Dodaj do ulubionych

Zaskakujący mecenasi kultury

IP: *.chello.pl 22.03.07, 23:27
Źle patrzy tej pani z oczu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony sponsorował obiadki wyborcze Krzystkowi? IP: *.sysnet.pl 22.03.07, 23:52
      Tutaj Colosseum..., Krzystek swego czasu miał kroczek z Urzędu Wojewódzkiego do knajp Golemów...

Jeszcze ta synekturka dla Kunca.

Ciekawe co jeszcze?
      • anamar to ci historia! 23.03.07, 13:07
        Gość portalu: zmęczony napisał(a):

Krzystek swego czasu miał kroczek z Urzędu Wojewódzkiego do
        > knajp Golemów...
        > Ciekawe co jeszcze?

oj!to bardzo poważny zarzut...
    • Gość: bez forsy Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 01:49
      Co to za sponsorzy - 6, 12 czy 20 tysięcy zł - to pryszcz w skali potrzeb
      kultury szczecińskiej. Przestańmy mydlić sobie oczy tzw. mecenatem kultury -
      przez kilkanaście ostatnich lat w Szczecinie żadnych sponsorów nie było.
      Zlikwidować ten konkurs.
      • exman Re: Zaskakujący mecenasi kultury 23.03.07, 06:52
        Jestem za. Ten konkurs to kompletna paranoja. A tytuł mecenasa to zupełny
        obciach i szczyt megalomanii w skali podwórkowej.

Śmiech to nieustające wakacje. ( M.Berle )
    • Gość: Zbędnydlaregionu Typowe rozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 06:12
      >uznało z kolei, że w kategorii "najciekawsza forma mecenatu" na wyróżnienie
      >zasługuje Jerzy Manduk, dyrektor MZK, "bo od początku wspierał muzeum".
      Powyższy fragment to klasyka postkomunistycznego Szczecina i prosocjalistycznej
      GW.
      Pytam. Czy Pan Mandyk , dyrektor MZK finansował kulturę ze swoich zarobionych
      prywatnie pieniędzy ?
      Jeżeli z MZK to nie mandyk ale MZK jest sponsorem. W dalszym ciągu , mentalnie
      uznaje się te nasze przedsiębiorstwa za własność dyrektorów :-)

• Gość: jack daniels Golemie sie nalezało i należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 07:06
        Gdyby wszyscy, których Paweł Golema i jego restauracje sponsorował - pamiętali
        po fakcie sponsorowania i wiedzieli o tym prześmiesznym konkursie -zwalili by
        sie tłumnie. Niestety - pamięc ludzka jest krótka i a wdzięcznosć bywa - staje
        się czarną niewdzięcznością. Nie ma - podkreślam - NIE MA w tym miasteczku
        towarzyskiej imprezy, której organizatorzy nie żebraliby u Pawła o wsparcie.
        Finansowe czy "w naturze". Czasem to jest całosciowy catering, czasem tylko
        stół z zakąskami dla jury. Kwoty wymieniane w artykule są przyprawiające o
        chichot, nikt sie nie chce wychylic ile i od kogo dostał, bo do d.p sponsorow
        dobrałaby się/dobierze skarbówka. Ile może kosztować kilkudniowe zgrupowanie
        pań missek przyszłych, obsługi i organizatorów wyborów piękności? Chyba więcej
        niz 12 tys :-) No ale lansowanie się kilku mieszkanek podszczecińskich
        wsi "wyskoką kulturą" nazwać nie można.

Pismactwu śledczemu lokalnej Wyborczej, jesli jest tak bardzo zaskoczone
        werdyktem - zapodaję trop - niech pogrzebie w historii i sprawdzi PO CO
        powstala fundacja Balet, jak była rozliczana i jak potrafiła się
        bezceremonialnie rozliczać jej prezes ze sponsorami organizowanych przezeń
        wyborów Miss Pomorza. Dlaczego po tylu latach sukcesów z dnia na dzień
        zaprzestała organizacji tychze i co było powodem. Oficjalna wersja to
        zachowanie się panów z Misslandu, czyli dobieranie się do missek nastolatek na
        wyborach we Warszawie/ jakby pp.Andrzejewscy o tym nie wiedzieli/ nieoficjalna
        jest bardziej prozaiczna. Na tym forum walkowano tez temat szkoły baletowej, co
        ma powstać w starej olejarni. Szukajcie panie i panowie dziennikarki :-) -
        znajdziecie!
        • Gość: sponsior Re: Golemie sie nalezało i należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:20
          Jak ktoś ma knajpy, to sponsoring jest dla niego reklamą, a nie dobrowolnym
          działaniem od serca. Musi dać by trwać. Jedyny wybór to komu.
      • Gość: stone Re: Typowe rozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:09
        Szczerze mówiąc, zbędny, to tytuł mecenasa kultury za 12 000 zł jest nieco
        przesadzony...:) w proporcji do obrotów i dochodu firm Golemy. I żeby nie było
        że ja mu liczę,bo to nie o to chodzi.Nie mam pretensji do Golemy,fajny facet że
        dał 12 tysiaków.Mam pretensję do innych że nie dali nic.Takie Calbudu,Komforty
        i inne żyją z miasta ale nie raczą się w nic zaangażaować. proponuję odwołać
        się się do artykułu Romka Zańki - on jasno pisze jak wygląda w Szczecinie
        mecenat - zgroza!
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,3999111.html
    • Gość: z3ig Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.srg.vectranet.pl 23.03.07, 07:02
      ta nagroda to dowód na niemoc prezydenta. w komisji przepchnięto "Mecenasa",
      który sponsorował obiadki pani zasiadającej w jury. Kpina w żywe oczy ze
      szczcinian. Pusty śmiech ogarnia, kiedy myślę o tej nagrodzie...
      • Gość: as Re: Umówmy się że kto nie dał na kulturę 500 zł IP: 85.219.206.* 23.03.07, 07:52
        to nie ma prawa krytykować tak jest uczciwie. Pytanie do forumowiczów
        narzekaczy to ile daliście
        • Gość: jack daniels Re: Umówmy się że kto nie dał na kulturę 500 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:05
          as - zapewniam cie - dałem (daję) więcej, dużo wiecej. Tylko sponsorowany
          przeze mnie gosciu głupi nie jest, by sie chwalic ile moje uslugi były/są
          warte. Takoż samo innych skąinąd miłych ludzi, co drukowali, dekorowali,
          przewozili-noclegowali gości czy polewali gorzałe, oddelegowali pracowników do
          obsługi imprez. Nagle sie może okazać, że nie wykazujący zysków wlaściciel
          firmy ma fantazję i wywala kilkadziesiąt tysiecy na kaprys. Chocby po to by sie
          dać sfocić z najpiękniejszą laską tego sezonu. Sponsoring to taka fajna forma
          prania szmalu, lans to taki se, efekty marketingowe tym bardziej.
          • Gość: as Re: Umówmy się że kto nie dał na kulturę 500 zł IP: 85.219.206.* 23.03.07, 08:51
            ale ja popieram Goleme że on dostał że rozkręca coś w tym mieście i dzieli się
            a nie musi , żałuje że takich gości nie ma wiecej no i tego że Golema z
            knajpami nie wychodzi na obrzeża Szczecina np na Warszewo mógłby zaadoptowac
            jakąś starą ruderę w centrum dzielnicy przy kościele na knajpkę . I boli mnie
            że w ludziach jest tyle narzekactwa jak coś ktoś da to od razu zarzuty że
            pralnia albo robi dla nagrody.I Bez nagrody Golema jest znany i bedzie miał
            swoich orędowników jak i przeciwników. Poznań ma Stary Browar a my mamy Golemę.
            • Gość: fid Re: Umówmy się że kto nie dał na kulturę 500 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:25
              No właśnie, i taka jest różnica. Tylko rozumiem, że porownuje sie osoby -
              małżeństwo Kulczyków z Golemą, a nie budynek z Golemą. I dlatego że mamy
              Golemę, nigdy nie będziemy mieć niczego porównywalnego ze Starym Browarem.
      • Gość: ja Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:19
        ludzie jestescie zalosni, wypowiadacie sie o sprawach, o ktorych nie macie
        pojecia, przeczytacie artykul jakiejs dziennikarzyny, ktorej wrodzona
        zlosliwosc i inni ludzie kazali napisac cos glupiego i obrazajacego ludzi,
        ktorzy jedyni cos w naszym miescie robia. wszyscy jestescie madrzy, a sami nie
        jetescie zdolni do niczego takiego. kolega ktory uzywa nazwy dobrego whisky na
        pewno na nia nie zasluguje, a to ze sponsorujesz jakiegos czlowiek i nikt o tym
        nie wie to jest bardziej podejrzane od tych jawnych nagrod.
        • Gość: jack daniels Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 16:00
          Ty - ja to robie dla fanu, nie dla wymienialnych/wymiernych korzyści.
          Są tacy co robią dla powodów juz przeze mnie podanych. Może komus zalezy na
          tytule i dyplomie w antyramce, ale na pewno nie mnie. Artykuł byc może
          tendencyjny, co tylko źle swiadczy o pani dziennikarce.
          Największym kwotowo "mecenasem kultiury" jest przeciez Carlsberg czyli po
          szczecińsku Bosman. Bo to kibice mu sa wdzięczni i całe to zbiegowicho na
          Wałach na początku lata, zwane "dniami morza"
      • Gość: andrzej dobry wybor IP: *.devs.futuro.pl 23.03.07, 17:59
        po pierwsze uwazam ze wiekszośc wypowiedzi jest,daleko odbiegająca od prawdy a
        osoby krytukjace ten wybor nawet nie wiedza nic o kulturze i nic dla niej nie
        robia! w szczecinie.
        po drugie uwazam,ze uzywanie w wypowiedziach jedynie nazwiska Golema,jest nie
        grzeczne bo ten Pan Ma TEZ Imie.
        po trzecie Uwazam,ze nadal są ludzie ktorzy zupelnie bezinteresownie potrafia
        pomagac a tym sie nie chwala tak jak panstwo Andrzejewscy i PAn Golema
        jedynie ludzie ktorzy nic nie robią to najchetniej krytykuja a TO JEST BARDZO
        SMUTNE!!!
      • Gość: gość Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:09
        Jaka NIEMOC!!!???
        A zgadnij kto sponsorował żarcie
        w pawilonie polskim (gdzie rzecz jasna
        miało stoisko nasze piękne miasto)
        na targach ITB w Berlinie!
        Podpowiedzieć?
        • Gość: venuska Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.centertel.pl 01.04.07, 17:12
          a Ty co? wiesz jak bylo? czy sponsorował czy nie? gratuluje w takim razie
          wiedzy. najwazniejsze to wprowadzic ludzi w blad i namieszać na forum.
    • krokus5 Zaskakujący mecenasi kultury 23.03.07, 12:57
      A wodociągi i kanalizacja odbije sobie ten sponsoring na 253tys w podwyżce cen
      swoich usług.
      • exman Re: Zaskakujący mecenasi kultury 23.03.07, 12:59
        Albo polecą wąską strugą :)
    • Gość: ewo Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 16:34
      Wszystko to jest kpina.
      Przypominam, że w tym roku nagrodę artystyczną dostaje pani z uniwersytetu,
      która zasłuzyła się tym, że w życiu nie zrobiła niczego artystycznego.
      Zajmuje się nauką i pisze naukowe eseje, bo to jest jej uniwesytecka powinność,
      ale w tym roku dostała nagrodę artystyczną.
      Kpina, kpina i jeszcze raz kpina.
      • Gość: mm5 Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.chello.pl 23.03.07, 19:28
        No nie, w ubiegłym roku wydawnictwo Świat Książki wydało tom jej opowiadań,
        ktore miały dobre recenzje np. w Przekroju.
        • Gość: bony f Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.chello.pl 23.03.07, 20:16
          A te recenzje nie pisze Skrendo? Dostał własnie program w TVP do recenzowania
          książek i kilku wydawnictw. Tez musze napisać jakąś książkę tylko nie wiem o
          czym , może o byle czym , pójdę do Szafrańskiego żeby dał szmalec na druk ,
          A Skrendo oszaleje nad bescelerem, rozprowadzać będzie Agora.
          jakie to proste i żałosne za razem w naszym grajdole.
          • Gość: mm5 Re: Zaskakujący mecenasi kultury IP: *.chello.pl 25.03.07, 16:02
            Nie, tych recenzji, które czytałam nie napisał A.Skrendo, choć przyznaję, że
            już nie pamietam kto.
    • Gość: aaa Pani Andrzejewska... IP: 83.168.75.* 23.03.07, 20:17
      Pani Andrzejewska to bardzo miła osoba, ale ze zbyt wysokim mniemaniem o sobie.
      Wydawanie folderów przez Fundację Balet z okazji przyjazdu do domu córki jest po
      prostu śmieszne...
      • Gość: j Re: Pani Andrzejewska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 03:24
        a po co powstała Fundacja? Po to by wspomagac corczyną naukę i karierę
    • Gość: ala złote karty.... IP: *.chello.pl 23.03.07, 23:54
      słyszałam, że niektórzy urzędnicy to mają złote karty do restauracji (lunch za
      friko), dancingów, barów, dyskotek... nooo, ale to plotki ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka