Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radzicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:09
Tutaj jest super-hipermarket:
www.allegro.pl/10791_pielegnacja_zebow.html?order=t&view=gtext

A ja mam pierwsze pytanie, czy kupić jeden ze SUPER PREPARATÓW/środków do
wybielania ? czy to działa ? co działa ? drugie pytanie, chcę kupić pastę do
zębów jakąś bardzo dobrą normalną, skuteczną - jakiej używacie ?

P.S. !nie palę! - piję ewentualnie kawę, herbatę, słodycze. Stąd zabarwienie
nieładne.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kinia901 Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz 25.06.07, 15:14
      Po co wybielac zeby? to nienaturalne
    • grogreg Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz 25.06.07, 15:21
      Wez Ty idz do dentysty. Co?
    • Gość: DamaKier Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: 83.18.220.* 25.06.07, 18:14
      Pamiętam, że jak się chciało wybielić tenisówki, to używało się właśnie pasty
      do zębów, to myślę, że i na zęby się nada.
    • Gość: AfrykaDzika no, no , nooo..... IP: *.chello.pl 25.06.07, 18:37
      a ja chętnie cie poznam :)
      taka dbałość o zęby u faceta to rzadkość!
      i do tego niepalący!!! fiu, fiuuuuuu......
      • Gość: Adaś Re: no, no , nooo..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:02
        Chciałem zaznaczyć, że mam bardzo ładne i bardzo zadbane zęby - 0% ubytków.
        Natomiast u niektórych widzę totalną biel a ja z natury albo z racji
        zainteresowan kulinarnych czy wody w kranie mam po prostu "białe inaczej".
        Chciałbym wyrównać tę niesprawiedliwość społeczną.
        • Gość: Vlad.H. Re: no, no , nooo..... IP: *.warzymice.net 25.06.07, 22:13
          to idziesz do dentysty - mozesz uzywac pasty wybielajacych - zazwyczaj zawieraja
          one lagodne srodki takie jak soda oczyszczona. Jesli chcesz radykalnego
          rozjasnienia to musisz isc do dentysty - w kilku zabiegach potrafia dosc
          znacznie rozjasnic zeby czy nawet wybielic... mozesz sprobowac paskow
          rozjasniajacych.
          Polecalbym jednak zebys skonsultowal sie z dentysta co nie powinno byc problem
          bo chwalisz sie nienagannym stanem uzebienia.
          • Gość: Tinia Re: no, no , nooo..... IP: *.szc.vectranet.pl 25.06.07, 22:21
            Sama zastanawiałam się kiedyś nad takim preparatem i będąc u dentystki
            zapytałam, czy taki preparat z allegro z dołączonymi wkładkami, które, jeśli
            dobrze pamiętam wkłada się do wrzątku a następnie robi się odcisk, czy takie coś
            jest skuteczne. I dentystka mi powiedziała, ze owszem można. Zawsze wychodzi
            dużo taniej niż wybielanie w gabinecie, tylko trzeba mieć wyleczone wszystkie
            ubytki i zdrowe dziąsła. I że efekt jest dobry. Ja na razie nie wypróbowałam bo
            dopiero niedawno urodziłam i karmię piersią. Ale w przyszłości chyba się zdecyduję.
    • Gość: gorzatka Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.devs.futuro.pl 26.06.07, 09:50
      No to odpowiadam. Jedyna pasta nieabrazyjan czyli taka,która nie działa poprzez
      mechaniczne usuwanie osadów do BLANX. Naprawde dobra,jest na bazie porostu
      islandzkiego. Wszystkie pozostałe ścierają osady a przy okazji szkliwo. Jesli
      chodzi o wybielanie gabinetowe jest na pewno skuteczne, efekt widoczny przez
      kilka lat i raczej nie wraca sie już do pierwotnego koloru chyba że naprawde
      duzo sie pali.Oczywiście nie osłabia to zębów, wbrew niektorym opiniom. Jeśli
      ktoś duzo pali, pije kawę czerwone wino to jest wersja blanx anty-osad, efekty
      widoczne juz po 2 tygodniach a po pól roku stosowania nie mogłam uwierzyć że
      tak mozna poprawić wygląd zębów.
    • Gość: ja nie polecam wybielania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:12
      przeróżnego rodzaju preparatami, które dostępne są na rynku -co innego zabiegi
      wykonywane w gabinetach.

preparaty ogólnodostępne niszczą szkliwo oraz plomby.
      • swantevit Re: nie polecam wybielania 26.06.07, 13:17
        plukanie chlorynka 2 x dziennie.
        • Gość: Vlad.H. Re: nie polecam wybielania IP: *.warzymice.net 26.06.07, 14:34
          ???? i rak sluzowki jamy ustnej... - zreszta o tym sie nei moiw ale wszystkie
          wybielacze mogo prokurowac nowotwory jamy ustnej - niestety ale taki jest efekt
          uzywania silnych zwiazkow ktore daja efekt wybielnia optycznego (rekatywny tlen,
          chlor)
    • Gość: Adaś Kto się ze mną zgadza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:45
      Kto się ze mną zgadza ?

[1] Myjemy zęby 2-3 razy dziennie.
      [2] PROF. WHITESTRIPS 2x28 listów wybielających stosujemy na zęby raz na kilka
      miesięcy/ na rok.
      [3] Raz na kilka miesięcy do stomatologa aby usunął kamień nazębny ew. leczenie.

Jakiś płyn do płukania ust aby nie było zapachu stosujecie ?
      • Gość: ja Re: Kto się ze mną zgadza ? IP: *.chello.pl 26.06.07, 23:59
        nie stosuj żadnych domowych wybielaczy.
        Polecam pasty Elmex - czerwoną oraz żel Elmex i płyn do płukania.

A teraz mały sekret - po umyciu zębów pastą elmex nie płuczemy ust wodą tylko
        płynem do płykania -i koniec :)
        żel z aminofluorkiem stosujemy do dwóch razy w tygodniu :)

• Gość: Adaś Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:22
      A czy są preparaty regenerujące i odbudowywujce szkliwo ? wiem, że ono ulega
      zniszczeniu tak samo zęby. Dentysta mówi, że zniszczony ząb sam się nie
      zregeneruje ale...
      • Gość: AfrykaDzika Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.chello.pl 27.06.07, 22:35
        ja po myciu pastą uzywam sody spozywczej do wyszorowania i wybielenia
      • Gość: gorzatka Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.devs.futuro.pl 28.06.07, 09:44
        Przeraża mnie stan waszej wiedzy na temat wybielania, dlaczego nie
        pytacie/słuchacie specjalistów w tej dziedzinie.Pierwsze "wybielanie powoduje
        raka jamy ustnej" podobno pisanie głupot na forum też. Jesli chodiz o elmex
        jest to bardzo dobra pasta z organiczna postacią fluoru własciwie najlepsza na
        rynku aczkolwiek nie wybiela. Mozna wzmonić zębyw dwojaki sposób. Działac na
        szkliwo -elmex żel raz w tygodniu, a żeby wzmonić zębine preparat tooth Mousse
        w posatci kuracji 6 tygodniowej. Jesli chodzi o higiene to bardzo wazne są
        nitki i dobrze by było uzywać szczoteczek międzyzębowych i próchnica nie grozi.
        Wybielanie gabinetowe nakładkowe albo pasta blanx reszta to lipa.
        • Gość: Vlad.H. Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.warzymice.net 28.06.07, 13:08
          czytaj dokladnie - substancje uzywane do radykalnego wybielania/rozjasniania sa
          cancerogenne. Od takich substancji do nowotoworu droga jest daleka ale przy
          niewlasciwym stosowaniu, szczegolnie poza kontrola specjalisty mozna narobic
          sobie wiecej problemow niz to warte.
    • Gość: pacjent Re: wybielanie zębów - pielęgnacja zębów -co radz IP: *.devs.futuro.pl 01.07.07, 19:06
      wczoraj dentystka poradziłą mi COlgate whitening - ponić lepsza niż wszystkie
      specjalistyczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka