absztyfikant 28.06.07, 13:51 wiadomosci.onet.pl/1562187,12,item.html A podobno nie maja poczucia humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 13:52 Byc moze cudowne uleczenie kregoslupa Dody tez sie podobnie wyjasni!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:59 A jak traktujesz wtykanie papierków z prośbami czy życzeniami w szparki w murze Świątyni Jerozolimdkiej, czy cadyka w Leżajsku? Jestem katolikiem. Nigdy nie śmaiałem się z tych gestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 15:30 Ale oni wtykają te papierki i po prostu wierzą w cuda, nie przeprowadzają żadnych naukowych postępowań udowadniających cudowną moc tych miejsc. Gdyby zwyczajnie katolicy uznali JPII za świętego byłoby to dla mnie jasne i zrozumiałe. Ale cały ten proces beatyfikacyjny, poszukiwanie dowodów ma w sobie jakąś sprzecznośc - bo albo czucie i wiara, albo mędrca szkiełko i oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.icm.edu.pl 28.06.07, 17:16 Gość portalu: . napisał(a): > A jak traktujesz wtykanie papierków z prośbami czy życzeniami w szparki w murze Ja bym wyrzuciła bezszypułkowca z samolotu bez spadochronu, przyczepiłabym mikrofon z nadajnikiem i sprawdziłabym w jakim języku modliłby się tak ze sto metrów przed spotkaniem z ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 28.06.07, 14:23 Absztyf - jak ja Ciebie lubie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kakq Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 14:39 :) haha az chce sie rzec Boże widzisz i nie grzmisz!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 16:11 Gdyby, nie daj Boże, jakiś wypadek przydarzył się Małyszowi i wyszedłby z niego cało, to trzebaby kanonizować red bulla (za dodanie mu skrzydeł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: 83.18.220.* 28.06.07, 16:57 hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki ktoś Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.chello.pl 29.06.07, 09:14 Na szczęście Małysz jest luteraninem, a Kościoły protestanckie nie uznają świętych, błogosławionych, kanonizacji, beatyfikacji i reszty tego cyrku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa pejsiak śmieszny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:37 Zrobili mu zdjęcie w czasie sikania??? :))) www.jewish.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: O kurka wodna! 28.06.07, 17:41 Świętej cierpliwości i ludzkiego wyrozumienia trzeba do założyciela tego wątku. pozdrawiam serdecznie! Sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: O kurka wodna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:47 A co myślisz o wątkach absztyfa? Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: O kurka wodna! 28.06.07, 18:10 Prowokują, Tylko nie każdy i nie zawsze reaguje na prowokacje tego 'mędrca' Ja nigdy na trzeźwo. Sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: O kurka wodna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:26 Prowokują :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:37 Niech ci dobry Bóg wybaczy te zwierzęta i prezerwatywy, chyba nie żyjesz w zgodzie z Dekalogiem - tyle nienawiści i chamstwa u katolika?? Nie czyńmy na siłę świętymi tych, którzy za życia byli szanowani, czasami kochani, głosili dobroć, przebaczenie i pojednanie, a taki był Jan Paweł II i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 och Karol ! 28.06.07, 19:50 nie dadzą nam o tobie zapomnieć, kiedyś Lenin teraz Wojtyła wiecznie żywy. Nie ma dnia aby odpuszczonho sobie w mediach JP2. Ciekawe ile to ludzi przez niego zmarło, bo uważał tylko seks bez gumki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: och Karol ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:56 Kup swojej córeczce zapas gumek na wakacje - przyda sie jej na pewno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 28.06.07, 22:41 oj,mają Ministerstwa Finansów przekazało 58 mln zł na zapłacenie duchowieństwu haraczu za to, że nie przejmie ważnych nieruchomości w centrum Krakowa – nieruchomości, które wcześniej podarował Kościołowi inny organ państwa – Komisja Majątkowa, to kościelno-państwowa Komisja, która zajmuje się rozpatrywaniem wniosków o zwrot kościelnych nieruchomości. Została powołana decyzją szefa URM,Jana Ambroziaka dawnego pracownika Sekretariatu Episkopatu Polski . Nie ma pieniędzy na podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek, brakuje na zajęcia pozalekcyjne dla dzieci i na dofinansowanie przedszkoli. Jest jednak instytucja, która zawsze może liczyć na stały dopływ kasy bez względu na sytuację państwa – biedny Kościół katolicki. Komisja Majątkowa jest niczym dojna krowa. To za jej pośrednictwem duchowieństwo może drenować budżet państwa i przejmować państwowy majątek. Przez 15 lat istnienia pod pozorem „zwracania zagrabionego w PRL majątku” rozdała Kościołowi nieruchomości warte miliardy złotych. W ubiegłym roku właśnie w Krakowie komisja przekazała Kościołowi – bez informowania władz miasta – siedem działek wartych ok. 24 mln zł, znajdujących się w atrakcyjnych punktach. Cystersi domagali się tych nieruchomości, mimo że w 1994 r. zawarli ugodę i dostali od gminy ponad 4 ha ziemi. Jednak już w 2004 r. stwierdzili, że to im nie wystarczy – zażądali zwrotu jeszcze 45 ha lub przekazania mienia o wartości 90 mln zł. Żądania wywołały zdziwienie w gminie, ponieważ termin składania wniosków roszczeniowych upłynął w 1992 r. Nieoczekiwanie jednak komisja poszła cystersom na rękę. Prezydent Krakowa prof. Jacek Majchrowski. Skarżył potem tę decyzję, gdzie tylko mógł. W efekcie uznano, że Kraków cystersom nic nie musi dawać, a państwo spłaci ich z budżetu. I teraz m.in. na zaspokojenie krakowskich braciszków te 58 „baniek” jest potrzebnych. A wszystko dlatego, że komisja może przekazywać Kościołowi majątek bez żadnego uzasadnienia. W dodatku nie można się odwoływać od jej postanowień. W efekcie, w ciągu kilkunastu lat Kościół dostał od państwa o wiele więcej ziemi niż państwo kiedykolwiek mu zabrało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:11 www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007062707 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 28.06.07, 23:28 masz cos co podwazaloby ten artykul? cos co pozwalaloby na uznanie ze jest to wylacznie propaganda i lgarstwo? a jesli nie to czy ma znaczenie gdzie taki artykul jest publikowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:32 Czerwone pitolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 28.06.07, 23:41 przegrales... prawo Godwina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:53 Tam jest mowa o dyskusji, heniu zazwyczaj wkleja, bo ciężko mu napisać coś samodzielnie. Poza tym na forum szczecin się nie dyskutuje, tylko dopieprza komuś, więc to prawo tu nie obowiązuje. Także żadne inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: lektura esbeka IP: *.warzymice.net 29.06.07, 00:22 alez dyskutujemy... problem w tym ze zazwyzaj kazdego rozmowce ktory nie podziela lini PiS albo Kosciola Katolickiego nazywa sie komuchem, druga strona z kolei rewanzuje sie czyms podobnym tyle ze w druga strone. Mnie zas interesuje czy to prawda o czy pisze sie w wspomnianym/zacytowanym artykule czy nie, interesuje mnie czy gdzies moge zapoznac sie z zaprzeczeniem temu o czym napisano w artykule, a najchetniej przeczytalbym rzeczowa polemike ze wspomnianym artykulem ze wskazan niescislosci/klamstw - obrzucanie epitetowi nie przybliza mnie do poznania prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław cud w szybkiej szoferce IP: 195.28.182.* 29.06.07, 03:24 A jeśli to naprawdę Karol uratował naszego Ściganta ? - to Jezus Pan Jezus, a diabeł sku..syn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: lektura esbeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:35 Chcesz wiedzieć, czy to prawda, że MF "płaci haracz" klerowi, a tez "drenuje" kasę? Haracz jest przestępstwem, "drenowanie" jest skandalem. Skoro takie są fakty, to czy oprócz artykułu są jakieś działania prawne? To tylko świat z czerwonej perspektywy. "Nasz dziennik" a rebours. Nie ma z czym dyskutować, a prawda? Kto sie tutaj nią przejmuje. Też chodzi o to, aby dopieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 lektura TW SB 29.06.07, 08:47 nigdy w zyciu nie trzymałem tej gazety w rece, czytałem, Nie, Nasz Dziennik, Fakty i Mity, ale Trybuny nigdy, he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: lektura TW SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:49 Czy w takim razie TY jesteś autorem tych słów? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miela Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 12:01 Kurde, to jakiś żart... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 17:09 Rok 2004 - senat RP zgłasza projekt ustawy zakładającej,że księża mają sami płacić sobie ZUS. Wiecie jak skomentował to Pieronek ? "Senatorowie SLD (...) nie szukają pieniędzy w uczciwych źródłach" :) Oj tak, co jak co, ale to źródło uczciwością się nie skalało nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:25 Żydki - absolutny wzorzec uczciwości :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 18:42 a Jezus to pewnie pierwsze wcielenie Wojtyły ? he,he a na religii wciskali mi ,ze to Żyd Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 18:46 Nie tylko Zyd, ale i rabin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:50 Aj waj! Oczywiście, że był Żydem. Ale przynajmniej nie zmieniał nazwiska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 19:11 jak nie, zmienił na Wojtyłę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:19 Pieprzysz heniu z nienawiści do Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 19:41 jakiej karwa nienawiści ? po prostu uważam ,ze kościół katolicki żeruje na ludzkiej naiwności i słabościach, Jest mi bardzo przykro, że tak długo dałem się ogłupiać tej sekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:09 W esbecji robiłeś to samo, za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.chello.pl 01.07.07, 17:30 jak można chodzić do kościoła i mieć kontakt z taką ciotą jak ty ? nawet nóg bym ci nie dał umyć, o całowaniu stóp nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
fe77 Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 22:39 www.racjonalista.pl/forum.php/s,2068 - 27k A ja chciałabym,aby wybór ksiedza był zalezny ode mnie...tzn...wybieram człowieka,nie urzednika. Chrzciny,pogrzeb...cały czas ten sam człowiek...bo rejonizację maja...podział kasy...a ja chce człowieka(dobrego księdza...)i jestem gotowa zapłacić za to,tylko dlaczego jest tak jak w urzędzie? Okienko nr..4666...ul od-do..i spadaj petencie!!! W Szczecinie znam dwóch: jeden z hospicjum,drugi ksiądz Kszysztof,miły grubasek,prawdziwy ksiądz katolicki,człowiek po pierwsze...gdzie sa pozostali?....Hehe,znam też parę hien,tych nie wymienię.Brzytwa,nawet nie umywasz sie do tych ignorantów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . No dobra... A teraz napisz coś o poczuciu humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:21 i źródłach dochodów pejsatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: No dobra... A teraz napisz coś o poczuciu hum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:20 w tym dobry jest tylko abżydfikant Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Czarni to jednak maja pomysly... 29.06.07, 22:46 aj waj: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4266395.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfdg Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.devs.futuro.pl 01.07.07, 15:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czarni to jednak maja pomysly... IP: *.centertel.pl 01.07.07, 19:15 > a to, ze dymasz kozy i jestes pokrowcem na prącie jest dla ciebie rownie > smieszne ? To zapewne święty Lolek natchną cię temi słowy... Powinieneś złożyć stosowne świadectwo w procesie beatyfikacyjnym:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś