Dodaj do ulubionych

Czarni to jednak maja pomysly...

28.06.07, 13:51
wiadomosci.onet.pl/1562187,12,item.html
A podobno nie maja poczucia humoru:)
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 13:52
      Byc moze cudowne uleczenie kregoslupa Dody tez sie podobnie wyjasni!:)
      • Gość: . Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:59
        A jak traktujesz wtykanie papierków z prośbami czy życzeniami w szparki w murze
        Świątyni Jerozolimdkiej, czy cadyka w Leżajsku?
        Jestem katolikiem.
        Nigdy nie śmaiałem się z tych gestów.
        • absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 13:59
          A ja tak:))))
        • Gość: DamaKier Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 15:30
          Ale oni wtykają te papierki i po prostu wierzą w cuda, nie przeprowadzają
          żadnych naukowych postępowań udowadniających cudowną moc tych miejsc. Gdyby
          zwyczajnie katolicy uznali JPII za świętego byłoby to dla mnie jasne i
          zrozumiałe. Ale cały ten proces beatyfikacyjny, poszukiwanie dowodów ma w sobie
          jakąś sprzecznośc - bo albo czucie i wiara, albo mędrca szkiełko i oko.
        • Gość: zona.pijaka Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.icm.edu.pl 28.06.07, 17:16
          Gość portalu: . napisał(a):
          > A jak traktujesz wtykanie papierków z prośbami czy życzeniami w szparki w
          murze

Ja bym wyrzuciła bezszypułkowca z samolotu bez spadochronu, przyczepiłabym
          mikrofon z nadajnikiem i sprawdziłabym w jakim języku modliłby się tak ze sto
          metrów przed spotkaniem z ziemią.
    • Gość: labatt Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 28.06.07, 14:23
      Absztyf - jak ja Ciebie lubie...:)
    • kakq Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 14:39
      :)
      haha
      az chce sie rzec Boże widzisz i nie grzmisz!!!!!!!!!!!1
    • strv_101 nie spamuj 28.06.07, 14:51
      ten watek juz jest.
    • Gość: DamaKier Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 16:11
      Gdyby, nie daj Boże, jakiś wypadek przydarzył się Małyszowi i wyszedłby z niego
      cało, to trzebaby kanonizować red bulla (za dodanie mu skrzydeł).
      • Gość: selawi Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 16:57
        hihi
      • Gość: taki ktoś Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.chello.pl 29.06.07, 09:14
        Na szczęście Małysz jest luteraninem, a Kościoły protestanckie nie uznają
        świętych, błogosławionych, kanonizacji, beatyfikacji i reszty tego cyrku...
    • Gość: brzytwa pejsiak śmieszny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:37
      Zrobili mu zdjęcie w czasie sikania??? :))) www.jewish.org.pl/
      • sobiepan1 Re: O kurka wodna! 28.06.07, 17:41

Świętej cierpliwości i ludzkiego wyrozumienia trzeba do założyciela tego wątku.

pozdrawiam serdecznie!
        Sobiepan
        • Gość: brzytwa Re: O kurka wodna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:47
          A co myślisz o wątkach absztyfa?
          • sobiepan1 Re: O kurka wodna! 28.06.07, 18:10

Prowokują, Tylko nie każdy i nie zawsze reaguje na prowokacje tego 'mędrca'
            Ja nigdy na trzeźwo.

Sobiepan
            • Gość: brzytwa Re: O kurka wodna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:26
              Prowokują :)))))
    • Gość: jadwiga Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:37
      Niech ci dobry Bóg wybaczy te zwierzęta i prezerwatywy, chyba nie żyjesz w
      zgodzie z Dekalogiem - tyle nienawiści i chamstwa u katolika??
      Nie czyńmy na siłę świętymi tych, którzy za życia byli szanowani, czasami
      kochani, głosili dobroć, przebaczenie i pojednanie, a taki był Jan Paweł II i
      niech tak zostanie.
      • henio56 och Karol ! 28.06.07, 19:50
        nie dadzą nam o tobie zapomnieć, kiedyś Lenin teraz Wojtyła wiecznie żywy.
        Nie ma dnia aby odpuszczonho sobie w mediach JP2. Ciekawe ile to ludzi przez
        niego zmarło, bo uważał tylko seks bez gumki ?
        • Gość: brzytwa Re: och Karol ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:56
          Kup swojej córeczce zapas gumek na wakacje - przyda sie jej na pewno :)))
    • henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 22:41
      oj,mają

Ministerstwa Finansów przekazało 58 mln zł na zapłacenie duchowieństwu
      haraczu za to, że nie przejmie ważnych nieruchomości w centrum Krakowa –
      nieruchomości, które wcześniej podarował Kościołowi inny organ państwa –
      Komisja Majątkowa, to kościelno-państwowa Komisja, która zajmuje się
      rozpatrywaniem wniosków o zwrot kościelnych nieruchomości. Została powołana
      decyzją szefa URM,Jana Ambroziaka dawnego pracownika Sekretariatu Episkopatu
      Polski . Nie ma pieniędzy na podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek, brakuje na
      zajęcia pozalekcyjne dla dzieci i na dofinansowanie przedszkoli. Jest jednak
      instytucja, która zawsze może liczyć na stały dopływ kasy bez względu na
      sytuację państwa – biedny Kościół katolicki.
      Komisja Majątkowa jest niczym dojna krowa. To za jej pośrednictwem
      duchowieństwo może drenować budżet państwa i przejmować państwowy majątek.
      Przez 15 lat istnienia pod pozorem „zwracania zagrabionego w PRL majątku”
      rozdała Kościołowi nieruchomości warte miliardy złotych. W ubiegłym roku
      właśnie w Krakowie komisja przekazała Kościołowi – bez informowania władz
      miasta – siedem działek wartych ok. 24 mln zł, znajdujących się w atrakcyjnych
      punktach. Cystersi domagali się tych nieruchomości, mimo że w 1994 r. zawarli
      ugodę i dostali od gminy ponad 4 ha ziemi. Jednak już w 2004 r. stwierdzili,
      że to im nie wystarczy – zażądali zwrotu jeszcze 45 ha lub przekazania mienia
      o wartości 90 mln zł. Żądania wywołały zdziwienie w gminie, ponieważ termin
      składania wniosków roszczeniowych upłynął w 1992 r. Nieoczekiwanie jednak
      komisja poszła cystersom na rękę.
      Prezydent Krakowa prof. Jacek Majchrowski. Skarżył potem tę decyzję, gdzie
      tylko mógł. W efekcie uznano, że Kraków cystersom nic nie musi dawać, a
      państwo spłaci ich z budżetu. I teraz m.in. na zaspokojenie krakowskich
      braciszków te 58 „baniek” jest potrzebnych.
      A wszystko dlatego, że komisja może przekazywać Kościołowi majątek bez żadnego
      uzasadnienia. W dodatku nie można się odwoływać od jej postanowień. W efekcie,
      w ciągu kilkunastu lat Kościół dostał od państwa o wiele więcej ziemi niż
      państwo kiedykolwiek mu zabrało.

• Gość: brzytwa lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:11
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007062707
        • Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 28.06.07, 23:28
          masz cos co podwazaloby ten artykul?
          cos co pozwalaloby na uznanie ze jest to wylacznie propaganda i lgarstwo?
          a jesli nie to czy ma znaczenie gdzie taki artykul jest publikowany?

• Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:32
            Czerwone pitolenie.
            • Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 28.06.07, 23:41
              przegrales... prawo Godwina...
              • Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:53
                Tam jest mowa o dyskusji, heniu zazwyczaj wkleja, bo ciężko mu napisać coś
                samodzielnie. Poza tym na forum szczecin się nie dyskutuje, tylko dopieprza
                komuś, więc to prawo tu nie obowiązuje. Także żadne inne.
                • Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 29.06.07, 00:22
                  alez dyskutujemy... problem w tym ze zazwyzaj kazdego rozmowce ktory nie
                  podziela lini PiS albo Kosciola Katolickiego nazywa sie komuchem, druga strona z
                  kolei rewanzuje sie czyms podobnym tyle ze w druga strone.
                  Mnie zas interesuje czy to prawda o czy pisze sie w wspomnianym/zacytowanym
                  artykule czy nie, interesuje mnie czy gdzies moge zapoznac sie z zaprzeczeniem
                  temu o czym napisano w artykule, a najchetniej przeczytalbym rzeczowa polemike
                  ze wspomnianym artykulem ze wskazan niescislosci/klamstw - obrzucanie epitetowi
                  nie przybliza mnie do poznania prawdy.
                  • Gość: czesław cud w szybkiej szoferce IP: 195.28.182.* 29.06.07, 03:24
                    A jeśli to naprawdę Karol uratował naszego Ściganta ? - to Jezus Pan Jezus, a
                    diabeł sku..syn.
                  • Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:35
                    Chcesz wiedzieć, czy to prawda, że MF "płaci haracz" klerowi, a tez "drenuje"
                    kasę? Haracz jest przestępstwem, "drenowanie" jest skandalem. Skoro takie są
                    fakty, to czy oprócz artykułu są jakieś działania prawne? To tylko świat z
                    czerwonej perspektywy. "Nasz dziennik" a rebours. Nie ma z czym dyskutować, a
                    prawda? Kto sie tutaj nią przejmuje. Też chodzi o to, aby dopieprzyć.
                    • henio56 lektura TW SB 29.06.07, 08:47
                      nigdy w zyciu nie trzymałem tej gazety w rece, czytałem, Nie, Nasz Dziennik,
                      Fakty i Mity, ale Trybuny nigdy, he,he.
                      • Gość: brzytwa Re: lektura TW SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:49
                        Czy w takim razie TY jesteś autorem tych słów? :)))))
    • miela Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 12:01
      Kurde, to jakiś żart...
    • absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 17:09
      Rok 2004 - senat RP zgłasza projekt ustawy zakładającej,że księża mają sami
      płacić sobie ZUS.

Wiecie jak skomentował to Pieronek ?

"Senatorowie SLD (...) nie szukają pieniędzy w uczciwych źródłach" :)

Oj tak, co jak co, ale to źródło uczciwością się nie skalało nigdy.
      • Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:25
        Żydki - absolutny wzorzec uczciwości :))))
        • henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 18:42
          a Jezus to pewnie pierwsze wcielenie Wojtyły ? he,he
          a na religii wciskali mi ,ze to Żyd
          • absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 18:46
            Nie tylko Zyd, ale i rabin.
            • Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:50
              Aj waj! Oczywiście, że był Żydem. Ale przynajmniej nie zmieniał nazwiska :)))
              • henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 19:11
                jak nie, zmienił na Wojtyłę
                • Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:19
                  Pieprzysz heniu z nienawiści do Kościoła.
                  • henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 19:41
                    jakiej karwa nienawiści ? po prostu uważam ,ze kościół katolicki żeruje na
                    ludzkiej naiwności i słabościach, Jest mi bardzo przykro, że tak długo dałem
                    się ogłupiać tej sekcie.
                    • Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:09
                      W esbecji robiłeś to samo, za pieniądze.
                      • Gość: H56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.chello.pl 01.07.07, 17:30
                        jak można chodzić do kościoła i mieć kontakt z taką ciotą jak ty ? nawet nóg
                        bym ci nie dał umyć, o całowaniu stóp nie wspomnę.
                    • fe77 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 22:39
                      www.racjonalista.pl/forum.php/s,2068 - 27k
                      A ja chciałabym,aby wybór ksiedza był zalezny ode mnie...tzn...wybieram
                      człowieka,nie urzednika.
                      Chrzciny,pogrzeb...cały czas ten sam człowiek...bo rejonizację maja...podział
                      kasy...a ja chce człowieka(dobrego księdza...)i jestem gotowa zapłacić za
                      to,tylko dlaczego jest tak jak w urzędzie?
                      Okienko nr..4666...ul od-do..i spadaj petencie!!!
                      W Szczecinie znam dwóch: jeden z hospicjum,drugi ksiądz Kszysztof,miły
                      grubasek,prawdziwy ksiądz katolicki,człowiek po pierwsze...gdzie sa
                      pozostali?....Hehe,znam też parę hien,tych nie wymienię.Brzytwa,nawet nie
                      umywasz sie do tych ignorantów...
    • Gość: . No dobra... A teraz napisz coś o poczuciu humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:21
      i źródłach dochodów pejsatych.
      • Gość: . Re: No dobra... A teraz napisz coś o poczuciu hum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:20
        w tym dobry jest tylko abżydfikant
    • krzepice.city Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 22:46
      aj waj:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4266395.html
    • Gość: gfdg Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.devs.futuro.pl 01.07.07, 15:32
    • Gość: XYZ Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.centertel.pl 01.07.07, 19:15
      > a to, ze dymasz kozy i jestes pokrowcem na prącie jest dla ciebie rownie
      > smieszne ?

To zapewne święty Lolek natchną cię temi słowy... Powinieneś złożyć stosowne
      świadectwo w procesie beatyfikacyjnym:)))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka