z tą dzierżawą wieczystą, tak chyba
              napiali w jakiejś gazecie, ale takiej instytucji nie ma w polskim prawie
              cywilnym... Ktoś chyba się pomylił. Prawo Chiefa do inwestowania wynikało z
              umowy, ale z tego, co wiem, to im Miasto obniżało czynsz za inwestycje, czyli
              odzyskali to, włożyli w lokal.
              A to nie Pęchorzewski powiedział dwa słowa za dużo o Prezydencie, tylko
              pełnomocnik Płonki... Tak czy inaczej będzie wesoło.
              Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:50
                > jak powiedziałem, każdy ma prawo do Sądu... Jeżeli masz dowody, to pewnie
                > wygrasz.
                > Co do Chiefa, to nie wiem, o co chodzi z tą dzierżawą wieczystą, tak chyba
                > napiali w jakiejś gazecie, ale takiej instytucji nie ma w polskim prawie
                > cywilnym...

Nie ma oczywiście takiej forumły w Języku prawnym w RP, ale tak się powszechnie
                mówi i tak to ludzie rozumieją - chodzi o użytkowanie wieczyste. To czy Chief
                takie posiada czy nie, to też jest do wyjśnienia. Co do Chochulskiego to co
                mecenas Plonki oskarżył go o popełnienie przestępstwa? Przecież to są
                insynuacje, ale niejego a... ... :))))
                • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:12
                  nie, nie, pełnomocnik Płonki nie oskarżył o przestepstwo Prezydenta, tylko
                  powiedział w taki sposób o jego działaniach, że można było odnieść takie
                  wrażenie. A pełnomocnik SCR-u powiedział na to, że to są insynuacje... Dziwne,
                  że teraz wychodzi na odwrót. A poza tym, podobno wtedy na sali było - poza w/w
                  i Sądem - jeszcze kilka innych osób...
                  • Gość: la verite Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:15
                    ciekawym faktem jest jeszcze to iż Sąd nie wziął pod uwagę zeznań
                    świadków...prawda,czyzby złodziejskie rączki pana pęchorzewskiego sięgały nawet
                    wyższej instancji?
                    • Gość: gość Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:23
                      > ciekawym faktem jest jeszcze to iż Sąd nie wziął pod uwagę zeznań
                      > świadków...prawda,czyzby .. rączki .... sięgały nawet
                      >
                      > wyższej instancji?

"Sprawę SCR-u i Pęchorzewskiego prowadzi - radca Niebieszczański. .........
                      Dariusz Niebieszczański - radca prawny, były sędzia Sądu Rejonowego w
                      Szczecinie Wydziału Cywilnego. Były sędzia.............."

"wszystko na stronie jego kancelarii:

www.nobilis.com.pl/kancelaria.html """
                    • Gość: veritas Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:25
                      dlaczego uważasz, że Sąd nie wziął pod uwagę zeznań świadków? Pisanie
                      o "złodziejskich" rączkach i podawanie nazwiska, bez uprzedniego, prawomocnego
                      wyroku Sądu jest przestępstwem...
          • Gość: lex Re: SCR wykancza Płonkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:37
            Panie Veritas tak pięknie bronisz prezesa, tak ładnym językiem, znasz prawo ( jesteś prawnikiem związanym ze Spółką ? ) to może napiszesz, anonimowo oczywiście dlaczego najemca ZBÓJNICKIEJ jest zadowolony z umowy i jak rozliczył mu prezes poniesione nakłady ? A może warto by było żeby radni zlecili kontrolę tej spółki. Czy w jednakowy sposób traktuje się w niej najemców?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka