adelmus 03.06.03, 22:34 A jednak będzie i nowe kino i nowa kręgielnia:-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szn Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.osow.pl 04.06.03, 12:03 ale w jakim ochydnym opakowaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 12:10 adelmus napisał: > A jednak będzie i nowe kino i nowa kręgielnia:-))) to plotki ze nie bedzie kina to chyba ja zasialem :-))) kiedys poszedlem sie przyjrzec II pietru i wydalo mi sie b. niske. duzo za niskie jak na sale kinowa, bo potem porownalem z multiplexem zu na miejscu i wychodzilo mi sie wysokosc sali to minimum 7-8 metrow, a tyle to w zyciu nie ma II p. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 12:14 ale z cafe22 było widać rzędy w salach więc coś być musi a jeśli nie multikino to co?? multiteatr?? ale by było cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.espol.com.pl 04.06.03, 12:38 mike102 napisał: > adelmus napisał: > > > A jednak będzie i nowe kino i nowa kręgielnia:-))) > > to plotki ze nie bedzie kina to chyba ja zasialem :-))) > kiedys poszedlem sie przyjrzec II pietru i wydalo mi sie b. niske. duzo za > niskie jak na sale kinowa, bo potem porownalem z multiplexem zu na miejscu i > wychodzilo mi sie wysokosc sali to minimum 7-8 metrow, a tyle to w zyciu nie ma > Trzeba oczkami dobrze się przyjżeć, drugie piętro po prawej stronie patrząc na wprost głównego frontonu ma zdecydowanie więcej niż 8 m wysokości. > II p. Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 12:46 Gość portalu: Ekspans napisał(a): > mike102 napisał: > > > adelmus napisał: > > > > > A jednak będzie i nowe kino i nowa kręgielnia:-))) > > > > to plotki ze nie bedzie kina to chyba ja zasialem :-))) > > kiedys poszedlem sie przyjrzec II pietru i wydalo mi sie b. niske. duzo za > > > niskie jak na sale kinowa, bo potem porownalem z multiplexem zu na miejscu > i > > wychodzilo mi sie wysokosc sali to minimum 7-8 metrow, a tyle to w zyciu n > ie > ma > > Trzeba oczkami dobrze się przyjżeć, drugie piętro po prawej stronie patrzą > c > na wprost głównego frontonu ma zdecydowanie więcej niż 8 m wysokości. > > II p. ogladalem pare miesiecy temu i tego fragmentu jeszcze nie bylo (to wtedy zwatpilem czay tam bedzie kino). nawet specjalnie pojechalem do znajomych z E&Y w Pazimie zeby sie przyjrzec z gory i wlazlem na ostatni poziom parkingu przed Neptunem. II poziom przy skrzyzowaniu w zyciu 8 metrow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 13:12 mike102 napisał: > ogladalem pare miesiecy temu i tego fragmentu jeszcze nie bylo (to wtedy > zwatpilem czay tam bedzie kino). nawet specjalnie pojechalem do znajomych z E&Y > > w Pazimie zeby sie przyjrzec z gory i wlazlem na ostatni poziom parkingu przed > Neptunem. II poziom przy skrzyzowaniu w zyciu 8 metrow nie ma. Co do zasiania plotek to nie ma problemu :-))), najważniejsze że te dwie rzeczy jednak będą :-) A co do 8 metrów , to nie wiem jaki jest tam wymiar , wiem natomiast że Multikino nie stosuje tak wielkich spadków w salach kinowach ( czego akurat szkoda) jak Helios czy Silver Screen ...tak więc może potrzebują mniej wysokości ... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 12:18 a jeszcze mi przyszło do łba: jak już trzeba lubić co się ma to dziwi mnie że te wszystkie oby podświetlane napisy nie są umieszczone na szczycie elewacji tylko w mniejszej połowie zawsze by robiło wyższe wrażenie (wiatrów się chyba można nie bać) uwaga zresztą aktualna wobec innych budynków w mieście too Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.espol.com.pl 04.06.03, 12:45 Tak narzekacie na te Galaxy, to lepiej niech by stała przepiękna fineczka.Tak pewnie by było gdyby zdążył Jurczyk wcześniej zająć fotel prezydenta razem z Chwatem. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 12:56 Gość portalu: Ekspans napisał(a): > Tak narzekacie na te Galaxy, to lepiej niech by stała przepiękna fineczka.Tak > pewnie by było gdyby zdążył Jurczyk wcześniej zająć fotel prezydenta razem z > Chwatem. nie przesadzaj, to był naprawdę atrakcyjny teren - jakby kilka lat jeszcze poczekał to może by dało się zbudować coś sensowniejszego. Po tym jak stanie tam supernowoczesny kosmiczny blaszak jest on na zawsze stracony... Sprzedaż działki przy Pazimie - to było proste ratowanie bużetu (mniejsze zło?). Teraz kilkanaście milionów a potem po milonie co rok... Pamiętać przy tym warto że nie był to jedyny kawałek ziemi w centrum na tego typu obiekt - patrz: KASKADA. Odstraszenie inwestora z dąbia też ma swoje wady. Nie kto inny to uczynił jak nasz... elektryk i ekipa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.espol.com.pl 04.06.03, 13:20 Masz rację bbury że można by jeszcze poczekać i znaleść kogoś sensowniejszego co by postawił w tym miejscu ambitniejszy obiekt tak ale trzeba by mieć gwarancje że na następne lata nie będziemy mieli w tym miście u steru władzy Jurczyka lub jeszcze coś gorszego a trzeba brać i to pod uwage.Galaxy nie jest piękne nie jest brzydkie ale wewnątrz będzie super i tym miejscem Szczecin będzie mógł się pochwalić.Zapraszam na www.echo.com.pl centra handlowe jest tam pokazane wnętrze będzie wystrzałowe.Jak do dziś w Szczecinie nie ma takiego wnętrza, nawet Caerfour poczerwienieje z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 14:44 No, a jak nie Unia to Białoruś. Finka miała ładniejszą linię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 04.06.03, 13:21 Niestety prawie gotowa, te piekne zielone pastele, cudowne brunatne kafelki, i złota okleina - ta elewacja jest wręcz przepiękna, dodatkowo ochydne okna i jakieś kratownice na parterach. Teraz to szkaradztwo zakrywaja dzrewa ale zima trzeba będzie głowę odwracać aby się nie pohawtować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.espol.com.pl 04.06.03, 13:34 Gość portalu: quba napisał(a): > Niestety prawie gotowa, te piekne zielone pastele, cudowne brunatne kafelki, i > złota okleina - ta elewacja jest wręcz przepiękna, dodatkowo ochydne okna i > jakieś kratownice na parterach. Teraz to szkaradztwo zakrywaja dzrewa ale zima > trzeba będzie głowę odwracać aby się nie pohawtować. A ty nie jesteś szczscińskim kupcem bo przesadzasz i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.espol.com.pl 04.06.03, 14:10 I co nabraliście wody w usta i milczycie nie podoba się wnetrze Galxy,tylko potraficie krytykować a co tam ma być super to nie wygodne do komentowania.Zapraszam ponownie na strony www.echo.com pl wnętrze jest symulacja wnętrza.Starajmy się być obiektywni w ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.biomag.uni-jena.de 04.06.03, 14:15 Gość portalu: Ekspans napisał(a): > I co nabraliście wody w usta i milczycie nie podoba się wnetrze Galxy,tylko > potraficie krytykować a co tam ma być super to nie wygodne do > komentowania.Zapraszam ponownie na strony www.echo.com pl wnętrze jest > symulacja wnętrza.Starajmy się być obiektywni w ocenie. galaxy moze sobie byc nawet takie jak jest ale nie w tym miejscu. Spokojnie mozna taki budynek postawic gdzies np. na Gdanskiej albo przy Struga ale nie tam gdzie teraz stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 14:26 Gość portalu: Gradus napisał(a): > Gość portalu: Ekspans napisał(a): > > > I co nabraliście wody w usta i milczycie nie podoba się > wnetrze Galxy,tylko > > potraficie krytykować a co tam ma być super to nie > wygodne do > > komentowania.Zapraszam ponownie na strony www.echo.com > pl wnętrze jest > > symulacja wnętrza.Starajmy się być obiektywni w ocenie. > > galaxy moze sobie byc nawet takie jak jest ale nie w tym > miejscu. Spokojnie mozna taki budynek postawic gdzies np. > na Gdanskiej albo przy Struga ale nie tam gdzie teraz stoi... dokladnie tak. ja nawet moge przezyc funcje tego obiektu ale jego ksztalt jest totalnie do bani! a najgorzej to sie boje korkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OT Re: Elewacja, kształt i korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 16:43 mike102 napisał: > Gość portalu: Gradus napisał(a): > > > Gość portalu: Ekspans napisał(a): > > > > > I co nabraliście wody w usta i milczycie nie podoba się > > wnetrze Galxy,tylko > > > potraficie krytykować a co tam ma być super to nie > > wygodne do > > > komentowania.Zapraszam ponownie na strony www.echo.com > > pl wnętrze jest > > > symulacja wnętrza.Starajmy się być obiektywni w ocenie. > > > > galaxy moze sobie byc nawet takie jak jest ale nie w tym > > miejscu. Spokojnie mozna taki budynek postawic gdzies np. > > na Gdanskiej albo przy Struga ale nie tam gdzie teraz stoi... > > dokladnie tak. ja nawet moge przezyc funcje tego obiektu ale jego ksztalt jest > totalnie do bani! > a najgorzej to sie boje korkow! Elewacja i kształt do kitu. Słusznie też zwróciłeś uwagę na zatłoczenie pojazdami okolicznych ulic. PZU lub WARTA będą miały wiele do roboty. Karetki Pogotowia również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: 217.153.6.* 04.06.03, 14:49 Moim zdaniem można mieć zastrzeżenia do elewacji i kształtu ale dobrze że to miejsce nie będzie służyło za zabłocony parking. Osobiście nie wierzę w wybudowanie w tym miejscu czegoś innego przez najbliższe 5 lat. Przynajmniej będzie kręgielnia - koniec z Szybowcową. A tak na marginesie to największą pomyłką jest supermarket w centrum miasta. Ciekawe ile "ktoś" za to zgarnął lewej kasy??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 04.06.03, 15:12 symulacja ??? toż to zwykły komiks :) - i tak zresztą wszystko zasłonią typowe supermerketowe "kiermasze" powiedzcie mi tylko co mam zrobić by odczytać co jest na jakim poziomie bo nazwy są jakieś mikre i tylko geant nie budzi wątpliwości ... Na margineszie na rysunku elewacja lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Tak też pewnie będzie i z wnętrzami. Choć rzeczywiście może i będzie niebrzydko. Pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 16:44 tak trzymaj Szczecinie, rozwijaj gigantyczne centra handlowe dla milionów turystów zakupowych z całej Europy Północno- Środkowej.Rozreklamuj się płatnymi ogłoszeniami w prasie zagranicznej(Berliner Morgenpost,Berliner Zeitung,Berlingske Tigende(Kobenhavn),że jesteś w tej części Europy najdynamiczniejszym miastem,zbuduj trasę N-S z mostem wysokowodnym przez Odrę w Świętej (skrócenie dojazdu do lotniska w Gollnow). Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa 06.06.03, 08:52 Gość portalu: el matador napisał(a): > tak trzymaj Szczecinie, rozwijaj gigantyczne centra handlowe > dla milionów turystów zakupowych z całej Europy Północno- > Środkowej.Rozreklamuj się płatnymi ogłoszeniami w prasie > zagranicznej(Berliner Morgenpost,Berliner Zeitung,Berlingske > Tigende(Kobenhavn),że jesteś w tej części Europy > najdynamiczniejszym miastem,zbuduj trasę N-S z mostem > wysokowodnym przez Odrę w Świętej (skrócenie dojazdu do lotniska > w Gollnow). Może cię to zdziwi ale jestem Szczecinianinem i nie mam nic przeciw obcokrajowcom (i innym turystom). Chcą przyjechać na zakupy - proszę. Chcą napić się piwa - też proszę. Każdy jest mile widzany. A że takie już czasy mamy że ludzi bardziej od zabytków i muzeów zachwycają ... promocje... Paradoksalnie twój pomysł może być dobry... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realo Re: Elewacja Galaxy prawie gotowa IP: *.xl.pl 05.06.03, 19:42 Oto doskonaly przyklad nowoczesnej architektury przemyslowej.Ostatnio ogladalem nowoczesna fabryke utylizacji odpadow . Nie wiem ktory z tych w/w obiektow byl bardziej atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś